Sok szeretettel koszontom En is az ujjonan erkezetteket! Sok sikeres sutogetest kivanok nektek!
Lanyok, irtatok a Nutellas dologrol. Nos, NEM azert mert marka nev, de nalam AZ valt be. 2-3 MASfajtat kiprobaltam, de nehez a kenese es tul szaraz v. iztelen. Ne felejtsetek el, hogy sok gyarto tejporral vagy kakaoval v. mas anyaggal tolti meg a mogyoros v. kakaos kremjet. Veszit igy az allagabol es az izhatasabol. Nekem nemelyik kiabrandito lett. DE kiserletezni lehet!!! Lehet hogy talaltok egy masik fajtat ami az is bevalik es sokkalta olcsobb!! EN nemszoktam iteletnapig eskudni a megszokott dolgokra. Ki lehet ujjakat probalni ES mindenkinek MAS az izlese es a penztarca tartalma is. Puszika!!
NAGYON szepeket sutogettetek megint.Gratulalok. Most de foznom es sutnom kell.Aztan megyek dolgozni.
Sziasztok este.Azert a computert most nyitva"tartom. Ha van vmi....Puszi!!
Szia Masala!
Igen kitágult, jó nagy lett. Még szerencse, hogy nincs tél, mert lehet, hogy a tavalyi sapkám kicsi lenne.
Rengeteg feladatot kiutalt belőle a párom.
Önkéntes volt, de már nagyon kellett, sok mindenre rávilágított amit már én egy ideje itt mondogatok, de nem vették komolyan.
Hát nekem nem folyt ki pedig jó vastagon kentem meg. nagyon szépen megsült. Talán van még maradék csinálok egy képet róla. Szerintem egy probát megér. Ha csinálsz kalácsot a felét csináld meg vele. (az egyik dobozt már kidobtam amiből csináltam, de van egy másik, ez más fajta mint az előző, de egyik sem folyt ki)
Köszi Superkeri, küldtem a beszámolót.
Jó éjt elmegyek fürdeni, aludni, mert tegnap is hajnalba feküdtem le. (bár láttam Margitka is)
Berkenye, Marika, Judit! Üdvözöllek benneteket az oldalon.
Ahogy Szokimoki írta is, a kovászpor nem sok mindenre jó, nem érdemes pénzt adni érte. A candida diétában hallottam már aki kovászos kenyeret ehetett és halottam olyat, aki csak sütőporost. Épp mostanában sütött Gabye csak sütőporos kenyeret és azt írta, hogy nagyon sikeres volt. Megkérdezzük tőle a receptet, ha erre jár. Ha kovászosat lehet enni, akkor is mindenképpen Kenyérke kovászát javasolom, mert az enyémben ugye van egy kicsi élesztő az indításhoz.
A kenyérhéjról egy kicsit: Minden ami a kenyér belét puhítja, az puhítja a héját is. A tejtermék, margarin, burgonyapehely mindenképpen. Tehát, aki puha héjú kenyeret szeretne, az tegyen ilyeneket a kenyérbe, aki ropogósat, az inkább csak vízzel (és kovásszal )süsse a kenyeret.
A tojás sárgája vízzel elkeverve szintén egészen puha héjat erdményez, a vízzel való lekenés eredménye kicsit kiszámíthatatlan számomra. Ha amúgy is ropogós héjú a kenyér, akkor számíthat valamit az is. Mostanában kezdődött itt a "jénais" korszak, azt is érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, cserepes héjú és ropogós kenyereket lehet így sütni. A fent említett tojásos lekenést kiflifélékhez szoktam használni, de akár kenyérhez is ki lehet próbálni.
Marika! A parasztkenyérhez a kovászolást javasolnám kipróbálni, mert az ad olyan ízt, amit elvárnál. Receptötletem van, csak írd meg, hogy kovásszal vagy anélkül szeretnél.
Superkeri! Én világos rozslisztből csinálom a kovászomat, csak egy alkalommal készült tk. lisztből. (Már nem emlékszem, hogy véletlenül azt borítottam bele, vagy elfogyott az RL 90-esem.) Nekem jobban tetszik a világossal és tényleg szoktam a csak búzalisztből készülő kenyérbe is tenni, mert nagyon jó ízt ad annak is. A kalácsod biztos nagyon finom volt, a gyümölcsöseket én is nagyon szeretem. A tejszín külön nagyon jó lehetett hozzá
Remélem nagyjából mindenre válaszoltam, ha nem akkor pótolom. További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
A kalácsot nagyon szeretem, a tésztát nem nagyon komplikálom, de a tölteléket annál inkább .
Masala! Nekem már igencsak fogytán van az aszalt meggyem, de paradicsomból még jó vagyok. Pedig elég gyakran teszek belőle a kenyerekbe is.
Kartika! A Nutellás kalács biztos fincsi, de én még sosem készítettem. attól tartok, hogy kifolyik sülés közben, azt pedig nagyon sajnálnám. Várom a beszámolódat!!
Azért kérdeztem, mert valaki írta, hogy nem jó a tésztába a másolat, nert nem úgy viselkedik. Ezért nem mertem eddig kipróbálni! Lehet, hogy az Ildikó írta??
Bevallom neked én nem vagyok oda a nutelláért, de a férjem a kis mókus nagyon szereti (a fiam a barátok is) Ezért igazival nem győzném. Én a Lidl veszem őket, gondolom messze nem igazi, de nagyon finomak a kalácsban. Jó szaftos lett amit most csináltam a tetejét megszórtam süthető csokival, jól néztek ki. (mivel későn lett meg, el is felejtettem a képeket)
Szia Masala! hétvégén én is megcsinálom a kalácscipócskát, nem felejtettem el a régi dolgokat, mert sok mindent sütök, csak azokat nem mindig küldöm el, vagy irom meg. Tegnap sütöttem két kalácskát, négybe bontottam, lapokra nyujtottam minden lapot megkentem nutellával. 2 lapból csináltam feltekerve egy kalácsot, a másikba pedig még tettem aszalt áfonyát, persze rumaromában áztatva. Szuperek lettek, az egyiket bevittem melóhelyre, mert kicsit ünnepeltünk. Nagy sikere volt.
Sziasztok, alusztok lányok? Olvaslak benneteket, ha nem is reagálok! Ma megírtam uti beszámolom első részét képekkel.Margitkának adtam vele jó sok munkát, de biztos felteszi a kertesbe.Töröm a fejem valami jó rejtvényende még nem találtam. >br> az újakat én is üdvözlöm a lapon, sok klasz sütést kívánok nekik.
köszönöm mindenkinek aki az iwiven irt és megkeresett, igyekeztem válaszolni, vagy bejelölni. Jó éjt nektek.
Sziasztok Lányok! Örömmel látom, hogy nő a kenyérsütők tábora! Sokfélét ki kell próbálni, hogy megtaláljátok azt, ami nektek a legmegfelelőbb. Ne legyetek türelmetlenek, itt mindenkinek hónapokba tellett, amíg kialakultak a saját kedvenc receptjei. Érdemes kísérletezni és próbálkozni. KEDVES PÉKLÁNYOK! Annyi újdonságot próbálgattok és annyira elkapott a kísérletező kedv Titeket, hogy elfelejtkeztek a régi finomságokról. Ma megsütöttem a kalácscipócskákat. Olyan puha, könnyű lett a tésztája, hogy majdnem ki kellett kötnöm az asztalhoz, hogy fel ne repüljenek!! Mazsola és csokilencse volt benne. Zsömlét is rég sütöttem, ezért nagy sikere volt. Az oldalt szétnyílni akaró lapos valami a Fiam szerint amerikai hot-dog lesz legközelebb. A képeket majd Margit hozza ha ráér, mert nekem valamiért nem működik. A sajtos csigához pedig én tettem fel a képet és most mégsem megy! BEZSA kitágult már a fejed? Ezt magatoknak szervezitek és kötelező vagy csak érdekel? SUPERKERI szia!!!! Látom nálatok is beindult a sütés! Nekem is hiányoztak a kalácsok. A saját aszalású meggyet rendszeresen használom. Az aszalt paradicsomot viszont annyira őriztem, hogy még a három kis üveg olajoshoz hozzá sem nyúltam. Olyan jó nézegetni, hogy én csináltam. HÉTVÉGÉN elpakoltam minden karácsonyi kelléket. Sose szoktam ilyen korán lebontani a fát, de most nincs hó és enélkül a karácsonyfa sem az igazi. Most csupasz a lakás és a kinti napsütés miatt már a tavaszt várom. Már NEM kell a hó!!! MARGIT a karácsony előtti készülődésben elfelejtkeztünk a Fiad ujjáról. Remélem szépen helyrejött! Meggyógyult teljesen vagy látszik rajta valami? TE kaptál már Hansaplastot? NO, most egy hétre valót írtam! Ne örüljetek, azért még benézek a héten!
Bekukkoltam, hogy megnézzem mi újság. Üdvözlöm az újakat. Jó sütögetést nekik is.
Én is szeretem ha a kenyérnk ropogós a hélya, olyan igazni. Még nem mertem megpróbálkozni a sütőben sütéssel. Egyenlőre jó a kenyérsütőből elővarázsolt finomság is.
Most azon gondolkodom, hogy milyen sütit süssek, az én két édesszájúmnak.
Mennem kell egy kicsit tanulni, mert újra elkezdtem nyelvettanulni, és hát a szavak nem röpülnek be magától a fejembe.
Pussz mindenkienk: vargakati.
UI.: Pistabá, sikerült megoldani a kenyér-problémát?
Judit0125! Amikor tűzforrón kiveszed a sütőből a kenyeret, kend le egy kenőtollal vagy ecsettel egy kis vizzel, és tutira a legkeményebb héj is megpuhul. Én is így szoktam.
Én is teljesen új vagyok mint Marika945. Annyira új, hogy most sütöttem először kenyeret. Igazából csak egy dolog nem tetszik a kenyeremben hogy nagyon ropogós a hélya. Nem tudom , hogy ez mindig ilyen lesz, vagy valamit rosszul csináltam. Ha valaki tud kérem Írjon minden jó tanácsot szívesen veszek. Köszönöm Judit.
Én teljesen új vagyok nálatok, nagyon örülök, hogy tudomást szereztem rólatok. Én is sütögetek kenyeret itthon, régebben géppel, mostanában inkább anélkül. Én nagyon szeretem a tönköly búzából készült kenyeret, (vegyesen búzaliszttel), de a férjem inkább a fehér kenyeret kedveli. Szeretnék a kedvében járni. Eddig egy pékségben vásároltam un. parasztkenyeret, ami finom, de nem mindíg jutok hozzá. Szeretnék én is fütni itthon, de olyat, amit régen gyerekkoromban sütöttünk. Eddig még nem nagyon sikerült. Nagyon szeretjük, ha jó vastagra sül a kenyér héja. Szóval amolyan igazi "fehér parasztkenyeret" szeretnék sütni. Légyszíves segíts! Köszönöm, Marika.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit