Írisz! Ez biztos nagyon érdekes volt és lesz még. Hogy mit lehetne kérdezni, arra most nincs ötletem. Szép lassan megoldottunk sok-sok felmerülő kérdést, problémát, mostanra már a cserepes kenyérhéj is megvalósult. Ha eszembe jut valami, akkor szólok.
Bezsa! Ez borzasztó mennyiség, gondolom eleged van belőle. Pihenj jót!
Sziasztok Csajok!
A farsang lezajlot az álarcos torta nagy siker volt.Megtettem első látogatásom a pékeknél.A kiflit gép tekeri fel,de kézinél háromszögre kell nyujtani.A kenyér formálását ugy kezdik mint Margitka csak ök kört csinálnak belöle,pihentetik kissé és kicsit téglalapá nyomják fisszahajtják közepéig megint vissza igy lesz meg az alakja.Gözbe kelesztik és vágás után rögtön sütik.Jövöhéten egyik délelött bemehetek és segitenek akár saját alapanyagból is kenyeret csinálni.Különben ök BL-80 lisztet és egy késhegyni adalékot használnak meg élesztöt.Minden pékség az alap receptet saját magára,gépeire alakitja.Ha van valakinek kérdése mit megkérdeztetne velem irja meg az emilemre.Felejánlották vigyek mindenkit ez egy kicsit nehéz lenne de lélekbe bárki jöhet velem!
Nelly kérésére itt van a kenyerem is, ami először formakenyérnek indult, így van benne 2 dl tej és 4 ek. burgonyapehely. Végül mégis jénais lett, bár ezt nem csak kitámasztani, hanem aládúcolni kellett!
Szia Szávai! Margitka csokilencséjét minden féle sütibe, kalácsba bele lehet tenni. 800.-ft 1 kg, és én pl a kalácsba akkor teszem bele, amikor elkezdeném keleszteni. Biztos olvastad, hogy kivesszük a gépből, kinyújtjuk mondjuk 3 téglalap alakúra, és megszórjuk csokilencsével. Feltekerem 3 henger formára, és összefonjuk, miközben olvasztott margarinnal még kenegetem. Aztán így teszem vissza a gépbe, és kelesztem, meg sütöm. Persze a lapátot közben már kivettem. Így, miután az utolsó fázisban kerül bele a csokilencse, már nem olvad szét annyira, és amikor megsül, istenien néz ki felvágva, persze még finom is. Nelly
Köszönöm, közben egy arany középutat találtam, egy kicsit cukrászdai sütilaphoz hasnlít. majdnem uaz mint a kinder buenoé, csak a tojás sárgája is benne van.
A Kinder Bueno receptjében lévő mennyiségek biztosan jók, mert már én is és a barátnőim is megsütötték sikeresen. Szerintem nem kimondottan piskóta tésztája van.
Még egy kérdés! Biztos hog ycsak 2 evőkanál liszt kell bele? A 2 ek lisz és a 2 ek zsemlemorzsa nem kevés 6 tojás fehérjéhez és egy fél csomag sütőporhoz?
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A KINDER BUENO tésztája piskóta jellegű?
Én még csak a Margitka féle egyszerűsített változatot készítettem (babapiskótás), de most szeretném az eredetit. Csak az a bibi, hogy a krémbe nem szeretnék tojást tenni, az csak sima puding lenne, és így feleslegbe maradna 6 tojás sárgája.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit