De szép kenyerek,ilyet én még nem tudok. Vagy lehet, hogy tudok, csak nem merek.
Látom mozgatja a fantáziátokat a fogyókúra, hát rám is rámférne, de erősen. Nem vagyok egy sportember, de most készülök venni egy gépet itthonra. Van valakinek valamilyen ötlete? (Bocsi, hogy nem a témába vágó vagyok)
Ja és ha már fogyókúra... Az ablakban sorakozik egy hadsegenyi mikulás, el kellene tültetnem onnan, mert bajos a szellőztetés. Erre is szívesen venném a tippeket.
Géppel bedagasztottam, kelesztőtálban kelesztettem. Az óvatos dagasztás, formázás azt jelenti, hogy nem dagasztottam vissza teljesen, csak egy kicsit, amíg "kenyér" formájú nem lett. Kisebb ovális formájú edényben, aminek van teteje. Épp akkora, hogy elfér benne a kenyér, mikorra megkel, akkorra eléri a szélét is. Ezután kelt az edényben formázva még egy órát, utána sütöttem előmelegített sütőben.
Képzeljétek, tegnap két kenyeret kellett sütnöm, mert a férjem kollégája megkért, hogy küldjek neki egy házi kenyeret, mert szeretné megnézni és megkóstólni, hogy milyennek kell lennie egy gépben sütött kenyérnek. Ugyanis nekik is van egy gépük, de félrerakták, mert nem sikerült benne jót sütni. Most nagyon várom, hogy milyen véleménnyel jön haza az ember! Remélem ízleni fog nekik és ők is olyan lelkesen fognak sütögetni, mint én.
Más: nekem Margitka 1kg-os kenyere csak 86 dkg, ez miért van?
Limara! Én is elhatároztam, hogy fogyózok, vettem is parizert, erre jött a fiam, hogy meghív bennünket ebédelni az első keresetéből.Na, majd holnaptól...Nelly
Sziasztok kislányok! Volt egy kis időm, benéztem. És csak ámultam, micsoda gyönyörű kenyeret sütött Bundik! Gratulálok! Mi az, hogy óvatos visszadagasztás? A gépbe teszed vissza a kelesztés után, vagy ki sem vetted, csak a második dagasztás után? Jénaiban sütötted? Én még olyan tapasztalatlan vagyok, azért kérdezek ennyi mindent. Nelly
Új évi fogadalmamat elkezdtem ma! Mármint a diétát(ezt persze csak nagyon-nagyon halkan mondom). Azt olvastam, hogy a nagytakarítás fogyaszt a legjobban, úgy hogy reggel csavard fel a szőnyeget volt, beraktam egy jó kis pattogós cd-t, és hajrá! Szinte hallani véltem, ahogyan serceg a ...., fújj, még leírni is borzalom!No, ettől aztán úgy megéheztem, hogy jól beebédeltem, még a billentyűket is alig bírom ütögetni! No, de mindjárt biciklire pattanok, eltekerek, hogy feltöltsem a hűtőt, na persze nem magamért, hanem a fiúk kedvéért!
Azért sütöttem ma egy kenyeret is, jénais zsúrkenyér, nagyon guszta, de kibírtam, hogy ne csipegessem meg! Tegnap is készült egy, délután itt volt játszani a kisfiam barátja, nem tudtak ellenállni a csábító illatoknak, ketten megették majdnem az egész kenyeret, öröm volt őket nézni!
Ha 2006. december 14 - 2007. 01. 17. között bármilyen Simax hőálló edényt vásárol a SPAR és az INTERSPAR áruházakban, 15 % kedvezményt adunk a megvásárolt Simax hőálló edény árából.*
Ha behoz bármilyen régi üveg edényt vagy tálat, akkor a megvásárolt Simax hőálló edény árából* összesen 25-30 %-os kedvezményt adunk. A régi üveg edényt, tálat adja le az üvegvisszaváltónál, ahol egy nyomtatványt kap, melyet az akciós termék vásárlásakor a pénztárunknál beválthat. 1 nyomtatvány csak 1 Simax hőálló termék kedvezményes megvásárlására jogosít.
Ma délelőtt sütöttem egy eszméletlenül finom kenyeret. Olyan hólyagos lett, hogy csuda!
Hólyagos kenyér 40 dkg BL80, 10 dkg tönköly fehér (50dkg BL80 is jó) 2,5 dl-3 dl víz 0,5 dl olivaolaj (elhagyható) 1 kk cukor 2 kk só 1 ek kovász (elhagyható) 1 ek burg.pehely 1 kk sikér csipet aszkorbinsav 2,5 dkg élesztő
20 perc dagasztás, 1 óra kelesztés, óvatos visszadagasztás, formázás, 1 óra kelesztés, 200 fokon kb 50-55 perc sütés.
Szerintem olaj és kovász nélkül is jó lehet,tartottam tőle, hogy olajjal is cserepes lesz-e. Szerencsére az lett. A kovászt csak az íze miatt tettem bele, nem volt aktív. A tészta eszméletlenül hólyagos lett. Ezért nem sokat dagasztgattam, formáztam, nehogy kijöjjenek a levegőbuborékok belőle. Csak úgy puffogott közben!
Itt van a kenyérkém, rögtön formázás és bevágás után. Fantasztikusan hólyagos a tésztája!!!! Alul láthatsz is egy nagy buborékot!
Kisülve, kihűlve, cserepesen
Felvágva
További jó sütögetést, kellemes napot, üdv: Bundik
Én még csak most csatlakoznék hozzátok. Karácsonyra vettünk egy kenyérsütőgépet, s jelenleg még csak a 6. kenyerünk van összerakva a gépbe (hogy majd este, amikor munka után hazamegyünk, legyen finom, friss kenyerünk ), szóval még csak az elején tartunk...
Lenne is rögtön egy kalácsos kérdésem: meg tudnátok mondani, hogy Margitka kakaós-csíkos kalácsába mennyi kakaót rakjak? S mi az az ejtés? (Szerepel a receptjében valami olyan, hogy ha ejt még a gépem a dagasztás után, akkor vegyem ki a lapátot. Az enyém a hosszú dagasztás után még 2x dagaszt: 10 illetve 15 másodpercig. Erről lehet szó?) Férjem odavan a finom kalácsért, így jó lenne mielőbb megtanulnom a készítésének csínját-bínját!
Megsütöttem végre a 3. kenyeremet,ez Margitka fehérkenyér receptje,az 1kg-os.Szerintem klassz lett,az állaga és az íze is.Végre nem esett össze.Most még egy kérdésem lenne,hogy hogyan tudok én ebből fölszorozni nagyobb kenyérhez valót.A gépem 1.6-as kenyeret tud sütni,és ahoz mérten szeretném tudni az adagokat.A másik kérdés?-tehetek-e bele korpát?-mennyit?-és miből kell akkor elvennem?-és mennyit?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit