E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 17:39 - #13335

Bundik nekem is kel a hólyagosom. Ez most amit feltettél ugyanaz a recept, csak magokkal?

Bundik Előzmény | 2007.01.06. 17:38 - #13334

Sziasztok!

Szokimoki! Futtasd fel az élesztőt, és hagyd jól megkelni a tésztát. Utána óvatosan kell visszadagasztani másodjára. De ha ízlik, akkor már örülök

Kisült a magos kenyérkém. Kicsit lágy lett, de az íze!

És belülről is gyönyörű lyukacsos lett.


zazimami Előzmény | 2007.01.06. 17:32 - #13333

Sziasztok!

Hol találok sajtos stangli receptet? Vagy ez sima bagett vagy kifli sajtal megszórva?


szokimoki Előzmény | 2007.01.06. 16:28 - #13332

Sziasztok!

Egy próba a képfeltevésre! Ma megsütöttem a hólyagos kenyeret Bundik, sajna se hólyagos se cserepes nem lett, de szép lett és nagyon finom!

 


bezsa Előzmény | 2007.01.06. 16:22 - #13331

Szerintem nem kell tojás, de esetleg ha nem lenne könnyű a krém akkor berd fel a fehérjét és amikor fefőzted keverd hozzá. Átszámolásnál rendszeresen elszúrom az arányokat én is. Aztán a végén rájövök, hogy hol rontottam el.

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 16:19 - #13330

Belerúgok egyet ebbe a gportálba, most szállt el az irásom. Szokimoki ird meg emilemre a telefonszámodat és akkor élesben együtt megcsináljuk. Félek, hogy itt állandóan elszáll.

majorkaj Előzmény | 2007.01.06. 16:06 - #13329

Igen, ezt csináltam. de a Társalgóban írtam mi a baj. Most már azt is megkérdezem ezek után, hogy hány fokon és mennyi ideig süssem ? És mit csináljak a töltelékkel. egy nagyon icit főzzem fel tejjel és még egy tojit adjak hozzá ? 1 db tojást tettem bele.

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 15:58 - #13328

Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors. Elkészítés: A margarinból és a lisztbõl rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévõ tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk. Nagyon finom! Ezt csináltad?

renata Előzmény | 2007.01.06. 15:54 - #13327

SZIASZTOK "KENYÉRKE SÜTŐK"

SÜTÖTTEM TÖNKÖLYBÚZÁS KENYERET!!! KEFIR HELYETT TEJFÖLT HASZNÁLTAM, MERT NEKEM EGY KICSIT SAVANYKÁS IZT AD A KENYEREKNEK A KEFIR...

EZ LETT EDDIG A LEGFINOMABB KENYEREM!!! ÚGY AHOGY AZ A NAGY KÖNYVBEN MEG VAN ÍRVA!!!!

MOST TÖLTÖTT KELKÁPOSZTÁT FŐZÖK!!! PERSZE ELŐSZÖR ÚJ RECEPT SZÁMOMRA, DE AZT MONDTA A BARÁTNŐM HOGY ISTENI...

REMÉLEM JÓ LESZ!!! LÁTOM TI IS SÜTTÖK FŐZTÖK!!!ÉS GYÖNYÖRŰSÉGES KENYÉRKÉKET KÉSZITETEK

MOST ENNYI MAJD JELENTKEZEM SZIASZTOK RENI

 


vargakati Előzmény | 2007.01.06. 15:06 - #13326

Sziasztok!

Feltettem a tvn-re a kenyérsütőm képét, és a leírását is. Ez csak fényképezni tudtam, ide ki sem teszem,mert kicsi és nem látszana. De ha valakit érdekel,beírom a linket is.

Puszi: vargakati

 


bezsa Előzmény | 2007.01.06. 14:54 - #13325

Nelly ügyes vagy örülök, hogy neki álltál a jénaisnak. A következő még jobb lesz.

Bundik Előzmény | 2007.01.06. 14:34 - #13324

Limara! Gyönyörű cserepes a kenyered! Fantasztikus!

Zazimami! Örülök, hogy sikerült jó kenyeret sütnöd. Mint írtam, sajnos a keverék liszteknek van mellékízük. Talán ha felesben használod BL80-al, akkor nem érződik ki annyira. Nekem is jó tanulópénz volt ez.

Mindenkinek gratulálok a szép sütéseihez!


Bundik Előzmény | 2007.01.06. 14:24 - #13323

Sziasztok!

Sül a magos kenyerem. Jól megkelt. Remélem nem fog kimászni az edényből, és ki is tudom majd venni belőle. Egy kicsit lágy lett, és ilyenkor nehezebben boldogulok vele.

Sajtos rolóhoz nekem is lesz a jövő hét végén formám, úgyhogy előbb-utóbb felkerül a menüre. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Majorkáé milyen lesz!


bezsa Előzmény | 2007.01.06. 13:22 - #13322

Majorkaj! Szerintem is először a fele tésztából csináljad. Úgy emlékszem, hogy 18-20 db lett belőle. Nagyon ajánlom, hogy azt a tölteléket próbáld ki amelyikbe a fehérjét a végén felverve bele kell keverni. Itt a lányok nem győzték dicsérni, hogy milyen finom és könnyű a töltelék. Valamelyiknek még az anyukája is elkérte a receptet, mert azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett. Az unokám állítólag „ két pofával tömte magába” Hidd el megéri.

bezsa Előzmény | 2007.01.06. 13:18 - #13321

A fene vigye, elszállt amit irtam. Előbb megirom wordbe nehogy megint így járjak.

EmMargit Előzmény | 2007.01.06. 12:34 - #13320

Szia Julika!

Nagyon kíváncsi vagyok

A tölteléket én úgy csináltam, hogy sűrű besamelt főztem és azt teleraktam reszelt sajttal és egy kicsit megsóztam. Ez nagyon finom volt és nagyon egyszerű.
Ha egyszer lesz ilyen formám, akkor én is ki fogom Bezsa tésztáját próbálni, mert az nagyon egyszerűnek tűnik, de biztos, hogy a csigalegyező sóssá alakított formáját is megsütöm majd, mert azt viszont már ismerem és tudom, hogy nagyn jó, erre szerintem pont alkalmas tészta.

Várom majd a híreket     , üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.01.06. 12:19 - #13319

Sziasztok !

Mielőtt neki állok kipróbálni a Sajtos rolót lenne egy pár kérdésem.
Pl. A Bezsa féle receptből mennyi lesz ? Nem akarok ugyanis túl sokat csinálni. Lehet, hogy nekünk elég lenne a fele mennyiség is.

És még a töltelkéne variálok. Lehet, hogy a Szokimoki féle tölteléket készítem hozzá. Kinek mi a tapasztalata? Milyen tölteléket csináltatok ?Köszönöm a válaszokat előre is. Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2007.01.06. 12:04 - #13318

Nelly!

Nézegettem még egy kicsit a képeket. Kár, hogy nem látom rendesen, de úgy tűnik, hogy a bevágásnál kicsit visszagörbül a tészta és nem kifelé nyílik. Ha tényleg így volt, akkor akár az is lehet, hogy egy kicsit sokáig kelesztetted. A jénai átmelegedése alatt is kel még a tászta, pontosan emiatt a legelső ilyen kenyeremet én is majdnem túlkelesztettem. Még ez is lehet egy tipp a következő sütéshez , üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.06. 11:57 - #13317

Sziasztok!

Nelly kérésére felteszem én is a kenyérkéjéről a képeket:

az első, sütőben (jénaiban) sült kenyér az első, sütőben (jénaiban) sült kenyér az első, sütőben (jénaiban) sült kenyér

Szerintem azon kívül, hogy egy egész kicsit ellapult a kenyér, ez szép lett és akár cserepes is lehetett volna, ha nem kerül melegen megvágásra.
Talán érdemes lenne egy egész kicsit szorosabbra dagasztani a tésztát és akkor biztos teljesen megtartja a formáját kelés, sülés közben.

Nelly! Kíváncsian várom a következő kenyyérről a híreket és a képeket, üdv, Margit


emes Előzmény | 2007.01.06. 09:15 - #13316

Ez a méret elég jó?

[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU