Köszönöm szépen!Hétvégén fogom sütni, addig útba ejtem a bio boltot..Remélem jól fog sikerülni, és most ígérem ellenőrzöm a programot, és megpróbálom leállítani sütés előtt, hogy megkeljen, ahogy tanácsoltad:-)
Bioboltban kapsz adalék nélkülit. Ha ez nem esik útba holnap, akkor átmenetileg pótolhatod burgonypüré porral/pehellyel is. Ez is jó, de ebben egyéb dolgok is vannak, hosszú távon nem ezt használom.
Most már tényleg fáradok. Olvasom, de leblokkolok. Bevágok neki, de nem nagyot. Kevésbé kelesztem, mint amennyi igazán kellene neki... Feladom. Majd holnap nekifogok újra. Bár sejtem, mint macska az esőt. Nelly
A jénaiban addig kell keleszteni, amíg szép nagyra megkel a tészta, de mégis kicsit kevésbé, mint amennyire igazán kellene neki. Na ez jó, ugye?? A szabadon kelesztéshez képest sokkal gyorsabban kel. Nézd meg a fotókat, szerintem segítenek. Julika képeit is érdemes megnézni, pont a napokban küldte a Csomagolt kenyeréről a fázisképeket. Üdv, Margit
félidőben bevágsz neki (nem ököllel) hanem pengével. 3 csíkot. Meddig? Keddig! na, jó úgy kb. talán egy óra, de ez függ, hogy hány fok van a helységben. A sütőbe én akkor teszembe amikor bekapcsolom, még ott is kel a kenyér. 220 fokon sütőm. A pék bácsi azt mondta, hogy ezen a fokon vagy még magsabb fokon sütik a kenyeret.
Tehát összegzem a tippeket: elkészítem a gépben, aztán mikor keleszteni akarna, átteszem a jénaiba. Ebben kelesztem. ( de meddig?) Aztán megsütöm. (hány fokon és meddig?) Asszem, már mindent értek, csak még kérdezek....Nelly
A sütőben sült kenyerekhez több élesztő és valamivel kevesebb folyadék kell. Emiatt igaziból előre el kell dönteni, hogy mit is szeretnál sütni. Persze előfordult már, hogy gépinek indult egy kenyerem és sütős lett belőle, de azért nem ez a jellemző.
Kalkuláld bele, hogy a tészta még kel, amikor a jénait beteszed a sütőbe, mert a jénai lassan melegszik fel. Az első ilyen kenyeremet majdnem túlkelesztettem emiatt.
Cserepesedni akkor fog a kenyér, amikor kiveszed és hűl. Az igazán cserepes kenyeret hallani lehet, ahogy pattog. Nagyon jópofa
Kérdezzél csak, ha valami még nem egyérttelmű! Üdv, Margit
Nem kell levenni a tetőt. Ha úgy látod, hogy szép a szine a tetejének, de mikor kiveszed esetleg az oldala vagy az alja nem elég szép szinú akkor a rácsra visszateszed. Spricceld meg vizzel (virág locsoló) és még süsd egy kicsit. Cserepes lesz. Vigyázz a kezedre, meg ne égesd.
Ki írta meg azt a címet, ahol a startlap kincsvadászat megfejtései voltak? Hálás köszönetem utólag is. Úgy néz ki nyertünk vele egyet a legkisebb értékű ajándékok közül.
Bár furcsa, mert e-mailben értesítettek, de a honlapon a nyertesek közt nem vagyunk fent.
köszönöm a tippeket. Megvallom, én már tavalyi kenyeret nem adnék a családnak. Micsoda dolog? Ja, és ezek sütésénél írtátok, hogy leveszem a tetőt, meg rajta hagyom akármikor? Nelly
Sziasztok Pékecskék!
Egy kérdésem lenne: hétvégén jönnek a barátnőim vendégeskedni:-)..És mindketten olyan diétán vannak - allergia, illetve betegség miatt - hogy nem ehetnek fehér kenyeret, csak TK, vagy rozskenyeret..Tudtok nekem segíteni?? Van olyan recept, amihez nem kell kovász - mivel harmadik kenyerem lesz a kis drága, és a kovászkészítéshez még erőt kell gyűjtenem:-)..- Szóval van valami egyszerű, jól bevált és lehetőleg még általam sem elrontható receptetek a számomra?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit