E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.01.08. 09:33 - #13415

Szia Emes!

Gyógyuljál gyorsan! Gépi kenyeret én nem szoktam bevágni, nem tudom, mikor kellene Az a könyv, amit most kaptam, az is írja, hogy be lehet vágni a gépi kenyér tetejét, a kelesztés végén, hosszában. De én ezt nem merem kipróbálni, szerintem lazán visszaesne a kenyérke.

Ha visszaesik a kenyered teteje, vagy hullámos, az lehet, hogy még mindig a kicsit sok folyadék vagy élesztő okozza. Nekem is általában kissé hullámos a kenyerem teteje, ha szorosabba tészta, akkor gömbölyű, de akkor meg nem olyan szép laza a bélzete. Szóval nem egyszerű eltalálni, legalábbis az én gépemmel. A lapátot nyugodtan kiveheted, az ejtésre nincs már szükség, itt az az ált. vélemény, hogy feleslegesen kavar bele a tésztába, csak összetöri. Ha kiveszed a tésztát, akkor gyors mozdulattal gömbölyűre formázhatod, vagy akár kinyújtva feltekerheted, és így teheted vissza a le nem állított gépbe! Ilyenkor viszont ha lehül a tészta, lehet hogy nem elég a kelesztési idő, figyelni kell rá!

Szorítok neked, hogy a kislányod jól viselje az ovit, én is nagyon aggódó vagyok, egy pár napos szünet után nagyon-nagyon hiányzik a kisfiam, nem találom a helyemet. Mikor első osztályos lett, napokig az iskola körül keringtem, hogy ha baj van, azonnal ott legyek Persze közben bosszankodok magamon, de azt szeretem, ha mellettem van mindig. Remélem majd kinövöm. Lehet hogy Te is az aggódásba betegedtél bele? (vicc volt) Üdv


emes Előzmény | 2007.01.08. 09:17 - #13414

Sziasztok lányok!

Tegnap de. óta nem néztem be, mert egy kicsit beteg vagyok. De azóta nagyon sok fincsi dolgot sütöttetek! És sok mindenről is szó volt. Van egy-két dolog ami érdekelne ezekkel kapcsolatban.

Az emberem állandóan azon nyaggat, hogy vágjam be a gépi kenyér tetejét. De mikor, hogyan és mivel?

Az én kenyereimnek a teteje általában nem olyan szép sima, kerek, mint a tiétek. Ezt én annak tudom be(lehet hogy rosszul gondolom), hogy a gép soha nem akkor hagyja abba a dagasztást, mikor a tészta fölső fele szép sima és kerek, hanem akkor, mikor az eggyik lapátról a másikra vándorol és éppen széthúzza a tésztát formátlanra. Margitka utalt rá, hogy ki lehet venni és formázni, valamint ilyenkor ki lehet venni a lapátokat is. Nem kellenek a lapátok a kelesztés során a símításhoz, v. ejtéshez, v. mihez?

Bocsi a terjengősségért, de ma van a lányom először egész nap az oviban és mári siányzik és egyedül vagyok és félek és segítsetek Vuknak, a kisrókának!(csk vicc volt!)

Erről jut eszembe Bezsa, mi volt a címe az előadásnak, amit néztetek?

Most megyek, mert van egy csomó időm és ezt ki is használom., és olvasni is fogok(sajna ilyen smile nincs).

A válaszokat előre is köszönöm, tsók: Emes


bezsa Előzmény | 2007.01.08. 00:00 - #13413

Jégkása Te megint kitettél magadért,szépeket sütögettél. Minden jót az ünnepeltnek.

Sajtost a jövő héten megint sütök.

No éjt. Megyek megnézem a kenyerem. Aztán szunya.


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 23:24 - #13412

Szia Bezsa!

Egészségedre! Üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 23:23 - #13411

Sziasztok!

Meghoztam Jégkása képeit. Születésnap volt nálunk, gratulálok az ünnepeltnek

jénais kenyér, nyers jénais kenyér, kész jénais kenyér teteje kókusztorta

 

képvislőfánk, nyers képvislőfánk, kész képvislőfánk, ostyaszelet sonkás kifli

Nagyon szépeket készítettél Jégkása. A kenyér tényleg beszorult a jénaiba, de legközelebb biztos szebb lesz, ha kevesebb lisztből, vagy nagyobb jéniban tudod sütni. Remélem azért íze, állaga jó lett!

Piroska is szépeket sütött megint. Írt is hozzá, idézem:

„ Kipróbáltam egy új burgonyakrém leves receptet a Tina konyhájából. A család nem igazán díjazta, mert szerintük érződik benne annak a kevés almának az íze ami benne van. Ha van érdeklődő elküldöm a receptet.

Megint sütöttem kiflit a hot dog kifli tésztáját variálva kicsit.

Ma megsütöttem első zacskós kenyeremet. Erről több fázisban is készítettem képet. Nagyon szép laza kenyér lett, és finom. Csak azt kellene kikísérleteznem, hogy a teteje és az alja egyformán süljön meg. Csak a jénai elég vastag falú.”

Burgonyakrém leves Zacskós kelés előtt

Zacskós kelés közben Zacskós megkelt Zacskós megsült Zacskós megvágva

Kiflik Kifli közelről Kifli

Gabye a mai tk-lisztes kenyeréről küldött képeke és kérdezte, hogy miért ilyen ezeknek a kenyereknek a teteje:

Szerintem szép, egyenletes lett a kenyér bélzete, és ez fontosabb, mint  teteje. Talán érdemes lenne kilopni a gépből a tésztát, kicsit megformázni, majd így visszatenni. A gépet nem kell ezalatt kikapcsolni, de a dagasztólapáto/ka/t érdemes kivenni, hogy ne törje össze a formát.

Köszönöm mindenkinek a szép képeket és további szép estét kívánok, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2007.01.07. 23:13 - #13410

Finom volt megettük, csak pár falat maradt és most beraktam a kenyeret a sütőbe. Éjszakai műszak.

bezsa Előzmény | 2007.01.07. 22:36 - #13409

5 perc és kész. Én csak egyszer dagasztottam és 20 percig kelesztettem. Szókimoki recijét megfeleztem. Így is olyan magas lett. Már nagyon éhes vagyok. Igaz ilyenkor már nem igazán jó ilyesmit enni, néha lehet. A hólyagos úgyis kel még. Tettem bele fenyőmagot is.

Gabye Előzmény | 2007.01.07. 22:34 - #13408

Rózsakvarc..Az az igazság, hogy szinte csak este vagyok itthon, akkor pedig már nem igazán eszem..Így meg nem nehéz megállni

EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 22:24 - #13407

Bezsa!

Mi újság a pompossal?


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.01.07. 22:16 - #13406

Gabye!

De jó Neked! Én bizony minden nap eszem. Igaz nagyon keveset. Amikor elkezdtem a kenyérsütést, és egyre finomabb kenyerek kerültek ki a sütőmből, sokszor ebéd helyett is kenyeret majszoltam. De ez már régen volt.


Gabye Előzmény | 2007.01.07. 22:09 - #13405

Rózsakvarc!

Én nem eszem annyi kenyeret, hogy megunjam..Hetente 1-2-szer eszem csak..


Gabye Előzmény | 2007.01.07. 22:08 - #13404

Margitka, köszönöm..Nem tudom mi fog kisülni belőle..De majd mesélek!

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.01.07. 22:08 - #13403

Gabye!

Én is szeretem a rozsos, sőt a tönkölyös kenyereket is. De ha sokáig eszem ezeket,  megunom. Ezután pedig jönnek az egészségtelen, de nagyon finom, lyukacsos, laza bélzetű,   kovásszal készülő fehérkenyerek.  Nyami!


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 22:04 - #13402

Szia Gabye!

Csak kovászos, tehát élesztőmentes kenyereket a bal oldalon, diétás kenyérfélék receptjei címmel találsz. Itt Kenyérke kikísérletezett és bevált receptjeit találod, ő a csak kovászos kenyerek nagy ismerője

Sok sikert kívánok, majd mesélj, üdv, Margit


Gabye Előzmény | 2007.01.07. 22:00 - #13401

Kedves Rózsakvarc! Köszönöma bíztatást..Mindenképp akartam kovásszal próbálkozni, mert leginkább a rozskenyereket szeretem, csak ez most így kicsit hirtelen jött..De azért remélem sikerülni fog


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 21:58 - #13400

Szia Nelly!

A cukorbetegeknek a teljes kiőrlés a fontos, hogy minél több rostanyag legyen a lisztben. Ez midegy, hogy rozs vagy búzaliszt.

A rozsból 1/3 résznél többet nem tennék, legalább első kísérletekhez, mert ebben egyáltalán nincs sikér. Talán még érdemesebb lenne ennek az 1/3-nak csak a felét rozsból, a másik felét búzalisztből tenni és ehhez mindenképpen javasolnék már sikért is. A fehér kenyér receptje alapján nyugodtan lehet próbálkozni, legfeljebb a folyadékot kell egy kicsit emelni. Egyébként a gépi receptjeim között több ilyesmit is találsz.

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.01.07. 21:56 - #13399

Sziasztok!

Bezsa! Képzeld a 3 literes edényem tetejét felemelte. Ezért lett ilyen csúnyácska szegény. Pedig élesztőt is csak 2,2 dkg-ot tettem bele.

A Te cserepes kenyered is gyönyörű lett, amit a múlt héten sütöttél.

Bundik! Köszönjük a receptet.

Gabye! Nyugodtan fogj bele a kovászolásba. Margitka nagyon érthetően leírta! A kovászolás nagyon egyszerű, csak belefogni nehéz!  Ha egyszer sütöttél kovásszal készült kenyeret, csak néha fogsz a csak élesztővel készült kenyerek közé kirándulni. Én már több mint fél éve nem sütöttem csak élesztővel készült kenyeret. De most Bundik kenyerét megláttam, és úgy döntöttem, hogy ezt meg kell sütnöm. Sok sikert  a kovászoláshoz, és a kenyérsütéshez.

Szép estét Mindenkinek.

 

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 21:49 - #13398

Sziasztok!

No, elhoztam a fiam kenyereinek a képeit. Remélem nem bánjátok, de én olyan büszke vagyok, hogy meg kell mutassam nektek is.

Az első után megbeszéltük, hogy kicsit későn tette bele a korrekciós lisztet, ezt már nem dagasztotta be a gép. Hatalmasra kelt, és a csomós liszttől kicsit dimbes-dombos lett a teteje, de legalább nem esett vissza a sütés alatt. Ettől függetlenül finom kenyér lett:

                        17 éves fiam első kenyere

A mai, élete második kenyere, és egyáltalán nem voltam a közelében sem, amikor csinálta (igaz az elsőnél sem)

 
17 éves fiam második kenyere 17 éves fiam második kenyere

Még pengével be is vágta a tetejét, amitől egy kicsit lúdbőrős lett a hátam, de szerencsére a kezére és a teflonra is vigyázott és nem is lett baja egyiknek sem. 1/4 részben tk. lisztes kenyér, a fehér kenyér receptje alapján csinálta.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.07. 21:46 - #13397

Kislányok! Biztosan emlékeztek a cukorbeteg barátnőmre, akivel sütöttünk kenyeret. Nagyon belejött a sütésbe. Már kenyeret és kalácsot is sütött, most arra kért, hogy vigyek neki olyan kenyér recit, amiben rozsliszt és magok vannak.Segítsetek nekem légyszi! Mindegy, hogy milyen liszteset keresek, csak legyen benne rozsos is? És a magokkal lehet variálni? Láttam a graham liszteset, vagy a tk.liszteseket is. Gondolom, hogy a BL 80-ast meghagyom kb fele adagra, ha 50 dkg lesz a teljes mennyiség, és a hiányzó lesz másfajta. Lehet ezt így a cukorbetegnek ennie? Köszike. Nelly

bezsa Előzmény | 2007.01.07. 21:31 - #13396

Rózsakvarc gyönyörű a kenyered.

Bundik napok óta gondolkozom én is ezen sütin, de bizosan befalnék egy csomót és most nem hiányzik.

Margitka kiváncsian várjuk a fotokat az új pékmestertől.


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU