E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.01.17. 17:58 - #13955

Kata szelet nálunk is inkább csak ünnepi süti, pedig nagyon gyorsan meg van. 1 jó óra alatt összeállítottam, a 3 lap sem macerás, nagyon gyorsan sül, mire kinyújtod az egyiket, már veheted is ki az előzőt a sütőből.

EmMargit Előzmény | 2007.01.17. 17:51 - #13954

Sziasztok!

Emes! Az egyik egy gépi kenyér, ehhez kevesebb élesztő is elég. A másik a sütőben sült zsömle, ehhez megemeltem az élesztőt.
A kenyered szép lett, gratulálok hozzá! Jobbulást kívánok én is!

Limara! A Kata szelet nagyon guszta lett megint. Ennek a receptje is a kimentett, kipróbálásra várók között van már régóta, de a három lap miatt kicsit nehezebben fogok hozzá

Kati! Jó tanulást, de azért várunk

Marika! Mindjárt hozok recepteket.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.17. 17:50 - #13953

Szia Emes! Én 20 percig dagasztom a gépben, aztán hagyom kb. 30 percet kelni, majd kiborítom, ellapogatom a kezemmel, de nem gyúrom, feltekerem, formába teszem, hosszában bevágom, és hideg sütőben kezdem sütni. A sütőben duplájára kelt!

emes Előzmény | 2007.01.17. 17:18 - #13952

Limara!

Jól értem a dán leírásában, hogy 30 perc dagasztás után hideg sütőbe kell rakni és csak addig kel, amíg fel nem forrósodik a sütő? Mert akkor ez tényleg gyors kenyér.

Mikor visszaolvasom, hogy helyesen írtam e mindent, a kel szót mindig ki akarom javítani ll-re. Hi-hi.


emes Előzmény | 2007.01.17. 17:12 - #13951

Margitka!

A graham lisztes kenyér/zsömlénél az egyik helyen 1/3, a hozzávalóknál már1/5-1dkg élesztő van írva. Megnéznéd? Mert én még nem tudom magamtól, hogy melyik a jó.

Köszi:Emes

Nogea! Ezt a duffadt szót még nem hallodtam, de rögtön magamelőtt láttam a pereceidet, amint duffadtak. Nagyon tetszik!


emes Előzmény | 2007.01.17. 17:03 - #13950

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat. Remélem a szokásos módon a lázas állapot csak egy napig tart, legalábbis eltökéltem, hogy holnap már nem leszek beteg, mert tanulnom kéne egy kis pénzügyet.

Limara! Azt a dán kenyeret majd én is kipróbálom, olyan jól néz ki. Nálunk nem tiltakoznak a tk. ellen, de észrevettem, hogy én nem annyira rajongok érte. Azárt néha jó az. Ez a kati szelet is nyálcsorgató. Benne van az ABC-sben?

Hát íme a soklisztes(30 dkg BL80, a maradék 30 dkg.:tk. búza, tk. rozs, tk. tönköly, graham és fehér tönköly)

Még továbbra is nem tsok:Emes


jegkasa Előzmény | 2007.01.17. 15:53 - #13949

Sziasztok!

Ma pihenős vagyok és sütögetek.
Margitka!
Megsütöttem a 21-es kenyeredet nem mertem csak fél órát keleszteni mert már felért a jénai tetejére ezért beraktam a sütöbe és megsütöttem jó kenyérke lett puha héjjal. burgonyapelyhem nem volt itthon és a sót is majdnem kifelejtettem belőle. A képeket majd küldöm.

Sütöttem még tepertős pogácsát és mézes lapot majd mézeskrémes lesz belőle vasárnapra ugyanis megint szülinap lesz nálunk.Ezeket már előre készítem mert még szombaton is dolgozom a tortát még akkor fogom ugyis megsütni.

Minden betegnek jobbulást, ebben az enyhe időben mindenki könnyebben elkap mindenfélét  mert nem döglenek a bacik és a vírusok.

További szép napot Jégkása!


bezsa Előzmény | 2007.01.17. 15:13 - #13948

A vajjal összegyúrt lisztet addig hagyod a hütőben amíg a kelt tésztád meg nem kelt egyszer. Különben nem bonyolult csak míg az ember elolvassa.

Limara Előzmény | 2007.01.17. 14:27 - #13947

Megint én vagyok! Anyósom Ágnes, holnap tartja a nyugdíjas clubban a névnapját, sütöttem neki Kata szeletet. Szeletelni csak holnap lehet.


vargakati Előzmény | 2007.01.17. 12:45 - #13946

Ja most nézem a képeket, és a bból a húsos kifliből most szívesen megennék egyet. De hát nm tudom, hogy fog igy monitoron keresztül sikerüni. Ezért szeretném elkérni a reciét.

Masala, ha megkérhetnélek leírnád nekem a receptet.

Köszi, puszi


Limara Előzmény | 2007.01.17. 12:36 - #13945

Sziasztok új péktársak! Legyen sok örömötök a kenyérsütésben!

Ma gyorsan kellett kenyér, ezért Dán kenyeret sütöttem, egy kis graham lisztet kevertem bele. Nálunk sajna a tk. liszteket nem szeretik, de a grahamliszt ellen még nem tiltakoztak. Azt tapasztaltam, hogy ettől nem nehezül el a tészta, mint a többi tk. liszttől, hanem könnyű, lágy marad.


vargakati Előzmény | 2007.01.17. 12:34 - #13944

Sziasztok!

minden kedves betegnek jobbulást kívánok:egy kis citromos tea kíséretében, csak nem találom a bögrét (hihi).

Ildikó, bocsi az iwiw miatt, ez gondolom nekem szólt. De a Zsófival ott más ügyben tárgyalunk, nem illene itt megbeszélnük. Mégegyszer bocsi.

Mostanában nem tudok túl sokat a gépnél ülni, csak a legfontosabakat intézem el, mert beindult a nyelvtanfolyamom, és hát egy kicsit elvesz az időmből.De igérem, hogy beszámolok a hétvégi sürésről.

Pussz mindenkinek: vargakati


nogea Előzmény | 2007.01.17. 12:23 - #13943

A betegeknek jobbulást !!!!! Tegnap megsütöttem a sóspereceket.Háááát jó duffadtak lettek.Legközelebb vékonyabb kukucokat kell sodornom,de valahogy ez a kukuc sodrás nem akar menni nekem. Valahol vastag,valahol vékony.Na majd gyakorolok.

Limara Előzmény | 2007.01.17. 12:18 - #13942

Sziasztok! Nelly, Emes! Gyógyuljatok gyorsan, jobbulást kívánok nektek!

nogea Előzmény | 2007.01.17. 12:16 - #13941

Bezsa !!!! SOS !!!! Olvastam a csiga receptedet.A vajas tésztát mennyi időre kell hűtőbe tenni ? Rama margarin ok hozzá? KöszI !!!!!!!!!4 Üdv!

ILDIKO Előzmény | 2007.01.17. 10:55 - #13940

MASALA, lattam a Te fotoidat a gyonyorusegekkel! Hmmmmm! Elcsornek am beloluk szivesen!

ILDIKO Előzmény | 2007.01.17. 10:51 - #13939

Sziasztok ujra lanykak!

Aaaa, EMES, gyogyulast!! Sok gyumit egyel es a savanyu kaposztaban rentgeteg C-vitamin van! Sokkalta tobb mint a citromba es hat sztem olcsobb is, HA szereted termeszetesen. Itt is tombol a "dogvesz"csunyan , de En ugy nevezem. A munkahelyemen is sokan betegek.

Lanyok, most sul a virslis buci.Az volt a kivansag. A Nutellas kalacs is eleri utolso vegzetet-AZ is most kel.Tegnap emlitettetek igy kedvet kap ra az ember. Az utobbi idoben nagyon elpartoltok innen. Aki nem iwiw v. iwif -es MI oreg halandok nagyon hianyolunk bennetek EN legalabb is igen.  Holnapra itt ujra viharos szeleket es idojarast varnak.Kozben eszegetem itt a finom babfozelekemet.Ki ker? Egy kanal bab aztan olvasas, aztan ide potyi, ......

Majd meg jovok.Teszta ellenorzesi korjarat indul........


emes Előzmény | 2007.01.17. 10:06 - #13938

Sziasztok!

Olyan jó, hogy egyre többen vagyunk!

Érdekes ez a kenyérhéj dilemma. Nekem a hólyagos kenyerem, amit gépben sütöttem, teljesen puha héjú lett, pedig tejtermék nem volt benne és azt vártam, hogy ez jó ropogós lesz. De így is nagyon fincsi volt.

Most kel egy soklisztes kenyér(6 féle lisztből).Véletlen 2dkg vaj hejett 5-öt raktam bele, de remélem ettől csak jobb lesz. Most nem ígérem meg, hogy csinálok róla képet, mert ha mégse szép...

Tegnapra megint lázas lettem, pedig én nem szoktam betegeskedni. Már nagyon várom a minuszokat, hogy fagyjanak ki a vírusok és a bacik.

Hát most ennyi, sőt még tsók sincs, nehogy lefertőzzelek benneteket:Emes


Gabye Előzmény | 2007.01.17. 09:23 - #13937

Szép napot Mindenkinek!! És külön üdvözlet az Újsütetű Pékecskéknek!!

Már megint annyi szépet sütöttetek

Berkenye és Margitka kérésére a sütőporos kenyér receptjét beírom a diétás receptek közé..Candidás barátnőmnek sütöttem és nagyon ízlik neki, azt mondja nincs az a jellegzetes sütőporos íze..Megszenvedtem vele, mert a kenyérsütő nem igazán tudta összedagasztani, mivel TK lisztből csináltam - mert candidásoknak nem jó a finomliszt sem - tehát célszerűbb kézzel dagasztani..


Marika945 Előzmény | 2007.01.17. 08:32 - #13936

Szép napot Margit!

Köszönöm a válaszod. Hát nem akarok szemtelen lenni, de a kovászos és az élesztős kenyér receptet is  szeretném kérni, mivel nincs még kovászom, viszont minél előbb szeretnék parasztkenyeret sütni. Köszi, Marika


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU