Szia Bezsa!
Köszönöm, hogy válaszoltál, és megnyugtattál, hogy nem bennem volt a hiba.Olvastam én is a többi pita recepteket, de a hozzávalók megadása, Jégkásáénak tűnk a legegyszerübbnek.
De mindennek ellenére nem volt rossz, még másnap is puha maradt a tészta.Nekem csak az a baja, hogy sok lisztet kellett hozzá tennem, és a külseje liszt ízű lett.
Legközelebb kevesebb vízet rakok hozzá majd.
Minden jót kívánok!
Üdv: Kati
Margitka! Én nem is gondoltam volna, hogy a Hauser márka ilyen komoly tudású gépet is takarhat. A Tescóban van most akiciózva 9990-ft-ért ilyen márkájú, csak szerintem nem tud ennyi mindent, mint a Tied. Kívánom, hogy sok örömed legyen benne.>br>Iriszi! Mi lenne a fogyókúrámmal egy ilyen kalácsbomba után, amit a maradékokból összehoztál? Szépek a zsömléid, és a kiflijeid is. Nelly
Na, ezt a Mezga"molekula attelepito idovalto makaroninet-et ITT is kikene talalni!! Olyan szepeket sutottetek hogy "Hhhhhlloppp "vissza kellett a nyalcsorgast fogni! Valaki dugjon mar at egy kis db-ot!!
MARGITOM, gratula az uj gepedhez!! Biztosan nagyon orultel neki!Nagyon szep formaja is van ill. kivitele.
NEENE, sok szeretettel gratulalok En is a "kisangyalka"megszuletesehez!! Erot-egeszseget kivanok es sok-sok szerencset az eletben. Puszild meg helyettem is. Pusssz!
NELLYM, gyere elo mar legyszi a kovaszos fazekbol!!! Mar csak a cipoid sarkat latom!! Veszelyes am ez a foglalkozas gyerekek!! : Peknek lenni.
Ki ker kavet?? Most dolgozik a gepem a SOR-kenyerken. Raktam bele meg ropogos piritott hagymat is. Remelem nemfog reszegesre sikerulni. Most a gepben sutom meg es nem a gazsotoben. Kivancsi vagyok...Hikk-hikk-hikk
Kozben Titokban"elarulom , hogy a lanyom egy sziv alaku Sacher-tortat keszitett a baratjanak. Nagyon gusztan nez ki. Jol sikerult neki.Az elso tortaja . Egyedul keszitette.
Sajnos, EZT a bandat hiaba kerem a fotokra, mindenki tojik ram.
Hogy vagytok lanykak? ES a fiukak IS!! Mi tortent veletek? Meggyogyultak a betegeink? Irjatok mar, jo./?/
Azt hiszem ma nem igazán kellett volna sütnöm. Margitkával jól megbeszélgettük, hogy nem teszek be vizet a sütőbe, mert nem légkeveréssel sütöm a kifliket. De amikor tettem be a tepsit(ket) jutott el az agyamig, hogy a két tepsit légkeveréssel kell sütni. Na gyorsan be a forró víz. Olyan gyorsan elkezdett barnulni a nagy tepsi kifli teteje, hogy le kellett takarnom fóliával, de a légkeverés miatt persze ez nem igazán jött össze. Na 10-15 perc múlva a kis tepsit kivettem és lejjebb tettem a nagy tepsit. Miután a nagy tepsi kisült utána visszadugtam a kis tepsit. Íme a kiflik: vajas, sajtos és túrós.
Bocsi( mert nem emlékeztem rád) és köszi a receptet ez valami nagyon finom kenyér.Többször fogom sütni, jó hogy találtad.Lesz egy szép 5 l-es jénaim na majd akkor milyen finom kenyerem lesz.
Vagy a folyadék vagy az élesztő ludas az ilyenben. Tehát vagy ezeket kell csökkenteni, vagy a kelesztési időt. Ha úgy érzed, hogy lágyabb volt a tésztád a szokásosnál, akkor az lehett az ok.
A lényeg, hogy a kenyér szép és finom is lett , üdv, Margit
Csak azt nem értem, hogy ezt a kenyeret már megcsináltam ugyanígy 1/4 élesztővel és akkor nem kelt meg se túl nagyra, se túl hamar. A változás csak a fokhagymasó. Nem lehet, hogy inkább több lett a folyadék? Nem tudom. Na mindegy, mert különben nagyon finom lett, és alig maradt belőle a vacsi végére.
Szia Emes! Szerintem nagyon szép lett a kenyér, szívesen megkóstolnám! Egyáltalán nincs túlkelve, legközelebb ha kevesebb élesztővel csinálod, nem is fog feltapadni az ablakra! Gratulálok!
Most fogom feltölteni a délelőtti, Bundik szerint, "fogyis" kenyérről. A hólyagost csináltam meg magokkal és a fele sót becseréltem fokhagymasóra. Akik itt voltak reggel, tudják, hogy milyen ideges voltam, mert ki akart futni a tészta az üstből még a kelési idő fele előtt. Na ez majd jól látszik a sorozatképeken.
Ezért előre is elnézést kérek, mert 6 kép lesz, de megígértem a sorozatot a reggelieknek, akik végig drukkolták velem a sütést. Remélem be tudom tölteni kicsibe és így nem foglal el sok helyet.
Tessék nekem megmondani, hogy mit csináljak másképp! Pedig ez csak 50 geka lisztből és nem 60-ból készült, mint a többi kenyerem. De az íze az isteni, csak halványan érzik a fokhagyma. Legközelebb az egész adag sót lecserélem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit