Margitom, nagyon megtetszett a virslis buci, már látom , sokszor fogom elkészíteni.
ami pedig a pogácsát illeti, maradok a szögletesnél :-)
Puszi, jó éjszakát, megyek kiheverni a mai munkanapom.
Kartika! Én már kitapasztaltam, hogy miért lök ki a társalgó! Szóval ha nem enged be, akkor csinálj egy Fórum frissítést, és akkor meglátod, hogy nem vagy bejelentkezve. Addig ugyanis nem látod, hiába látszik annak. Na, ezt jól megírtam. Szóval azt látod, hogy be vagy jelentkezve, de ez nem igaz. Csak akkor derül ki igazán, ha a frissítésre kattintassz. Utána, ha bejelentkeztél, enged írni. Próbáld ki, már ha érthető lesz az írásom. Nelly
Köszi Kartika, kimentve a tanácsod. Szia Zsike, megnézlek ám, köszi, hogy meghívtál.
Gyanítom, mozilla is enged betenni így képet. Én vvágólapra tettem a bemásolanó képet, aztán idemásoltam (a konyhaeszközös fórumon) csak kicsit nagy lett, majd máskor ügyesebb leszek.
Szóval mivel a társalgó már kétszer kilökött, itt irok neked Marica. Szép bevonatot ha csokibevonóból csinálod (néz meg az én karácsonyi, menj vissza addig) úgy tudsz csinálni, hogy 1-2 kanál vizet teszel a lábos aljába, (én lábasban csinálom) ebbe beletöröd a csokit, és elkezded kevergetni kis lángon. ha úgy látod, hogy még kell 1-1 kanál viz tegyél hozzá. szép sürü,de kicsit folyós massza kell legyen.Én közben le is veszem, és úgy kevergetem, már olyan forró, hogy olvad benne a csoki szépen. Ekkor teszek bele egy kanál vajat, ettől szép fényes és jól kenhető lesz. Nekem mindig szépen sikerül, nem folyik le, nem darabos, csomos.
Hú, micsoda meglepetés. Margitka, hogy te milyen gyors vagy. Most léptem be, s már itt is vannak a képek, amit küldtem.
Látom felvetődött az albumkészítés kérdése is. Több helyen is lehet saját albumokat készíteni, most kettőt mondok. Az egyik a www.kep.tar.hu oldalt kell megnyitni, és ott regisztrálni. Ennek aktiválása után már tölthetitek is fel a saját albumokat.
A másik a www.t-online.hu oldalon a "Fototár"-ban kell regisztrálni, s akkor már ott is állíthattok össze albumokat. Meghívhattok oda vendégeket, lehet az album nyilvános, de lehet jelszóval védett is.
Megragadom az alkalmat és meghívlak titeket erre az oldalra az én albumjaim megnézésére. Ha van kedvetek, menjetek a Fototárba, ott a keresőbe be kell írni a felhasználók közé, hogy "Zsike1" és már meg is jelenik egy csomó album. Tájakkal, finomságokkal, virágokkal, unokákkal.
Nagy örömömre, küldött nekünk Zsike képeket. Azért is örülök különösen, mert Zsike mindig nagyon szép és különleges, fűszeres kenyereket szokott sütni, és eddig kenyérfélékéről még nem kaptunk tőle képet. Írt is hozzá röviden, ezt idézem:
"Ez a póréhagymás kenyérlepény, amit én lila hagymával is csináltam már. Nagyon-nagyon finom. Eddig mindenkinek nagyon izlett, soha nem volt ideje kihülni. A receptet már elküldtem, benne is van a betűrendes receptgyüjteményedben.
Ez három színű paprikával készült kenyér. Kellemes, zaftos kenyér. Ebben nem vagyok biztos, de talán már ennek a receptjét is elküldtem.
Céklás kenyér. Kicsit bizarrnak tűnhet a színe, de nagyon fincsi. Ha valakit érdekel, természetesen küldöm a receptet."
Nagyon köszönöm a képeket Zsike, nagyon szépek, gusztusosak, amiket készítettél. Várom a folytatást, üdv, Margit
Megkérlek, hogy a többieknek is mesélj erről a képtárról. Zsófi érdeklődött, hogy hol és hogy tudna képeket feltenni. Én ebben nem igazán vagyok jártas, mert csak ide teszek fel képeket, más képtáram nekem nincs. Előre is köszönöm, üdv, Margit
Zsófi elküldte a képeket a rozsos, tk. lisztes kenyeréről, íme:
Nos, örülök neki, mert ezen lehet korrigálni még egy kicsit. Kemény volt a tészta, ehhez bizony kellett volna még egy kicsi folyadék a dagasztás közben. Próbáld meg legközelebb, hogy olyan állagúra dagasztod, mint a fehér kenyér, ami jól sikerült. Mesélj majd, ha megsütöd, nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Sok sikert, üdv, Margit
Ma sokadszor járok úgy, hogy írok a társalgóba, és nem jelenik meg!
Gabye! 7 perc eltérés van a normálprogramon, mérettől függ. A kisebb méretű kenyér, fél kiló lisztből, majdnem feljön az edény széléig, a nagyobb méretű kissé fölé emelkedik, mondjuk úgy, hogy ideális esetben! A mi gépünk eléggé szeszélyes, figyelni kell, hogy megfelelő hőmérsékleten tedd bele a hozzávalókat, ne álljon hűvös, huzatos helyen. Ruhával mindig letakarom ha keleszt és süt. Kérdezz nyugodtan, többen használjuk ezt a gépet, segítünk, ha tudunk
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit