E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2007.01.25. 11:16 - #14535

     Sziasztok!

 Már kel a gépben a Pecsenyekenyér tésztája. De nagyon elszomorodtam, ugyanis most már 2. alkalommal hallok egy eléggé hangos, súrlódó hangot dagasztás közben a gépemben. És itt-ott kisebb sötét foltot látok a tésztán, olyan, mintha olajos lenne. Nem tudom, mitévő legyek. Holnap még szerettem volna Megsütni az Aszaltbarackoskalácsot is. Hogy kibírja-e még a gépem?

 Lehet hogy ráférne egy Batka-féle nagytakarítás is.

 Limara Nálatok ismét remek ebéd készül.... kosztost nem fogadsz?

 Bezsa! Úton van 1 zsáknyi kupak!!

Szép napot kívánok Mindenkinek


ircsi13 Előzmény | 2007.01.25. 07:32 - #14534

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://s2.images.www.tvn.hu/2007/01/25/06/56/www.tvn.hu_e5e3b285d77dbbc5ec58fa04dad7d045_k.jpg”.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://s2.images.www.tvn.hu/2007/01/25/06/53/www.tvn.hu_19bc7fd6b40a137211fe61d5e8b6205b_k.jpg”.

Sziasztok! Szia Margitka!

Ilyen lett a korpás kenyerem.Nem tudom mit kellene javítani rajta,hogy olyan szép legyen mint a Tiétek.Vá-rom a segítségeteket.Vidám napot mindenkinek!

Üdv:Ircsi

 

 

 


kenyerke Előzmény | 2007.01.25. 02:23 - #14533

Szia Masala!

Én is mindig nagy érdeklődéssel olvasok a kezdő lépésekről, a jótanácsok hozta eredményekről. Sajnos az én körülményeim nem olyanok, hogy napközben gépközelben lehetnék. Estére legtöbbször kiütöm magam s örülök, ha az erőmből az intézendő dolgok közepette a postára futja.

A sütkérezésre is a behatároltság jellemző.
Nekünk az ukrán rozskenyér vált be a legjobban. Jól tárolható, fagyasztható. Egyszerre több mint 4 kg-ot sütök = 3 db 1,5 kg-os téglakenyér, melyeket 1/2-be vágva lefagyasztok, aztán csomagonként rájárunk. Reggel kiteszem a soron következő csomagot. Este felszeletelem vékonyan az egész veknit, mely aztán a következő napokra elég. Természetesen sütök mellé fehérkenyérféleségeket is és kalácsokat. Legutóbb egy túrosbatyu és káposztáspirogöszvért sütöttem, ami nagyon jól bevált. Többször is esélyes lesz a megsütésre. Párolt káposztát túróval kevertem és egy tojással. Sóval, borssal fűszereztem és batyunként 1 katona fokhagymás abárolt szalonnát tettem bele. Ez a batyu frissen nem volt olyan finom mint a napok elmúltával, amikor az ízek és a tészta egy zacskóban összepuhulva finomra összeért.


EmMargit Előzmény | 2007.01.25. 02:18 - #14532

Szia Batka!

Teljesen komoly vagyok 8|

Na jó, csak majdnem

Jó ötlet , én is próbáltam már, csak nincs meg a keskeny porszívóvégem, amivel meg lehetne ezt ejteni. Így nekem marad a vizes rongy.

A kenyeredet sajnálom, de azt hiszem időnként mindannyian járunk így. Remélem azért ehető maradt.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2007.01.25. 00:09 - #14531

Hello lányok (és persze fiúk)!

Köszi a dicséretet, de amit leírtam, azt itt tanultam - a gépleírásokat szintén nektek köszönhetjük. Ha valami kiegészítést szeretnétek tenni, csak bátran, egyáltalán nem biztos, hogy minden eszembe jutott, ami felvetődhet egy kezdőnél.

Arra gondoltam egyébként, hogy a Gyakori kérdésekhez bárki hozzátehet bármit, amiről úgy gondolja, gyakran felmerül - valamiért úgy sejtem, sokan úgy olvassák az oldalt, hogy nem regisztrálnak, csak figyelemmel követik, mi megy itt, vagy éppen teljesen más receptért kukkantanak be, és hátha elolvassák a leírásokat, és kedvet kapnak a kenyérsütéshez is.

Nos, ami a sütést illeti, ma kiporszívóztam a kenyérsütőgépem (nem röhög!), mert már hónapok óta csak zsemléket sütök, és már egy maroknyi liszt összegyűlt az alján meg a fűtőszálon, és nem akartam, hogy ráégjen, ui. ma kenyeret sütöttem, ez a gép ittléte óta a második fehér (az első a legelső próbakenyér volt) - megint a zsemlében is bevált füstölt sajtosat kívántam meg (recept a házikenyéren, gépben negyed kocka élesztő és pár löttyintéssel több tej kell bele).

Éreztem én, hogy baj lesz, mert amikor a második dagasztás után úgy 15 perccel ránéztem, már jól beindult a kis gombóc, de leültünk filmet nézni, és már csak az illatát éreztem, hogy sül. Szépen be is huppant a teteje - komolyan mondom, rosszabb lett, mint a legelső (ami visszaesett ugyan egy kicsit, de még mindig nem tök egyenes vagy horpadt lett). A tészta tökéletes volt, tehát biztosan túlkelés esete forgott fent. Úgyhogy kedves kezdők, ne keseredjetek el!

Elvileg képet is készítettem róla, de aztán lemerült a gép, és nincs se töltő, se drót, szóval nem tudom, mikor sikerül a gépemre varázsolni.

iriszi Előzmény | 2007.01.24. 21:35 - #14530

kartika Milyen elirásra gondolsz ?

Kartika Előzmény | 2007.01.24. 21:19 - #14529

Szia Iriszi! gratulálok a sütéseidhez, a szép gyermekeidhez. A kifli receptben nincsen elírás? Nem igen tudtam visszaolvasni, hoztam haza munkát, holnap is későn jövök haza, de remélem pénteken vissza tudok olvasni, hát lesz mit! és irni is tudok, tudok folytatni a kertesben a beszámolót. (köszönöm a dicséreteket, Bezsa menj el, megéri)

EmMargit Előzmény | 2007.01.24. 20:56 - #14528

 

Én is hiányolom már Ildikot, remélem nincsen semmi baj náluk.


masala Előzmény | 2007.01.24. 20:48 - #14527

Ildikó merre vagy?

Ugye nincs baj? Vagy megint a net vacakol nálatok?


dulifuli13 Előzmény | 2007.01.24. 20:47 - #14526

Kedves iriszi, nem ismersz még, ami a szívemen az a számon, s főleg a pofázmányomon.( Nincs is webkamerám)

iriszi Előzmény | 2007.01.24. 20:35 - #14525

dulifuli13 zavarba hozol!

dulifuli13 Előzmény | 2007.01.24. 20:31 - #14524

Gratulálok az új csapattagnak. Irisz: Nem csak a kenyérkéd, a kiflicsodálatos, de a gyerekek is

iriszi Előzmény | 2007.01.24. 20:29 - #14523

Ennek külön története van.A recept eredetileg zsömle és a géphez adták.De gondoltam én ami jó zsömlének az kiflinek is jó lesz.Marhára siettemés nem vettem észre,hogy elirták a lisztnél gramot mlre én meg átszámoltam.dagasztás programután gyanusan puha volt igy toltam bele a lisztet,de mireformázható lett kezdhettem ujr a kelesztést igy a gyorsan csináljunk kalyából 21re lett valami. víz 600ml tejpor 20ml olvasztott vaj 40ml cukor 40ml(46,4gr) só 30ml(45gr) liszt 960gr élesztő(oetker) 1 csomag ez elméletileg 12db zsömi formázzuk,kikent tepsire én sütöpapirra tettem,lekenjük olvasztott vajjal letakarva kb 25perc kétszeresre kelesztjük 190C 15-20 percig sütjükÉrdekes a forro radiátor mellett jobban kelt mint a sütöbe 50fokon.Én megszortam darabos sóval,szezám maggal.

EmMargit Előzmény | 2007.01.24. 19:56 - #14522

Sziasztok!

Marika! Örülök a kenyér sikerének

Kati! Nagyon örülök a kifli sikerének.
A kalácshoz valóban ennyi időt mondtam. Ha nem tudod pontosan, hogy mikor áll le a gép, inkább később tedd bele a kakaót, mint korán, mert akkor belekeveredik teljesen. Ha leáll a gép és nincs kellően elkeveredve a kakaó, akkor egy fakanál nyelével óvatosan még bele lehet kevergetni, nem lesz se a tésztának, se az üstnek baja tőle.

Iriszi! Sok sikert, majd mesélj!

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2007.01.24. 19:45 - #14521

Iriszi ezek a kiflik gyönyörűek! Ha ilyet ehetnék reggelire, nem utasítanám vissza. Ez melyik recept volt?

iriszi Előzmény | 2007.01.24. 19:38 - #14520

EmMargit köszönöm legkzelebb kiprobálm javitott változatot.kenyérke ari vagy A kép egy nagyon szupi komlói fotosnő érdeme.

vargakati Előzmény | 2007.01.24. 19:37 - #14519

Sziasztok! El kell dicsekednem, olyan jó kiflit sütöttem, hogy csuda. És szépek is lettek, első próbálkozásra. Holnapra kalácsot tervezek, olyan csikosat. Mit is mondtál Margitka? Az utolsó 60-80 másodpercben? Az én gépemhez nincs proglamtábla, és mindíg elfelejtem leírni az időket. A csipogás a keverés befelyezése előtt 5 percel azokott lenni? A betegeknek gyógyulást kívánik. Maargitka, holnap küldöm a neveket. Puszi: VKati

nelly52 Előzmény | 2007.01.24. 19:35 - #14518

Marika! A BL 80-as lisztet a Tescoban szoktam venni, 2 kg-os kiszerelésben van, 200.-ft alatt volt legutóbb. A sikért én fél kg-os zacsiban vettem, az 400.-ft körül volt, de kisebb adagban is van. Gyógynövény, bio-boltokban lehet kapni. Nelly

masala Előzmény | 2007.01.24. 19:17 - #14517

Szia Kenyérke! Azt hittem az új Pékecskékre mondod, hogy milyen aranyosak. Épp az jutott eszembe, hogy milyen lelkes, ifjú társasággal bővült a Mi csapatunk. Olyan jó olvasni ezt az elszántságot és az örömöt, amikor sikerül a sütés. MARGIT pedig fáradhatatlanul terelgeti a sikeres sütés felé őket. Te mit sütöttél mostanában? Melyik kenyér lett a kedvencetek? A békebeli-t már rég sütöttem én is, de mostanában eszembe jutott.

kenyerke Előzmény | 2007.01.24. 19:01 - #14516

Jaj de édesek ezek a gyerekek, Írisz!!!
A felvétel pedig szuper!!!


[Későbbi] [14955-14936] [14935-14916] [14915-14896] [14895-14876] [14875-14856] [14855-14836] [14835-14816] [14815-14796] [14795-14776] [14775-14756] [14755-14736] [14735-14716] [14715-14696] [14695-14676] [14675-14656] [14655-14636] [14635-14616] [14615-14596] [14595-14576] [14575-14556] [14555-14536] [14535-14516] [14515-14496] [14495-14476] [14475-14456] [14455-14436] [14435-14416] [14415-14396] [14395-14376] [14375-14356] [14355-14336] [14335-14316] [14315-14296] [14295-14276] [14275-14256] [14255-14236] [14235-14216] [14215-14196] [14195-14176] [14175-14156] [14155-14136] [14135-14116] [14115-14096] [14095-14076] [14075-14056] [14055-14036] [14035-14016] [14015-13996] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints