Akkorat nevettem hogy csuda! A TEEE ferjed tenyleg kilehet ehezve szegenyem a keksztekercsre ha MAGA nekiall kekszet daralni. SZEGENY fiu.Aranyos volt. !!!Lehet hogy ma a kigyo retes melle megcsinalom a TE kokuszos briosodat en is. Ezen kicsit ujitani szeretnek a formajan, DE CSAK kiserlet keppen. Izgibbe tenni.Ha nem sikerul alakra, akkor felaldozzuk magunkat es megesszuk uuugy is. A mostoha lantom jon "beugrani"3 gyerekkel. Hat ki kell tenni magamert.Hm?
Mai menu: gomba leves, ropogos pipicicik+kr.pure, kigyo-retes/almas/
A pipicicit befuszerezed, vettem ennivalo Kellogsot, azt usszetorod sodrofaval durvara. Szoval: a befuszerezett-sozott mellet atforgatod lisztbe, utana tojasba es utana a kellogszos tormelekbe es igy sutod ki.
Meg nem keszitettem soha, : "de a pipi hosiessen adta a mellet ehhez az aldozathoz.Majd megirom hogy sikerult.Ha tuuul sok sultpipit lattok ma arra repulni AZ En voltam, mert.... akkor ez a jele.
MARGITOM, mit sutogetsz ma? Ki kell meg probalnod rajt vmit, vagy sikerult az osszes programon mar sutni.
Lanyok, tovabbi jo keszulodest ha suttok-foztok.Kesobb fentleszek majd. Pusszancs.
Emes! Sajnos nincs receptem bordáskiflire, de már a fiúk is kérték, hogy tudnék-e nekik sütni, majd kutakodom. A molnárka valóban szegedi eredetű, a Stümiben így is árulták régen szegedi molnárka
Délelőtt pizzát sütöttem, most kel a kókuszos briósom, nagyon kíváncsian várom, mert kókusztej helyett kókuszvajjal csináltam, Julikától kaptam. Az illata máris fantasztikus.
Az elöbb kimegyek a konyhába, hát a férjem kekszet darál. Mikor kérdezem, minek is, azt mondja, hátha csinálok neki keksztekercset, úgy hogy mindjárt annak is nekilátok!
Legyen szép a napotok, üdv
Iriszi! Nem akarlak ijesztgetni, de nekem így szokott kinézni a tésztám mielőtt felrobban. Azt hiszem elkovászolódott, de kíváncsi vagyok mit mond Margitka!
Úgy látom kitört a "három ízű" láz. Nagyon szépet sütöttél Margitka és bizti finom is lett. Lehet, hogy még egy ilyen nagyobb lyukú muffinsütőre beneveznék.
Hat, nem rossz szandekkal irtam am tenyleg! Oltari humoros volt amit irtal. EN is ilyen lennek es gubbasztanak am, mert ugy tudok mindennek orulni mint TE
Én meg a Limara féle Sós kiflit sütöttem ismét. Most nem löttyintettem vizet a sütőbe, csak sokszor lekentem vízzel a kifliket és most is kicserepesedett. Sőt egy kicsit több háztetőt sikerült rá raknom.
A kovász bomba igy nézett ki amikor a jénaiba tettem és most igy bevágás elött 40perc után tisztára szétrepet pedig most is kemény a tészta MIT CSINÁLJAK SEGÍTSÉG??!!
A tegnapi elképedésem (hogy nem ismeritek a bordáskiflit)hatására, megpróbálok egy receptet összehozni. Azt hiszem, hogy a molnárka receptjéből fogok kiindulni, csak kevesebb cukorral, és több margarinnal.
A férjem, aki szakács megerősítette Írisz véleményét, miszerint, tényleg szegedi, Szeged környéki sajátosság ez a fincsi kifli.
És ami a legjobb, hogy tegnap hozott haza folyékony tubusos margarint! Ezzel fogom sütni a kiflit!
Tsók, és drukkoljatok!
Limara! Te biztos ismered a bordást. Te sem tudsz vmi. hasonló receptet?
NAGYON szepeket es finomakat sutottetek! Hmmmmm! Nem gyozok nyelni itt.
MARGITOM, mintha csak az en ferjemre ismertem volna... amikor irtal az ëlomusor"kozvetiteserol a sutod elott. EZ trefat kivan! Tartsd keszenletbe a fenykepezot!! Kalacstesztaba egy jooo savanyu ubit sutni es kinalni.Reakcio fotozas ...es tobbet nem lehet panasz a hazad tajan. OooK ugysem ertik meg teljesen hogy TE mit is erezhetsz mert OLYAN nagy az orom. EZT nem utallatossagbol irtam am!!! Csak en is bosszus lennek egy kicsit, a masik oldalrol az oldalamat kinevettem a szituacion, mert elkepzeltem.hihihi
Neha megszoktam a fiumat trefalni. Utana jot nevetunk egyutt.
Nagyon tetszik ez az uj hajtogatott kalacska. Ugyi vagy!
No, megyek mar vasarolni, fozni esetleg sutni stb.. Igazi rohanos hetvege. Ps: EZ a "kiscica: nagyon aranyos a foton. Szivesen megsimogattam volna!
Superkeri egy kenyérről és kalácskákról küldött képeket:
Írt is nekem Superkeri a sütéseiről, ebből közzéteszek egy kis részt, remélem nem baj Superkeri:
"Az elmúlt napokban sütöttünk kenyeret és kalácsot is. Hát a kenyér nem lett szép, a belseje még elfogadható. Történt ugyanis, hogy mikor ki kellett volna venni a gépből az 1. kelés után , beszélgetők jöttek, aztán szegény tészta 2 órát "várakozott". Egy gyors formázás után került a jénaiba, majd még 1 órát kelesztettem, ekkor már nem tudtam mit csináljak: várjak még, vagy indítsam a sütést? Hát kezdtem sütni és úgy már a félidőn túl levettem a tetőt is. Szóval cserép nem lett, de legalább meg tudjuk enni. Sajnos a kalácsot meg túl sütöttem egy kicsit. De azért finom. Mindig attól félek, hogy nem sül meg a belseje."
Azt kérte Superkeri, hogy írjam meg itt a hibákat. Szerintem nem volt más baj ezzel a kenyérrel, mint a túl hosszú első kelesztés. Gondolom talán egy kicsit el is lágyulhatott a tészta, egy kicsit lehet, hogy "bekovászolódott" az egész, bár ez utóbbit nem is látom rajta. Elsőre nem szabad ilyen hosszasan keleszteni, de hát ezt a vendégek nem tudhatják Igaziból nincs nagy baj ezzel a kenyérkével, igazán jól sikerült a megpróbáltatás dacára. A kalácsaid szépek lettek, bár a szín lehet, hogy egy kicsit csalósan érkezik meg hozzánk. Nekem nem tűnik nagyon sötétnek.
Jégkása is küldött képeket:
Jégkása! Nagyon aranyos zebra a kisfiad Szépeket sütöttél, gratulálok hozzájuk. A rejtvényképet a kertesbe viszem, ott szoktuk meg.
Köszönöm a képeket. Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
180 fokon, légkeverés nélkül kezdtem sütni. Néhány perc után - azt hittem, hogy rosszul látok - elkezdett színesedni a teteje. Azt se tudtam mihez kapjak, mert ez nem volt bekalkulálva. Csak alsó sütésem légkeverés nélkül nincs. Arra emlékeztem, hogy a "Pizza" program, az nem süt felül, gyorsan átettem erre és levettem a hőfokot 160-ra. Így sült egy darabig, de akkor meg a teteje nem akart a többi részen tovább sülni. Végigböngésztem a füzetben a programokat megint, és találtam egy másikat, amin csak az alsó sütés működik (a pizzánál az alsó és a körkörös), de ez is légkeveréssel. Ezt ajánlják kelt tésztához, így áttettem erre és visszacsavartam 180 fokra a hőt. Nyitogattam elég sokat a sütőt, tehát elég sokszor kieresztettem a meleget, így végül 20 perc sütésre volt szükség. Azt hiszem legközelebb ezen a csak alsó sütéses, kelt tésztás programon fogom sütni, legfeljebb a legvégére teszek rá valami felső sütést. A program neve egyébként nem ez és csak egyetlen helyen, apró betűvel írták ezt a javaslatot hozzá
Majd ha megvágom a kalácsot, akkor hozok még arról is képet, üdv, Margit
Nelly! Nagyon sajnálom, hogy elmentek az ifjak, de holnap biztos lesz kereslet a kenyérkédre Milyet sütöttél?
Majd megnézem alaposan a tűzhelyet, de nem láttam olyan helyet, ahova rácsot be lehetne tenni/dugni.
Készen van a kalácsom. Kicsit izgalmas volt a sütése, de végül szerencsére jól sikerült. A férjem kinevetett , mert egy széken ülve, a sütő előtt figyeltem végig, ahogy megsült a kalácskám. Megkérdezte, hogy jó-e az adás
Mindjárt hozok róla képet és mesélek, hogy sült, üdv, Margit
Hát ismét itt vagyok! Azt hittem, hogy már lefekszek aludni. De: Nekiláttam kenyeret sütni. Sajnos egy kicsit későn. Először megjöttek a fiamék. Egy picit lenn időztek, aztán felmentek. Egy kis idő múlva megjöttek a lányomék. Messziről köszöntek, felmentek a bátyusékhoz. Rövid traccsparty után elköszöntek, és átmentek a nászomékhoz aludni. A kenyerem ezek után sült ki egy fél órával. Nem kelesztettem eleget, már tudtam közben is, de annyira akartam, hogy kész legyen. Most már itt vagyok a kész kenyérrel, szép lett. Most hívtam a férjem, aki dolgozik a cégnél, hogy jöjjön haza, mert valakinek meg kéne vágni a kenyeremet. Hát jól felhúztam magam. Persze, megértem őket is, beteg vagyok még, de talán már nem fertőzök. Hát ennyit a várva várt találkozásokról. Meg rólam. Nelly
Ma vittem be a munkahelyre a kozvetlen kollegaknak GABO:kremes-kokuszosabol amit tegnap este keszitettem. Nagyon izlett nekik. Ma jo kis tavaszias ido volt.En meg dolgoztam.hupp-hupp-hupp sirozok ez vegett.
Lanykak, kozben En is elbucsuzok.Mindenkinek szep almokat, almodjatok szep es fini recepteket ki.Puszi!
Igen, azt csináltam. Ha elég vastag/kemény a tészta és nem túl sok a töltelék, nem fog kirepedni. Túró is mehet bele, itt többen is szoktak olyat! De az az ostoros rétes az úgy, ahogy van, nagyon finom!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit