E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

zazimami Előzmény | 2006.12.30. 22:07 - #12815

Én nagyon szeretem a régi dolgokat. Mindent szeretnék megtartani, ami régi, imádom a régi fényképeket, apróságokat, bútorokat....mindent-mindent ami régi. Én még nem vagyok nagyon öreg (27 éves) :) lehet hogy ezért vonzódom ezekhez a dolgokhoz, nekem sokat "mondanak" a régi tárgyak. A kép amit a kertesbe feltettem, az is egy több mint 100 éves házikón lévő jégcsap volt. (mármint a ház volt annyi idős, nem a jégcsap...)

bezsa Előzmény | 2006.12.30. 22:06 - #12814

Szia Zazimami! Nem az a lényeg, hogy bonyolult legyen egy süti, hanem, hogy finom. Nagyon gusztik a sütik. Megkinálsz?

nelly52 Előzmény | 2006.12.30. 22:02 - #12813

Zazimami! Nagyon szépek a sütijeid! Olyan guszták, hogy legszívesebben beleharapnék!Nelly

kenyerke Előzmény | 2006.12.30. 21:58 - #12812

Kartika, én a magán fotók nagy részét kiszanáltam, mert volt alkalmam megtapasztalni, hogy idővel csak lommá válik az egész. Különösen akkor ha nincs kire hagyni. Ha van is, egy idő után minden a jelentőségét veszti. Az élet megy tovább.

Az öreg, akinek a hagyatékát, jobban mondva, valaha értéknek vélt életének romjait felszámoltuk. Az utolsó szakaszban az albumjai felett siratta önmagát. Kofferszámra dobtuk ki a régi rendezetlen, ömlesztett képeket.


zazimami Előzmény | 2006.12.30. 21:50 - #12811

Köszi Bezsa a receptet, ki fogom próbálni, aztán majd meglátjuk...

Én csak kis egyszerű dolgokat sütöttem.
Sajna leveles vajas tésztát még nem tudok készíteni, ezért fagyasztott tésztából lett a sajtos és szezámmagos rúd. Linzerimádóként pedig újítottam egy kicsit. A kisült linzerkarikára a daráltkekszes masszából tettem egy karikát (lekvárral ragasztottam oda), majd bevontam csokival. Nekem izlik.

kekszes linzer

közepe

sajtos és szezámmagos rúd

Bocsi a sok képért...


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 21:41 - #12810

Kartika valahol olvastam és jó ötletnek találtam, hogy a fotókat ditálissal lefotozni és úgy elmenteni. " hónapja kiirtam magamnak egy cetlire ide az orrom elé. Majd ha az iroda elköltözik és jobban férek megcsinálom.

bezsa Előzmény | 2006.12.30. 21:39 - #12809

Akar valaki szarvast csinálni. Keresek neki receptet. he-he

Vagy vad disznót? Na én ma a vesztemet érzem. Párom elment aludni én meg itt cincogok.


Kartika Előzmény | 2006.12.30. 21:38 - #12808

Ja el vagyok foglalva még scenelgetek, rendezem a családi memoárt. Jelenleg a dédapámnál tartok és a régmultban járok. Nagy vágyam volt ez a masina és most a fiam meglepett vele karácsonyra. Igy rendezni tudom és megmentem a képeket az örökkévalóságnak. Sajnos a régi képek egy része halványul el, sőt némelyik már szinte nem is látszik a szineseknek. (a guta kerülget) most rendbe teszem őket és rendezem. Sok szabad helyem lesz a szekrénybe, most fél szekrény a képalbumokkal van tele. Épp gondolkodtam, ezek az albumok vagy min.20 eft-ot érnek, ha nem többet és a benne levő rengeteg kép! rendezve, feliratozva. Egy időben, mig nem volt digitális kép, nagyon sokat fotoztam és előhivattam őket, felíratoztam, rendeztem évek szerint, helyek szerint. Egy vagyon van bennük.Most nem tudom mit fogok velük csinálni. Mindent feldolgozom, dvd-re irom őket és mi lesz a képekkel? A képeket azért sajnálnám kidobni, a berakot is, de a másik cél a megőrzés mellett az, hogy legyen helyem.

bezsa Előzmény | 2006.12.30. 21:31 - #12807

Ezt találtam a nyúlról és az érlelésről.

 

A vadhúsok pihentetése, érlelése

Fontos, hogy elejtése után a vad bőrében vagy tollában álljon egy ideig, így izomrostjai megpuhulnak, és zamatanyaga javul, tökéletesedik. Hogy mennyi ideig kell pihentetni? - Ez függ az időszaktól, a hőmérséklettől és a vadhús tömegétől. Melegebb időben apróvadnál ez a folyamat egy-két nap alatt, míg nagyvadnál két-három nap alatt zajlik le. Hűvösebb időben ugyanehhez apróvadnál három-négy nap, nagyvadnál hat-nyolc nap szükséges. Ezt a folyamatot segíti kedvező­en a vadhús bepácolása.


Kartika Előzmény | 2006.12.30. 21:22 - #12806

Ja a pácolt pulykamellhez! Én mindig fólia alatt sütöm és mikor puha már, akkor veszem le a fóliát és sütöm szép pirosra. Ilyenkor nem csapkod a zsir.

Kartika Előzmény | 2006.12.30. 21:21 - #12805

Aranyos vagy Julika, hogy féltesz, igyekszem pihenni, de most sülnek kis apró sós-mandulás sütik, holnap még készül a kelt fasirtos csiga, még meg kell tölteni a második adag fánkokat, és csinálom a diós sajtkrémet, amit piritoskenyérrel finom enni. a májpástétom a férjem specialitása már készen van. Délelőtt megcsinálom ezeket már minden elő van készítve, délután pedig pihenek.
az unokát ma vittem haza, és fodrásznál voltam utána, majd benéztem a csarnokba, mert arra felé vagyok a fodrásznál.

Ildikó, örülök hogy jókat nevetsz, erről szól a játék, hogy jól szórakozzunk és törjük a fejünket. Szokimoki és Nelly szokott még rém jópofa dolgokat irni, én is jót derülök rajta.
Holnap még igyekszem jelentkezni.

nelly52 Előzmény | 2006.12.30. 21:19 - #12804

Csak kapkodom a fejem, míg nézem az utolsó hsz-eket. Főzöm a pudingba a habot, és csirkemellet pácolok.Hm? Én a sajtos akármire szavazok. Majd azt is elolvasom a Bármit...-ben.Nelly

kenyerke Előzmény | 2006.12.30. 21:16 - #12803

Szia Margit!

Nagyon kedves vagy! Majd igyekszem!


Gabye Előzmény | 2006.12.30. 21:16 - #12802

Néunk is mindig van a fagyasztóba..Rákóczi túróshoz, vagy Hölgyszeszélyhez szoktuk használni..És természetesen madártejhez!!:-))

EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 21:12 - #12801

Szia Piroska!

Aha, így már értem. Szerintem ezzel nem sokat tudsz kezdeni, legfeljebb egy fazékban kell körbepirítani és esetleg ferdén egy fedőt is rá tudsz tenni. Így talán kevésbé spriccel szerteszét. Üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 21:12 - #12800

Piroska nekem van egy nyeles sűrű szövésű hálom amit ilyenkor rátszek. A rántott májat is úgy csinálom, mert nagyon tud fröcskölni.

Kicsit takard le fedővel, amíg spriccel.


Piroska Előzmény | 2006.12.30. 21:05 - #12799

Sziasztok!

Szóval a 80 dkg pulykamell egyben ázik 2 órát a húslevesben citrom - és hagymakarikákkal. Utána kevés olajon kell minden oldalán megpirítani. Így lenne finom sült jellege a párolás után. De kiűz a konyhából úgy csapkod hiába törölgetem szárazra.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 20:57 - #12798

Limara!

A gázon van még a puding, amikor belekeverem a felvert habot és néhány pillanatig még hagyom a lángot alatta. Nem igazán esik össze, mert gyakorlatilag belefőzöm. Nagyon finom íze van ,  a végeredmény hasonlít a madártejhez. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 20:57 - #12797

Limara!

A gázon van még a puding, amikor belekeverem a felvert habot és néhány pillanatig még hagyom a lángot alatta. Nem igazán esik össze, mert gyakorlatilag belefőzöm. Nagyon finom íze van ,  a végeredmény íze hasonlít a madártejhez. Üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.12.30. 20:51 - #12796

Köszi Gabye! Ezt a krémet még nem ismertem, de most kipróbálom A fagyasztóm úgyis tele van tojásfehérjével

[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU