Szia Bundik! A sparos kiflik ihlettek meg engem is! A fiúk nagyon szeretik! Recept nem volt, csak találomra pakoltam a gépbe, kb. így: 1 doboz kefír, 2 ek. burg.pehely, só, aszkorbinsav, sikér, kb.2 dl víz (nem mértem), 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő,olaj majdnem fél deci, pici cukor. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, majd formázás, fél óra kelesztés után hideg sütőben kezdtem sütni 200 fokon. Mielőtt rászórtam a sajtot (közvetlenül sütés előtt) vízzel jó alaposan lespricceltem! Ez volt az eredmény!
Ha van olyan recepted, ami jó ropogós lett, akkor át lehet alakítani a receptet. Ha száraznak találtad, akkor egy kevés többlet olaj, vagy margarin segít. A kenyérsütőgépek változatossága miatt nemigazán lehet ugyanaz a recept alapján készült kenyeret ugyanolyannak megsütni. Neked is rá kell találnod a saját gépedhez megfelelőre. Az enyémhez ez az összetétel nagyon bevállt.
Limara! Most jutott az eszembe, hogy ilyen gyönyörű sajtos bagetteket a Sparban láttam. Nem jártál arrafelé 2 napja?. Ilyet szeretnék már nagyon régóta sütni.
Szia Limara! Nekem a bagettedre fáj a fogam! Melyik recept alapján készült?
Szia Iriszi! Én normál programon sütöttem. Bár ez nem tudom, hogy számít-e, mivel franciakenyér progit soha nem próbáltam ki. Volt olyan gépi kenyér recepted, ami jó ropogós lett?
Bundik!?!
Lenne 1 kérdésem két napja megsütöttem a hólyagos kenyeredet kenyérsütő gépben,francia programon.Isteni lett a belselye de a héja nem ropogos inkább száraz lett miért?Kérlek mond+!
Limara le a -al előtted! Eszméletlenül szépeket sütöttél.
Most lett kész egy hirtelen ötlettől vezérelt nasim: sonkás falatkák. Vajas-leveles tésztából készítettem, felvágott sonkát összeaprítottam, és összekevertem tömlős camping sajttal. Ez lett a tölteléke. Kiflivé sodortam. Nagyon kellemesen sós lett. Egy kenyerem keleget még.
BATKA! Sajnos az én gépem is csinál ilyeneket, mióta új az üstöm. A lapátot nem cserélték ki, és az újra kicsit szorul, néha alá dolgoz egy kis tésztát. Dagasztás után kész gyötrelem, mire le tudom venni. A brióst érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom. Nem tudom, a liszt okozta-e a galibát, vagy megszállta az ördög a konyhámat! Az is lehet, hogy kicsit sok volt az élesztő, bár 1,3 dkg-nál nem raktam bele többet, vagy a kovász volt a ludas? De lehet, mind együtt, csak nagyon bosszantott. De a legutolsó már jó lett, az elöbb megkóstoltam nagyon finom puha a belseje, a héja pedig ropogós. Ilyen megvágva:
Most elmegyek a fiamért, elviszem edzésre, majd jövök, üdv!
Margit, az íze és az állaga tökéletes lett, csak ez az apró esztétikai hiba :)
Superkeri, sajnálnám, ha így lenne, ráadásul mivel én még nem jártam így, elképzelni nem tudom, hogyan juthatna be alulról az olaj felfelé. Nekem néha a lapát alatt marad egy kis élesztős szmötyi a lágyabb tésztáknál, az szokott olyan barna lenni, és ha kiveszem a lapátot, ott megfogja a tésztát. De nem kerreg vagy hasonló.
Limara, ez a briós most már nagyon izgat, többször is legyártottad őket, és mindig ilyen ínycsiklandóak.
Gyönyörű lett a Pecsenyekenyér tésztából készült bagettem, sajnálom, hogy csak most láttam meg Limaráét, nekem nem jutott eszembe a reszelt sajt a tetejére. Készült még néhány csavart zsemle is, azt mákkal és szezámmaggal szórtam meg.
Nelly! Szívből örülök a Lányok sikerének!
Limara! Szupi ismét a kenyered! sajnálom az előzőeket.
Majorkaj! Hát igen, én is valami hasonlóra gondolok. Sajnos dec-ben volt 2 éves a gép. Előkeresem a papírjait, és megpróbálok üst után nézni, mert szerintem hamarosan szükség lesz rá.
Superkeri ! Nem akarlak elszomorítani, de ha sötét foltok vannak a tésztán akkor szerintm ereszt a tengelynél. Nálam is ez volt a probléma, utána a tengelye kiesett és üstcsere lett. De nem ijesztgetni szeretnélek. Garanciális még a géped ?
Limara ! Már megint kezded !? Képzeljétek sima kiflit még soha nem sütöttem. Így tegnap konyomtattam a Kifli vagy sajtos kifli recit és holnap valószínűleg meg is sütöm.
Most kezdem másodszorra, mert ez a buggyant gép kidobott, mire kész lettem. Szóval Bezsa el van gondolom. De én annyit hallottam az egészről, hogy egyes cégek felajánlották az arra rászorulóknak, hogyha x kg. kupakot összegyűjtenek, kapnak ajándékba egy tolószéket. Van, aki már kapott is. Ezért van a gyűjtés.Nelly
Sziasztok!
Már erősen érlelődik bennem is, hogy hol van Ildikó, de Emese is eltűnt néhány napja.
A tegnapi kifli siker ütán, ma a szokásos heti kalácsot fogom megsütni. erröl jut eszembe (izé, fejembe) hol van Moon a jó kis kérdéseivel?
Bezsa, Engen is égdekel ez a kupak dolog, de mint mondtam nálunk csak napi 1-2 db van. Azért írsz nekem róla?
Margitka: küldtem emilt, ha akkor küldöm tovább.
Pussz:vkati
Szuperkeri! A múltkor énrám is jött frász, mert hallottam a gyanús hangokat. Aztán kiderült, hogy az egyik lapátot nem nyomtam le rendesen. Hátha Neked is csak ilyen gondod van? Nelly
Már kel a gépben a Pecsenyekenyér tésztája. De nagyon elszomorodtam, ugyanis most már 2. alkalommal hallok egy eléggé hangos, súrlódó hangot dagasztás közben a gépemben. És itt-ott kisebb sötét foltot látok a tésztán, olyan, mintha olajos lenne. Nem tudom, mitévő legyek. Holnap még szerettem volna Megsütni az Aszaltbarackoskalácsot is. Hogy kibírja-e még a gépem?
Lehet hogy ráférne egy Batka-féle nagytakarítás is.
Limara Nálatok ismét remek ebéd készül.... kosztost nem fogadsz?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit