E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 20:31 - #13755

Szia Piroska !

Én Bezsa receptje alapján készítettem sajtos rolót. Nagyon fincsi, nagyon könnyű megcsinálni, pillanat alatt elfogyott.


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 20:09 - #13754

Sziasztok!

Meghoztam Julika kalácsának a képeit:

Meggyes-marcipános kalács megkelt Meggyes-marcipános kalács kisült Meggyes-marcipános kalács oldalról

Gyönyörű lett ez a kalács, nagy kár, hogy nem sült át.

Piroska is kalácsképeket küldött és írt is hozzá:

„A kisebbik fiam kalácsra éhes már egy hete. Miután annyi kenyér még volt itthon, hogy a párom tudjon elvinni vacsorára nekiláttam kalácsot sütni. A kalácscipók receptje alapján készült fél adagban. Mivel kevés volt itthon a burgonyapehely kipótoltam amarant liszttel. Négyes fonással formáztam. Gyönyörűen megkelt, sőt most még sütés közben is kelt. A képeken látszik, hogy kicsit ki is mászott a tartályból, pedig csak 30 deka liszt féleségből készült. Még azt kellene megtudnom, hogyan érjem el, hogy a teteje is ugyanúgy megsüljön mint az oldala. Szerintem a nagy kémlelő ablak miatt halványabb a teteje.

Egyébként tejjel elkevert tojássárgájával kentem le sütés előtt.

Picit összetört a teteje amikor kiráztam a tartályból, mert szinte pillekönnyű a tésztája, és ilyenkor könnyen sérül.”

Kalács formázás után Kalács kelesztés előtt Kalács sütés előtt Kalács sütés közben1

Kalács sütés közben2 Kalács kész Kalács fentről Kalács oldalról1

Kalács oldalról2 Kalács megvágva

Piroska! Szerintem nagyon szép lett a kalácsod. Nem tudom, hogy a fénykép színe csal-e valamit, vagy a valóságban is ilyen volt. A képen mindenesetre elég szép színű a teteje, sőt, inkább az oldala tűnik kicsit sötétnek.

Köszönöm a képeket, további szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


vargakati Előzmény | 2007.01.13. 20:06 - #13753

Sziasztok (itt is)!

Jó ez a névkeverés, én pont tegnap jártam íg (Gaby kontra Emese), biztosan olvastátok.


masala Előzmény | 2007.01.13. 20:04 - #13752

Sziasztok lányok! PIROSKA nekem nincs sajtosroló receptem! Az enyém egy sajtos csiga, ami egyébként nagyon kelendő volt.

Piroska Előzmény | 2007.01.13. 19:48 - #13751

Sziasztok! Szia Margitka!

A sajtos rolóhoz a Bármi... részben több receptet is találtam. Most melyik a legjobb? Melyik vált be igazán? Masaláé, Bezsáé, vagy Szokimokié? A bőség zavarával küzdök. Na, azért nem véresen komoly, mert még nem most azonnal szeretném megsütni. Melyiknek legkönnyebb a tésztája?
További szép estét mindenkinek.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 19:34 - #13750

Sziasztok!

Már kel

Limara! természetesen idekészítek majd egy tányéron, legkésőbb a reggeli kávéhoz meg tudjátok kóstolni 

Üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.13. 19:24 - #13749

Nekem is mindig az a bajom, hogy a villanysütőben gyorsabban barnul a teteje, ezért mindig letakarom egy alufólia vagy sütőpapír darabbal, ha el kezd szinesedni.

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 19:18 - #13748

Limara !
Köszönöm a választ. Nekem is villanysütőm van. Hát lehet, hogy 190 fokon elég lett volna. Na késő bánat.

Limara Előzmény | 2007.01.13. 19:12 - #13747

Julika! Az új könyvemben meg van ugyanez a recept, fotókkal, leírással. Ott írja, hogy 190 fokon kell sütni. Nekem villanysütőm van, nem sütném vele magasabb hőfokon.

Margitka! kérünk majd kóstolót!


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 18:53 - #13746

Szia Limara!

A túró-meggy kombináció finom, nekem a csoki-meggy is igen tetszik. A nutellához is aszalt meggyet vagy áfonyát gondoltam, ezek nem igazán édesek

Most ez a trió fog vizsgázni, szerintem biztos nem lesz rossz. Majd jelentkezem, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 18:30 - #13745

Limara !

Hol olvastad ezt a 190 fokot ? Csak azt írja, hogy süssük aranybarnára 30-35 percig. Lehet, hogy 200 fokon kellett volna megsütni és akkor átsül ? Na ezt már nem tudjuk meg.


Limara Előzmény | 2007.01.13. 18:27 - #13744

Margitka! Indulunk hozzád is, mire kisül épp ott leszünk

Piroska! Szívesen!


Limara Előzmény | 2007.01.13. 18:25 - #13743

Margitka! Pedig nem kukucskáltam, de a túró-meggy variáció nekem mindig bejön, nem nagyon édes, kellemes.

Julika! Azt írja a recept, hogy 190 fokon 30-35 percig kell sütni a kalácsot!


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 18:24 - #13742

Sziasztok!

Szóval kompromisszumosan: túró, meggybefőtt, csokilencse.
Köszönöm az ötletet Limara!!

A tésztát 40 dkg lisztből fogom csinálni, túrót egy 25 dkg-osat vettem ki a fagyóból. A meggyel és a csokivel szeritnem elég lesz. Megyek a konyhámba, ma még úgyis keveset voltam ott

Majd jelentkezem a hírekkel, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 18:21 - #13741

Na azért lányok,már kezdtem aggódni, hogy kihagytok a csapatból, de így megnyugodtam, hogy nem maradok le az -ról.

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 18:19 - #13740

Azért meg lehet enni tehát nem röptetem. És nagyon fincsi is. De nem tudom a fém tortaformában miért nem sülnek át a kalácsaim. Nagyobb hőfokon kellett volna talán ? Na hátha Zsike tud majd erre válaszolni.
Ennek a tortaformának is van olyan gyűrűs betéte.HpKriszti kalácsát abban sütöttem anno és az sem sült át.

EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 18:17 - #13739

Julika!

Dehogy hagyunk ki, akkor először érted jövök 1036536229.gif


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 18:16 - #13738

Limara!

Belátsz hozzám 8o Meggyem is van


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 18:14 - #13737

Szia Julika!

Köszönöm a leírásodat. Nagyon sajnálom, hogy nem sült át megint egy kalácsod, emlékszem a régebbi esetre is. Azért meg lehet enni, finom lett?

Én a saját kalácstésztámból fogok sütni (abban nincs cukor), de még ki kell találnom, hogy mennyi lisztből csináljam. Kaptam karácsonyra egy ovális, kapcsos formát, aminek van egy lapos alja és egy olyan, aminek van egy középső kürtője, mint a kuglófformának. Na ezt szeretném kipróbálni, majd csinálok a formáról is képet. Pontosan nem tudtam kimérni, mert persze  víz alul kifolyik, de kb. 2,5 literes lehet ezzel a kürtős betéttel. A 60 dkg liszt ebbe szerintem sok.

Na, még töröm a fejelmet az egészen

További szép napot kívánok, üdv, Margit

 


Limara Előzmény | 2007.01.13. 18:14 - #13736

Szia Julika!

Dehogy hagyunk ki! mushroom.gifIldikóhoz csapatostól, biztosan örülni fog nekünk

Szél itt is nagy, reggel lógott az eső lába is, de megúsztuk


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU