E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.02.28. 20:43 - #16555

Mindenkinek gratulálok a sütéseihez, most nem vagyok passzban, hogy név szerint is megemlítselek Benneteket. Fáradt is vagyok egy kicsit, majd a hét végére kipihenem magam, mert megint nagy üzem lesz, jönnek a lányomék, megünnepeljük a nőnapon esedékes szülinapját. Ő akkor nem lesz itthon, így most lesz a családi ebéd. Hát addigra jó formában kell lennem. De azért olvasok rendszeresen. Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.02.28. 20:32 - #16554

Szia Limara!
 
Majd holnap olvasod csak, amit írok, de nem baj.
 
Amikor a Hausert megvettem, akkor a szokásos 60 dkg liszttel kezdtem próbálgatni. Valahogy sehogy nem akart olyan lenni a kenyér kinézete, mint azt szerettem volna. Megpróbáltam 70 dkg lisztből, azóta sokkal szebb kenyereket sütök. Egyszerűen kevés volt neki a 60 dkg-ból készülő tészta.
Érdemes kipróbálnod kenyérnek egy 60 dkg-osat, az Etának az a kedvenc adaja kenyérhez. Kalácsnak elég az 50 dkg is, mert a 60-as néha felragad az üvegre.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a kenyérkéd, szerintem már nem esik vissza a teteje.
 
Jó éjszakát nektek és szép napot holnapra, üdv, Margit

fmarcsi Előzmény | 2007.02.28. 20:25 - #16553

Köszönöm szépen Limara! A Te kenyérkéd is szép lett mint mindig!

Limara Előzmény | 2007.02.28. 20:14 - #16552

Köszönöm Margitka!

50 dkg lisztből csináltam, most így néz ki a kelesztés végén:

 nem tudom, mennyire látszik, most az üst széléig ér. Már sül 30 perce, egy picikét hullámos csak a teteje, remélem nem fog már összeesni! Azt látom, kicsit lágyabb tésztával dolgozik szebben mint az előző gépem. Az csak 1ó10 percig kelesztett, ez meg sokkal tovább, lehet ezért?


EmMargit Előzmény | 2007.02.28. 20:06 - #16551

Szia Limara!
 
Háááát, ez bizony egy kissé szoros lett. El kell terülnie az üstben a kelés alatt, de a megvágott képen is látszik. Aztán lehet, hogy csak az ejtés csinálta ezt vele.
Kíváncsi vagyok a másodikra is. Nekem, ha jó passzban volt a tészta, a gép és én is, akkor rendesen az üst fölé szokott felnőni 60 dkg lisztből. Megpróbálok nézni neked egy régi képemet. 
 
Igaz nem túl sokáig keresgéltem, de géppel együtt csak kalácsot találtam, azért ez sem rossz:
 
                
 
Ezen még látszik, hogy a teteje le volt fóliázva belülről. A 60 dkg-os fehér kenyér is közel ennyire ki tud jönni az üstből.
 
Várom a következőről is a képeket és a beszámolót, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.02.28. 19:59 - #16550

Marcsi! Gratulálok, nagyon szépeket sütöttél!

Limara Előzmény | 2007.02.28. 19:52 - #16549

Szia Margitka!

Igen, a füzetben írta, hogy nem melegít, ha a külső hőmérséklet 25 fok felett van, de nálunk csak 20-21 fok van. Majd holnap kipróbálom a gyorsprogramot, kalácsot akarok sütni. Most a második kenyerem már sokkal szebben megkelt, feljött egészen az üst tetejéig, bár gyanítom vissza fog esni, kissé lágy maradt a tészta. Most kivettem a lapátokat, így nem tudta összetörni a tésztát. Kíváncsian várom a 2. végeredményt, az íze az elsőnek is nagyon jó volt!

Hoztam még képeket:   

http://limara.xfree.hu/49445


EmMargit Előzmény | 2007.02.28. 19:15 - #16548

Sziasztok!
 
Meghoztam Marcsi képeit, nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzájuk:
 
 
Marcsi! Az 1,3 kg-os kenyeret tudó gépben 1 kg-os fehérkenyeret lehet sütni. Ezt 60 dkg lisztből lehet kb. kihozni. Ennél nagyobbat nem bír el, mert felragad a gép tetejére a kenyér, ha igazán jó. Kalácsból elég az 50 dkg lisztből készülő, mrt az még jobban megkel.
Sokkal nagyobb gépeket nem igazán lehet kapni. Amit én vettem most utoljára, az 1,6 kg-os kenyeret tud (megint nem fehérre értve), de nem igazán találkoztam még másik ilyennel.
 
 
Limara! Próbáld ki a gyorsprogramot, az jobban melegít, azon ki kell derülnie, hogy jó-e.
Egyszer, ha megpróbálod a 3x20-at a gyorsprogrammal indítva, akkor egész biztos meglangyul a tésztád.
A lapátot érdemes kivenni, bár némi mozgatás után ki lehet békével szedni, nem tépi szét a kenyeret. Inkább az ejtés miatt nem érdemes bennehagyni. Ami képedet már láttam, azon látszik, hogy az ejtés, hogy visszatekerte a  tésztát :?
Nagyon haragszom arra a funkcióra, mindig megmorgom ha tehetem
Azt írtam, hogy jól süt, szép lesz a kenyér teteje is. Sosem használtam a legsötétebb fokozatot. Nem tudom most melyiken sütöttél,  de akár a legvilágosabbat is kipróbálhatod. (Kalácsnál főleg, bár én lusta voltam állítgatni, a közepeset használtam.)
 
A dagasztólapátok minden megállás után irányt váltanak és ellenkezőleg forognak, mint korábban. Ez szerintem jó, elég jól össze szokta szedni minden sarokból a tésztamaradékokat.
 
Még az előmelegítésről. Most jutott eszembe, hogy ha jól emlékszem ebben is van egy hőérzékelő. Ha elég meleg benne minden, akkor nem indítja el az előmelegítést. Én ezt csak forró nyáron tapasztaltam meg. Lehet, hogy megszokásból előmelegítve tettél mindent a gépbe és ezért nem melegített?? Na, kíváncsi vagyok
A képeket is kíváncsian várom.
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
 

Limara Előzmény | 2007.02.28. 18:46 - #16547

Margitka!
Hamarosan hozom a képeket, agy kis technikai akadály van, de remélem elhárul! Az első képeket már feltettem a képtárba. A legelső kenyeret hagytam a gépben teljesen végigfutni, nem nyúltam bele. Meglepetés volt nekem, hogy az előmelegítés végén teljesen hideg volt az üst, egy pillanatra belenyúltam. Dagasztás alatt kicsit felkente a tésztát az üstre, itt-ott ott is maradt, de most a második kenyérnél már nem. ami meglepő, hogy mikor leállt a dagasztás, most a második kenyérnél már kiloptam a lapátokat, és a tészta teljesen hideg, még csak kicsit sem langyos. Jól van ez így? Most középre igazítottam a tésztát, mert először az üst egyik sarkában hagyta, és így nagyon csálé lett a kenyér. Azt hittem, hogy kicsit lágy a tészta, de nem, szép gömbölyű lett a teteje, puha szaftos a belseje, viszont a héja kissé vastagabbra sült, mint az előző gépemben. Igazából ez az előmelegítés idegesít, így kell ennek lennie? Mert közben hallatszott, hogy kattog, dolgozik a gép, de nem éreztem hogy melegít? Köszönöm, üdv

bezsa Előzmény | 2007.02.28. 18:19 - #16546

Sziasztok!

Megrendeltem a következő adag túrómat. Piacról hozzák, olyan házias jellegű.

Iriszi kenyeréből meg vágtam egy szeletet (virtuálisan), így aztán ne keresse, mert én voltam.


EmMargit Előzmény | 2007.02.28. 18:14 - #16545

Sziasztok!
 
Gratulálok mindenkinek a sok szépséghez, amit sütöttetek.
 
Guszták a pogácsák, kiflik, gépi kenyér és a jénais is. Azokból a kicsi birósokból most ugyanúgy lopnék, mint tegnap Bezsa batyuiból
 
Limarát hiányoltam még, de ő most jelentkezett a társalgóban, így remélem rövidessen megtudunk valamit a próbakenyeréről.
 
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

superkeri Előzmény | 2007.02.28. 17:21 - #16544

        Sziasztok!

Hmm...micsoda finomságok!

Bezsa! Szupi zsemlék, pazar túrós batyu, hát igen, csak az aszaltgyümi hiányzik belőle

Szokimoki, Iriszi, Bau gratulálok a sütéseitekhez!

Limara! Nagyon jól néz ki a géped! Sok sikert hozzá! . De úgy látom, ma el sem mozdultál mellőle. Mi mindent sütöttél?

Ma még tervbe van egy kalács sütés, Margitka Fűszeres kalács-csigája lenne soron, ha nem jön közbe valami.

legyen szép az estétek!  Skeri


bezsa Előzmény | 2007.02.28. 16:56 - #16543

Sziasztok!

A túrós batyuból 3 db van már csak. A mamám is 3-at evett meg annyira ízlett neki. Kenyérke köszönöm a receptet.

Leirom a tapasztalatomat, ha valaki mostanában sütné meg.

Az első dagasztásnál olyan lágy volt a tészta, mint egy sűrű krém. Már majdnem tettem hozzá lisztet, de megvártam a második dagasztást (én most robotgéppel csináltam) és akkora nagyon szépen összeállt a tészta. Mivel a szilikon lapon nyújtottam, adott volt a méret, de lehetett volna nagyobbra nyújtani és akkor a recept szerinti mennyiség lett volna belőle. Így kevesebb lett. A megmaradt túrót boldogan elpusztítottam. Nem veszett kárba csak a pocakomba.

Hamarosan ismétlés következik, mert ez nagyon bejött nálunk. Akkor aszalt gyümölcsöt is teszek bele.


szokimoki Előzmény | 2007.02.28. 16:53 - #16542

Szia Bau!

Köszönöm az ötletet, sajna nálunk nem megy a pogi. na majd még meglátom. most nagyobb gondom, hogy holnap lesz a farsang az oviban, és jönnek Anyukámék, nekik szeretnék valami finomat sütni. Végignézem a repertoárt, aztán majd kitalálok valamit.

Nagyon guszta dolgokat sütöttél Bau, ügyi vagy!


bau Előzmény | 2007.02.28. 15:47 - #16541

Sziasztok!

Szokimoki

Olvastam,hogy nem tudod még,mit süssél a túróból...

Én éppen ma csináltam túrós pogácsát,-nézd meg,-nagyon könnyű és finom.(egyszerű is)

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/turospogcsa-kelt.jpg

És csodálatos sajtos kiflik is készültek, vacsorára.Napraforós,és szezámos.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/sajtos-magvas.jpg

 


szokimoki Előzmény | 2007.02.28. 15:26 - #16540

sziasztok!

Most sült egy gépi kenyerem, tejes fehér kenyér (Margitka recije) nagyon fini lett.http://szokimoki.xfree.hu/

 

 


iriszi Előzmény | 2007.02.28. 15:25 - #16539

Kovászos fehérkenyér.Nekem nem kellett a +30-40ml viz söt a kelés végére olyan laza lett,hogy újra dagasztottam kb 70g lisztel igy formáztam és tettem jénaiba gözös sütöbe kelt 1órát bevágtam  és kb1órát sütöttem 200fokon.


Limara Előzmény | 2007.02.28. 11:32 - #16538

Sziasztok!

Itt van az új gépem:

Nagyon érdekes nekem, hogy előmelegítéssel kezd, de az előmelegítés végén nem éreztem még langyosnak sem. A lapátok sokkal lassabban forognak, mint a másik gépben, de két irányban váltogatva. A dagasztást csak egyszer végzi, ez kár, és a dagasztás végén is maradt az üstre tapadva tésztadarabok, és nem állt össze egy gombóccá a tészta, ugyanakkor úgy érzem kicsit lágy. De erőt vettem magamon, és nem nyúltam hozzá, most először hagyom, hogy a gép magától dolgozzon, még a lapátokat sem vettem ki belőle. Kíváncsian várom, most keleszt. Így néz ki a tészta, mikor leállt a gép:  http://limara.xfree.hu/49445

Szokimoki! Köszönöm! Szépek a briósok, gratulálok!


szokimoki Előzmény | 2007.02.28. 11:16 - #16537

Sziasztok Lányok!

Limara! Sok finomságot süssél az új gépeddel!

Bezsa! jaj de guszta ez a túrós batyu!Nekem is van túróm, de még nem tudom mi legyen belőle. Ez a batyu nagyon guszta!

Én a hétvégén egy kis brióst sütöttem:

 http://szokimoki.xfree.hu


kenyerke Előzmény | 2007.02.28. 03:02 - #16536

Bezsa, most és nézem a kedvenc batyukat, amiket sütöttél.

[Későbbi] [16875-16856] [16855-16836] [16835-16816] [16815-16796] [16795-16776] [16775-16756] [16755-16736] [16735-16716] [16715-16696] [16695-16676] [16675-16656] [16655-16636] [16635-16616] [16615-16596] [16595-16576] [16575-16556] [16555-16536] [16535-16516] [16515-16496] [16495-16476] [16475-16456] [16455-16436] [16435-16416] [16415-16396] [16395-16376] [16375-16356] [16355-16336] [16335-16316] [16315-16296] [16295-16276] [16275-16256] [16255-16236] [16235-16216] [16215-16196] [16195-16176] [16175-16156] [16155-16136] [16135-16116] [16115-16096] [16095-16076] [16075-16056] [16055-16036] [16035-16016] [16015-15996] [15995-15976] [15975-15956] [15955-15936] [15935-15916] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints