E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.01.08. 16:51 - #13435

Szia Emes!

A "Producerek cimű daradot néztük meg. Bocs ha lemaradt.


renata Előzmény | 2007.01.08. 15:24 - #13434

Szia Batka!!

Köszönöm, a receptett amit ajánlottál!!!

Azért írtam nagy betűvel, mert így kényelmesebb!!!De oda fogok figyelni, igy tovább tart majd a levél írás de se baj!!!Rá éreztem arra mennyivel jobb nagy betűt használni...és igy maradt!!!Remélem azért nem haragszol, vagy nem bántottalak meg vagy bárkit is ezzel!!! Nem állt szándékomba!!!S nem tudtam a jelentését..

Szia Reni

 


Batka Előzmény | 2007.01.08. 14:58 - #13433

Renáta, minden liszt hizlal, ha túl sokat eszel belőle... A graham liszt majdnem ugyanolyan, mint a teljes kiőrlésű lisztek, vagyis élettani hatása kedvezőbb, mint a fehér liszteké, inkább ilyet egyél, mint fehéret. Balra lent a "Kipróbálásra váró receptek" között találsz egy "Diós-rozsos kenyér "receptet, abba nem kell kovász. Szerintem finom. Esetleg megkérhetlek, hogy ne írj csupa nagybetűvel? Ez ugyanis az interneten azt jelenti, hogy kiabálsz, pedig anélkül is halljuk :-)

Batka Előzmény | 2007.01.08. 14:54 - #13432

Gabye, ha az ismerősöd nem ehet élesztőset, mert pl. candidás, akkor kovászosat sem ehet, mert abban is vannak élesztőgombák, még ha nem is te rakod bele. Viszont itt egy sütőporos "kenyér" recept, azt gond nélkül kaphatja, és azt írta, elég finom:
http://dallacucina.freeblog.hu/archives/2007/01/06/Soros_kenyer_-_dagasztas_nelkul/

Foka, balra lent van a "Receptes fórum receptjei ABC-ben", ott van az Aszalt paradicsom felhasználása címen négy aszalt paradicsomos kenyér is. De jobbra alul a Fórumozók kedvenc oldalai között a "Kenyérsütésről - Batka" címre kattintva a Receptek között is van néhány. Arra vigyázz - én megjártam -, hogy az aszalt paradicsom állati sós, az Olaszos kenyérbe pl. egyáltalán nem szabad sót tenni.

renata Előzmény | 2007.01.08. 12:22 - #13431

JA!!! ELFELEJTETTEM AZ ELŐBB...

TELJES KIÖRLÉSŰ ROZSLISZTBŐL SZERETNÉK GÉPI KENYERET SÜTNI!!!

DE KOVÁSZ NÉLKÜLI RECEPTETT HOLTALÁLOK ??? MERT ETTŐL TARTOK EGY KICSIT VAN CSAK ÉLSZTŐS RECEPT???

KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGETEKET


renata Előzmény | 2007.01.08. 12:18 - #13430

SZIASZTOK!!!!!!!!!!

SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY A GREHEM LISZT AZ TÉNYLEG HIZLAL???

MERT AZ HALOTTAM!!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM RENI


Limara Előzmény | 2007.01.08. 12:10 - #13429

Jaj, mit csináltam, bocsánat! Én egymás alá akartam tenni, Margitka, töröld ki légy szíves!

Limara Előzmény | 2007.01.08. 12:09 - #13428

Megcsináltam Bundik hólyagos kenyerét. Tovább kellett volna keleszteni, de azért nagyon finom lett.

 

 

megvágva


Limara Előzmény | 2007.01.08. 11:09 - #13427

Szia Foka! Van egy aszaltparis receptem ami nem kovászos, mindjárt beírom a bármit-be, de még soha nem csináltam meg, nem tudom milyen!

Limara Előzmény | 2007.01.08. 11:07 - #13426

Szia Neene! én is sütőpapírt teszek a jénaiba! Ha a teteje is beleragadt, akkor valószínűleg kicsi a jénai is!

Bundik Előzmény | 2007.01.08. 11:06 - #13425

Szie Neene!

Én is jártam így egyszer, akkor megfogadtam, hogy sütőpapírral fogom mindig kibélelni. Így ki lehet szedni egyben a kenyeret.


Bundik Előzmény | 2007.01.08. 11:05 - #13424

Idézem: "Egy most érlelődő tapasztalatom, hogy kb. 10 dkg kovászt 1 dkg élesztőnek lehet átszámolni."

Bundik Előzmény | 2007.01.08. 11:04 - #13423

Szia Foka!

Margit kovászkészítésénél valahol olvastam arról, hogy milyen arányban lehet kiváltani egyiket a másikkal.(néhány tanács és ötlet a kovászos sütéshez)


Neene Előzmény | 2007.01.08. 11:00 - #13422

Kedves jó Pékecskék, Ti profi Asszonyok!

Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy el vagyok keseredve, tegnap még sírtam is! Régóta foglalkoztatott a gondolat, h jénaiban süssek kenyeret. Tegnap történt meg a nagy alkalom, a szokásos receptet készítettem, 35 dkg lisztből BL80+ Grahamlisztből, volt benne sikér, aszkorbinsav, búzakovász, joghurt, th mindaz, amivel már nagyon ügyes szoktam lenni... Ám tegnap, beletettem keleszteni, majd sütni egy 2L-es kerek jénaiba, tetővel együtt... és totál belesült... De úgy, h ketté kellett szakítani a kenyeret vízszintesen, leskalpolni, mert nem jött le a jénai teteje... Mi volt a gond??? Ki kellett volna kenni??? Nem gondolom. Zsiradékkal? Liszttel? Egy kicsit persze lisztes vol t a kenyér formázás után, de nem őrültül. Egész eddig csak azért aggódtam ( aztán meggyőztetek ), h el ne pattanjon a jénai. Ilyen nem történt, köszönöm is a hsz-tokat. És most???????? Adjatok ismét gyakorlatias tanácsokat, amilyenekkel mindig izgalomban tartotok, ha a konyha felé veszem az irányt!!!!

köszönöm! Nééne


Foka Előzmény | 2007.01.08. 11:00 - #13421

Sziasztok!

A legutóbbi jelentkezésem óta sokat sütöttem, sokfélét. Tegnap vettem nagy örömmel aszalt paradicsomot, de sajnos most látom, hogy az Aszalt paradicsomos receptben kovász van. Hogy lehetne csak élesztővel megsütni? kovászkészítéshez most nincs kedvem, sem időm, sajnos. Vagy van másik recept, amiben van paradicsom és élsztős?


Limara Előzmény | 2007.01.08. 10:02 - #13420

Margitka! Úgy látszik a tehetség öröklődött! Gratulálok a kisfiadnak, vigyázz, hamarosan kitúrnak a konyhádból!

Limara Előzmény | 2007.01.08. 10:00 - #13419

Emes! Bármit...-ben az első recept!

emes Előzmény | 2007.01.08. 09:58 - #13418

Baj van!

Nem találom a hólyagos receptjét bal oldalt sehol, pedig Bundik azt írta, hogy beírta részletesebben is!

Tsók: Emes


Limara Előzmény | 2007.01.08. 09:56 - #13417

Sziasztok!

Zacsiban én is szoktam sütni, szeretem nagyon. Formázás után én azonnal bevágom a kenyeret, lekenem langyos vízzel, be a zacsiba, és én azonnal lezárom a száját. Nem szoktam megszurkálni, mert pont a gőzre van szükségünk! 200 fokos sütőben nem lesz baja, nem durran ki a zacsi, csak jól felfújódik. 1 óra sütés után így biztosan szép cserepes lesz.

Emes! Ettől féltem én is, nem tudom, ez a fránya könyv miről beszél! Egyébként, ha félsz a sütőben sült kenyerektől, csinálj előszőr formakenyeret! Én még ma is sokszor sütök ilyet, szeretjük. Próbának nagyon jó a Dán kenyér, fent van a receptesben, nincs benne kovász. Én már abba is teszek egyébként!

Oviban az én kisfiam is nagyon szeretett, ovikának becézte, eleinte még vasárnap is menni akart

Gabye! Ha szép volt kelés közben a kenyér teteje, akkor nem a formázás hiánya okozta a beesést. Vagy egy icipicit túl kelt, vagy egy picit lágy lett a tészta, de szerintem ettől függetlenül nagyon szép a kenyered. Mennyi élesztő volt benne?

Remélem nem beszélek zagyvákat, Margitka nem csap a számra!


emes Előzmény | 2007.01.08. 09:42 - #13416

Limara!

Köszi a válaszokat!

Lehet, hogy ez a délalföldi klíma okzza a hiányérzetet és az aggódást?Igazából a lányom túl jól viseli, ugyanis akkor sír, mikor el kell jönni az oviból! Ezen mindenki nevet, csak én nem.

Az az igazság(az imént nem mertem bevallani), hogy a kelesztés végén, a férjem unszolására(hiába mondtam neki, hogy össze fog esni), én is bevágtam a kenyeret, hát azonnal össze is esett, mintha kipukkadt volna, pedig előtte olyan szép volt! Azért finom lett, csak egy kicsit sűrű.

Tsók:Emes


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU