E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.03.15. 14:44 - #17055

Létezik hideg napraforgó? Mondjuk nekem a normál is elég büdös. Azért írtam, hogy hidegen sajtolt, hogy megkülönböztessem az étolajtól - persze lehet, azzal is ugyanilyen lenne, majd ha elfogy a tökmag, kipróbálom. A mogyorónak elég jellegzetes íze lehet, salátára biztos jó - nálunk a tök azért nem fogyott annyira, mert bármibe tettük, kiérződött.

Limara Előzmény | 2007.03.15. 14:44 - #17054

Sziasztok!

Tegnap láttam a boltban ronda kis műanyag szórófejes palackokban hidegen sajtolt olajakat. Volt tökmag, lenmag, és még mittudomén milyen mag. Jó, ha volt 1 dl és a legolcsóbb 560 Ft-ba került, de a többi ezer körül járt


EmMargit Előzmény | 2007.03.15. 14:39 - #17053

Szia Batka!
 
Arról nem szólt a fáma, hogy nem
       
 
Az olivát használom, a tökmagról már esett szó, olyanom nincs. Vettem viszont mogyoróolajat, ezt ismered? Még nem bontottam ki, nem tudom mihez fogom használni, de megtetszett
 
További jó munkát, üdv, Margit
 

Batka Előzmény | 2007.03.15. 13:30 - #17052

Ééés igen! működik. 8) A kaja is kész.
Táncoló csirke meg a "fórum kovásza"... ezekkel a magvas gondolatokkal a tarsolyomban most már mehetek dolgozni.

Egyébként sokszor nem tudom eldönteni, hogy ti kire főztök, mert amennyi kenyeret, ételt, italt itt bemutattok, az egy hadseregnek is elég lenne. Egy kis nemzetközi konyha:

 571.gifsmily976.gifpatat.gifkekse.gif

 


Batka Előzmény | 2007.03.15. 13:12 - #17051

Ööö, hidegen sajtolt = nem napraforgóolaj, hanem olíva- vagy tökmagolaj, utóbbi pirított tökmag illatú. Ha ezeket utáljátok, a ti bajotok :-)
Valamit megpiszkáltam a tűzfalamban, és most nem megy az explorerem :-) a portál miatt muszáj lesz megszerelni. Ezt csak azért írtam, hogy a kezdő netezők erőt meríthessenek :-)
Emes, nincs ismerősötök, aki ért hozzá? Nálunk is meg van osztva a net, meg is őrülne mindegyikünk, ha az ő gépén nem futna.

emes Előzmény | 2007.03.15. 10:45 - #17050

Debolg!

Addig dumáltam a kevesebb folyadékról, hogy most kevés lett! Így meg kellett állítsam a gépet, mert hagynom kell még kelni a tésztát. Látod, még mi is, bocsi, a többiekről nem beszélek, mármint én is elrontom! Ugyan még én is csak karácsony óta sütöm a kenyereket!

Tsók: Emes


EmMargit Előzmény | 2007.03.15. 10:15 - #17049

Sziasztok!
 
Nelly! Aranyos ez a csibe
 
Limara! Köszönjük a kokárdát. Pihenésben jó lenne, ha jó példával előttünk járnál
 
Bezsa! Nagyon szép gondolataid születtek ezen a verőfényes ünnepnapon
 
Emes! Köszönjük a bíztató soraidat, bizony szükség van rájuk néha
 
Szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.03.15. 09:23 - #17048

Debolg!

Te vagy a kis Fanni anyukája? Az iwiwen keresgettelek. Ha nem baj.

Emes


emes Előzmény | 2007.03.15. 09:13 - #17047

Sziasztok!

Mindenkinek szép, hosszú, vidám ünnepet!

Nelli! Tök ari ez a táncoló csirke!

Én sem szerete, a hidegensajtolt olaj szagát!

Nálunk nincs főzés, mert az ember megint hozott ebédre valót. Bedobtam egy kenyeret, és du. még lehet, hogy sütök valamit. Talán kalácsot.

Kiiktattam a net elosztót! Rögtön nincs semmi baja a gépnek! He-he! De hosszú távon ez nem lesz jó, mert 10.000.- ot kiadni, hogy ne lehessen használni, az túlzás!

Debolg! Ne keseredj el! Majd legközelebb sikerül egy jó kenyeret összedobni. Eleinte az én kenyereim teteje beesett, v. kinyomta az ajtaját a gépnek! Hi-hi! Nekem is meg kellett tanulnom a víz mennyiségével bánni! De 10-15 kenyér után már csak ránézel a tésztára és tudod mi hiányzik belőle! Ne ragaszkodj a recepthez annyira. Tudom ezt nehéz, nekem is az volt. De egyszer csak azt veszed észre, hogy változtatgatsz a recepteken!

Bocsi az ömlengésért! De úgy éreztem kell Debolgnak egy kis bíztatás!

Tsók: Emes


bezsa Előzmény | 2007.03.15. 07:57 - #17046

megosztják

bezsa Előzmény | 2007.03.15. 07:56 - #17045

Szisztok!

Itt csendes magányomban "megvilágosodtam". Milyen, jó hogy ennyi "béna géza" pék van és milyen jó, hogy vannak akik "profik" (akik megosztjják velünk a tudásukat). Ebből a "kovászból" lett egy jó kis csapat.

Hát csak bénázunk "néha" tovább, hogy legyen mindig mit tanulniuk a "régieknek" és az "frisseknek".

Ha itt mindig csuda dolgok képei lennének a kezdők be sem mernének lépni.

Hát ilyen "magasztos" gondolataim voltak 2007. március 15-én.

 


Limara Előzmény | 2007.03.15. 07:22 - #17044

Jó reggelt pékecskék! Szép napot kívánok mindenkinek, ünnepeljetek, pihenjetek!
 

nelly Előzmény | 2007.03.15. 06:44 - #17043

Szép napot (békéset!) kívánok mindenkinek! Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.03.14. 23:03 - #17042

Szia Batka!
 
Miről is maradtál le? Hát délelőtt volt egy kóbor szivárványunk és egy másik fejecske, ami a receptek felirat környékére költözött. Izgalmas volt
 
A vajra rábeszéltél, a hidegen sajtolt olajra szerintem nem fogsz tudni  Nagyon rossz illatemlékeim vannak róla, ami azt mondatja velem, hogy soha többet  Igaz, ez volt vagy 15 éve, azóta lehet hogy változott valami a technológiában és más, amit ma lehet kapni, de a régi az nagyon mély nyomokat hagyott bennem
Ügyes voltál a munkabeosztással  Üdv, Margit

bedolg Előzmény | 2007.03.14. 23:03 - #17041

EmMargit!

Igen, tömör belülről, és morzsalékos is. Az íze nem annyira rossz :P

Igazából így már, hogy ennyire segítőkészek vagytok, már nem (nagyon) keseredtem el.

Sajnos azt hiszem, holnap hozzá kell nyúlnom a boltban vásárolt kenyérmixhez. :(

De nem adom fel, holnapután megpróbálom újból :) Visszatartott folyadékkal. Jaaa, nem bepisilés határán :))

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, és a türelmet. Jó éjszakát nektek!


EmMargit Előzmény | 2007.03.14. 22:57 - #17040

Bedolg!
 
Hát sajonos sok jót erről a kenyérkéről sem tudok mondani. Tömör lesz, ha megvágod. A chips szerűségek a sarokban a bele nem keveredett tésztamaradékok, ezt kézzel bele lehet tologatni a dagasztás alatt. Ennek a tésztája már lehet, hogy jó állagú volt, de sokkal tovább kellett volna kelnie. Csak-csak az üst pereméig fel kellett volna jöjjön, azzal a majd 60 dkg liszttel, amiből készült. A következőnél hasonló tésztát próbálj meg dagasztani, ha ilyen sok lisztből készül, akkor több élesztővel és várd meg amíg az üst tetejéig feljön. Az szerintem már sikeres kenyér lesz. Igazán sajnálom, de remélem nem tör le nagyon a dolog. Keseregni nem érdemes, majd mindannyian így kezdtük, hidd el! Várom a holnapi sütésedről a híreket. Én nappal nem igazán leszek gépközelben, de biztos lesz itt olyan, aki tud segíteni, ha elakadsz valamiben. Sok sikert kívánok, Margit

Batka Előzmény | 2007.03.14. 22:57 - #17039

Hello! Esetleg lemaradtam valamiről? Majd egyszer visszaolvasok...
Továbbra is bátorítok mindenkit az olajos kísérletezésre: ezzel a hidegen sajtolt olajjal sokkal könnyebb zsemléket gyártok, mint vajjal vagy margarinnal. Ma viszont mogyorós korongokat sütöttem. Holnap meg főzök (ma volt maradék). Így kell beosztani a melót :-)

bedolg Előzmény | 2007.03.14. 22:49 - #17038

http://kep.tar.hu/fanni0407/50444697#2

Az életben azért nem ennyire fakó, csak a gépem szerint.


bezsa Előzmény | 2007.03.14. 22:29 - #17037

Margitka ez a fehér kenyér csak élesztővel. Hát azért örülök, mert párom nem tudom mit evett volna, ha szputnyik lesz belőle. Komolyan ilyen állaga még egy kenyeremnek sem volt. Szakadt, repedt, minden baja volt velem együtt.

No most már elteszem magam, mert hajnalban 3-5-ig nem aludtam, ma meg olyan voltam mint az őszi légy (tavasszal).


EmMargit Előzmény | 2007.03.14. 22:21 - #17036

Bezsa!
 
A frászt hoztad rám
Ez a kenyér gyönyörű lett. Mindenesetre jó, hogy nem hagytad tovább kelni, az biztos. Ügyes voltál, megmentetted Gratulálok! Üdv, Margit

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU