A S.E.C. nyáron még biztos működött, mert én is ott vettem új üstöt. lehet, hogy éppen ebédidő volt náluk vagy a hölgy egyedül volt és nem tudta felvenni a telefont. De én is úgy gondolom, hogy a helyi szervíznek ezt meg kellene oldania főleg ha még garanciális. Remélem hamarosan megoldódik a problémád.
Most lesz itt az ideje, hogy újra próbálkozzam a kenyérrel. Kicsit olvasgattam vissza, akkor vettem észre véletlenül, hogy a jénainak kell tető. Ne nevessetek ki, de én tető nélkül tettem vona a jénait a sütőbe. Szóval válaszoljon nekem valaki, hogy kell a tető, vagy nem? Marika
Örülök, hogy jelentkeztél is és nem "néma családtag" vagy tovább közöttünk. Az apropóját sajnálom, remélem sikerül segítenünk neked is.
A S.E.C. megint működik, nem tudom most miért nem vették fel a telefont, de érdemes még megpróbálni elérni őket.
Most egy kicsit várok még, hátha tud valaki konkrét ötletet adni, ha nem, akkor megpróbálok majd utánanézni én is. Ha csak Pesten vagy a környéken lehet venni és én hozzá tudok jutni, akkor nagyon szívesen megveszem és elküldöm neked postán. Most nézem, másfél éves a géped. Nem garanciális még?
Köszönöm a válaszokat és a kérdéseket.A következő hozzávalokbol csináltam:350 ml viz 50 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 2 kk so 2 kk cukor 2 nk olaj 1.5 kk porélesztő franciakenyér 2-es közepes szin 2-es fokozat.Egyébként mindenkinek izlett az egész elfogyott még kevésnek is bizonyult bár én egy kicsit sületlennek láttam de nem volt vészes.Bár a képek alapján ugy látom jobb ha én is legközelebb sütőben sütömMost mennem kell de majd lesz még pár kérdésem köszi sziasztok
Szia Sziang! Nekem is Hausmaisterem van, igaz 1000-es. Én a nyáron cseréltettem üstöt, de még garanciális volt, és a szervíz felvállalta. Itt bal oldalon vannak szervízcímek nézz szét, hátha onnan sikerül találnod olyat, amelyik segít! Üdv
Julika! Ez magyar nyelvű programm, már végignéztem, megtaláltam a beállításokat. A legkisebb méretben vannak fent a képek, csak nagyítani lehet. Itt a mappában jó is így, csak mikor átmásolom a képtárba, ott először nagyon nagy méretben jelenik meg, utána igaz, magától visszaugrik kisebb méretre, de ezt akartam valahogy kihagyni.
Azt a programot nem ismerem ami neked van. Nekem Irfanview nevű képnézegetőm van. Magyar vagy angol nyelvű ? Megpróbálo kazért látatlanba segíteni. Amikor megnyitod ezt a programot fent a legfelső sorban kellene lenni írva angolul: Fila, Edit, Image. Én az Edit-be vagy az Image-be keresném a Resize feliratot és onnantól ugyanannak kellene lennie amit én írtam.
De a Startlapról le tudod tölteni ingyen az Irfanview programot. Múltkorában Margitka, Kenyérke és az én segítségemmel letöltettük Szokimokival is és azóta boldogul.
Kb. másfél éve kaptam egy kenyérsütőt (Hausmaister Hm-1300) kis családomtól, azóta csak saját készítésű kenyeret eszünk és finomabbnál finomabb kalácsokat sütök.
Nem titok: minden receptet Tőletek vettem, úgymond „néma családtag” vagyok köztetek!
Most segítséget szeretnék kérni! Tegnap a kenyérsütőm üstjéből kiesett a csapágy.
Próbáltam a szerviztől segítséget kérni de nem tudtak segíteni. A Bp.-i S.E.C. kft-hez irányítottak, ahol nem vették fel a telefon. Ha emlékeim nem csalnak, olvastam a fórumon, hogy valaki utánvétellel rendelt már üstöt közületek. Mivel nyíregyházi vagyok, szeretném
ha segítenétek hol és kitől tudok új üstöt rendelni telefonon vagy neten utánvétellel.
Én tényleg nagyon örülök, hogy egy kicsit előkerültél és jó lenne, ha nem vesznél el megint Esténként is szoktunk itt jó néhányan beszélgetni, ha nem sütöttél semmit, akkor is bekukkanthatsz hozzánk egy kis tereferére
Kíváncsi vagyok mi van a gépeddel, majd mesélj róla.
Először is gratulálok mindenkinek, gyönyörűeket sütöttetek és most már milyen sokan hozzátok is a képeket. Örülök neki.
Nelly! Akkorát nevettem az álomodon. Jó is lenne, ha feltalálnék egy ilyen kenyeret, szabadalmaztatnám
Szavai/Kati! Örülök a sikerednek, de ez a recept, így még egy kicsit rizikós. Rengeteg az élesztő benne, szerintem óvatosan csökkenteni kellene. (A folyadék is elég sok számításom szerint.) Igaziból csodálkozom, hogy jól sikerült ilyen arányokkal a kalácsod, de mindenképpen örülök neki. Sok sikert kívánok a kiflikhez, majd mesélj, hogy sikerültek.
Ircsi! Elmentettem a képedet, hogy meg tudjam fordítani és jobban lássam, mit látni szeretnék. Még így sem vagyok biztos a dolgomban. Úgy tűnik, mintha nem (csak) beesett volna a kenyér teteje, hanem eleve dimbes-bombos maradt a dagasztás után. Lehet ez? Megírád pontosan, hogy milyen recept alapján és milyen programmal sütötted?
Csigabiga! Milyen recepttel és milyen programon próbálkozol? Ha mindig sületlen a kenyér belseje, akkor biztos valami konkrét probléma van és ezt meg is lehet találni.
Joli! A jénaiban sütéshez én nem kenem le semmikor és semmivel a kenyér tetejét. Végig lefedve sütöm, csak amikor kéz akkor veszem le a tetejét és a kenyeret is a jénaiból. Látszik a Te kenyereden is a cserepesedés kezdete, az oldalát nézd meg.
Bezsa! Örülök, hogy jól sikerült a sokkovászos kenyered.
További szép napot kívánok mindenkinek, most már én is megyek rövidesen sütni valamit. Üdv, Margit
Margit! Nem tüntem el, csak mindig elolvastam, hogy mi ujság van aztán mentem tovább. Ma majd egész nap itt ülök a gépnél mert a lányomnak ma van a kurzusfelvétel és elég lassacskán nyilnak meg a kurzusok és van ami létszámkorlátos. Ő bent ül a könyvtárban és tanul a holnapi vizsgájára. Mivel én ráérek ezért rám maradt ez a feladat. Közben van időm irogatni. NIncs az hogy irok valakinek valamit aztán eltünök és csak másnap kerülök elő. Többek között ezért is nem irtam olyan sokáig, mert csak esténként ültem géphez és nem volt semmi különös uj megmutatnivalóm. Magyarul elsütögettem magamban. Kenyeret ritkábban sütök, inkább péksütiket az általában ugyanannyi lisztből készül mint a kenyér és sokkal hamarabb elfogy. Ha megint eltünnék, ami valószinü mindenkinek gyönyörü, illatos kenyereket, kalácsokat és mindenféle finomságokat kivánok.
Szia Bezsa! Nekem 220-230 fokon szénné ég a kenyerem kivül és belül nyers marad még szerintem jénaiban is. Lehet, hogy ami a sütőre van irva, hogy 200 fok az valójában nem is annyi?! Biztos lehet kapni olyan hőmérőt amivel ez megmérhető,csak kérdés mennyiért.?
Mi van ha nem veszem ki a jénaiból? Egy megsülve kb. 1 kg-os kenyeret mennyi ideig szoktál sütni?
A kenyered nagyon jól néz ki, cserép ide- vagy oda.
Majd még probálkozom, hátha legközelebb cserepes lesz.
Több félét szoktam sütni, általában Margitka valamelyik kovászos kenyerét. Vízzel készülnek, és nincs benne vaj. Olajspriccelőben van víz, azzal szoktam lefújni, szobahőmérsékletű. Ekkora kenyeret szoktam én is sütni, 200 fokon(alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van) 1 órán át. Cserép nálunk sincs, max. a kenyéren, a tetőn itt is pala van.
Most jól megfogtatok, fogalmam sincs, milyen képnézegetőnk van. A gépről felmásolja a mappába, én onnan átmásolom. Analfabéta vagyok a géphez
A kenyeret minimum 200 fokon kell sütni. Pék bácsi megmondta. Én 220-230- fokon sütöm. Amikor kiveszed a jénaiból és visszteszed a sütőbe akkor virágspriccelővel fújd be. A mostani kenyerem tejes-kovászos mégis egy kicsit kezdezz cserepesedni. Halványan.
Lányok ilyen finom szaftos kenyeret már rég ettem.
Megnyitod a képnézegető programodat, megnyitod a képet. Nekem angol nyelvűm van ott az Image-n belül van a Resize (átméretezés). Ott van, hogy most mekkora a kép méreted. Azt kell átírni 400 x 300-ra. A 640 x 480 amit lekisebbet felajánl az még mindig nagy. Szóval így elmented és azt töltöd fel a tvn-re. Így lesz akkora a képed a dupla kattintás után mint az én szombati kalácsom másodszor. Remélem érthető volt, ha nem csak kérdezz. Megcsináljuk együtt.
Szia Limara! Te milyen reci alapján sütöd a gyönyörüséges cserepes kenyereidet? Emlékszem gyerekkoromban imádtam a friss kenyérről lecsipegetni a cserepeket. Nekem még a háztetőn sincs cserép, hanem pala. Max a szomszédéról tudnék szedni. Hideg, meleg vagy forró vizzel kened le a kenyeret? Ez a kenyér készen majdnem 1 kg lett. Egy ekkora kenyeret mennyi ideig szoktál sütni? Azt hiszem egyelőre ennyi kérdésem van. :-)) Képet attól függ, hogy milyen képnéződ van, ugy tudsz kicsinyiteni, hogy ha angol akkor van olyan, hogy Resize, vagyis átméretezés. Mikor megnyitod a képet valamilyen képszerkesztő programmal akkor az az Edit menüben találod a Resize-t és ott be lehet állitani, hogy mekkorára szeretnéd a képet kicsinyiteni vagy nagyitani. Nemtudom, hogy ez igy mennyire érthető. Ha jön Julika biztos jobban el tudja mondani.
Szia Joli! Szerintem gyönyörű a kenyered! Hólyagos kenyér ügyben Bundik a professzorasszony, majd elmondja biztosan hogy szokta sütni, hogy cserepes, ropogós legyen a héja. Én végig zárt jénaiban sütöm a kenyeret, 200 fokon. Mielőtt beteszem, csak akkor kenem le vízzel, és amikor készen van. Sütés közben nem. Egyébként én is sütöttem már a hólyagost, és nekem sem lett olyan cserepes, mint Bundiknak.
JULIKA! Hol és hogyan kicsinyíted a képet, mielőtt felmásolod a képtárba?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit