E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.01.21. 20:08 - #14337

Szia Lunaria!

Szerintem a recepten nem kellene változtatni, bocs, hogy pont az ellenkezőjét mondom, mint mások. Aki javasolta a változtatást, megkédezte a programodat?
Én programot váltanék. Szerintem a 2x60 perc kelesztési idő alatt kel túl a tésztád.
Az előmelegítés nem árt egyáltalán. Két dagasztás jó lenne, de ezt pl. a gyorsprogrammal el lehet érni. (Bekapcs., majd dagasztás után át egy előmelegítős programra, ekkor már kel 20 percet a tésztád, majd megint dagasztódik.)
A második kelesztést úgy kellene csinálni, hogy kiveszed előtte a dagasztólapátot és ezzel nem hagyod ejteni a gépet. Amikor eléri a tészta a kellő magasságot, akkor át kell kapcsolni a csak sütés programra és azzal megsütni a kenyeret.
Ha ez nem tetszik akkor egy olyan programot keress, amin nem ilyen rengeteg az első kelesztés.

Szegény, most törheted a fejedet, hogy kinek higgyél, hát majd meglátod. Mindenesetre sok sikert kívánok, majd mesélj az eredményről és a módszerről is, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.21. 20:00 - #14336

Szóhoz sem tudok szólni az esti termés után. Nem semmik ezek a zsömlék, persze Margitka kenyere is szokás szerint gyönyörű lett. Csak gratulálni tudok hozzá. Nelly

Limara Előzmény | 2007.01.21. 19:59 - #14335

Hú Margitka! Megint sikítva rohanok a konyhába! Gyönyörű ez a kenyér!

EmMargit Előzmény | 2007.01.21. 19:54 - #14334

Sziasztok!

Limara! Gyönyörű lett a hamburgered, gratulálok.

Hoztam én is szépet, ilyen lett a mai kenyerem:

90 dkg-os kenyér, de hatalmas lett, azért is mértem meg. A fehér kenyér alapreceptet csináltam meg, egyetlen módosítás, hogy 10 helyett 15 dkg kovászt tettem bele.

Most már úgy tűnik jó a gépem, megpróbálok majd tovább válaszolni, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.21. 19:43 - #14333

Szia Bezsa! Sajnos én sikítva rohantam

bezsa Előzmény | 2007.01.21. 19:32 - #14332

Limara még jó, hogy ettem mielőtt ideültem a számítógép elé, mert ezeknek a gyönyörű zsemlék láttán megéhaznék és síkítva rohannék a konyha felé.

majorkaj Előzmény | 2007.01.21. 19:20 - #14331

Sziasztok !

Bundik ! Én is szívesen vennék ilyen sajtos roló tésztát formával együtt. A kenyeredről már nem is említek szót.

Limara ! A hamburger zsömlén már én is gondolkodtam, hogy meg kellene csinálnom. De ahhoz husit is kellene bele készíteni. Nagyon jól néznek ki a zsömijei, csak úgy mosolyognak ránk.

 


ILDIKO Előzmény | 2007.01.21. 18:37 - #14330

Na,tudod! Ezek nalunk is "katasztrofalis gyursasaggal eltunnenek!Ez egy kisebb fonyeremenynek szamit mar.Aki elobb betomi AZ  gyoztes es persze mar nem ehes!hihi

Limara Előzmény | 2007.01.21. 18:30 - #14329

Szia Ildikó! Zsömi vészesen fogy!

ILDIKO Előzmény | 2007.01.21. 18:06 - #14328

Vaaaauuu! Ezek aztan zsomik!!

ILDIKO Előzmény | 2007.01.21. 18:05 - #14327

LIMARAM!

Dugd be a lufiid segget egy pecekkel akkor nemtud leengedni es szooolni is.Jajj, Te szegeny.De tudod mit beirod a Te Ginnis-konyvedbe.Fotot feltetlenul kerunk!! ES a fiuknak EZ a buntetese a suffleid kritizalasa vegett. MIND!!! megkell enniuk. EZ egy uj zsomi lesz orias-Blob lesz a neve.


Limara Előzmény | 2007.01.21. 18:05 - #14326

Itt vannak, nagyon finom könnyű zsemlék lettek!


Limara Előzmény | 2007.01.21. 17:35 - #14325

Sziasztok!

Hamburgerzsemléket jól lerendeztem!  Nagyobb zsemléket akartam, így csak 6 darabba vágtam a tésztát, majd formázás után fél órát kelesztettem, majd hideg sütőbe tettem. Újabb fél óra után megyek megnézni, hát akkor látom, hogy elfelejtettem sütésre állítani, csak a világítást kapcsoltam rá!  Most tényleg bekapcsoltam, és a zsemlék csak nőnek, nőnek, már 4XL-esek! Attól félek, ha kiveszem leeresztenek mint a lufik! A fiúk meg már verik az asztalt, éhesek


Lunaria Előzmény | 2007.01.21. 17:11 - #14324

A tk program a következő:
30 perc előmelegítés (ezen is gondolkodtunk, hogy okozhatja a túlkelést?)
3+22 perc dagasztás
60 perc kelesztés
20 mp dagasztás
60 perc kelesztés
75 perc sütés, közepes barnasághoz
Másik fórumon azt ajánlották, a vizet csökkentsem 300 ml-re, a cukrot hagyjam ki teljesen, a sót pedig emeljem 2 tk-ra.
Meg azt is, hogy a dagasztás után állítsam le a gépet és indítsam a programot az elejéről.

EmMargit Előzmény | 2007.01.21. 16:59 - #14323

Szia Lunaria!

A lisztek és a folyadék aránya nagyjából jónak tűnik.
A tejpor nem lényeges, de nyudogtan tehetsz bele tejet a víz egy része vagy egésze helyett, ha ilyen kenyeret szeretnél sütni.
Az 1 evőkanál cukor még mindig sok, 1-1,5 kávéskanál is elég. Az csak az élesztő indításához kell és kevés is elég belőle.
Az élesztő??? Hát erre sajnos nem tudok mit mondani, mert nem használok port. Sajnos komoly problémát okozhat, ha nem megfelelő a mennyisége és a minősége, márpedig ez utóbbi sokszor hagy kívánnivalót maga után. Érdemes lenne legalább eleinte frisset használni, aztán, ha már minden flottul megy, akkor vissza tudsz térni a szárítotthoz, ha mindenképpen azzal szeretnél hosszú távon sütni.

Még a tk. programodat írd meg nekem légy szíves!

Most mennem kell, mert megérkezett a szerelőm, majd jelentkezem később, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.21. 16:44 - #14322

Kenyérke! A tökösnek fél sikere biztosan lenne, mert a párom nagyon oda van a sült tökért (de bután hangzik), de a kisfiam még a szagától is rosszul van.

Bezzeg most látnátok őket, sül a hamburgerzsemle, felváltva kukucskálnak a sütőbe, mikor lesz már kész!


superkeri Előzmény | 2007.01.21. 16:37 - #14321

        Sziasztok!

 Először jöjjenek a dícsérő szavak: Limara fánkjának és a mai finomságnak. Majorkaj Kalácsának, Bundik "már megszokott" (bocs. de poénnak szántam) gyönyörűséges kenyerének és Mindenkinek, aki finomságot alkotott.

 Batka! Úgy emlékszem, korábban már írtam , tökéletes a kókuszpaszta!

 Majorkaj! Igen én már többször sütöttem tejszínnel kalácsot, de a babérok Limarát illetik, tőle ered, Neki van egy Fonott kalácsos recijében.

 Elkészült tegnap este a gyümis fonatom. A kalácscipócska tésztájából. Hasonlít Limaráéhoz, de messze elmarad szépségétől. Viszont nagyon finom lett. A tészta másik feléből kakaós kalács sült. tudjátok olyan, amivel olyan jól ki lehet a képünket dekorálni.

 Bezsa! Csuda jó ötlet ez a tökös ijesztgetés! A jövő héten már biztos, hogy postára adjuk a kupakokat ( majdnem 1 zsáknyi)

 Üdv. Mindenkinek


kenyerke Előzmény | 2007.01.21. 16:36 - #14320

Limara, a tökös sufléra jelentkezem. A gyerekeknek ráöntesz egy kis csokimázat nekem meg jöhet natur. Tök van hozzá   Dobjam a 25 kg-os/14 kg-os tökit. A vakarék is megvan még, 3-4 kg lehet.

Ott lapulnak a hálóban  


bezsa Előzmény | 2007.01.21. 16:29 - #14319

Ez már azt hiszem Margitkán múlik, még meg kell találnia a módját, hogy hogyan teszi fel.

Most egy kicsit elmegyek a számítógéptől, mert jójózik a szemem. Ráadásul megint megnéztem a fánk képét, de minek? Imádom, de nem csinálok, mert akkor végem lenne.

 

Ó én időnként bedobok a családomnak egy kis szigort, így jobban örülnek, amikor kedveskedem. (viccccccccc)


szavai Előzmény | 2007.01.21. 16:28 - #14318

Szia Margit! A normál programom a követkző képpen alakul. Összidő 3.20 perc ha 75 dkg-os kenyeret akarok sütni.Előmelegítés 17 perc -keverés 3 perc -dagasztás 2 perc -dagasztás 13 perc -kelesztés 45 perc -tészta simítás 1 perc -kelesztés 18 perc -tészta simítás 1 perc -kelesztés 45 perc -fűtés 55 perc -melegen tartás 60 perc. Ha 1,30 dkg-os kenyeret sütök akkor a program idő a következő, összidő 3:30 perc. Előmelegítés 20 perc -keverés 3 perc -dagasztás 2 perc -dagasztás 13 perc - kelesztés 45 perc -kelesztés - tészta simítás 1 perc -kelesztés 18 perc - tészta simítás 1 perc -kelesztés 45 perc -fűtés 62 perc - melegen tartás 60 perc. Nagyon várom a jó tanácsodat! A kalács megint nem sikerült, mert nyers maradt a tészta, pedig a te leírásod szerint jártam el, nem tettem bele csak 2, 2dl tejet és a 0.3 dl citromlevet, és az élesztőt is 2,2 dkg -ot raktam bele. Várom a válaszodat! Üdv:Kati

[Későbbi] [14957-14938] [14937-14918] [14917-14898] [14897-14878] [14877-14858] [14857-14838] [14837-14818] [14817-14798] [14797-14778] [14777-14758] [14757-14738] [14737-14718] [14717-14698] [14697-14678] [14677-14658] [14657-14638] [14637-14618] [14617-14598] [14597-14578] [14577-14558] [14557-14538] [14537-14518] [14517-14498] [14497-14478] [14477-14458] [14457-14438] [14437-14418] [14417-14398] [14397-14378] [14377-14358] [14357-14338] [14337-14318] [14317-14298] [14297-14278] [14277-14258] [14257-14238] [14237-14218] [14217-14198] [14197-14178] [14177-14158] [14157-14138] [14137-14118] [14117-14098] [14097-14078] [14077-14058] [14057-14038] [14037-14018] [14017-13998] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség