E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.02.17. 13:21 - #16075

LIMARAM szia!

Akkorat nevettem hogy csuda! A TEEE ferjed tenyleg kilehet ehezve szegenyem a keksztekercsre ha MAGA nekiall kekszet daralni. SZEGENY fiu.Aranyos volt. !!!Lehet hogy ma a kigyo retes melle megcsinalom a TE kokuszos briosodat en is. Ezen kicsit ujitani szeretnek a formajan, DE CSAK kiserlet keppen. Izgibbe tenni.Ha nem sikerul alakra, akkor felaldozzuk magunkat es megesszuk uuugy is. A mostoha lantom jon "beugrani"3 gyerekkel. Hat ki kell tenni magamert.Hm?


ILDIKO Előzmény | 2007.02.17. 13:12 - #16074

Sziasztok lanyok!

Mai menu: gomba leves, ropogos pipicicik+kr.pure, kigyo-retes/almas/

A pipicicit befuszerezed, vettem ennivalo Kellogsot, azt usszetorod sodrofaval durvara. Szoval: a befuszerezett-sozott mellet atforgatod lisztbe, utana tojasba es utana a kellogszos tormelekbe es igy sutod ki.

Meg nem keszitettem soha, : "de a pipi hosiessen adta a mellet ehhez az aldozathoz.Majd megirom hogy sikerult.Ha tuuul sok sultpipit lattok ma arra repulni AZ En voltam, mert.... akkor ez a jele.

MARGITOM, mit sutogetsz ma? Ki kell meg probalnod rajt vmit, vagy sikerult az osszes programon mar sutni.

Lanyok, tovabbi jo keszulodest ha suttok-foztok.Kesobb fentleszek majd. Pusszancs.


Limara Előzmény | 2007.02.17. 13:10 - #16073

Sziasztok pékecskék!

Gratulálok nagyon szépeket sütöttetek!

Emes! Sajnos nincs receptem bordáskiflire, de már a fiúk is kérték, hogy tudnék-e nekik sütni, majd kutakodom. A molnárka valóban szegedi eredetű, a Stümiben így is árulták régen szegedi molnárka

Délelőtt pizzát sütöttem, most kel a kókuszos briósom, nagyon kíváncsian várom, mert kókusztej helyett kókuszvajjal csináltam, Julikától kaptam. Az illata máris fantasztikus.

Az elöbb kimegyek a konyhába, hát a férjem kekszet darál. Mikor kérdezem, minek is, azt mondja, hátha csinálok neki keksztekercset, úgy hogy mindjárt annak is nekilátok!

Legyen szép a napotok, üdv

Iriszi! Nem akarlak ijesztgetni, de nekem így szokott kinézni a tésztám mielőtt felrobban. Azt hiszem elkovászolódott, de kíváncsi vagyok mit mond Margitka!


majorkaj Előzmény | 2007.02.17. 13:02 - #16072

Sziasztok !

Úgy látom kitört a "három ízű" láz. Nagyon szépet sütöttél Margitka és bizti finom is  lett. Lehet, hogy még egy ilyen nagyobb lyukú muffinsütőre beneveznék.

 


ILDIKO Előzmény | 2007.02.17. 12:53 - #16071

Szia MARGITOM!

Hat, nem rossz szandekkal irtam am tenyleg! Oltari humoros volt amit irtal. EN is ilyen lennek es gubbasztanak am, mert ugy tudok mindennek orulni mint TE


majorkaj Előzmény | 2007.02.17. 12:14 - #16070

Sziasztok !

Én meg a Limara féle Sós kiflit sütöttem ismét. Most nem löttyintettem vizet a sütőbe, csak sokszor lekentem vízzel a kifliket és most is kicserepesedett. Sőt egy kicsit több háztetőt sikerült rá raknom.


bezsa Előzmény | 2007.02.17. 12:08 - #16069

Sziasztok!

Ma hajtogtott zsemlének álltam neki. Bekeverek egy Puffasztott barna rizses (árpás), mert azt vettem kenyeet és kipróbálom a nagy jénaimat.

 


iriszi Előzmény | 2007.02.17. 11:46 - #16068

 

A kovász bomba igy nézett ki amikor a jénaiba tettem és most igy bevágás elött 40perc után tisztára szétrepet pedig most is kemény a tészta MIT CSINÁLJAK SEGÍTSÉG??!!


EmMargit Előzmény | 2007.02.17. 10:48 - #16067

Szia Ildiko!

A férjem  is tréfált, nem bántott, csak ugratott. Ő nagyon örül, hogy én ennyire örülök az új jövevényünknek

További szép napot kívánok, üdv, Margit


emes Előzmény | 2007.02.17. 10:21 - #16066

Sziasztok lányok!

A tegnapi elképedésem (hogy nem ismeritek a bordáskiflit)hatására, megpróbálok egy receptet összehozni. Azt hiszem, hogy a molnárka receptjéből fogok kiindulni, csak kevesebb cukorral, és több margarinnal.

A férjem, aki szakács megerősítette Írisz véleményét, miszerint, tényleg szegedi, Szeged környéki sajátosság ez a fincsi kifli.

És ami a legjobb, hogy tegnap hozott haza folyékony tubusos margarint! Ezzel fogom sütni a kiflit!

Tsók, és drukkoljatok!

Limara! Te biztos ismered a bordást. Te sem tudsz vmi. hasonló receptet?


ILDIKO Előzmény | 2007.02.17. 08:00 - #16065

Sziasztok mindenki!

NAGYON szepeket es finomakat sutottetek! Hmmmmm! Nem gyozok nyelni itt.

MARGITOM, mintha csak az en ferjemre ismertem volna... amikor irtal az ëlomusor"kozvetiteserol a sutod  elott. EZ trefat kivan! Tartsd keszenletbe a fenykepezot!! Kalacstesztaba egy jooo savanyu ubit sutni es kinalni.Reakcio fotozas ...es tobbet nem lehet panasz a hazad tajan. OooK ugysem ertik meg teljesen hogy TE mit is erezhetsz mert OLYAN nagy az orom. EZT nem utallatossagbol irtam am!!! Csak en is bosszus lennek egy kicsit, a masik oldalrol az oldalamat kinevettem a szituacion, mert elkepzeltem.hihihi

Neha megszoktam a fiumat trefalni. Utana jot nevetunk egyutt.

Nagyon tetszik ez az uj hajtogatott kalacska. Ugyi vagy!

No, megyek mar vasarolni, fozni esetleg sutni stb.. Igazi rohanos hetvege.  Ps: EZ a "kiscica: nagyon aranyos a foton. Szivesen megsimogattam volna! 

Puszi!


EmMargit Előzmény | 2007.02.17. 00:50 - #16064

Sziasztok!

Ilyen lett a kalácskám megvágva, üdv, Margit

jó étvágyat! jó étvágyat!

 


EmMargit Előzmény | 2007.02.17. 00:10 - #16063

Sziasztok!

Kartika küldött képet a chilis csokiról, íme:

                            chilis csoki

Superkeri egy kenyérről és kalácskákról küldött képeket:

kenyér kenyér kalácsok

Írt is nekem Superkeri a sütéseiről, ebből közzéteszek egy kis részt, remélem nem baj Superkeri:

"Az elmúlt napokban sütöttünk kenyeret és kalácsot is. Hát a kenyér nem lett szép, a belseje még elfogadható. Történt ugyanis, hogy mikor ki kellett volna venni a gépből az 1. kelés után , beszélgetők jöttek, aztán szegény tészta 2 órát "várakozott". Egy gyors formázás után került a jénaiba, majd még 1 órát kelesztettem, ekkor már nem tudtam mit csináljak: várjak még, vagy indítsam a sütést? Hát kezdtem sütni és úgy már a félidőn túl levettem a tetőt is. Szóval cserép nem lett, de legalább meg tudjuk enni. Sajnos a kalácsot meg túl sütöttem egy kicsit. De azért finom. Mindig attól félek, hogy nem sül meg a belseje."

Azt kérte Superkeri, hogy írjam meg itt a hibákat. Szerintem nem volt más baj ezzel a kenyérrel, mint a túl hosszú első kelesztés. Gondolom talán egy kicsit el is lágyulhatott a tészta, egy kicsit lehet, hogy "bekovászolódott" az egész, bár ez utóbbit nem is látom rajta. Elsőre nem szabad ilyen hosszasan keleszteni, de hát ezt a vendégek nem tudhatják  Igaziból nincs nagy baj ezzel a kenyérkével, igazán jól sikerült a megpróbáltatás dacára.
A kalácsaid szépek lettek, bár a szín lehet, hogy egy kicsit csalósan érkezik meg hozzánk. Nekem nem tűnik nagyon sötétnek.

Jégkása is küldött képeket:

A zebra hajtovány újra

szív forma Szív süti

Jégkása! Nagyon aranyos zebra a kisfiad
Szépeket sütöttél, gratulálok hozzájuk. A rejtvényképet a kertesbe viszem, ott szoktuk meg.

Köszönöm a képeket. Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 23:02 - #16062

Sziasztok!

Meghoztam a képeket.

középen lesz a diókrém a külseje lesz lekváros a külseje lesz lekváros a két szélét ráhajtom a töltelékre

a diós rész felől feltekerem kész egy tekercs muffinformában kész az összes

megkeltek a sütőben már sülnek megsültek megsültek

kész közelről

180 fokon, légkeverés nélkül kezdtem sütni. Néhány perc után  - azt hittem, hogy rosszul látok - elkezdett színesedni a teteje. Azt se tudtam mihez kapjak, mert ez nem volt bekalkulálva. Csak alsó sütésem légkeverés nélkül nincs. Arra emlékeztem, hogy a "Pizza" program, az nem süt felül, gyorsan átettem erre és levettem a hőfokot 160-ra. Így sült egy darabig, de akkor meg a teteje nem akart a többi részen tovább sülni. Végigböngésztem a füzetben a programokat megint, és találtam egy másikat, amin csak az alsó sütés működik (a pizzánál az alsó és a körkörös), de ez is légkeveréssel. Ezt ajánlják kelt tésztához, így áttettem erre és visszacsavartam 180 fokra a hőt. Nyitogattam elég sokat a sütőt, tehát elég sokszor kieresztettem a meleget, így végül 20 perc sütésre volt szükség. Azt hiszem legközelebb ezen a csak alsó sütéses, kelt tésztás programon fogom sütni, legfeljebb a legvégére teszek rá valami felső sütést. A program neve egyébként nem ez és csak egyetlen helyen, apró betűvel írták ezt a javaslatot hozzá :?

Majd ha megvágom a kalácsot, akkor hozok még arról is képet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 22:34 - #16061

Sziasztok!

Nelly! Nagyon sajnálom, hogy elmentek az ifjak, de holnap biztos lesz kereslet a kenyérkédre  Milyet sütöttél?

Majd megnézem alaposan a tűzhelyet, de nem láttam olyan helyet, ahova rácsot be lehetne tenni/dugni.

Készen van a kalácsom. Kicsit izgalmas volt a sütése, de végül szerencsére jól sikerült. A férjem kinevetett , mert egy széken ülve, a sütő előtt figyeltem végig, ahogy megsült a kalácskám. Megkérdezte, hogy jó-e az adás

Mindjárt hozok róla képet és mesélek, hogy sült, üdv, Margit


nelly Előzmény | 2007.02.16. 22:15 - #16060

Hát ismét itt vagyok! Azt hittem, hogy már lefekszek aludni. De: Nekiláttam kenyeret sütni. Sajnos egy kicsit későn. Először megjöttek a fiamék. Egy picit lenn időztek, aztán felmentek. Egy kis idő múlva megjöttek a lányomék. Messziről köszöntek, felmentek a bátyusékhoz. Rövid traccsparty után elköszöntek, és átmentek a nászomékhoz aludni. A kenyerem ezek után sült ki egy fél órával. Nem kelesztettem eleget, már tudtam közben is, de annyira akartam, hogy kész legyen. Most már itt vagyok a kész kenyérrel, szép lett. Most hívtam a férjem, aki dolgozik a cégnél, hogy jöjjön haza, mert valakinek meg kéne vágni a kenyeremet. Hát jól felhúztam magam. Persze, megértem őket is, beteg vagyok még, de talán már nem fertőzök. Hát ennyit a várva várt találkozásokról. Meg rólam. Nelly

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:49 - #16059

BATKA, koszi megegyszer is. Jo ejt Neked is! Szia!

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:48 - #16058

Ma vittem be a munkahelyre a kozvetlen kollegaknak GABO:kremes-kokuszosabol amit tegnap este keszitettem. Nagyon izlett nekik. Ma jo kis tavaszias ido volt.En meg dolgoztam.hupp-hupp-hupp sirozok ez vegett.

Lanykak, kozben En is elbucsuzok.Mindenkinek szep almokat, almodjatok szep es fini recepteket ki.Puszi!


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:42 - #16057

Igen, azt csináltam. Ha elég vastag/kemény a tészta és nem túl sok a töltelék, nem fog kirepedni. Túró is mehet bele, itt többen is szoktak olyat! De az az ostoros rétes az úgy, ahogy van, nagyon finom!

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:39 - #16056

Koszi BATKA az infot! Talan majd kiprobalom.  Vennifogom a batorsagot. Meg 1 kerdes, Te ugyanugy csak a kisodort tesztara kened es felrollnizod, ugye?

[Későbbi] [16875-16856] [16855-16836] [16835-16816] [16815-16796] [16795-16776] [16775-16756] [16755-16736] [16735-16716] [16715-16696] [16695-16676] [16675-16656] [16655-16636] [16635-16616] [16615-16596] [16595-16576] [16575-16556] [16555-16536] [16535-16516] [16515-16496] [16495-16476] [16475-16456] [16455-16436] [16435-16416] [16415-16396] [16395-16376] [16375-16356] [16355-16336] [16335-16316] [16315-16296] [16295-16276] [16275-16256] [16255-16236] [16235-16216] [16215-16196] [16195-16176] [16175-16156] [16155-16136] [16135-16116] [16115-16096] [16095-16076] [16075-16056] [16055-16036] [16035-16016] [16015-15996] [15995-15976] [15975-15956] [15955-15936] [15935-15916] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints