E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

vargakati Előzmény | 2006.12.30. 14:58 - #12755

Na készen lettek a zsemlék. Nagyon jók. Igaz az alja egy kicsit jobban megsüt, mint kellett volna. Majd legközelebb megpróbálom a sütőben feljebb tenni a tepsit. Vagy lejjebb? Már nem is tudom.

puszi mindenkinek, sziasztok.


szokimoki Előzmény | 2006.12.30. 14:34 - #12754

Sziasztok Lánykák! 

Ki mit süt főz sziveszterre? Látom, azért már készülnek a fincsi fánkok és tészták! Én most nem készülök semmi különösebbel. karácsonykor jól kisütkéreztem magam. kellett összesen 6 beiglit csinálnom, ami nagy szó mert még 1-1 rúd is nehezen fogy el. Ez az nlc-s beigli nagyon bejött, és ismételni kellett. meg csinálnom kellett még egy tepsi zserbót is. Azóta sajtos rudat sütögettem, meg túrófánkot. Tegnap este meg almás sütit. Nálunk szilveszterkor már hagyomány, hogy veszek füslit (nálunk csak az a virsli a menő) hosszában kettévágom, teletömködöm reszelt sajttal és be a sütőbe. hétfőn, meg jöhet a lencsefőzelék, hogy jövőre legyen mit a tejbe aprítani.


vargakati Előzmény | 2006.12.30. 14:30 - #12753

Sziasztok!

Csak mos tudtam egy kicsit benézni, mert ma itthon van a férjem, és hát ilyenkor az övé a gép.

Köszi az átváltási tippet megpróbálkozom.

Amúgy nagyom kreatív vagyok ilyen téren. A császárzsemle receptjét úgy készítettem el, hogy 30dkg kenyérliszthez kevertem 20dkg teljes kiörlésű lisztet. Most sülnek a sütőben. Majd megírom milyenek lettek a men túl profi sütőm ellenére.

Viszont lenne egy tippen a sajtosrolóhoz. Barkácsáruházban kell menni, és venni egyszerű csövet. Mondjuk rézcsövet. Az van több átmérőben is. Még nem próbáltam, de gondolom, ha régen beváltak a rézedének...

Puszi: vargakati


majorkaj Előzmény | 2006.12.30. 14:07 - #12752

Renáta !

A Ferdinánd kifli a Fórumozók receptjei között a  Kenyér,péksütemény alatt BACONOS FERDINÁND KIFLI néven található. Sajnos én nem tudom kitenni a linkjét.


Limara Előzmény | 2006.12.30. 13:43 - #12751

Szia Margitka!

Most nézegetem éppen a Nagy süteményeskönyvet, abban az égetett tészta két féleképpen is meg van. Ha zsírral készíti, képviselőfánknak, ha vajjal, akkor profiterole-nak nevezi. Majdnem uaz, 1 bögre víz, 90 g vaj, 1 bögre finomliszt, 3 tojást ír hozzá, az eljárás ugyanaz mint a képviselőfánknál. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 10 percig süti.Végül ezt nem vágja ketté, hanem lukat fúr bele, és csokikrémmel tölti meg.

Sajtroló formának talán a fanyelű húsklopfoló lenne jó, ha alufóliával jól betekernéd, nem égne meg.

Fedinándkiflit én sem találom, pedig megesküdnék rá, hogy innen vettem a receptet

Küldtem neked képeket, üdv


EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 13:15 - #12750

Szia Rózsakvarc!

A formán már két napja töröm a fejemet, de nem tudtam még kitalálni semmit.

A margarinos válaszodat köszönöm, akkor azt ki fogom próbálni. Ezt gondoltam, hogy talán jó lenne, de reméltem, hogy valaki már kipróbálta előttem és el is meséli  

További szép napot kívánok, üdv, Margit


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.12.30. 13:07 - #12749

Margitka!

Forma ügyben sajnos nem tudok segíteni.Nincs ötletem,hogy mivel lehetne a formát helyettesíteni. De szerintem már ki is találtad.

Én mindig margarint használok az égetett tésztákhoz. Zsírral nekünk túl nehéz a tészta, és jobban is ízlik margarinnal.

 


renata Előzmény | 2006.12.30. 12:47 - #12748

KÖSZÖNÖM MA MEGIS SÜTÖM A KIFLIKET, DE A FELTEKERÉSNEK MI A TRÜKKJE??? EZ A TÉSZTA ALKALMAS TÖLTÉSRE SONKA, SAJT , KOLBI GOMBA STB???

ÉS A JÉNAIAIMAT NYÁR ELEJÉN KIDOBÁLTAM: MINEK AZ MÁR LEJÁRT....NEM DIVAT...LÁM-LÁM MOST MILYEN JÓ IS LENNE!!!

DE KAPTAM MÁZAS CSERÉPTÁLAKAT ---AZ IS ALKALMAS KENYÉR SÜTÉSRE ???? MERT VASN KÖZTE UGYNEVEZETT KACSÁS TÁL!!!PÓTOLJA A JÉNAIT???

PUSZ


EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 12:19 - #12747

Sziasztok!

Bajban vagyok   Na nem nagyban, csak nem tudok sajtost sütni. Nincs formám és nem tudtam semmi okosat kitalálni a sajtos rolóhoz és nincs zsírom az égetett tésztához. Szerintetek az égetett tésztát margarinnal esetleg vajjal meg lehet csinálni?

Nem tudom, mit csináljak conf44.gif, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 12:11 - #12746

Szia Renata!

LALA KIFLI (DONDENENE) - Limara

A Ferdinánd kiflit én sem találom, de a Lalát kitettem ide, hogy ne kelljen keresned tovább. Üdv, Margit


renata Előzmény | 2006.12.30. 12:00 - #12745

SZIA LIMARA!!

NEM TALAÁLOM A LALA FÉLE SÓS KIFLIT, SEM A FERDINÁND KIFLIT!! KÉRLEK SEGITS, HOGY PONTOSABBAN HOL KERESSEM!!!

KÖSZÖNÖM A DIÉTÁS KENYÉR RECEPTKET!!! KEDDEN MEGYEK BESZERZŐ KÖRÚTRA!!!

PUSZI MINDENKINEK !!!


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 11:35 - #12744

Zazimami itt van egy reci!

Kókuszos mandulacsók (vagy dió (Koekje)

2 tojásfehérje
9 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
7 dkg darált mandula v. dió
3 dkg apró darabokra tördelt étcsokoládé

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd továbbverve apránként beleszórjuk a porcukrot.
A kókuszreszeléket, a mandulát meg a csokidarabkákat beleforgatjuk. Kizsírozott tepsire nem túl közel egymáshoz evőkanálnyi csókokat ültetünk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Kivéve a tepsin még pár percig pihentetjük, majd rácson lehűtjük.

 

Mandula helyett szerintem jó a dió is.


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 11:32 - #12743

Renata amióta itthon sütöm a kenyeret sokkal kevesebbet fogyasztok belőle, mint régen. (na nem azért, mert rossz) Persze meg kell kóstolni amit sütött az emberlánya, de csak ellenőrzésképpen. Eleinte mi is jobban nekiestünk, de most már látom az állagán, hogy jó, egy falat belőle és kész. Inkább délelőtt fogyasztok belőle, este már nem.

EmMargit Előzmény | 2006.12.30. 11:30 - #12742

Sziasztok!

Emes! Üdvözöllek nálunk!

Rózsakvarc jól írta. A BL 112-es a félfehér kenyérliszt, ez nem lisztkeverék, csak nagyon lágyítja a tésztát. Apránként el lehet használni másik lisztekhez.

Kiflireceptem nekem is van, ez is alkalmas minden féle sós töltésekre. Többek között a virslis buci is ebből készül. A bal oldalon, az én receptjeimnél, a péksütemények között lelhető fel. Érdemes ezt is megnézni, bár a Lalának is nagyon nagy sikere van.

Renata! Bezsa idemásolta az egyetlen olyan receptemet, ami teljes egészében tk. lisztből készül. Ennek dacára  - mármint, hogy tk lisztből készül - egész elfogadható állagú kenyér lesz belőle.

Zazimami! Kókuszcsók receptet nem tudok, de biztos jelentkezik majd valaki egy jó ötlettel.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 11:09 - #12741

kelljen ( a nagy sietség)

bezsa Előzmény | 2006.12.30. 11:09 - #12740

Renata!

Ezt a kenyeret szoktam a fiamnak sütni. Nagyon szereti.

Az igaz, hogy én a géppel csak összeállítom a tésztát. Jobb szeretem sütőben.

Idemásolom, hogy ne keljen keresgélned.

Teljes kiőrlésű búzakenyér:

24 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
24 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 ek burgonyapehely

2 kk sikér 
1,7 dl kefir
1,6 dl víz (+ annyi, hogy a tészta összeálljon)
1,5 dkg margarin
1 púposabb kk só
1 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav vagy 1 ek 10%-os ecet
1/4 kocka friss élesztő (szűken mérve)

 

A burgonyapelyhet azért tenném a kenyérbe, hogy egy kicsit lágyítsa. 
A sikérből gondolkoztam, hogy mennyit írjak, de végül a 2 kávéskanálnál maradtam, talán nem kellene nagyon megpúpozni, de az egyet kevésnek gondolnám.
Az élesztő nagyon rázós dolog. Ennyi fehérliszthez elég lenne 1/5 kocka, de a teljes kiőrlésű liszthez ezt kevésnek gondolom. Itt a különbség 25 gramm, megpróbálhatod ezt elfelezni elsőre. Tehát nem 1,25 dkg-ot teszel bele, hanem 1,12 dkg-ot, ha van digitális mérleged. Ha nincs, akkor maradjon a szűk 1/4 kocka.
A folyadék valószínűleg picit kevés, mert a teljes kiőrlésű liszt valamivel több folyadékot vesz fel, mint a fehér. Vigyázz, hogy túl lágy azonban ez a tészta se legyen.

Nos ennyi, ami eszembe jutott. Kíváncsian várom az eredményről a beszámolót, ha megtetszik a recept és megpróbálkozol vele. Garanciát nem merek válallni érte, de szerintem azért biztos ehető lesz.

 

Szia Margit!

Megsütöttem a csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeremet. Hát teljes sikerről számolhatok be. Még a férjemnek is ízlik!! Puha lett, szépen vágható, egy kicsit tömöttebb mint a fehér kenyér.

0,8 dl vizet raktam még hozzá az általad ajánlott mennyiségen kívül, és margarin helyett olívaolajat használtam.

Nagyon köszönöm a segítségedet!

 

 


emes Előzmény | 2006.12.30. 10:42 - #12739

Renáta!

Rájöttem hogy hol láttam a kalóriás recepteket:www.vitamill.hu

Nem sok van az oldalon, és ráadásul a Vitamillnek nincs is tönkölylisztje, de azért nézd meg.

Pá: Emes


emes Előzmény | 2006.12.30. 10:32 - #12738

Hali!

Úgy örülök ennek a sok válasznak, KÖSZÖNÖM mindenkinek! És dehogy adom fel!!! Egy pár fehérkenyér után rá akarok állni én is a tönkölyre.

Erre a fórumozásra rá lehet szokni úgy látom: függő leszek?

Tsók mindenkinek: Emes


emes Előzmény | 2006.12.30. 10:27 - #12737

Szasztok!

Először is köszi Limara!

Másodszor:Renáta!

Régóta olvasgatok a tönkölyről, ami nagyon egészséges, sok vitamint és ásványianyagot tartalmaz. Valahol találtam egy oldalt, ahol a receptek mellett oda van írva, hogy egy szelet kenyér mennyi kalóriát tartalmaz. Ha megtalálom megírom.

Tsók: Emes


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.12.30. 10:23 - #12736

Sziasztok!

Emes! Én korábban véletlenül vettem BL 112-es lisztet. Olyan borzasztó kenyeret sütöttem belőle, mint még soha. Margitkát kérdeztem,hogy milyen ez a liszt? Ő írta nekem, hogy lágyítja a tésztát. Javaslata az volt, hogy ne dobjam ki, egy nagyon keveset tegyek csak a kenyérbe. Én 50 dkg liszthez teszek 1-2 evőkanállal. Ilyen kis mennyiségben nem rontja el a kenyeret. Igaz nagyon lassan fogy így a liszt. Az én BL 112-es lisztemben egyébként nincs semmilyen adalék. (Nekem is kenyérsütőgép van rajta. Ferencvárosi malom lisztje. A BL 80-as lisztjét most próbáltam ki. Úgy döntöttem, inkább maradok a Szabó Malom lisztjeinél.) Igaz én sütőben sütöm a kenyeret, a kenyérsütőhöz nem tudok mit szólni.

Ne add fel! Sikeres sütögetés kívánok.

 


[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU