E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.01.22. 20:07 - #14434

Szia Angéla !

A S.E.C. nyáron még biztos működött, mert én is ott vettem új üstöt. lehet, hogy éppen ebédidő volt náluk vagy a hölgy egyedül volt és nem tudta felvenni a telefont. De én is úgy gondolom, hogy a helyi szervíznek ezt meg kellene oldania főleg ha még garanciális. Remélem hamarosan megoldódik a problémád.


Marika945 Előzmény | 2007.01.22. 20:06 - #14433

Kedves sütőgető lányok!

Most lesz itt az ideje, hogy újra próbálkozzam a kenyérrel. Kicsit olvasgattam vissza, akkor vettem észre véletlenül, hogy a jénainak kell tető. Ne nevessetek ki, de én tető nélkül tettem vona a jénait a sütőbe. Szóval válaszoljon nekem valaki, hogy kell a tető, vagy nem? Marika


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 20:01 - #14432

Szia Angéla!

Örülök, hogy jelentkeztél is és nem "néma családtag" vagy tovább közöttünk. Az apropóját sajnálom, remélem sikerül segítenünk neked is.

A S.E.C. megint működik, nem tudom most miért nem vették fel a telefont, de érdemes még megpróbálni elérni őket.

Most egy kicsit várok még, hátha tud valaki konkrét ötletet adni, ha nem, akkor megpróbálok majd utánanézni én is. Ha csak Pesten vagy a környéken lehet venni és én hozzá tudok jutni, akkor nagyon szívesen megveszem és elküldöm neked postán.
Most nézem, másfél éves a géped. Nem garanciális még?

Várom jelentkezésed, üdv, Margit


csigabiga Előzmény | 2007.01.22. 20:01 - #14431

Köszönöm a válaszokat és a kérdéseket.A következő hozzávalokbol csináltam:350 ml viz   50 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 2 kk so 2 kk cukor 2 nk olaj 1.5 kk porélesztő franciakenyér 2-es közepes szin 2-es fokozat.Egyébként mindenkinek izlett az egész elfogyott még kevésnek is bizonyult bár én egy kicsit sületlennek láttam de nem volt vészes.Bár a képek alapján ugy látom jobb ha én is legközelebb sütőben sütömMost mennem kell de majd lesz még pár kérdésem köszi sziasztok

Limara Előzmény | 2007.01.22. 19:54 - #14430

Szia Sziang! Nekem is Hausmaisterem van, igaz 1000-es. Én a nyáron cseréltettem üstöt, de még garanciális volt, és a szervíz felvállalta. Itt bal oldalon vannak szervízcímek nézz szét, hátha onnan sikerül találnod olyat, amelyik segít! Üdv

Limara Előzmény | 2007.01.22. 19:50 - #14429

Julika! Ez magyar nyelvű programm, már végignéztem, megtaláltam a beállításokat. A legkisebb méretben vannak fent a képek, csak nagyítani lehet. Itt a mappában jó is így, csak mikor átmásolom a képtárba, ott először nagyon nagy méretben jelenik meg, utána igaz, magától visszaugrik kisebb méretre, de ezt akartam valahogy kihagyni.

majorkaj Előzmény | 2007.01.22. 19:43 - #14428

Limara !

Azt a programot nem ismerem ami neked van. Nekem Irfanview nevű képnézegetőm van.
Magyar vagy angol nyelvű ? Megpróbálo kazért látatlanba segíteni. Amikor megnyitod ezt a programot fent a legfelső sorban kellene lenni írva angolul: Fila, Edit, Image. Én az Edit-be vagy az Image-be keresném a Resize feliratot és onnantól ugyanannak kellene lennie amit én írtam.

De a Startlapról le tudod tölteni ingyen az Irfanview programot. Múltkorában Margitka, Kenyérke és az én segítségemmel letöltettük Szokimokival is és azóta boldogul.


sziang Előzmény | 2007.01.22. 19:43 - #14427

Kedves lányok, asszonyok!

Kb. másfél éve kaptam egy kenyérsütőt  (Hausmaister Hm-1300) kis családomtól, azóta csak saját készítésű kenyeret eszünk és finomabbnál finomabb kalácsokat sütök.

Nem titok: minden receptet Tőletek vettem, úgymond „néma családtag” vagyok köztetek!

Most segítséget szeretnék kérni! Tegnap a kenyérsütőm üstjéből kiesett a csapágy.

Próbáltam a szerviztől segítséget kérni de nem tudtak segíteni. A Bp.-i  S.E.C. kft-hez irányítottak, ahol nem vették fel a telefon. Ha emlékeim nem csalnak, olvastam a fórumon, hogy valaki utánvétellel rendelt már üstöt közületek. Mivel nyíregyházi vagyok, szeretném

ha segítenétek hol és kitől tudok új üstöt rendelni telefonon vagy neten  utánvétellel.

Segítségeteket előre is köszönöm:

Angéla


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 19:32 - #14426

Szia Joli!

Én tényleg nagyon örülök, hogy egy kicsit előkerültél és jó lenne, ha nem vesznél el megint
Esténként is szoktunk itt jó néhányan beszélgetni, ha nem sütöttél semmit, akkor is bekukkanthatsz hozzánk egy kis tereferére

Kíváncsi vagyok mi van a gépeddel, majd mesélj róla.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 19:28 - #14425

Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek, gyönyörűeket sütöttetek és most már milyen sokan hozzátok is a képeket. Örülök neki.

Nelly! Akkorát nevettem az álomodon. Jó is lenne, ha feltalálnék egy ilyen kenyeret, szabadalmaztatnám

Szavai/Kati! Örülök a sikerednek, de ez a recept, így még egy kicsit rizikós. Rengeteg az élesztő benne, szerintem óvatosan csökkenteni kellene. (A folyadék is elég sok számításom szerint.) Igaziból csodálkozom, hogy jól sikerült ilyen arányokkal a kalácsod, de mindenképpen örülök neki.
Sok sikert kívánok a kiflikhez, majd mesélj, hogy sikerültek.

Ircsi! Elmentettem a képedet, hogy meg tudjam fordítani és jobban lássam, mit látni szeretnék. Még így sem vagyok biztos a dolgomban. Úgy tűnik, mintha nem (csak) beesett volna a kenyér teteje, hanem eleve dimbes-bombos maradt a dagasztás után. Lehet ez? Megírád pontosan, hogy milyen recept alapján és milyen programmal sütötted?

Csigabiga! Milyen recepttel és milyen programon próbálkozol? Ha mindig sületlen a kenyér belseje, akkor biztos valami konkrét probléma van és ezt meg is lehet találni.

Joli! A jénaiban sütéshez én nem kenem le semmikor és semmivel a kenyér tetejét. Végig lefedve sütöm, csak amikor kéz akkor veszem le a tetejét és a kenyeret is a jénaiból.
Látszik a Te kenyereden is a cserepesedés kezdete, az oldalát nézd meg.

Bezsa! Örülök, hogy jól sikerült a sokkovászos kenyered.

További szép napot kívánok mindenkinek, most már én is megyek rövidesen sütni valamit. Üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.22. 19:23 - #14424

Bezsa! Windows kép-és faxnézegető van .

Joli Előzmény | 2007.01.22. 19:14 - #14423

Margit!
Nem tüntem el, csak mindig elolvastam, hogy mi ujság van aztán mentem tovább. Ma majd egész nap itt ülök a gépnél mert a lányomnak ma van a kurzusfelvétel és elég lassacskán nyilnak meg a kurzusok és van ami létszámkorlátos. Ő bent ül a könyvtárban és tanul a holnapi vizsgájára. Mivel én ráérek ezért rám maradt ez a feladat. Közben van időm irogatni. NIncs az  hogy irok valakinek valamit aztán eltünök és csak másnap kerülök elő. Többek között ezért is nem irtam olyan sokáig, mert csak esténként ültem géphez és nem volt semmi különös uj megmutatnivalóm. Magyarul elsütögettem magamban. Kenyeret  ritkábban sütök, inkább péksütiket az általában ugyanannyi lisztből készül mint a kenyér és sokkal hamarabb elfogy.
Ha megint eltünnék, ami valószinü mindenkinek gyönyörü, illatos kenyereket, kalácsokat és mindenféle finomságokat kivánok.

Joli


Joli Előzmény | 2007.01.22. 19:01 - #14422

Szia Bezsa!
Nekem 220-230 fokon szénné ég a kenyerem kivül és belül nyers marad még szerintem jénaiban is. Lehet, hogy ami a sütőre van irva, hogy 200 fok az valójában nem is annyi?! Biztos lehet kapni olyan hőmérőt amivel ez megmérhető,csak kérdés mennyiért.?

Mi van ha nem veszem ki a jénaiból? Egy megsülve kb. 1 kg-os kenyeret mennyi ideig szoktál sütni?


A kenyered nagyon jól néz ki, cserép ide- vagy oda.

Majd még probálkozom, hátha legközelebb cserepes lesz.

 


bezsa Előzmény | 2007.01.22. 19:01 - #14421

Amikor megnyitsz egy képet mi van felülre irva? Irfanview vagy más?

bezsa Előzmény | 2007.01.22. 18:59 - #14420

Joli gyönyörű a kenyered. Ha mindegyik kenyerünk így sikerülne vernénk a fenekünket a földhöz. A műpékek meg csak nézzenek és egyék a mű kenyerüket.

Limara Előzmény | 2007.01.22. 18:58 - #14419

Szia Joli!

Több félét szoktam sütni, általában Margitka valamelyik kovászos kenyerét. Vízzel készülnek, és nincs benne vaj. Olajspriccelőben van víz, azzal szoktam lefújni, szobahőmérsékletű. Ekkora kenyeret szoktam én is sütni, 200 fokon(alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van) 1 órán át. Cserép nálunk sincs, max. a kenyéren, a tetőn itt is pala van.

Most jól megfogtatok, fogalmam sincs, milyen képnézegetőnk van. A gépről felmásolja a mappába, én onnan átmásolom. Analfabéta vagyok a géphez


bezsa Előzmény | 2007.01.22. 18:45 - #14418

Joli!

 A kenyeret minimum 200 fokon kell sütni. Pék bácsi megmondta. Én 220-230- fokon sütöm. Amikor kiveszed a jénaiból és visszteszed a sütőbe akkor virágspriccelővel fújd be. A mostani kenyerem tejes-kovászos mégis egy kicsit kezdezz cserepesedni. Halványan.

Lányok ilyen finom szaftos kenyeret már rég ettem.


majorkaj Előzmény | 2007.01.22. 18:41 - #14417

Szia Limara !

Megnyitod a képnézegető programodat, megnyitod a képet. Nekem angol nyelvűm van ott az Image-n belül van a Resize (átméretezés). Ott van, hogy most mekkora a kép méreted. Azt kell átírni 400 x 300-ra. A 640 x 480 amit lekisebbet felajánl az még mindig nagy. Szóval így elmented és azt töltöd fel a tvn-re. Így lesz akkora a képed a dupla kattintás után mint az én szombati kalácsom másodszor. Remélem érthető volt, ha nem csak kérdezz. Megcsináljuk együtt.


Joli Előzmény | 2007.01.22. 18:30 - #14416

Szia Limara!
Te milyen reci alapján sütöd a gyönyörüséges cserepes kenyereidet? Emlékszem gyerekkoromban imádtam a friss kenyérről lecsipegetni a cserepeket. Nekem még a háztetőn sincs cserép, hanem pala. Max a szomszédéról tudnék szedni. Hideg, meleg vagy forró vizzel kened le a kenyeret? Ez a kenyér készen majdnem 1 kg lett. Egy ekkora kenyeret mennyi ideig szoktál sütni? Azt hiszem  egyelőre ennyi kérdésem van. :-))
Képet attól függ, hogy milyen képnéződ van, ugy tudsz kicsinyiteni, hogy ha angol akkor van olyan, hogy Resize, vagyis átméretezés. Mikor megnyitod a képet valamilyen képszerkesztő programmal akkor az az Edit menüben találod a Resize-t és ott be lehet állitani, hogy mekkorára szeretnéd a képet kicsinyiteni vagy nagyitani. Nemtudom, hogy ez igy mennyire érthető. Ha jön Julika biztos jobban el tudja mondani.

Üdv. Joli

 


Limara Előzmény | 2007.01.22. 17:20 - #14415

Szia Joli! Szerintem gyönyörű a kenyered! Hólyagos kenyér ügyben Bundik a professzorasszony, majd elmondja biztosan hogy szokta sütni, hogy cserepes, ropogós legyen a héja. Én végig zárt jénaiban sütöm a kenyeret, 200 fokon. Mielőtt beteszem, csak akkor kenem le vízzel, és amikor készen van. Sütés közben nem. Egyébként én is sütöttem már a hólyagost, és nekem sem lett olyan cserepes, mint Bundiknak.

JULIKA! Hol és hogyan kicsinyíted a képet, mielőtt felmásolod a képtárba?

Üdv 


[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?