E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.01.03. 13:26 - #13075

UI: Szerintem teljesen mindegy, hogy miben sütöd. A lényeg a letakarásban van. A másodszorra is letakarva kelesztettem.

vargakati Előzmény | 2007.01.03. 13:25 - #13074

Sziasztok!

De szép kenyerek,ilyet én még nem tudok. Vagy lehet, hogy tudok, csak nem merek.

Látom mozgatja a fantáziátokat a fogyókúra, hát rám is rámférne, de erősen. Nem vagyok egy sportember, de most készülök venni egy gépet itthonra. Van valakinek valamilyen ötlete? (Bocsi, hogy nem a témába vágó vagyok)

Ja és ha már fogyókúra... Az ablakban sorakozik egy hadsegenyi mikulás, el kellene tültetnem onnan, mert bajos a szellőztetés. Erre is szívesen venném a tippeket.

Köszi a segítséget, puszi mindenkinek: vargakati


Bundik Előzmény | 2007.01.03. 13:23 - #13073

Szia Nelly!

Géppel bedagasztottam, kelesztőtálban kelesztettem. Az óvatos dagasztás, formázás azt jelenti, hogy nem dagasztottam vissza teljesen, csak egy kicsit, amíg "kenyér" formájú nem lett. Kisebb ovális formájú edényben, aminek van teteje. Épp akkora, hogy elfér benne a kenyér, mikorra megkel, akkorra eléri a szélét is. Ezután kelt az edényben formázva még egy órát, utána sütöttem előmelegített sütőben.


emes Előzmény | 2007.01.03. 13:10 - #13072

Sziasztok lányok!

Képzeljétek, tegnap két kenyeret kellett sütnöm, mert a férjem kollégája megkért, hogy küldjek neki egy házi kenyeret, mert szeretné megnézni és megkóstólni, hogy milyennek kell lennie egy gépben sütött kenyérnek. Ugyanis nekik is van egy gépük, de félrerakták, mert nem sikerült benne jót sütni. Most nagyon várom, hogy milyen véleménnyel jön haza az ember! Remélem ízleni fog nekik és ők is olyan lelkesen fognak sütögetni, mint én.

Más: nekem Margitka 1kg-os kenyere csak 86 dkg, ez miért van?

Tsók: Emes


nelly52 Előzmény | 2007.01.03. 13:05 - #13071

Limara! Én is elhatároztam, hogy fogyózok, vettem is parizert, erre jött a fiam, hogy meghív bennünket ebédelni az első keresetéből.Na, majd holnaptól...Nelly

nelly52 Előzmény | 2007.01.03. 13:03 - #13070

Sziasztok kislányok! Volt egy kis időm, benéztem. És csak ámultam, micsoda gyönyörű kenyeret sütött Bundik! Gratulálok! Mi az, hogy óvatos visszadagasztás? A gépbe teszed vissza a kelesztés után, vagy ki sem vetted, csak a második dagasztás után? Jénaiban sütötted? Én még olyan tapasztalatlan vagyok, azért kérdezek ennyi mindent. Nelly

Limara Előzmény | 2007.01.03. 12:44 - #13069

Sziasztok kislányok!

Új évi fogadalmamat elkezdtem ma! Mármint a diétát(ezt persze csak nagyon-nagyon halkan mondom). Azt olvastam, hogy a nagytakarítás fogyaszt a legjobban, úgy hogy reggel csavard fel a szőnyeget volt, beraktam egy jó kis pattogós cd-t, és hajrá! Szinte hallani véltem, ahogyan serceg a ...., fújj, még leírni is borzalom!No, ettől aztán úgy megéheztem, hogy jól beebédeltem, még a billentyűket is alig bírom ütögetni! No, de mindjárt biciklire pattanok, eltekerek, hogy feltöltsem a hűtőt, na persze nem magamért, hanem a fiúk kedvéért!

Azért sütöttem ma egy kenyeret is, jénais zsúrkenyér, nagyon guszta, de kibírtam, hogy ne csipegessem meg! Tegnap is készült egy, délután itt volt játszani a kisfiam barátja, nem tudtak ellenállni a csábító illatoknak, ketten megették majdnem az egész kenyeret, öröm volt őket nézni!

Legyen szép a napotok, üdv


Bundik Előzmény | 2007.01.03. 12:29 - #13068

Lányok! A Sparban akciósan lehet jénait venni!

Bundik Előzmény | 2007.01.03. 12:27 - #13067

 SPAR-hírek

Óriási Simax-csereakció!

Ha 2006. december 14 - 2007. 01. 17. között bármilyen Simax hőálló edényt vásárol a SPAR és az INTERSPAR áruházakban, 15 % kedvezményt adunk a megvásárolt Simax hőálló edény árából.*

Ha behoz bármilyen régi üveg edényt vagy tálat, akkor a megvásárolt Simax hőálló edény árából* összesen 25-30 %-os kedvezményt adunk. A régi üveg edényt, tálat adja le az üvegvisszaváltónál, ahol egy nyomtatványt kap, melyet az akciós termék vásárlásakor a pénztárunknál beválthat. 1 nyomtatvány csak 1 Simax hőálló termék kedvezményes megvásárlására jogosít.


Bundik Előzmény | 2007.01.03. 12:19 - #13066

Ma délelőtt sütöttem egy eszméletlenül finom kenyeret. Olyan hólyagos lett, hogy csuda!

Hólyagos kenyér
40 dkg BL80, 10 dkg tönköly fehér (50dkg BL80 is jó)
2,5 dl-3 dl víz
0,5 dl olivaolaj (elhagyható)
1 kk cukor
2 kk só
1 ek kovász (elhagyható)
1 ek burg.pehely
1 kk sikér
csipet aszkorbinsav
2,5 dkg élesztő

20 perc dagasztás, 1 óra kelesztés, óvatos visszadagasztás, formázás, 1 óra kelesztés, 200 fokon kb 50-55 perc sütés.


Szerintem olaj és kovász nélkül is jó lehet,tartottam tőle, hogy olajjal is cserepes lesz-e. Szerencsére az lett. A kovászt csak az íze miatt tettem bele, nem volt aktív. A tészta eszméletlenül hólyagos lett. Ezért nem sokat dagasztgattam, formáztam, nehogy kijöjjenek a levegőbuborékok belőle. Csak úgy puffogott közben!


Itt van a kenyérkém, rögtön formázás és bevágás után. Fantasztikusan hólyagos a tésztája!!!! Alul láthatsz is egy nagy buborékot!

Kisülve, kihűlve, cserepesen

Felvágva

További jó sütögetést, kellemes napot, üdv: Bundik


Bundik Előzmény | 2007.01.03. 12:06 - #13065

Sziasztok Pékecskék!

Szokimoki! Köszi a receptet, rögtön le is mentettem. Még nem tudom, hogy mikor lesz időm kipróbálni, de megírom a végeredményt.

Bau! Gratulálok a kenyeredhez! Jó úton haladsz!

hbzs! Üdv a csapatban! Sajnos ebben nem tudok segíteni. Margit a szakértője az átszámításnak.

 


hbzs Előzmény | 2007.01.03. 11:51 - #13064

Sziasztok!

Én még csak most csatlakoznék hozzátok. Karácsonyra vettünk egy kenyérsütőgépet, s jelenleg még csak a 6. kenyerünk van összerakva a gépbe (hogy majd este, amikor munka után hazamegyünk, legyen finom, friss kenyerünk ), szóval még csak az elején tartunk...

Lenne is rögtön egy kalácsos kérdésem: meg tudnátok mondani, hogy Margitka kakaós-csíkos kalácsába mennyi kakaót rakjak? S mi az az ejtés? (Szerepel a receptjében valami olyan, hogy ha ejt még a gépem a dagasztás után, akkor vegyem ki a lapátot. Az enyém a hosszú dagasztás után még 2x dagaszt: 10 illetve 15 másodpercig. Erről lehet szó?) Férjem odavan a finom kalácsért, így jó lenne mielőbb megtanulnom a készítésének csínját-bínját!

Köszi!


szokimoki Előzmény | 2007.01.03. 11:10 - #13063

Szia Zazimami!

A csirkemell torta recit én írtam be, de akkor átírom a receptesbe is, hogy később is megtalálható legyen! Sok sikert hozzá! tuti finom!


zazimami Előzmény | 2007.01.03. 10:48 - #13062

MEGVAN!!!MEGVAN!!!MEGVAN!!!MEGVAN!!!MEGVAN!!!

zazimami Előzmény | 2007.01.03. 10:29 - #13061

Vagy lehet hogy ilyen nincs is....

zazimami Előzmény | 2007.01.03. 10:27 - #13060

Össze vissza lapozok és nem ltalálom. Azt lenne jó tudni hogy karácsony vagy újév környékén írták.

bau Előzmény | 2007.01.03. 10:16 - #13059

Lapozz vissza vagy 4 oldalt,kb ott láttam

zazimami Előzmény | 2007.01.03. 10:15 - #13058

Nem találom a csirkemelltorta receptjét! Azt szeretnék ebédre, merre van..... :(

bau Előzmény | 2007.01.03. 10:10 - #13057

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Megsütöttem végre a 3. kenyeremet,ez Margitka fehérkenyér receptje,az 1kg-os.Szerintem klassz lett,az állaga és az íze is.Végre nem esett össze.Most még egy kérdésem lenne,hogy hogyan tudok én ebből fölszorozni nagyobb kenyérhez valót.A gépem 1.6-as kenyeret tud sütni,és ahoz mérten szeretném tudni az adagokat.A másik kérdés?-tehetek-e bele korpát?-mennyit?-és miből kell akkor elvennem?-és mennyit?

Itt vannak a képek is.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/tartalek/3-1.jpg

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/tartalek/3.jpg

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/tartalek/feherkenyerbelseje.jpg

köszi


kenyerke Előzmény | 2007.01.02. 23:04 - #13056

Visszatérve a találkozóra, a másik dolog, amit a mai napig nagyon sajnálok, hogy nem tudtam mindenkivel kiadósan beszélgetni.

[Későbbi] [13995-13976] [13975-13956] [13955-13936] [13935-13916] [13915-13896] [13895-13876] [13875-13856] [13855-13836] [13835-13816] [13815-13796] [13795-13776] [13775-13756] [13755-13736] [13735-13716] [13715-13696] [13695-13676] [13675-13656] [13655-13636] [13635-13616] [13615-13596] [13595-13576] [13575-13556] [13555-13536] [13535-13516] [13515-13496] [13495-13476] [13475-13456] [13455-13436] [13435-13416] [13415-13396] [13395-13376] [13375-13356] [13355-13336] [13335-13316] [13315-13296] [13295-13276] [13275-13256] [13255-13236] [13235-13216] [13215-13196] [13195-13176] [13175-13156] [13155-13136] [13135-13116] [13115-13096] [13095-13076] [13075-13056] [13055-13036] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU