Én nagyon szeretem a régi dolgokat. Mindent szeretnék megtartani, ami régi, imádom a régi fényképeket, apróságokat, bútorokat....mindent-mindent ami régi. Én még nem vagyok nagyon öreg (27 éves) :) lehet hogy ezért vonzódom ezekhez a dolgokhoz, nekem sokat "mondanak" a régi tárgyak. A kép amit a kertesbe feltettem, az is egy több mint 100 éves házikón lévő jégcsap volt. (mármint a ház volt annyi idős, nem a jégcsap...)
Kartika, én a magán fotók nagy részét kiszanáltam, mert volt alkalmam megtapasztalni, hogy idővel csak lommá válik az egész. Különösen akkor ha nincs kire hagyni. Ha van is, egy idő után minden a jelentőségét veszti. Az élet megy tovább.
Az öreg, akinek a hagyatékát, jobban mondva, valaha értéknek vélt életének romjait felszámoltuk. Az utolsó szakaszban az albumjai felett siratta önmagát. Kofferszámra dobtuk ki a régi rendezetlen, ömlesztett képeket.
Köszi Bezsa a receptet, ki fogom próbálni, aztán majd meglátjuk...
Én csak kis egyszerű dolgokat sütöttem. Sajna leveles vajas tésztát még nem tudok készíteni, ezért fagyasztott tésztából lett a sajtos és szezámmagos rúd. Linzerimádóként pedig újítottam egy kicsit. A kisült linzerkarikára a daráltkekszes masszából tettem egy karikát (lekvárral ragasztottam oda), majd bevontam csokival. Nekem izlik.
Kartika valahol olvastam és jó ötletnek találtam, hogy a fotókat ditálissal lefotozni és úgy elmenteni. " hónapja kiirtam magamnak egy cetlire ide az orrom elé. Majd ha az iroda elköltözik és jobban férek megcsinálom.
Ja el vagyok foglalva még scenelgetek, rendezem a családi memoárt. Jelenleg a dédapámnál tartok és a régmultban járok. Nagy vágyam volt ez a masina és most a fiam meglepett vele karácsonyra. Igy rendezni tudom és megmentem a képeket az örökkévalóságnak. Sajnos a régi képek egy része halványul el, sőt némelyik már szinte nem is látszik a szineseknek. (a guta kerülget) most rendbe teszem őket és rendezem. Sok szabad helyem lesz a szekrénybe, most fél szekrény a képalbumokkal van tele. Épp gondolkodtam, ezek az albumok vagy min.20 eft-ot érnek, ha nem többet és a benne levő rengeteg kép! rendezve, feliratozva. Egy időben, mig nem volt digitális kép, nagyon sokat fotoztam és előhivattam őket, felíratoztam, rendeztem évek szerint, helyek szerint. Egy vagyon van bennük.Most nem tudom mit fogok velük csinálni. Mindent feldolgozom, dvd-re irom őket és mi lesz a képekkel? A képeket azért sajnálnám kidobni, a berakot is, de a másik cél a megőrzés mellett az, hogy legyen helyem.
Fontos, hogy elejtése után a vad bőrében vagy tollában álljon egy ideig, így izomrostjai megpuhulnak, és zamatanyaga javul, tökéletesedik. Hogy mennyi ideig kell pihentetni? - Ez függ az időszaktól, a hőmérséklettől és a vadhús tömegétől. Melegebb időben apróvadnál ez a folyamat egy-két nap alatt, míg nagyvadnál két-három nap alatt zajlik le. Hűvösebb időben ugyanehhez apróvadnál három-négy nap, nagyvadnál hat-nyolc nap szükséges. Ezt a folyamatot segíti kedvezően a vadhús bepácolása.
Aranyos vagy Julika, hogy féltesz, igyekszem pihenni, de most sülnek kis apró sós-mandulás sütik, holnap még készül a kelt fasirtos csiga, még meg kell tölteni a második adag fánkokat, és csinálom a diós sajtkrémet, amit piritoskenyérrel finom enni. a májpástétom a férjem specialitása már készen van. Délelőtt megcsinálom ezeket már minden elő van készítve, délután pedig pihenek.
az unokát ma vittem haza, és fodrásznál voltam utána, majd benéztem a csarnokba, mert arra felé vagyok a fodrásznál.
Ildikó, örülök hogy jókat nevetsz, erről szól a játék, hogy jól szórakozzunk és törjük a fejünket. Szokimoki és Nelly szokott még rém jópofa dolgokat irni, én is jót derülök rajta.
Holnap még igyekszem jelentkezni.
Csak kapkodom a fejem, míg nézem az utolsó hsz-eket. Főzöm a pudingba a habot, és csirkemellet pácolok.Hm? Én a sajtos akármire szavazok. Majd azt is elolvasom a Bármit...-ben.Nelly
Aha, így már értem. Szerintem ezzel nem sokat tudsz kezdeni, legfeljebb egy fazékban kell körbepirítani és esetleg ferdén egy fedőt is rá tudsz tenni. Így talán kevésbé spriccel szerteszét. Üdv, Margit
Szóval a 80 dkg pulykamell egyben ázik 2 órát a húslevesben citrom - és hagymakarikákkal. Utána kevés olajon kell minden oldalán megpirítani. Így lenne finom sült jellege a párolás után. De kiűz a konyhából úgy csapkod hiába törölgetem szárazra.
A gázon van még a puding, amikor belekeverem a felvert habot és néhány pillanatig még hagyom a lángot alatta. Nem igazán esik össze, mert gyakorlatilag belefőzöm. Nagyon finom íze van , a végeredmény hasonlít a madártejhez. Üdv, Margit
A gázon van még a puding, amikor belekeverem a felvert habot és néhány pillanatig még hagyom a lángot alatta. Nem igazán esik össze, mert gyakorlatilag belefőzöm. Nagyon finom íze van , a végeredmény íze hasonlít a madártejhez. Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit