Szerintem nem kell tojás, de esetleg ha nem lenne könnyű a krém akkor berd fel a fehérjét és amikor fefőzted keverd hozzá.
Átszámolásnál rendszeresen elszúrom az arányokat én is. Aztán a végén rájövök, hogy hol rontottam el.
Belerúgok egyet ebbe a gportálba, most szállt el az irásom. Szokimoki ird meg emilemre a telefonszámodat és akkor élesben együtt megcsináljuk. Félek, hogy itt állandóan elszáll.
Igen, ezt csináltam. de a Társalgóban írtam mi a baj. Most már azt is megkérdezem ezek után, hogy hány fokon és mennyi ideig süssem ? És mit csináljak a töltelékkel. egy nagyon icit főzzem fel tejjel és még egy tojit adjak hozzá ? 1 db tojást tettem bele.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.
Elkészítés: A margarinból és a lisztbõl rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévõ tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.
Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk. Nagyon finom!
Ezt csináltad?
Feltettem a tvn-re a kenyérsütőm képét, és a leírását is. Ez csak fényképezni tudtam, ide ki sem teszem,mert kicsi és nem látszana. De ha valakit érdekel,beírom a linket is.
Limara! Gyönyörű cserepes a kenyered! Fantasztikus!
Zazimami! Örülök, hogy sikerült jó kenyeret sütnöd. Mint írtam, sajnos a keverék liszteknek van mellékízük. Talán ha felesben használod BL80-al, akkor nem érződik ki annyira. Nekem is jó tanulópénz volt ez.
Sül a magos kenyerem. Jól megkelt. Remélem nem fog kimászni az edényből, és ki is tudom majd venni belőle. Egy kicsit lágy lett, és ilyenkor nehezebben boldogulok vele.
Sajtos rolóhoz nekem is lesz a jövő hét végén formám, úgyhogy előbb-utóbb felkerül a menüre. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Majorkáé milyen lesz!
Majorkaj!
Szerintem is először a fele tésztából csináljad. Úgy emlékszem, hogy 18-20 db lett belőle.
Nagyon ajánlom, hogy azt a tölteléket próbáld ki amelyikbe a fehérjét a végén felverve bele kell keverni. Itt a lányok nem győzték dicsérni, hogy milyen finom és könnyű a töltelék. Valamelyiknek még az anyukája is elkérte a receptet, mert azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett. Az unokám állítólag „ két pofával tömte magába” Hidd el megéri.
A tölteléket én úgy csináltam, hogy sűrű besamelt főztem és azt teleraktam reszelt sajttal és egy kicsit megsóztam. Ez nagyon finom volt és nagyon egyszerű. Ha egyszer lesz ilyen formám, akkor én is ki fogom Bezsa tésztáját próbálni, mert az nagyon egyszerűnek tűnik, de biztos, hogy a csigalegyező sóssá alakított formáját is megsütöm majd, mert azt viszont már ismerem és tudom, hogy nagyn jó, erre szerintem pont alkalmas tészta.
Mielőtt neki állok kipróbálni a Sajtos rolót lenne egy pár kérdésem. Pl. A Bezsa féle receptből mennyi lesz ? Nem akarok ugyanis túl sokat csinálni. Lehet, hogy nekünk elég lenne a fele mennyiség is.
És még a töltelkéne variálok. Lehet, hogy a Szokimoki féle tölteléket készítem hozzá. Kinek mi a tapasztalata? Milyen tölteléket csináltatok ?Köszönöm a válaszokat előre is. Üdv:Julika
Nézegettem még egy kicsit a képeket. Kár, hogy nem látom rendesen, de úgy tűnik, hogy a bevágásnál kicsit visszagörbül a tészta és nem kifelé nyílik. Ha tényleg így volt, akkor akár az is lehet, hogy egy kicsit sokáig kelesztetted. A jénai átmelegedése alatt is kel még a tászta, pontosan emiatt a legelső ilyen kenyeremet én is majdnem túlkelesztettem. Még ez is lehet egy tipp a következő sütéshez , üdv, Margit
Nelly kérésére felteszem én is a kenyérkéjéről a képeket:
Szerintem azon kívül, hogy egy egész kicsit ellapult a kenyér, ez szép lett és akár cserepes is lehetett volna, ha nem kerül melegen megvágásra. Talán érdemes lenne egy egész kicsit szorosabbra dagasztani a tésztát és akkor biztos teljesen megtartja a formáját kelés, sülés közben.
Nelly! Kíváncsian várom a következő kenyyérről a híreket és a képeket, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit