E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.01.02. 18:30 - #13035

Sziasztok!

Meghoztam Piroska képeit. Nagyon szépeket sütött szilveszterkor is:

Sajtos leveles Citromos karika Citromos karika mázzal Kinyomós linzer

Pizza1 Pizza2

Köszönöm a képeket, üdv, Margit


Gabye Előzmény | 2007.01.02. 16:21 - #13034

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantok, egy kérdés erelyéig..

Margitka: megvettem mindent a teljes kiörlésű búzakenyérhez, amit ajánlottál..Magamat ismerve nem fogom kibírni hétvégéig, ma vagy holnap este megsütök egyet hogy lássam, milyen lesz, nem ám a vendégek előtt kell a kukába landolnia:-)..Szóval a kérdésem, hogy ezekhez az arányokhoz kis- vagy nagy méretre állítsam a gépet?? Kis méret 750 g-ig, nagy méret 1 kg-ig...Válaszodat előre is köszönöm!..
Mindenkinek további szép estét, később jövök olvasgatni, mert látom van mit!!

Limara Előzmény | 2007.01.02. 15:14 - #13033

Jelentem, kisült a jénais zsúrkenyerem, nagyon szép lett! Csak azért küldöm el Margitkának, hogy lássátok, nem vagyok mindig olyan béna!

majorkaj Előzmény | 2007.01.02. 15:14 - #13032

Szia Piroska !

Megnéztem és ki van már javítva a recept.
Azt a kis fekete x-et már én is többször akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem.


EmMargit Előzmény | 2007.01.02. 15:13 - #13031

Szia Piroska!

Most kijavítottam.
Az x-ket majd leszedem, csak átnézegettem a recepteket és néhányat bejelöltem magamnak. Így volt a legegyszerűbb, de ez nem érint titeket.

A képeket majd hozom később, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2007.01.02. 15:11 - #13030

Sziasztok! Szia Margitka!

Most akkor ki van már javítva a csomagolt kenyér recept? A kenyeres recepteknél mi a nevek után az a kis fekete x? Nem mindegyiknél van ugyanis.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.01.02. 15:09 - #13029

Julika!

Ne tedd ezt légyszíííííííííííí...  ..ves

Ezt én rontottam el a recept leírásánál, tényleg úgy lehet érteni, ahogy Ti olvastátok. Ha egy kettőspontot tettem volna az első mondat végére már egyértelműbb lenne, de így sajnos nem az

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.02. 15:04 - #13028

Julika!

Én is átolvastam nem is egyszer a receptet, és én is úgy értettem, hogy dagasztás, 30 perc pihi, majd 20 perc dagasztás, 1 ó kelesztés, formázás, megint kelesztés és sütés!

Az a jó, hogy fény derült a félreértésre, de neked nem is lett belőle bajod!


majorkaj Előzmény | 2007.01.02. 14:47 - #13027

Na akkor én már soha többet nem szólalok meg és nem adok tanácsot senkinek. Jaj, de kellemetlenül érzem most magam.

EmMargit Előzmény | 2007.01.02. 14:44 - #13026

Szia Julika!

Ezen csodálkoztam, amikor elovastam a nap eseményeit. A képekből nekem nem volt egyértelmű a három kelesztés, de mindjárt megnézem őket újra. Szerencséd volt szerintem, hogy nem jártál így, mint Limara!  Ha nem rücskös a tészta, akkor nincsen baj, de ez tipikusan az, amiről az előbb írtam. Tk. lisztektől és burgonyapehelytől is tud hasonlóan kinézni egy tészta, de azért az mégsem ugyanaz.
Azt hittem az 1 óra első kelesztésre írtad, hogy hosszú. Végül is tényleg hosszabb, mint a megszokott 20 perc

Na megvárom, hogy Limara is megnézze még egyszer a receptet, azátn tényleg átjavítom, hogy más ne járhasson így vele.

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.01.02. 14:43 - #13025

ÉLimara ! Én értettem félre és magyaráztam be neked. Ezek szerint a hozzávalókat pihenteti Margitka 30 percet, csak egyszer dagaszt 20 percet és a gépben egyszer keleszt 1 órát....stb.
Ezer bocsánat, mert az én butaságomat adtam neked tovább. Jaj, emiatt kell valamivel kárpótoljalak.

Limara Előzmény | 2007.01.02. 14:39 - #13024

Margitka! Köszönöm! Mitől lehet ez az elkovászolódás? Pedig 25 dkg helyett csak 20 dkg-ot tettem bele, mert nem volt több. Én mindig így járok a sokkovászos kenyereimmel!

Lehet, hogy félreértettem a receptet, mindjárt megnézem! Üdv


majorkaj Előzmény | 2007.01.02. 14:38 - #13023

Szia Margitka !

Én pedig már többször így sütöttem a Csomagolt kenyeret. A fázis képeknél is kiderült, hogy háromszor van kelesztve. Azt hittem ez a sok kovász és a tk.lisztek miatt van így. Nekem fel sem tűnt, hogy nem így kellett volna. És már többször írtam, hogy nem állok neki, mert olyan hosszú a kelesztési ideje.

Látod Limara ! Mások hibájából is tanulunk mindig és kiderülhetnek az esetleges elírások.


EmMargit Előzmény | 2007.01.02. 14:32 - #13022

Sziasztok!

Piroska! Nogea levelét kaptam meg tegnap, neki válszoltam. Most megnéztem, megérkezett a leveled a képekkel, majd délután hozom. Most még van egy kis dolgom, de majd igyekszem.

A kerek hozzászóláshoz a gratulációt köszönöm, én sem vettem észre. Örülök, hogy ilyen szépen haladunk, tényleg csak így tovább

Limara! Jaj, nagyon sajnálom a kenyeredet. Valami félreértés van ám, mert azt a kenyeret egyszer dagasztottam a gépben, egyszer kelesztettem, majd kiborítottam a gépből, átgyúrtam, formáztam és úgy kelesztettem mádoszorra. Annyira druokkolok, hogy sikerüljön már egy sokkovászos kenyér Neked is

Emes! Kalácsot az édestészta/kalács elnevezésű programon, vagy a normál/alapprogramon tudsz sütni.
Tejmentesre szívesen átalakítok receptet, csak írd meg, hogy mit szeretnél sütni.
Örülök a sikeres kenyérsütésekről szóló hírednek, gratulálok.

Most megnéztem a Csomagolt kenyér receptjét, hát tényleg félreérthetően írtam, bocsánat  Így hagyom, hogy meg tudjátok nézni, miről is beszélek, aztán majd később átjavítom.

Megnéztem Limara képeit az "Újévi Robbantott kenyérről". Limara! Ha ilyen rücskösen kel egy tészta, az már biztos, hogy nem jót jelent. Elkovászolódottaz egész liszt. Ezt lehetett volna elfelezni, az egyik felét félretenni a hűtőbe, a másik felével meg újraindítani egy kenyeret, de rövid kelesztési és dagasztási időkkel. A másik feléből pedig másnap lehet egy ugyanilyen kenyeret gyártani.
Az a lényeg ilyenkor, hogy rengeteg liszt és egy kicsi plusz élesztő kerüljön a tésztába (meg persze folyadék), hogy az elkovászolódott tészta aránya kevesebb legyen a végső tésztában.
Így jobb, hogy nem sütötted meg, mert élvezhetetlen kenyér lett volna belőle.
Nagyon sajnálom, tényleg!

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

Ui.: Még adok enni a gyerekiemnek, addig visszanézegetek, de aztán mennem kell. Elköszönök majd.


Limara Előzmény | 2007.01.02. 14:13 - #13021

Szia Emes!

Én a kalácsot szoktam gépben sütni, csak dagasztás programon állítom össze a tésztát, utána figyelem a kelesztést, majd ha már megkelt, átkapcsolok a síma sütésprogrammra.

Diétás recepteket nem ismerem, de szerintem a tejet bárhol helyettesítheted vízzel. Üdv


emes Előzmény | 2007.01.02. 13:45 - #13020

Sziasztok lányok!

Két kérdés.

1:Az aszaszalt gyümölcsös kalácsot, v. valami hasonlót, mint a gyümölcskenyér meg lehet sütni a gépben? Ha igen melyik programon?

2:A diétás receptek között csak egy tejmenteset találtam, hol találok még ilyet?

Előre is köszi a válaszokat!

Ja! Margitka képzeld!

Kipróbáltam a BL112-es lisztet. Megfogadtam a tanácsodat, és úgy gondoltam, ha 15gkg mellé csak réteslisztet rakok akkor talán nem lágyul el annyira a tészta. És bejött! Az elsőnek ugyan egy kicsit beesett a teteje, de az íze nagyon jó volt, most lett kész a 2., ehhez már kevesebb folyadékot raktam (kb. 3,5dl) és nagyon szép lett.

Tsók: Emes


majorkaj Előzmény | 2007.01.02. 13:38 - #13019

Szokimoki !

Tényleg túl vagyun ka 13.000-ik hozzászóláson. Észre sem vettem reggel. Pedig szoktam figyelni a számlálót. Én is gratulálok Margitka ! Csak így tovább Lányok!


szokimoki Előzmény | 2007.01.02. 13:23 - #13018

Margitka!

Gratulálok! Te vagy a 13.000-ik hozzászóló!


Gabye Előzmény | 2007.01.02. 12:27 - #13017

Módjával, de szeretem, köszönöm szépen..Bár épp most gondolkozom azon, hogy az ünnepi nagy kajálások után kéne egy kis diétás időszakot beiktatnom..De előtte meg megkóstolom a káposztádat..

ILDIKO Előzmény | 2007.01.02. 12:15 - #13016

Gabye, szereted a Szekelykaposztat? Kanalazok at neked akkor.

LIMARAM, susd le a robbanos kenyeret mert EN nagyon szeretni fogom. IGY dupla hejja lesz.EN imadom. Pont jol jon a kaposztamhoz. Koszi!

 


[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU