Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantok, egy kérdés erelyéig..
Margitka: megvettem mindent a teljes kiörlésű búzakenyérhez, amit ajánlottál..Magamat ismerve nem fogom kibírni hétvégéig, ma vagy holnap este megsütök egyet hogy lássam, milyen lesz, nem ám a vendégek előtt kell a kukába landolnia:-)..Szóval a kérdésem, hogy ezekhez az arányokhoz kis- vagy nagy méretre állítsam a gépet?? Kis méret 750 g-ig, nagy méret 1 kg-ig...Válaszodat előre is köszönöm!..
Mindenkinek további szép estét, később jövök olvasgatni, mert látom van mit!!
Most kijavítottam. Az x-ket majd leszedem, csak átnézegettem a recepteket és néhányat bejelöltem magamnak. Így volt a legegyszerűbb, de ez nem érint titeket.
Ezt én rontottam el a recept leírásánál, tényleg úgy lehet érteni, ahogy Ti olvastátok. Ha egy kettőspontot tettem volna az első mondat végére már egyértelműbb lenne, de így sajnos nem az
Én is átolvastam nem is egyszer a receptet, és én is úgy értettem, hogy dagasztás, 30 perc pihi, majd 20 perc dagasztás, 1 ó kelesztés, formázás, megint kelesztés és sütés!
Az a jó, hogy fény derült a félreértésre, de neked nem is lett belőle bajod!
Ezen csodálkoztam, amikor elovastam a nap eseményeit. A képekből nekem nem volt egyértelmű a három kelesztés, de mindjárt megnézem őket újra. Szerencséd volt szerintem, hogy nem jártál így, mint Limara! Ha nem rücskös a tészta, akkor nincsen baj, de ez tipikusan az, amiről az előbb írtam. Tk. lisztektől és burgonyapehelytől is tud hasonlóan kinézni egy tészta, de azért az mégsem ugyanaz. Azt hittem az 1 óra első kelesztésre írtad, hogy hosszú. Végül is tényleg hosszabb, mint a megszokott 20 perc
Na megvárom, hogy Limara is megnézze még egyszer a receptet, azátn tényleg átjavítom, hogy más ne járhasson így vele.
ÉLimara ! Én értettem félre és magyaráztam be neked. Ezek szerint a hozzávalókat pihenteti Margitka 30 percet, csak egyszer dagaszt 20 percet és a gépben egyszer keleszt 1 órát....stb. Ezer bocsánat, mert az én butaságomat adtam neked tovább. Jaj, emiatt kell valamivel kárpótoljalak.
Margitka! Köszönöm! Mitől lehet ez az elkovászolódás? Pedig 25 dkg helyett csak 20 dkg-ot tettem bele, mert nem volt több. Én mindig így járok a sokkovászos kenyereimmel!
Lehet, hogy félreértettem a receptet, mindjárt megnézem! Üdv
Én pedig már többször így sütöttem a Csomagolt kenyeret. A fázis képeknél is kiderült, hogy háromszor van kelesztve. Azt hittem ez a sok kovász és a tk.lisztek miatt van így. Nekem fel sem tűnt, hogy nem így kellett volna. És már többször írtam, hogy nem állok neki, mert olyan hosszú a kelesztési ideje.
Látod Limara ! Mások hibájából is tanulunk mindig és kiderülhetnek az esetleges elírások.
Piroska! Nogea levelét kaptam meg tegnap, neki válszoltam. Most megnéztem, megérkezett a leveled a képekkel, majd délután hozom. Most még van egy kis dolgom, de majd igyekszem.
A kerek hozzászóláshoz a gratulációt köszönöm, én sem vettem észre. Örülök, hogy ilyen szépen haladunk, tényleg csak így tovább
Limara! Jaj, nagyon sajnálom a kenyeredet. Valami félreértés van ám, mert azt a kenyeret egyszer dagasztottam a gépben, egyszer kelesztettem, majd kiborítottam a gépből, átgyúrtam, formáztam és úgy kelesztettem mádoszorra. Annyira druokkolok, hogy sikerüljön már egy sokkovászos kenyér Neked is
Emes! Kalácsot az édestészta/kalács elnevezésű programon, vagy a normál/alapprogramon tudsz sütni. Tejmentesre szívesen átalakítok receptet, csak írd meg, hogy mit szeretnél sütni. Örülök a sikeres kenyérsütésekről szóló hírednek, gratulálok.
Most megnéztem a Csomagolt kenyér receptjét, hát tényleg félreérthetően írtam, bocsánat Így hagyom, hogy meg tudjátok nézni, miről is beszélek, aztán majd később átjavítom.
Megnéztem Limara képeit az "Újévi Robbantott kenyérről". Limara! Ha ilyen rücskösen kel egy tészta, az már biztos, hogy nem jót jelent. Elkovászolódottaz egész liszt. Ezt lehetett volna elfelezni, az egyik felét félretenni a hűtőbe, a másik felével meg újraindítani egy kenyeret, de rövid kelesztési és dagasztási időkkel. A másik feléből pedig másnap lehet egy ugyanilyen kenyeret gyártani. Az a lényeg ilyenkor, hogy rengeteg liszt és egy kicsi plusz élesztő kerüljön a tésztába (meg persze folyadék), hogy az elkovászolódott tészta aránya kevesebb legyen a végső tésztában. Így jobb, hogy nem sütötted meg, mert élvezhetetlen kenyér lett volna belőle. Nagyon sajnálom, tényleg!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Ui.: Még adok enni a gyerekiemnek, addig visszanézegetek, de aztán mennem kell. Elköszönök majd.
Én a kalácsot szoktam gépben sütni, csak dagasztás programon állítom össze a tésztát, utána figyelem a kelesztést, majd ha már megkelt, átkapcsolok a síma sütésprogrammra.
Diétás recepteket nem ismerem, de szerintem a tejet bárhol helyettesítheted vízzel. Üdv
1:Az aszaszalt gyümölcsös kalácsot, v. valami hasonlót, mint a gyümölcskenyér meg lehet sütni a gépben? Ha igen melyik programon?
2:A diétás receptek között csak egy tejmenteset találtam, hol találok még ilyet?
Előre is köszi a válaszokat!
Ja! Margitka képzeld!
Kipróbáltam a BL112-es lisztet. Megfogadtam a tanácsodat, és úgy gondoltam, ha 15gkg mellé csak réteslisztet rakok akkor talán nem lágyul el annyira a tészta. És bejött! Az elsőnek ugyan egy kicsit beesett a teteje, de az íze nagyon jó volt, most lett kész a 2., ehhez már kevesebb folyadékot raktam (kb. 3,5dl) és nagyon szép lett.
Tényleg túl vagyun ka 13.000-ik hozzászóláson. Észre sem vettem reggel. Pedig szoktam figyelni a számlálót. Én is gratulálok Margitka ! Csak így tovább Lányok!
Módjával, de szeretem, köszönöm szépen..Bár épp most gondolkozom azon, hogy az ünnepi nagy kajálások után kéne egy kis diétás időszakot beiktatnom..De előtte meg megkóstolom a káposztádat..
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit