E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kenyerke Előzmény | 2007.01.04. 19:12 - #13175

Szia Superkeri!

Ma olyan világot élünk, hogy amire vevő van, az piacot jelent és pénzt hoz. Igy a cukrászok félre teszik az esetleges ellenérzetet s alkotásnak esnek.

Egyébként a párocskám kedvenc újságját olvasva éppen most bukkant rá egy statisztikai adatra, melyet eredetileg a TheTimes-ben publikáltak.

Szexuális érintkezések száma/év Magyarország az 1. helyen áll, Franciaország a 2.

Igen, a találkozó. Reméljük a következő is olyan jó lesz. Bár megvallom, hogy legközelebb nemigen vállalkozom egy akkora autós kavarásra. Bár kitudja, lehet, hogy a nyári szünidőben éppen egy kis jövés-menésre vágyom.


superkeri Előzmény | 2007.01.04. 18:46 - #13174

       Szia Kenyérke!

Hát vihogtam egy sort én is a torták láttán. Azon gondolkodtam, milyen pihent agy kell az ilyen szülemények kitalálásához.

Más: A tavalyi találkozóra visszatérve: csak a  fotókat látva döbbentem rá, hogy mi mindenből kimaradtam. remélem, az idén is ott lehetek és akkor majd szemfülesebb leszek üdv


kenyerke Előzmény | 2007.01.04. 18:36 - #13173

Szia Julika!

Örülök, hogy ennyire tetszettek ezek a szexmániás torták. Jópofa cukrászati alkotások. Egy kis marcipános változatosság a szokványos szerencsemalacok, rózsák és esküvői párok mellé. Természetesen bárhol és bármikor nemigen tálalhatók.

Nekem is ez tetszett a leginkább (Bocsánat Margitka! 1-2 nap múlva nyugodtan cenzúrázható ha úgy gondolod . Addig hadd dőljön a társaság ebben a nyomor mai világban.)

A többit itt lehet nézegetni, ha netán még valaki nem látta volna:

http://www.friedmann.hu/cukraszat/cukraszat.htm

Julika, kérdezted, hogy honnan veszek ilyesmit:
Az NLC aktuális topikjait végig futottam s a tekintetem a Cicis torták topikon megakadt:

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=131242


Limara Előzmény | 2007.01.04. 17:52 - #13172

Szia Superkeri! Régen találkoztunk! Kínai húsos zsemlék receptjét már beírtam abármit-be, 537-es hsz.

Gratulálok a kenyeredhez! Mikor kivetted lespriccelted vízzel? Ha nem, lehet hogy azért nem cserepesedett ki, de a lényeg, hogy finom lett! Üdv


superkeri Előzmény | 2007.01.04. 17:41 - #13171

     Sziasztok!

Délre kisült a "jénais" kenyér. Margitka variálható fehérkenyér recije alapján: 40 dkg BL 80, 5 dkg tk.tönköly, 10 dkg tk. rozs + 15 dkg rozskovász. Formázás után tettem a szil. sütőpapírral bélelt jénaiba, 1 órát kelt és ment a hideg sütőbe. Már ekkor majdnem tele volt a tál. 200fokon sütöttem és végig azon izgultam, hogy már ne sokat keljen (ezidáig mindig az volt a cél, hogy minél nagyobbra keljen a tészta) és férjen el a kenyerem a jénaiban. 1ó 10 percig sült és a tál megtelt kenyérrel. Gyönyörű lett, de láthatóan nem cserepes.  Az imént abból vacsiztunk és ahogy szeltük, akkor viszont pattogott a héja!! Nagggyon fincsi. Ezentúl, ha igazi kenyeret szeretnék, akkor biztosan ezt fogom sütni, addig míg jobb recept nem születik. Hála a recept adójának és a jénais sütés kitalálójának

 Limara! Az ebédre készített molnárka  tésztája a Margitka-féle reci? A kínai húsos töltelékre is kíváncsi lennék!

 Sok szeretettel köszöntök Minden új Pékecskét! Szorgalmasan süssetek és írjatok beszámolót!


Limara Előzmény | 2007.01.04. 17:15 - #13170

Szia Gabye! Az ebéd elfogyott, se híre se hamva, nagyon fincsi lett.

Kovászolást bátran próbáld ki, nagyon jót tesz a kenyérnek, az állaga is egészen más lesz, jobban hasonlít a "rendes" kenyérhez. 1-2 ek. elég egy kenyérbe, az élesztő meghagyása mellett. Először egy vüres vajasdobozban volt a kovászkám, azután vettem egy kicsit nagyobb műanyag dobozt tetővel, ma már abban tartom.

Julika! Szia! Én már sütöttem gyümölcscukorból piskótát, sajnos nem lett jó, szalonnás lesz, anyukámat szerettem volna vele meglepni

Szép estét, üdv


Gabye Előzmény | 2007.01.04. 16:16 - #13169

Szia Bundik! Eddig sem gondoltam megvenni, de ezek után főleg nem kísérletezem vele..Tervezem én is hogy megpróbálkozom a rendes kovásszal előbb utóbb, de még igazság szerint annyira leköt egy-egy sima kenyér megsütése is, hogy először arra koncentrálok..De hamarosan beszerzek egy megfelelő edényt - Tényleg, Ti miben tartjátok a kovászt?? - és akkor meglátom mire jutok saját erőből!!:-)

Bundik Előzmény | 2007.01.04. 15:32 - #13168

Szia Gabye! Tavaly kezdő és buzgó kenyérsütőként én is vettem ebből a kovászporból. Eleinte raktam is minden kenyérbe. Aztán a fórumon annyit olvastam a rendes kovászról, hogy kedvet kaptam hozzá, és csináltam. Teljesen más! A kész porral készültnek van valami mellékíze, és szerintem van benne sok adalék is. Nem sok különbséget vettem észre a porral, vagy anélkül készült kenyér között. Viszont a rendes kovásszal készültnek sokkal jobb az íze, majdnem olyan, mint a "bolti".

Szia Bezsa! Gratulálok a fantasztikus kenyeredhez! Még az illatát is majdnem érezni lehetett, olyan gyönyörűséges lett!


zsofi Előzmény | 2007.01.04. 13:46 - #13167

Sziasztok!

Egy pár percre beugrok, de aztán mennem kell, majd este tudok visszajönni. Köszi Margitka a "fűszeres segítséget", valószínű, hogy holnap ki is próbálom az újabb teljeskiörlésűlisztes kenyeremen, ma közkívánatnak engedve fehérkenyér sül.

Lányok, az mitől lehet, hogy három napja sütöttem egy kalácsot, gyönyörű lett (és finom), tegnap pontosan ugyanúgy sütöttem egy másikat (ugyanolyan volt a liszt és az élesztő is) és kicsit beesett a teteje (tényleg csak egy kicsit). Lefényképezni nem tudtam, mert mire arra került volna a sor, már csak a morzsái voltak (tehát legalább finom maradt). Annyi volt a változtatás, hogy most tettem hozzá mazsolát és közepesen barna héj helyett világosra állítottam, egyébként eszméletlen magasra kelt mind a két alkalommal.

Üdv mindenkinek: Zsófi


renata Előzmény | 2007.01.04. 13:14 - #13166

SZIASZTOK!!!!

MOST NEM ÍRTAM EGY PÁRNAPIG NEM IS SÜTÖTTEM KENYERET SOK MÁS DOLGOM VOLT DE HOLNAP SÜTÖK KENYERET VALAMELYIK DIÉTÁSAT , MÉG NEM TUDOM MELYIKET.....

LÁTOM TI HISÉGESEK VAGY A KENYÉRSÜTŐTÖKHÖZ!!!! ÉS IGAZI HÁZIASSZONY MÓDJÁRA SÜTÖTTETEK-FŐZTETEÍK!

 NA MAJD JELENTKEZEM  ADDIG IS JÓ SÜTÉS-FŐZÉST HÉTVÉGÉN LOPOM AZ ÖTLETEITEKET HA NEM BAJ??

PUSZI MINDENKINEK

 


Gabye Előzmény | 2007.01.04. 13:09 - #13165

Nekem szerencsém van, mert egyébként nem vagyok kenyeres...Van, hogy napokig nem is eszem kenyeret..De ha igen, akkor szeretnék finomat és egészségeset enni, ezért leptem meg magam a géppel

Ebéd hogy sikerült??


Limara Előzmény | 2007.01.04. 12:54 - #13164

Hát mondjuk úgy, hogy a kevert kenyereket enném szívesebben, de inkább azért, mert tudom, azok egészségesebbek. Sajnos nagyon kenyeres vagyok, mindig elcsábulok a frissen illatozó péksütiktől.

Gabye Előzmény | 2007.01.04. 12:11 - #13163

Szia Limara!

Igen, két barátnőm jön, de ők betegség miatt nem ehetnek finomlisztet, csak TK vagy rozslisztet..És ezért kértem Margitkánkat, hogy segítsen nekem olyan recit találni, amiben nincs finomliszt..Tudom, hogy rozskenyér van ilyen, de kovászkészítéshez még nem érzek bártorságot...No és hogy ne akkor kelljen kenyérért rohanni, mikor itt lesznek a csajok és véletlen elszúrok valamit, ezért csináltam meg tegnap a próba kenyeret..Ezt miután kihűlt felszeleteltem és bekerült a fagyasztóba vésztartaléknak..Ha az élesben sütött kenyér nem sikerülne, akkor ezt gyorsan kiveszem

Én egyébként jobban szeretem a TK és a rozskenyereket, mint a fehéret, de akkor nálatok nem ezek a nyerők...De az "arckifejezésből" ítélve Te is szívesebben ennél ilyeneket??


Limara Előzmény | 2007.01.04. 11:30 - #13162

Szia Gabye! Mit jelent, hogy élesben? Vendégeknek? én akkor elöbb kipróbálnám ezt a másik programot nem élesben is, mert ki tudja? Én még nem sütöttem rajta, mert többnyire fehér kenyeret sütök, vagy csak nagyon kevés tk. tönköly lisztet teszek bele, mert a családom nem szereti a tömör tk. kenyereket.

Gabye Előzmény | 2007.01.04. 11:10 - #13161

Sziasztok Pékecskék!

Margitka, milyen gyors voltál, köszönöm, hogy feltetted a képeket!....És nagyon köszönöm a dícséretet..Bár most olvasom Limara hozzászólását...Hogy nem is azon a progin kellett volna sütnöm!..Na, akkor ehhez képest tényleg nagyon jó lett!!

Limara, köszönöm szépen a tanácsokat, örömmel veszem őket a továbbiakban is ..Pedig elolvastam a használatit korábban, de teljesen kiment a fejemből, hogy ilyen progi is van....De legközelebb ezek után tuti tudni fogom!!..Jövő hétvégén kell produkálnom ugyanezt a kenyeret élesben, akkor ezt a programot fogom használni!!

Vargakati, ne csüggedj, látod vannak itt mások is, akik szerencsétlenkednek..Ez csak egy rossz bioritmusú nap volt!! Tudd be ennek és fel a fejjel!! Menni fog!


szokimoki Előzmény | 2007.01.04. 11:08 - #13160

Sziasztok Lányok! 

Limara! Nagyon fincsi ebéd készül nálatok!

Vargakati! Nekem akkor volt ilyen nagy "páncélja" a kenyeremnek, amikor benne hagytam a gépben a kenyeret miután kisült, és beindult a melegentartás funkció. Az nagyon kiszárította a  kenyeremet. Ha egyből kiveszed a kenyeret a sütőből, amint kész van, gyorsan kend le egy ecsettel vagy kenőtollal vízzel, és akkor jól visszapuhul a héjja.


Limara Előzmény | 2007.01.04. 10:32 - #13159

Szia Emes! Böngésszél margitka receptjei között, van olyan kenyere, amit több fajta lisztből készít, fehérrel keverve. Én egyébként a tk. tönkölyt szoktam használni, mert nekünk az a legjobb, a rozslisztes dolgokat meg sem eszi a kis családom

Vargakati! Ne keseredj el, mindannyian jártunk már így! Én is van, hogy sorozatban gyártom a rossz kenyereket, pedig úgy gondolom, hogy mindent ugyanúgy csinálok, mint mikor szépek lesznek.

Gabye! Ha csak tk. lisztből készült kenyeret készítesz, akkor ne az 1-es programot használd, van rajta ilyen kenyereknek program, a 3-as Whole Wheat. Azt írja a használati utasítás, hogy részben, vagy egészen tk. lisztekből készült kenyerek sütéséhez való. Hosszabb ideig dagaszt és keleszt, 3ó 40 perc a program!

Készül az ebédem, ma kínai beütés ért, csípős savanyú thai leves, és kínai húsos molnárkák lesznek.

Legyen szép a napotok, üdv


vargakati Előzmény | 2007.01.04. 10:07 - #13158

Sziasztok!

Tegnap este a két sikertelen kenyéren felbuzdulva (plusz egy elsózott ebéd, egy odaégett piskóta) után, úgy döntöttem, hogy sütök egy harmadik kenyeret. Friss élesztő és a szokásos anyagok. Hát..... Szokásához híven a közepe beesett. Nem baj de gondolom az íze finom. Na hát reggel ért a meglepetés. A hélya, nem is hély. Inkább egy vastag páncél. A bele, hát az meg száraz, mint a tapló. Én még ilyen rossz kenyeret nem ettem. Most mit csináljak?Nem merek nekiállni egy újabb rossz kenyérnek.

üdv mindenkinek: Kati 


emes Előzmény | 2007.01.04. 09:29 - #13157

Sziasztok!

Hú tegnap dél óta jó sokat írtatok, alig győztem olvasni és beszívni a sok infót. Én még nem merek sütőben sütni, de majd annak is el jön az ideje!

Tegnap jól bevásároltam lisztekből, mert váltani akarok a fehérről "szinesre".Vettem mindent amit találtam, nem bírtam eggyiket sem otthagyni.  Vettem rozslisztet, tk. búza és tk. tönkölylisztet. Milyen kenyérrel kezdjem?

Ezeket a Corában vettem és mind bio, ezért elég drágák, de nem tudom, hogy lehet-e másmilyet kapni, mert a bioboltban, ami a Cora területén van kb. ugyanezek és ugyanennyiért voltak, sőt még drágábban is. Én szegedi, ill. szatymazi vagyok, és sajna a szegedi gabonabolt megszűnt.

Margitka! Azóta is csak ennyi a súlya a kenyereimnek. Tök új digitális mérleget kaptam a sütőhöz, az nem lehet a baj! És ha kevesebb lenne a liszt súlya(valami reltély során), akkor a 3,5-4dl folyadék viszont sok lenne a tésztához. NEM ÉRTEM!!!

Azért most is sül egy kenyér... és azt is le fogom mérni.

Tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.04. 02:06 - #13156

Sziasztok!

Meghoztam Gabye képeit a tk.lisztből készült kenyérről:

1. kép  az első dagasztás vége felé készült..Már ekkor adtam hozzá egy kanál vizet, mert érzésem szerint kellett..
 
2. kép  az első kelesztés végén..Gyakorlatilag nincs különbség a két tészta között, amennyire én látom..
 
3. kép A második dagasztás végén. Közben újabb két kanál vizet adtam hozzá.
 
4. kép A második kelesztés végén..Nem tudom mennyire látszik, hogy kelt szegénykém, de nem eléggé..Itt kérdeztem meg tőletek, hogy kikapcsoljam-e vagy hagyjam..
 
5. kép Ekkor kapcsoltam végül le a gépet..Létszik, hogy azért kelt tovább..
 
6. kép Itt kapcsoltam rá a csak sütés programot, mert ennél nem kelt meg jobban..
 
7-8-9. Kicsit lapos, de az enyém:-)))..Ízéről és belsejéről még nem tudok nyilatkozni, most várom, hogy kihűljön..
 
10-11-12. Meghűlt a kenyérke..Szeleteltem belőle..Meg is kóstoltam..Nekem ízlik, és a manókat is alig tudtam távol tartani tőle addig míg csináltam a képeket:-DD..A külseje roppanós, belül puha, de nem annyira mint egy fehér kenyér..Ha nem esett volna be a teteje, maradéktalanul elégedett lennék vele..
 
 
 
 
                                                
 
Gabye! Ez a kenyér igazán jól sikerült. A csak tk. lisztből készülő kenyér jóval szorosabb állagú, mint a fehér.  Talán, amit következőre lehet rajta korrigálni, hogy egy picit több folyadékot tehetsz bele és egy kicsit hamarabb indítod a sütést. Akkor talán szép sima lenne a teteje, kicsit egyenletesebben kel a tészta, de vigyázni kell, mert a túlkelés veszélye is nagyobb.
Gratulálok
 
Zsófi! Kíváncsian várom majd az eredményről a beszámolót. A kenyérfűszerben koriander, kömény, édeskömény, és esetleg ánizs van. Kicsit illatos fűszerkeverék, inkább a rozsos kenyerekhez való szerintem. Házilag, ha kis köményt teszel a rozskenyérbe, az is nagyon finom. Ha Kenyérke erre jár, majd biztos ad még tippeket
 
Holnap rettentő sűrű napom lesz, nem is tudom, hogy mikor kerülök gépközelbe. Talán koradélután be tudok nézni, de azután csak este vagy éjjel. Szép napot kívánok holnapra, mindenkinek, üdv, Margit
 

[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU