E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

vargakati Előzmény | 2007.01.20. 19:29 - #14254

Sziasztok!

Írtam a kertesbe, és tettem be képeket is. Remélem tetszeni fog nektek.

Puszi:vargakati


EmMargit Előzmény | 2007.01.20. 18:59 - #14253

Sziasztok újra!

Folytatásos regényt írok, bocsánat, akit nem érint

Tehát ígértem, hogy írok a folyadékokról. Vegyünk egy példát, mindegy, hogy kalács vagy kenyér. Van 60 dkg lisztünk, ehhez kell 4 dl folyadék. Szeretnénk cukrot, tojást és margarint is tenni bele. Nem lehet a teljes folyadékmennyiséghez pluszként tenni ezeket, mert elfolyik a tészta.

Mi mennyi?

1 egész tojás = kb 0,5 dl
2 tojás sárgája = kb. 0,5 dl
5 dkg margarin = kb 0,5 dl (kicsit kevesebb)
10 dkg cukor = kb 0,7 dl

Ha a fenti példánkban szereplő liszthez szeretnénk tenni  1 tojást (0,5 dl), 14 dkg cukrot (kb. 1 dl) és 3 dkg margarint (kb. 0,3 dl), akkor összesen 1,8 dl-rel csökkenteni kell az eredetileg 4 dl folyadékot, marad tehát 2,2 dl. A tésztát mindig figyelni és szükség esetén korrigálni kell természetesen.

Ha valamit nem egyértelműen írtam, akkor szóljatok rám.

Emes! Láttam, de bevallom elfelejtettem  Köszönöm hogy szóltál. Most már csak azt áruld el nekem légy szíves, hogy mire írjam át?
A 2. egy sütőporos recept, én nem hiszem, hogy a gépben csinálnám meg. Az első méretre legyen más?

Most elköszönök és újraindítok, mert már a lefagyás határán van gépem, majd jövök, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.20. 18:42 - #14252

Sziasztok!

Lunaria! Nem a víz, hanem összesen a folyadék. Ebbe beleszámít a margarin és bizony a cukor is.
A tk. liszt mindig több folyadékot vesz fel, mint a fehér, ezért pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyire volt sok a folyadék. Mindenesetre vagy ez, vagy a sok élesztő szokott ilyet okozni, illetve még a túl hosszú kelesztési idő lehet a probléma.
Mint írtam, az élesztőt nem tudom, hogy mennyi, csak nem tűnt soknak az amennyit leírtál, de én sosem használok port.
A gépi programok kelesztési ideje szerintem nem tud túl sok lenni egy teljesen tk. lisztből készülő kenyérhez.
Így marad a folyadék, mint valószínű problémaforrás.
Szerintem próbálj meg vegyes kenyereket sütni először, majd ennek a tapasztalataival felvértezve állj neki a következő teljesen tk. lisztes kenyérnek.

Limara! Gyönyörű a fánkod

Vargakati! Egyáltalán nem gond, hogy elméláztál, szerintem aranyos volt

Superkeri! Kipróbálom majd egy kis adagban a káposztával tölött batyukat. Nem tudom a fiaim megeszik-e? Kicsit nehéz csak velük. A káposztás tésztát nem szeretik, de azt a lángost, amiben ugyanaz a káposzta van, azt nagyon   Nem tudom ezek után előre, hogy mi lesz a véleményük egy ilyen batyuról?

Bau! Nagyon szép lett a kiflid, gratulálok.
Ha kisebbre veszed képet és úgy töltöd fel, akkor egy egyszerű másolással Te is be tudod tenni ide a fórumra magát a képet is. Most csak azért nem hozom ide mutatóba, mert az is nagy, mint Julikáé volt.
A folyadékról mindjárt írok külön, már félek, hogy elszáll az egész hozzászólásom, megint vacakol a gépem.

Batka! Nem ér ennyire elveszni  Már azon gondolkoztam milyen témát vessek itt fel, amire biztosan jelentkeznél??? Légy szíves néhány naponta legalább egy "kukucs" erejéig írjál

Julika! Gyönyörű lett a kalácsod, gratulálok!

Mindjárt folytatom, de ezt már elküldöm, mert tényleg nincs rendben a gépem. Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.20. 18:41 - #14251

Julika! Nagyon szép a kalácskád! Ügyes kislány vagy! Nelly

nelly52 Előzmény | 2007.01.20. 18:39 - #14250

Nézem a híradót, és füstölgök ezeken a buggyant tüntetőkön. Közel hozzánk is kiálltak az útra, persze rendőri biztosítással ácsoroghattak csak, ez pedig ugye nem ingyen van, hanem az én pénzemből. Ráadásul még haladni sem nagyon lehet mellettük a dolgomra. Na nem morgok, mindenki olyan,amilyen. Csak félek, mi lesz már megint március 15.-én? Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.01.20. 18:39 - #14249

Szia Emes !

E.Margit receptjei között, kalácstésztáknál Aszalt meggyes/áfonyás, csokis kalács néven találod.


ircsi13 Előzmény | 2007.01.20. 18:38 - #14248

Bundik! Gépben szeretném megsütni a kenyeret(még nagyon új vagyok sütőben nem merek még próbálkozni és a sütőm sem a legjobb) hol találom a receptet?

emes Előzmény | 2007.01.20. 18:30 - #14247

Sziasztok!

A rapid progin kívül van egy gyors progi külön(egy kicsit hülyén jön ki, én se értettem, mert a rapid is gyorsat jelent). De mindegy.

Tul. képp. én egy sűrű tésztás gyümi kenyér v. kuglóf recit szeretnék, ami nem igazán édes. Mert ahogy írtam nemrég van Ausztráliában egy ilyen kenyér, ami nagyon fincsi. Be is írtam két recit, hogy Margitka írja át nekem.

Margitka! Lehet, hogy átugrottad? V. csak nem értél még rá?(14194-es hozzászólás).

Majorkaj! ez nagyon jól néz ki! Mi a neve? Recije hol lelhető fel?

Tsók:Emes


Limara Előzmény | 2007.01.20. 18:21 - #14246

Szia Bau! A recept nem rossz szerintem, ha nem gépben sütöd, hanem kuglóf formában. Ha kalácsot sütök, nekem elég 1x 20 perc dagasztás, utána kelesztés, majd sütés! A 20 perc szerintem elég hosszú dagasztás!

majorkaj Előzmény | 2007.01.20. 18:21 - #14245

Akkor itt van ismét, itt a repeta ! vegyétek, vigyétek, habár ajándékba szántam az esti kártya partyra, de sebaj.


bau Előzmény | 2007.01.20. 18:01 - #14244

Superkeri!

A tészta nekem is gyenge volt,és habos...-szinte folyós volt...-de tényleg a cukor lehet a ludas,és attól éghetett meg.

Limara!

Szerinted rövidebb ideig dagasszam,és kelesszem a kuglófot??

Én pont fordítva gondoltam!8o

Azt hittem a hosszabb dagasztástól könnyebb és foszlósabb lesz!8o


majorkaj Előzmény | 2007.01.20. 17:57 - #14243

Sziasztok !

Mivel egy páran várjátok a kostolót, már hoztam is nektek, nehogy megfázzatok a nyitott ablakok miatt. Íme:

kalács


superkeri Előzmény | 2007.01.20. 17:52 - #14242

    Lányok !

Már megint én. De úgy bánt ez a kuglófos história. Végig olvastam az akkori megjegyzésemet: ..szinte habosnak tűnő ..tészta. Hát persze!! a kuglóftészta NEM kalácstészta! Jóval gyengébb, lazább! Azt nem tudom, hogy gépben sütéskor hogy viselkedik, én sütőben, formában sütöttem


Batka Előzmény | 2007.01.20. 17:40 - #14241

Átmentem explorerbe, hogy masalának beírjak valamit Csemi fórumába, erre a kép beillesztése közben befagyott a gportál. Ennyit erről a *-ról

Superkeri, egy ek krumplipelyhet tettem fél kiló liszthez, és még a folyadékból is visszavettem - ahogy a kenyérnél is, azt vártam, hogy tovább lesz puha, de ugye nem érte meg a másnapot, tehát ezt nem tudtam tesztelni. Még jó, hogy kakaósra csináltam, különben tuti kalácspudingként végzi.

superkeri Előzmény | 2007.01.20. 17:37 - #14240

    Emes!

 Szerintem a RAPID valami gyors program lehet!? A dagasztáshoz véleményem szerint kellene 20 perc és a kelesztéshez általában 50-60 perc. Persze ez több mindentől függ. tanácsos inkább a tésztát figyelni.  És amikor már szépen megkelt: ha gépben sütöd: 1-2 ujjnyira van a tészta az üst szélétől, ráindítani a csak sütést.

 Ha ezt a kuglóf tésztát szeretnéd sütni, figyelj a foly.mennyiségre!


emes Előzmény | 2007.01.20. 17:30 - #14239

Szuperkeri!

Látom itt alább azt a kuglóf recit. Nekem olyanprogim van, hogy RAPID:édes, kelt kelt sütikhez. De csak 10 percet dagaszt, és csak 7+27 percet keleszt, viszont 65 percig süt. Jó ez ahhoz?


superkeri Előzmény | 2007.01.20. 17:27 - #14238

    Szia Bau!

 Már nagyon régen sütöttem ezt a kuglófot. Nem emlékszem, hogy nekem valami gondom lett volna vele. Csupán arra emlékszem, hogy nagyon jó tészta volt, jó volt vele dolgozni. Én nem gépben sütöttem meg.  Valószínű, én kevesebb cukrot tettem (nem szeretjük ha túl édes). sajnálom, hogy nem sikerült. Üdv


Limara Előzmény | 2007.01.20. 17:26 - #14237

Bau! Nem tudom, Superkeri itt van-e, ha ő megcsinálta ezt, biztosan el tudja mondani a tapasztalatait! Nekem így első ránézésre, kalácshoz viszonyítva sok a tej, 2,5 dl elég lenne, nekem sok a cukor is, lehet , hogy az a ludas a megégésben?, és sok a vaj is, én 4-5 dkg-nál nem szoktam többet tenni bele. És soha nem használom az édeskenyér programot! Kalácsot a csak dagasztás-kelesztés programon kezdem, 20 percig dagaszt, utána keleszt. Ha jó 3/4 részig ér az üstben, átkapcsolok csak sütésre, ez bevált!

Persze én is jártam már úgy, hogy totál passzív volt a tészta, nem akart kelni, így újra bekapcsoltam a dagasztást, tettem még hozzá élesztőt, akkor végre beindult.

Most látom itt van Margitka, Ő biztosan többet tud segíteni! Üdv


superkeri Előzmény | 2007.01.20. 17:21 - #14236

     Halihó Batka !

 Sajnálom, hogy így pórul jártál a kókusszal.  A tejben főzött kókuszreszelék valóban nagyon fincsi kalácsba. Már többször készítettem burg.pehellyel kalácstésztát, de én 2-3 ek-nál többet nem teszek, mert nagyon lágy lesz a tészta és általában forma nélkül sütök. Jó gyenge tőle a tészta és kevésbé szikkad meg 1-2 nap múlva is fogyasztható.

 Ha időd engedi, gyere gyakrabban4 Üdv. Superkeri


bau Előzmény | 2007.01.20. 17:17 - #14235

Bundik!

Margitka csíkos kalácsát már megsütöttem,-az nagyon jól sikerült,finom is lett!Csak ez a tegnapi és mai viccelődött velem.Már arra gondoltam,hogy talán a lakásban hűvösebb volt,és lustábban kelt,-no de mitől égett meg az alja?:?


[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?