Mekkora tepsiben sütötted? Én kb 20x30-asban. Ha nagyobban sütötted, akkor azért nem lett olyan magas. 200ml az elég. A tojást nem vertem fel, csak kézi habverővel kevertem össze mindent. Először a tojást kutyultam át, aztán sorban, egyenként adtam hozzá a többit. Ezenkívül még a sütőpor is "ludas" lehet.
Szia Bundik!
Megsütöttem a bögrés csokislepényt, de nekem másodszorra sem sikerült.
Az íze nem rossz, csak lett magas mint neked a képen!
Azt szeretném kérdezni, hogy a tojást azt felvered vagy csak elkevered az alpanyagokkal?
Van valami ötleted, hogy miért nem lett magas nekem?
Én még esetleg a liszt mennyiségére is gondoltam, mert én 200ml tettem bele és ennyi cukrot is.
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv:Kati
Emes szerintem egy próbát megér! Ha a jénaid belseje megvan 12-13cm, akkor kipróbálhatod, vagy a római tál is megfelelő, csak mindenféleképpen béleld ki sütőpapírral. Ha nincs olyan magas, akkor akár sütőzacskóba teheted, és úgy a jénaiba, tető nélkül.
Hát szerintem pechem van. A jénaim ovális ugyan, de 20x28-as és csak 10 cm mély, a római tálam meg 25x19, de az is csak 13 cm magas. Ez egyik se jó, még egy 50 deka lisztből készült kenyérnek se, úgy-e?
Sziasztok Lányok!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Legközelebb többször próbálkozom,ha nem kapok választ elsőre!
Lehet, hogy én voltam egy kicsit türelmetlenebb- ezzel nem akartam senkit megbántani nem állt szándékomban.
Csak kétszer is írtam és egyikre sem kaptam választ nem tudtam mire vélni a dolgot.
Ezért fordultam Margithoz!
Azt valóban észre vettem, hogy ha lehet akkor egyik a másiknak segít átadni a tudását.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál!
További szép napot kívánok nektek, és jó sütögetést!
Üdv:Kati
Valamelyik nap írtam egy e-mailt a Spárnak, hogy hiányolom a BL80 lisztet a polcaikról. Ajánlottak egy lisztet, amit ott is lehet kapni, Pannonmill Komáromi BL65 kenyérliszt. Most abból sül egy másik kenyér. Kíváncsi vagyok, hogy ua jó lesz-e, mint a BL80-as
Iriszi A bevágással kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogyha keményebb a tészta, akkor a kelesztés félidejében is ráér bevágni, ha lágyabb, akkor célszerűbb már az elején
Ui: Sőt! Még ha nagyon beindul, akkor felemeli a tetejét is Most is sül egy, majd 1kg liszttel együtt fényképezem le. Akkor talán látszik, hogy élőben mekkora
Sziasztok! Bocsi, csak közben ide-oda rohangálok, és kis késéssel tudok válaszolni.
Iriszi Majdnem mindig 50 dkg lisztből sütök kenyeret, a 3 literes edényembe pont elég.
Emes A 8 literesben is lehet kisebb kenyeret sütni, de akkor keményebb tésztájút, hogy ne lapuljon el. Ha a lágyabbat szeretitek, akkor a 4,5-es a jó, mert az megtartja az oldalát. Mekkora a mostani jénaid? Szerintem egy 20x30 és 15cm magasságúban már lehet sütni
Limara, majd ha valami nagyon szépet sütök akkor felteszem a képet, de a gépben sült kenyereimet (bár én sokszor elégedett vagyok velük, a család meg pláne) a Ti gyönyörű formázott kenyereitekkel együtt nem mutogatnám !
De sütiket én is tudok szépeket, majd azokról teszek fel képeket, a túrótorta képeivel úgy is adós vagyok ! Csak az a baj, én nem süthetek olyan sűrűn mint Ti, nem mintha nem fogyna el, csak mindig szidnak, hogy ártok a vonalaiknak. A párom nagyon édes szájú és ha van süti nem is eszik mást. Nálunk sütemény még nem igazán érte meg a másnapot !
Bundik köszi a kelesztési tanácsot. Majd csak belejövök !
Most elköszönök, este jövök! Szép napot Mindenkinek! Zsófi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit