E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 18:09 - #13735

Szia Limara ! Ismét szépet alkottál és gondolom fincsi is.
Na szép engem meg kihagytok az utazásból és a kóstolsából !

De jó, hogy ki tudtatok egy kicsit mozdulni ebben a  szép időben. Habár itt olyan nyomott volt az időjárás és szeles.


Limara Előzmény | 2007.01.13. 18:08 - #13734

Margitka! Túró és meggy variáció? Szerintem a nutella és aszalt gyümi nagyon édes lenne, bár ki tudja.

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 18:05 - #13733

Még annyit, hogy az 5 dkg porcukor helyett 3,5 dkg gyümölcscukrot tettem bele, mert nem mertem folyékony édesítőre átszámolni a tésztát.

Ma megetettem a búzakovászomat, mert már nagyon régi szegény és csütörtökön amikor sütöttem vele már egy kicsit más szaga volt és olyan gumiszerű lett az állaga. Féltem, hogy végleg tönkremegy. Lassan meg kell csináljam ugyanezt a rozskovászommal is.


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 17:59 - #13732

Szia Limara!

Először úgyis hozzád indulok, akkor mehetünk együtt Ildikóhoz 1036536229.gif

A szeletelt mandula, mint lehetésges kalácstöltelék nekem is eszembe jutott, de az sajnos kifogyott. Vannak aszalt gyümölcseim, több féle csokim, Nutellám, lekvárjaim, kókuszom, túróm......mi van még? Nem is tudom. Nutellás, aszalt gyümölcsösön gondolkozom, de szívesen fogadok ötleteket  

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 17:57 - #13731

Sziasztok !

Annyira izgatta a fantáziámat Zsike kalácsa, hogy ma muszáj voltam megcsinálni.

Margitka tanácsára víz helyett tejet tettem bele, kihagytam a tejport és 2,3 dkg friss élesztő került bele. Egy gyors döntés után maradtam a rég bevált 3x20 perces dagasztás-kelesztésnél.

Ezek után fantasztikusan könnyű lett a tészta, nem lágyult el, nagyon jól lehetett vele dolgozni. Igazi hólyagos tészta volt, csak úgy durrogott amikor nyújtottam.

Meggyet és marcipánt tettem bele, emgszórtam fahéjjal, feltekertem és beletettem a margarinnal kikent kapcsos tortaformába. 22,5 dkg marcipán helyett véletlenül csak 15 dkg-ot vettem, de nekem így is túl édes volt. Gondolkoztam, hogy teszek bele még csokilencsét, de a hűtőben tartom, így nem került bele semmi más. Gyögyörűen megkelt 35 perc alatt. Végig az volt az érzésem, hogy nem fog átsülni. Óriásira nőtt a formába (képeken majd látjátok, Margitkának küldtem) Kivettem a sütőből bő 35 perc után, 180 fokon sütöttem és rögtön tűpróba. Semmi nem ragadt a tűre. Levettem az oldalát a formának és miután nagyjából kihűlt felvágtam. Hát az alja nem sült át illetve nagyon vizes volt. Vissza sütőbe félbevágva, de így is a közepe nem sült át. Nem tudom mi lehet a baj.
Egyszer már jártam így, régebben HpKriszti Nyitott diós kalács a nem sült át nekem, ugyanígy a torta formában.
Hú, ezt bő lére eresztettem, de tudom, hogy Nelly és Piroska is meg szeretné sütni.
A tésztát biztosan ki fogom máskor próbálni más töltelékkel és a szilikonos király formában fogom sütni, mert nagyon fincsi.


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 17:55 - #13730

Sziasztok!

Meghoztam Zsike újabb gyönyörű kalácsképeit. Idézem, mit írt hozzá:

"......most küldök másikat is, ahol az a bizonyos "popókalács" forma sült ki. Nutellával, ribizlivel...."

újabb töltött kalács..... ...most nutellával és ribizlivel töltve

és egy karácsonyi kalács:

                                  Karácsonyi kalács

Tényleg nagy kedvem lett valami finom kalácsot sütni, mindjárt körülnézek, hogy mi van itthon hozzá.

Köszönöm a képeket Zsike, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.13. 17:53 - #13729

Szia Margitka!

Sajtos tallért a gázon sütöttem, olyan nyeles valamiban, még a piacon vettem. Régóta volt egy receptem, de nem az igazi, azt alakítottam át egy kicsit, és így sokkal jobb lett, beírom az általánosba.

Ha Ildikóhoz indulsz tortát enni, csatlakoznék hozzád, olyan szépeket süt. Remélem megkóstolhatjuk!

Zsike kalácsát én is néztem, benne van a könyvecskémben is, én mondjuk marcipán helyett szeletelt mandulával is kipróbálnám!


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 17:45 - #13728

Sziasztok!

Sütöttem, főztem, most itt vagyok egy kicsit. Még valami töltött kalácsot sütnék, mert nagyon tetszik Zsike kalácsa. Marcipánom nincs, de valamit ki kéne találni. Kenyeret nem kell sütnöm, mert z még bőven van.

Zazimami! Nem. Valami probléma lehet a jénaiddal, talán egy másikban kellene próbálkoznod, ha van még jó méretű.

Ircsi! Várom az újabb képeket.

Kati! Szívesen átszámolok bármikor, bármit, csak tudjam, hogy mit és mekkorára. A csülökpörire biztos több jelentkező is akad, nekem sajnos nem igazán kedvencem. Főzni szoktam, mert a férjem szereti nagyon.

Limara! Gyönyörűeket sütöttél megint, gratulálok. A sajtost miben készíted és mi a receptje? Épp a napokban néztem a CBA-ban leárazva van egy hatalmas polcnyi, és akkor gondoltam, hogy ezt házilag hogy lehetne kivitelezni.

Ildiko! Lehet, hogy hozzád is benéznék azokért a finom tortákért

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.13. 17:38 - #13727

ILdikó! Épp minap mondta a szomszéd bácsi: "Tölletök mindig olyan jó kenyérillat gyün, mindig megéhözök!" Nagyon jót nevettem neki, nagyon kedves szomszédok!

Ez a gportal már megint nagyon lassú

Én is a keleties konyhát szeretem, az arab konyháért rajongok, a kínai és thai nagy kedvenc


ILDIKO Előzmény | 2007.01.13. 17:24 - #13726

EZ egy "pusszintos-cukkinos"-kenyer! Olyan szep gombolyu segges hogy nyugodtan belelehet harapni! Haaat, meg az ize milyen lehet!! Egyszer ha majd csongetnek hozzatok, oovatosan nyiss ajtot, mert szerintem az egesz szomszed sereg a TI ajtotok elott kukkol es szimatol a kulcslukon.!!! MIND!- a TE labad elott "pottyannanak be, ha ajtot nyitnal!LIMARAM, ujra gratula am!!

Limara Előzmény | 2007.01.13. 17:05 - #13725

Sziasztok!

Kisült a cukkinis kenyérkém, még forró!


ILDIKO Előzmény | 2007.01.13. 16:24 - #13724

Szia LIMARAM am!

Nem vagy egyedul! De mar szaladok en is mert 2 tortat sutok, toltok stb. Majd kesobb ujra itt. Puszi!!


Limara Előzmény | 2007.01.13. 16:21 - #13723

Sziasztok kislányok! és pékfiúk!

Hoztam nektek egy kis ropogtatni valót! Ma elmentünk kirándulni ebben a gyönyörű időben, haza felé megálltunk egy csárdánál, ott ebédeltünk. Így nem kellett főznöm, viszont csináltam egy kis sajtos ostyát, és most sül a cukkinis gépi kenyerem. Nagyon finom az illata, még jó, hogy elteltem a sajtos szagával, így kibírom, hogy majd ne kóstoljam meg, remélem

Mindenki süt-főz, kirándul? Nagy itt a csend!


vargakati Előzmény | 2007.01.13. 14:19 - #13722

Sziasztok! Szia Margitka!

Köszi a tippet a kukoricás kenyrre. Úgy fogom csinálni, ahogy mondtad. 1/3-nyi lisztet teszek a bl80-as-hoz. Jó a buci receptje is, csak abban több a liszt, mint ami nekem kell. És most nincs kedvem átszámolni, pedig megy mert már csináltam. Szépen, aránypárral, ahogy a kedvenc matektanárom tanította.

Még 10 órakkor mentünk el itthonró, és most nemrég jöttünk haza. Szegény lányom is csak kidőlt. Egy páramentesítő után rohangásztunk, de "szerencsénkre" csak a legtávolabbi boltban volt. Hát nagyon kiváncsi leszek rá.

Most megyek, főzök egy kis levest, meg közkívánatra kínai tésztát. A kukoricás kenyér holnapra kell, egy kis csülökpörihez. Ki jön hozzánk ebédelni???

További szép napot mindenkinek: vargakati


ircsi13 Előzmény | 2007.01.13. 13:53 - #13721

Szia Margitka! Köszönöm kedves soraidat,de nem vagyok elkeseredve.Eddig még egy sütésemet sem kellett kidobni,mert ízre finomabb mint a bolti.Megsütöttem a sajtos kenyeret ez sikerült ,bár lehet szerinted még lett volna rajta javítani való.Ma vagy holnap ismét probálkozom és majd küldök róla képet.Nem haragszom én nem meghívót akartam küldeni a cíjegyzékbe akartalak betenni,úgy látszik mellé klikkeltem.

zazimami Előzmény | 2007.01.13. 13:24 - #13720

Sziasztok!
Az normális dolog a jénais sütésnél, hogy amikor kinyitom a sütő ajtaját, akkor gőz jön ki? Úgy mint amikor bármit sütök fedetlenül. Kezdek arra gyanakodni, hogy az én kenyereim azért nem cserepesednek be, mert nem jól "zár" a jénaim. Máskor ha tepsiben sütök és fóliával lezárom, akkor nincs ilyen gőz.

EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 11:15 - #13719

Szia Emes!

Bár nekem nagy kedvencem a porból készült püré, abban tényleg vannak mű-dolgok

Bioboltokban egészen biztosan lehet kapni natur burgonyapelyhet, ebben semmi adalékanyag nincs. Érdemes ezt venni, mert sokkal kevésbé macerás vele dolgozni, mint a főtt krumplival. Eleve a pucolás és a főzés kimarad, de ami ennél fontosabb, hogy a tésztát nem lágyítja el annyira, mint egy rosszul kigőzölt, esetleg langyos főtt burgonya.

Remélem elég meggyőző voltam  üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 11:07 - #13718

Szia Piroska!

A víz helyett tej, a tejpor pedig teljesen kimaradhat.

Az élesztő?? Nem tudom dkg-ban mennyi ez a liszt. Ha jól saccolom 30-35 dkg körül lehet, ehhez kb. 0,5-0,6 dkg élesztőt tennék.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


emes Előzmény | 2007.01.13. 11:04 - #13717

Madárcsicsergős jóreggelt!(ill. déleleőttöt!)

Azt hiszem kipróbálom a pompost. És látom azt is, hogy sok receptben van burgonya pehely. De! Az az igazság, hogy világ életemben gyűlöltem azt a pürét, amelyik porból van. Lehet, hogy csak nem vagyok tisztában a dolgokkal, de a burgonya pehely nem ugyan az?Ebben nincs mű dolog?

Győzzetek meg, mert sokkal egyszerűbb lenne azt használni, mint a főttkrumplival vesződni!

Köszi, tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.13. 11:00 - #13716

Kedves PisStaBá!

Nehéz helyzetben vagyok, mert......
Mert így hogy írjak én?? A tegeződős reklámok és a ma divatos általános tegeződés nekem sem a műfajom. Kimondottan zavar, amikor egy tizenéves hamburgeres kislány az ötvenéves férjemnek egy laza hellóval, jobb esetben sziával köszön.
Itt viszont kortalanul beszélgetünk egymással és mindenki tegeződik. A fiatal kismama és a többunokás (bár szintén fiatal  ) nagymama, akik ha máshol találkoznának, szintén nem tegeznék egymást. Én tiszteletben tartom, ha nem tudsz tegezni minket, de kérlek ne haragudj, ha mi nem változtatunk a bevett szokásunkon

Örülök, ha tetszik az oldal és a fórum hangulata. Nekem is  Gyere csak máskor is és ne csak "hallgass" minket, hanem mesélj is, ha van kedved.

A programok végén a 60 perces melegentartásnak csak annyi szerepe van, hogy ne vizesedjen bele a kenyér az üstbe, ha éppen nem tudja az ember kivenni, amikor vézett a program. A legtöbbször ez a funkció felesleges.
Az időprogramozás az gondolom arra szól, ha előre programozottan szeretnél sütni. Én ezt sosem használom, de biztos ír majd valaki, aki szokott programozottan sütni.
A francia pogram hosszabb. Ha a normál program elég volt a tészta keléséhez, akkor lehet, hogy a francián túlkel a tészta. Ezt a programot sem használtam még, de remélem erről is ír valaki. 

További szép napot kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU