Margitka! Nagyon köszönöm a recept átszámítását! 1-2 napon belül sor kerül a kenyérsütésre. Még annyit szeretnék tudni, hogy van-e különbség a világos ill. tk. rozslisztből készült kovász közt?
Tegnap kalácsot sütöttem, a folyadékot 2dl tejszín (megbontott maradék) + 1 közepes nagyságú alma tette ki. Igen fincsi, puha, könnyű tésztájú kalács sült belőle.
Emes! Csak kísérletezz a Kölni kalács-csal, mert nagyon finom. Korábban én is többször sütöttem. Próbáld meg! melegítsd meg legközelebb a hozzávalókat, így hamarabb kel a tészta, és próbálj egy kicsit besegíteni a gépnek a dagasztás eléjén egy fakanállal. Könnyebben dolgozik! én számtalanszor így teszek pl. pogácsatésztánál is.
Üdvözlünk körünkben! Ha rám hallgatsz (és köztünk többeknek is) akkor mellőzöd ezt a kovászport. Többek tapasztalata is, hogy semmire sem való. Itt bal oldalon megtalálod Margitka gyors kovászának elkészítési módját ami nagyon egyszerű és nem kell rá napokat várni. Aztán már csak etetni kell. Én már fél éve az első gyorskovászomat etetgetem. De a candida diéta ha jól emlékszem nem engedi az éesztőt sem? A kovász is olyasmi. Bár majd jön valaki aki jobban ért ehhez és megmondja.
Üdvözlet Mindenkinek!
Friss kenyérsütögető vagyok. Az első kenyereim elég türhetőek voltak, de élesztősek. Mi viszont candida diétán vagyunk. Arra lennék kiváncsi, hogy a Kenyérvarázs féle kovászporból hogyan lehetne kovászt csinálni, mert ez egyszerübbnek tűnik mint a több napos vacakolás. Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm.
Berkenye
Elmaradt két órám így már itthon vagyok és beszámolok a de.-i Kölni kalácsról.
Képet még véletlenül sem hozok. Mert szépnek igazán nem nevezhető és ráadásul bodag is lett. De én voltam a hibás, mert nem figyeltem az elején, hogy a túró nagyon egyben van és nem áll össze a tészta. Ezért leállítottam a progit és miután szétmorzsoltam a túrót elindítottam a gyorsat, de azon nem volt elég a kelesztés. így bekapcsoltam egy picit a sütést és utána elindítottam normálon, hogy az előmelegítés tartsa a hőt. ezt eljátszottam még 3x, de így se kelt meg eléggé. Utána csak sütés, csak 30 perc, de még ez is sok volt. Viszont most már csak az alja égett meg egy kicsit. És extra csoki volt benne.Azé mög llehetött önni.
De addig nem halok meg amíg egy szép és finom Kölnit nem tudok az asztalra tenni!
Most már értem a félreértést. Lehet, hogy én irtam rosszul. Minden héten sütök a fiamnak egy kenyeret. Most ezt sütöttem. Néha van, hogy amit irok én azt értem, de aki olvassa annak nem olyan egyértelmű.
A Bármitbe berakom a csiga receptet. Ez olyan amit a boltban lehet kapni kicsit ropogós. Elég nagy adag, tehát legközelebb feléből csinálom, mert ekkora adaggal elég nehezen boldogultam vagy két részben.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit