Ma megkaptam a nyereményem , amit a karácsonyi sok kicsi akción nyertem.A gyönyörű piros öntöttvas lábas , és finom házi tészta cserkétől. A valóságban még sokkal szebb mint a képen , pedig már az akció meghirdetésekor a képet látva is beleszerettem. A hét végén kipróbálom .
Sziasztok! Bár 1000 éve olvaslak benneteket, de eddig csak a Társalgóba írtam. Segítséget szeretnék kérni. Kérdésem, Budapesten hol lehet jó kenyérlisztet kapni? Az Első Malom Bp-en állítólag bezárt. A Tesco-ban szoktam venni BL-80- ast, de nem vagyok oda érte. Köszönöm, ha valaki tud segíteni! Üdv', Nóri
Szia HBKati! Pont most gondoltam rád! Csak február 10-én megyünk Orosházára. Tudod mennyibe fog kerülni?Már kérdezni akartam,hogy teljes kiőrlésű kenyeret szoktál sütni?
Szia HBKati! Pont most gondoltam rád! Csak február 10-én megyünk Orosházára. Tudod mennyibe fog kerülni?Már kérdezni akartam,hogy teljes kiőrlésű kenyeret szoktál sütni?
Joli! Köszi, aranyos vagy. Én is mindig így sütöm a kenyeret, már ha gépben sütök. Figyelem a tésztát, kiveszem, igazítok, mártom a lapátot, visszateszem, és ha kell még közbeavatkozom. A kérdésözön azért van, mert ahogy a néggyel lejjebb lévő hozzászólásban is írtam, egy számomra ismeretlen gépről kérdeztem. Illetve még azért, mert akié ez az új gép, időzítve akar sütni, és minél több jótanáccsal szeretném őt ellátni, nehogy ő is azon géptulajdonosok táborába kerüljön, hogy mivel nem sikerül az elején, eltegyék mélyre a kenyérgépet.
Ha úgy akarod sütni a kenyeret, hogy a lapát benne van, akkor mártsd bele a lapátot étolajba és úgy tedd rá a tengelyre akkor sütés után könnyen kijön a kenyérrel együtt.
Én ha a gépben sütöm a kenyeret, akkor úgy szoktam, hogy mikor leáll az első dagasztás, kikapcsolom, hagyom kelni majd lapátostól kiborítom, kicsit átgyúrom és már lapát nélkül teszem vissza az üstbe ahol hagyom kelni mig el nem éri a pitli szélét (ha nagy kenyeres sütök) és akkor elinditom a sütést, a legnagyobb súlyhoz, a legsötétebbre és letakarva a tetejét, kivéve a szellőző nyilásokat. Azért is csinálom így mert én még soha nem sütöttem két egyforma kenyeret. Nem nagyon szoktam mérni a hozzávalókat, inkább dagasztásnál figyelem a tésztát és ha kell korrigálom. Igy nem is ugyanannyi idő kell ahhoz, hogy szépen megkeljen.
Ha kb. 10 alkalommal olajba mártod a lapátokat és ugy teszed be az üstbe, utána már nem is kell bemártani elég ha rendesen kimosod és kitörlöd a lapáton lévő lyukat, hogy ne maradjon benne semmi. Már akkor sem fog rágyógyulni a tengelyre.
A nagy kérdés a fűtőszál, nekem is felkeltette az érdeklődésemet, azért is kérdeztem. Ez egy új gép:Hausmeister 1301-es. És ennek nem az üst alatt van a fűtőszála, hanem az üstöt körbefutja a gép oldalánál, kb. a felénél kicsit feljebb, vagyis közelebb az ajtajához, mint a fenekéhez. Sajna a neten még nem találtam róla semmit. A gépet a Médiában vették. Az árát nem tudom, mert ajándék volt, de alkalom adtán megkérdezem. Viszont találtam egy dettó ugyanilyen gépet, de másik márkában és színben. A gép nagyon szép halvány krém színű, és a tetején a betét matt, fémes, tompa zöldes.
Ő egy Sencor SBR 1530 WH kenyérsütőgép. Sajnos itt se ír a fűtőszálról, csak hogy levegőcirkulációt végez, de a HM-nél ez nem biztos, hogy így van. Szóval a fűtőszál kb az oldasó szellőzőnyílásoknál van körben.
Limara! Én úgy védem ki a lapátok rágyógyulását a tengelyre, hogy sütés előtt mindig belenyomom vajba a lapátok alját, és mikor visszarakom a tengelyre, az belenyomja a tetejéig a lukba a vajat, így nem ragad oda. Már ha erre gondoltál. Az én Hauserem nagyon finoman mozgatja a tésztát ejtéskor, ha belenézek az üstbe, akkor a tészta nem mozdult el a helyéről, mint a Hausmeisterben. Mondjuk ennek lehet az is az oka, hogy az enyémnél a lapátok ejtésnél, is oda vissza mozognak, a másiknál meg csak egy irányba, ezér húzza el a tésztát.
Bocsánat a hosszú monológért, de hátha "kisütünk" még valami újat.
Az én gépem Hausmeister HM 1300. Nagyon szeretem, meg vagyok vele elégedve. Igaz inkább csak dagasztás-kelesztésre használom, ritkán sütök benne kenyeret. De ha igen akkor: sötét szinre állitom és az ablakot is letakarom és igy is van mikor világos marad egy kicsit. Kétfelé kever az enyém és váltogatja az irányt. A fütőszál gondodat én sem egészen értem, mi az hogy a fütőszál középen van? Az alján van körben.
Nekem már több mint 1 éve megvan igaz nem használom naponta, inkább csak hétvégén. Nagyon örülök, hogy annak idején rábeszéltem magam, pedig sokat gondolkodtam hogy kell-e nekem, de nem bántam meg, azóta is jó barátságban vagyunk.
Hirtelen ezek jutottak eszembe, remélem tudtam egy kicsit segiteni.
Csak részben tudok neked válaszolni, mert nekem egylapátos a Hausmeisterem. Az csak egy irányba keveri a tésztát, de úgy tudom, az összes olcsóbb gép ilyen.
Igen, célszerű mindkét módszert alkalmazni, sötét színre állítani és letakarni a gépet.
Azt nem nagyon értem, hogy középen van a fűtőszál.
Az ejtés szerintem minden gépben összetöri a tésztát.
Én szeretem a Hausmeisteremet, mert gyönyörűen dagaszt, de sajnos ezeknek a gépeknek is az üst a leggyengébb pontjuk. Sajnos jó, ha fél évet kibírnak, utána ereszteni kezdik az olajat. Ráadásul a lapátok egy idő után minden tüskére úgy ráragadnak, hogy semmivel nem lehet többet leszedni róla.
Kérdeznék valamit azoktól, akiknek Hausmister gépük van. Tegnap az unokatesóm áthívott, hogy segítsek neki felavatni a szülinapjára kapott kenyérgépet. Így is lett. Először bedagasztottunk egy Lalát, ami nagyon fini lett, majd kivettük és már ment is bele a Limara bevált gépije. Elég szépen dagasztott, sajna a kisült kenyeret már nem tudtam megvárni, mert jönni kellett haza fürdetni. Elmondás alapján kicsit hóka lett, annak ellenére, hogy nagy méretre, és közepes színűre raktuk, és még rá süttettettem 15 percet. Még nem kérdeztem, de majd most!
1.: Az 50 deka lisztből lévő kenyeret sötétre állítjátok, vagy elég letakarni az ablakot? Avagy mindkét techinkát alkalmazni kell?
2.: Ha jól vettem észre csak egy felé kever a gép (az enyémmel ellentétben, mert az váltogatja az irányt), így van? Ebbe az nem tetszett, hogy mikor a lágy tésztához adagoltam a liszteket, akkor az egyik oldalon nem szedte fel azt, mert a karok, csak a másik oldalra lükdösték a tésztát. Járt így más is?
3.: Ennek a gépnek középen van a fűtőszála, és nem alul. (az enyémnek alul van) Ez mennyiben hat a sütésnél másképp? Jobb, vagy rosszabb, vagy mindegy?
4.: Ennél a gépnél az ejtés mennyire töri össze a tésztát? És habár arra nem panaszkodtak, hogy nem jött ki a lapát vagy a kenyér, de ki szoktátok venni a lapátot sütés előtt?
Ezektől függetlenül, a végkifejlet telefonos összegzése ennyi volt: "Kenyér ízű." Na hát ennél aztán sokkal többet nem bírtam kihúzni belőlük. A Zuram még látta a kenyeret egyben, de nem mondta hogy csúnya lett volna, pedig meg se igazítottam a tésztát, mert tesztelni akartam a gépet.
Na szóval ennyi. Ezeket azért is kérdezem, mert előbb utóbb nekem is vennem kell egy új gépet, és a Hausmisterről eddig jókat hallottam, de azért kíváncsi vagyok ezen gépek tulajdonosainak tapasztalataira. Természetesen tudom, hogy e márka hívői csak elfogultság nélkül tudnak beszélni!
Haaat, gyorsan akartam Veletek tudatni. "Osama Bin Laden Captured", es ha EZT "Invitation" es ha ezt "olimpiai fakkel'opent tartalmazza a level barki kuldte esetleg ismeros, a baratod stb NEEEEEEEEEEE nyissatok ki, mert tonkreteszi a C lemezt es az osszes szemelynek akit ismersz ill rajtvan a listadon tovabbitja ezt a viruslevelet autobatikusan! . Szoval ez volt a lenyeg.NINCS ellene meg virusolo es kiszurni sem lehet meg!!!!
Hűha Ildikó! Hát ez jó ki magyar fejezés volt!!!Próbáltam megérteni! A lényeg, hogy Osama Bin Laden féle levélkét ne nyitogassak..... Bár én bevallom, mostanában már semmiféle csatolt fájlos levelet nem nyitok ki, mert csak síma trójai vírust kaptam így, de nekem az is elég volt, mire megszabadultam tőle. Így ha ismerős is küldi, akkor is csak a levelet olvasom el, a csatolást már nem....... utólag már nem lehetek okos!!!
E-mailt képei Osama Bin Laden, aki lógott lehet küldeni, és amikor megnyitja őket a számítógép összeomlik, és te már nem tudják megakadályozni. Tehát, ha kap egy e-mailt a leírással: "Osama Bin Laden Captured", vagy Osama Akasztottak " akkor a mellékletet nem szabad! Ez a levél által forgalmazott valamennyi országában a világon. Hagyja, hogy a következő napokban is! Ne nyisson meg semmilyen e-mailt a letiltás úgynevezett "Invitation" függetlenül attól, hogy ki ez az e-mailt is kap. Tartalmaz vírust, hogy "olimpiai fakkel'opent a merevlemez C számítógép" Kindle ". Ez az e-mailt valakitől, hogy kapja meg az e-mail címét az ő partner a listán., Ez az út az e-mail elosztják. Tehát fontos, hogy továbbítsa ezt az e-mail minden e-mail kapcsolatot! Jobb, ha ezt az e-mailben megkapni 25-szer, akkor megkapja a vírust és nyitott. Ha kap egy e-mailt úgynevezett "Felhívás" jóllehet küldött egy barátja, Ne nyissa ki! Állítsa le a számítógépet, azonnal! Ez a legrosszabb vírus doorCNN bejelentette, hogy sorolja be a Microsoft, mint a legpusztítóbb vírus valaha! Ez a vírus fedezte fel tegnap McAfee, és nincs javítási még az ilyen típusú vírus. Ez a vírus egyszerűen megsemmisíti a Zero szektor a merevlemezen, ahol a létfontosságú információkat tárolják. KÜLDÉSE E-MAIL mindenkinek, akinek SO KENT! Jobb megelőzni, mint gyógyítani!
Ezt a mailt kaptam ma ... és elküldi nekik, hogy biztosan, de a greetings Gerrie
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit