Emes! Dehogy tűnik, tovább fogunk dumcsizni Hihetetlen tempóban peregnek az 1.000 hozzászólások
Bezsa! A túlmelegedés szokott ilyesmit okozni, feltehetőleg nálad is ezért lett ilyen. Erre szoktam azt modani, hogy "bekovászolódik" az egész tészta. Ez nem egy szakkifejezés, de mindenesetre azt jelenti, hogy a sikér elkezd elbomlani, attól lesz törős és rücskös a tésztád. A napokban fogok erről közzétenni egy kis eszmefuttatást, de még nincsen egészen készen. Kíváncsian várom a képet róla
Margitka tudod mire gondoltam, mivel ez 5 perces lassú keverés és én 4x5 percig ezzel kevertem, talán ez is okozhatta. Kidobnom nem kell, tehát a mars lakók nem kapnak friss kenyeret.
Párom már ott toporog mellette és meg kellett vágnom, hogy előbb hüljön.
Volt már ennél rosszabb kenyerem is. Szerintem egy kicsit lehetne nagyobb (60 dkg lisztből készült), de nem mertem tovább hagyni, mert fura volt a kinézete.
Ha kihült készítek még képet a megvágott kenyérről is.
Ha a BL 80-ból volt rücskös, akkor tényleg baj van. Na kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Talán, ha elég lisztet dolgoztál bele, akkor megmenekülhet. Várom a képet és a beszámolót.
Örülök, hogy egy új fórumozó, Bedolg írta a kerek hozzászólást és köszönöm Julikának, hogy figyelmeztetett rá. Gratulálok és csak így tovább mindannyiunknak
Bedolg, Limara! Nem szabad két gombócban lenni a tésztának, akkor túl lágy. A 40 dkg lisztből is egyben kell forognia, legfeljebb csak az egyik lapáton van időnként.
Ennyi lisztből valóban nem fogja elérni az üst peremét, mert akkor túl is kelne. Ha 2/3 környékén jár, akkor elindíthatod a sütést. A lényeg, hogy szép domborúan emelkedjen a tészta, ne olyan egyenesen, mint az előző volt.
Semmi komoly, csak egy tanfolyamhoz kellet valamilyen nyelvvizsgát letenni. Én németből csináltam egy alapfokú nyelvvizsgát, de csak a szóbeli sikerült. Nyelvvizsga után talán 1 évvel kerültem a mostani munkahelyemre, ahol van export osztály. Csörgött a telefon, nem volt ott az exportos kolléga, és felvettem a telefont. Elmondja németül hogy a kollégámmal szeretne beszélni, én meg nagy bólogatva válaszoltam neki, hogy " ázonnál". Mintha ezt értené németül. Na azután egy telefont sem vettem fel. Még jó, hogy nem azon az osztályon dolgoztam.
Mi az, hogy kicsi a tészta? Írd le légy szíves, mennyi lisztből csinálod! 50 dkg-ból nem szabad 2 cipónak lenni, de kevesebből sem, akkor szerintem kevés a folyadék
Elszállt az Internetem és a hozzászólásom is. Mostanra sikerült a fiamnak újraindítani a modemet.
Bedolg! Azt írtam le, hogy a 13 perces dagasztás után le kellene állítani a gépet, majd újraindítani ugyanazt a programot. amikor megint lejárt a 13 perces dagasztás, akkor a dagasztólapátokat ki kellene venni, majd figyelni a tésztát, hogy kel. Amikor eléri a tészta széle is az üst peremét, akkor pedig a csak sütés programmal megsütni a kenyeret.
Most nem írtom le részletesen megint, hogy miért, majd kicsit később elmagyarázom, vagy esetleg olvasd el a kezdőknek szóló részt a bal oldalon, ott azt hiszem írtam róla.
Limara: mivel kicsi a tészta mennyisége, ezért ahogy keveri a lapát, elválnak egymástól, és 2 cipó lesz belőle, de ahogy elkezd kelni, összeáll megint.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit