E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Piroska Előzmény | 2007.01.07. 17:29 - #13375

Sziasztok! Szokimoki, Bundik!

A Margitka csigalegyezője ha nem lapítod le tényleg úgy néz ki mint a Fornettis kakaós. Az én casládom is ezt mondta.

Megsült a zacskós kenyerem. Vastag a jénai alja, így a teteje kicsit jobban megpirult. Ezért a végén kevettem a jénaiból és rákapcsoltam a csak alsó sütést pár percre. Hogy a belseje milyen még nem tudom, majd vacsoránál kóstoljuk meg. Utána még jelentkezek, és képeket is küldök majd.

Piroska


Bundik Előzmény | 2007.01.07. 16:00 - #13374

javítok: az, ami

Bundik Előzmény | 2007.01.07. 16:00 - #13373

Szia Szokimoki! Én is ezen ügyködöm, hogy hasonló legyen, mint a Fornettis. Margit csigalegyezője talán az, mai a legjobban hasonlít rá. Az már biztos, hogy vajas-leveles tészta kell hozzá.

szokimoki Előzmény | 2007.01.07. 15:10 - #13372

Hű de guszta Bundik ez a kakaós! Ez nagyon hasonlít, amit a fornettinél szoktam venni a gyerekeknek kakaós csigára. Olyan régen szeretnék már valami hasonlót produkálni mint ez a fornettis. De a kakaós csiga receptjeim vannak,hogy mind olyan kemények lesznek.

Bundik Előzmény | 2007.01.07. 15:00 - #13371

Sziasztok!

Bár azt mondtam, hog ma nem sütök semmit, nem bírtam magammal, és sütöttem egy csigalegyező-szerűséget. Kakaós csigának indult, de a recept, amit kinéztem valahogy nem az igazi. Jócskán kellett még belepakolnom lisztet. A végére nem tudtam, hogy milyen formájút süssek, ezért úgy csináltam meg, mintha csigalegyező lenne.


Piroska Előzmény | 2007.01.07. 12:06 - #13370

Superkeri!

Kösz a választ. Én 2 edény között vacillálok: egy cserép, ami alacsony, és félek, hogy elpattan, és egy jénai aminek meg túl vastag az alja, de a fala elég magas. Lehet, hogy a jénaiba teszem kelni, és aztán tepsivel teszem be a sütőbe jénai nélkül. Akkor már talán nem mászik el oldalra a tészta. majd meglátom mennyire laza a tészta.


superkeri Előzmény | 2007.01.07. 11:11 - #13369

 Piroska! A zacskós sütés nem változtatja a kelési időt, talán kicsit rövidebb, ha bezárod a zacsit a kelés idejére is, mert így melegebb helyen kelhet a tészta. A sütési idő független a zacsitól. tegnap 50 dkg lisztből készült Pecsenyekenyeret sütöttem így, 200 fokon 50 perc alatt szép piros, ropogós lett. Igen a jénaival együtt teszem a sütőbe, így nekem kerek a kenyerem formája, de beleteheted tepsibe is zacsival együtt. Már 3x használtam ugyanazt a zacsit és még 1x biztosan süthetek benne.

Piroska Előzmény | 2007.01.07. 10:52 - #13368

Ja, és jénaival vagy anélkül teszed be sülni?

Piroska Előzmény | 2007.01.07. 10:51 - #13367

Szia Superkeri!

Kösz a választ. Még a kelesztési idő, sütési hőmérséklet és idő érdekelne. Változik valamit a zacskóban sütéstől?


superkeri Előzmény | 2007.01.07. 10:29 - #13366

     Szia Piroska!

 Én már sokszor sütöttem kenyeret zacskóban. Formázás után teszem a tésztát a sütőzacsiba, amit előbb kilyuggattam, és zacskóstól ált. egy jénai tetőre helyezem. Így hagyom kelni, majd mikor megkelt bezárom a zacskót és teszem az előmeleg. sötőbe. Zacskón kersztül is látni lehet, ha kész a kenyér. Azonnal kiveszem a zacskóból, mert bevizesedik. Jó ropogós lesz a kenyér héja, de még cserepesre nekem sem sikerült.


Bundik Előzmény | 2007.01.07. 09:41 - #13365

Sziasztok! A hólyagos receptjét mégegyszer beírtam a receptesbe, mostmár egy kicsit részletesebben.

Margit! És köszönöm a segítségedet!

Megyek főzőcskézni. Ma nem sütök semmit. További szép napot mindenkinek, üdv: Bundik


emes Előzmény | 2007.01.07. 09:05 - #13364

Sziasztok!

Annyira tetszik ez a sok holyagos kenyér, hogy nekem is ki kell próbálnom! De csak holnap, mert még van kenyér tegnapról.

Nekem semmi bajom a G-portállal, pedig nekem is explorerem van. Esetleg, néha kétszer kell kattintsak, hogy elkezdhessek írni, de különben semmi...

Tsók: Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.07. 02:06 - #13363

Szia Zsófi!

A hozzávalók hőmérsékleténél a hűtőből elővett dolgokra gondoltam.

A kenyérről várom a képet.

A kalácsnál a teteje alatti légbuborék egy szerencsétlen véletlen is lehet. Az idők során nekem is volt már kenyérben  az aljától a tetejéig mindenütt  Valahogy úgy gyűrődik a tészta, hogy nem kel egybe utána.

Az 50 dkg liszthez több, mint 3,5 dl folyadékot teszel. Ez kicsit soknak tűnik, de elég összetett, így lehet, hogy tévedek. Nem kenődött a tészta egy kicsit a dagasztás alatt?

Legalább a dagasztás elején érdemes a tésztát figyelni, mert sokszor előfordul, hogy korrigálni kell. Kis gyakorlat után, már az első néhány perc alatt is lehet látni, ha szükség van még hozzá valamire. Érdemes ennyi időt rászánni

Szép napot kívánok holnapra, jó sütögetést, üdv, Margit


zsofi Előzmény | 2007.01.07. 00:24 - #13362

Szia Margitka!

Köszönöm a múlt éjszakai válaszodat,azóta csak most jutottam ide. Csodállak is Benneteket, hogy ennyi sütés és család mellett még erre is jut időtök !!!

Holnap(ma) sütök ismét fehér kenyeret (vettem "régi" márkájú kefirt), majd beszámolok! Remélem, a múltkori alacsonyabb, csak valami egyszeri kivétel volt, aminek már sohasem tudom meg az okát. (A hozzávalók hőmérséklete is ugyanolyan volt,nálunk mindig ugyanolyan meleg van - távfűtés):?

A tk. lisztes kenyeremből még van,majd küldök fényképet, szerintem göröngyös is. Előre is köszönöm a "szakértésedet"!

A kalácsnak nem sütés alatt esett be a teteje, hanem amikor kivettem. Mondjuk amikor kinyitottam a gépet, sejtettem, hogy ez lesz, mert ahogy megtapiztam, érződött, hogy légbuborék van a tetejénél. A mazsolát nem áztattam be, és ugyanolyan hozzávalókat tettem és ugyanannyit

Gyorsan ideírom a receptet, sajnos már nem tudom kitől származik (bocsi érte):35dkg finomliszt, 15dkg rétesliszt, 7dkg cukor, 1cs. vaníliáscukor, 1kk só, 2dl tej, 1 egész tojás és 1 sárgája, 1ek tejföl, 7dkg margarin, 1,5dkg élesztő

Egyébként nagyon finom!!!

Sajnos én nem igen szoktam nézegetni a tésztát, belerakom a hozzávalókat és általában el kell mennem otthonról: játszótér a kisebbik gyerekkel; bevásárlás; edzés, zongoraóra a nagyobbikkal...Igyekszem úgy kalkulálni, hogy mire kész otthon legyek (legyünk);)

Most már megyek én is aludni, köszönöm a sok segítséget, üdv mindenkinek: Zsófi


EmMargit Előzmény | 2007.01.06. 23:53 - #13361

Sziasztok!

Meghoztam Kartika képeit. Almalekvárral készült kifliket sütött, amik nagyon gusztusosak lettek:

Köszönöm a képeket Kartika és várunk vissza, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.06. 23:10 - #13360

Sziasztok!

Szépeket sütögettetek ma is, gratulálok mindenkinek.

Én ma csak a sajtos másik felét sütöttem meg, kenyerem még van, mert nem fogy. Hétfőtől kezdődik a suli a gyerekeimnek, akkor biztos megint többet fogok sütni.

Julika! Ez a képméret nagyon jó.

A G-Portál tényleg sokat vacakol és lassú, de nekem eddig még nem veszett el semmim. Remélem csak átmeneti ez az állapot, ha nem akkor majd írok a webmesternek.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.01.06. 22:02 - #13359

SZIASZTOK! BUCSUZOM TŐLETEK!Mindenkitől! gondolok rátok majd.
süssetek sok finomságot, és irjatok jókat mire megjövök. Fotózok, csinálok élménybeszámolót és készüljetek a rejtvényekre is! addig is játszatok sokat.
Bezsa gyönyörű a te kenyered is!
Julika, ugyis tudom hogy megmutatod majd hogy kell csinálni! aztán már majd én is ügyeskedek.most pedig megyek, mégegyszer üdv. mindenkinek.

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 20:21 - #13358

Majorkaj jó ez a képméret, ha ennél kisebb semmit nem lehet belőle látni.

majorkaj Előzmény | 2007.01.06. 20:19 - #13357

Jaj, csak próbálkoztam, hogy mekkora lesz a kép. De ez óriási. Pedig miután ide bemásoltam még eg kicsit le is kicsinyítettem. Na erre még rá kell jönni. Bocsánat, Margitka, ha gondolod vedd ki lgéyszíves a nagy képemet.

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 20:18 - #13356

Kartika!

Érezd jól magad, pihenj sokat. Hozz nekünk sok fotót. Nagyon rád fér már a pihenés.

Vigyázzatok magatokra.


[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU