Szia Emes, rákerestem, valóban azt írja, hogy a BL 112 félfehér kenyérliszt. Szerintem akkor nyugodtan kipróbálhatod Margitka alapreceptjét, talán a folyadékból tartsál vissza 1-2 evőkanálnyit, és csak akkor add hozzá, ha szükséges.
Hát a kilókról inkább ne beszéljünk, bizony a kenyérsütés nem fogyókúra, de ki tud ellenállni a finom illatoknak
Itt a bal oldalon Margitka és a fórumozók receptjei között böngésszél, rengetek jobbnál-jobb kenyérrecept van, a legtöbb keveri a fehér és a tönköly, vagy teljeskiőrlésű, vagy más egészségesebb liszteket. Ha sok rozsos kenyeret akarsz, akkor érdemes Kenyérke receptjeit megkeresned! Egyébként bármelyik receptben helyettesítheted a fehér liszt egy részét teljeskiőrlésű egészségesebb liszttel.
Sós kiflik közül itt nagyon nagy sikere van a Lala kiflinek, nagyon finom a Ferdinánd kifli is, amibe sült bacon és sajt van. Szintén bal oldalon a fórumozók receptjei között megtalálod! Üdv
Mindjárt visszaolvasok, de ez a liszt szerintem nem tartalmaz semmilyen adalékot, különben meg sem vettem volna. Ezt két dologból gondolomom:1-összetevők:búzaliszt, 2-a zacskón lévő receptben a hozzávalók között szerepel élesztő és azkorbinsav is, tehát szerintem ez nem lisztkeverék.(sikerült, ugyan nem Explorerem van, de SIKERÜLT!)
KÉRDÉSEKKEL SZERETNÉLEK MOST BOMBÁZNI TITEKET ISMÉT!!!
MELYIK A LEG EGÉSZSÉGÉSEBB KENYÉR AMIT A GÉPBE MEGLEHET SÜTNI/NEM HIZLALÓS/ EGYSZERŰ ÉS SIKERÜLÉSI ARÁNYA IS JÓ LEGYEN!!!
SZERETNÉK KIFLIT SÜTNI --TÖLTÖTTET IS, SÓS TÖLTELÉKEKRE GONDOLOK MELYIK RECEPTEKET AJÁLJÁTOK???
TEGNAP ESTE SÜTÖTTEM FEHÉRKENYERET OLIVABOGYÓVAL,FŰSZERKEVERÉKKEL-PIZZA-MAZSOLA..ILLATA PRIMA KINÉZETRE IS, MA DÉLELŐTT VÁGJUK FEL LEFOTÓZOM ÉS ELKÜLDÖM MARGITKÁNAK..
EGYKICSIT ÁTIRTAM A FEHÉRKENYÉR RECEPTETT--KEFIRT KI HAGYTAM, MERT NAGYONÉREZTEM RAJTA ÉS NEKEM ÍGY NEM JÖTTBE A CSALÁDOM TÖBBI TAGJA NEM ÉREZTE RAJTA...TEJJEL HELYETTESÍTETTEM...MAJD MEGLÁTJUK...
DE MOSTMÁR SZERETNÉK EGÉSZSÉGES KENYEREKET SÜTNI....VÉGÜLIS ANNAK LENNE A LEGNAGYOBB ÉRTELME, MERT ITT A SOK TESZTELGETÉS ALATT IS LEHET HIZNI...NEM TUDOM TI HOGY VAGYTOK VELE...DE ÉN CSAK ÁMULOK ÉS BÁMULOK MIKET SÜTTÖK , DE HA ÉN EZT MIND VÉGIG SÜTNÉM ÁLLITOM PILLANAOTK ALATT FELSZEDNÉK VAGY 20 KG-OT !!!! SAJNOS HÍZÓS ALAKAT VAGYOK!!!TI HOGY VAGYTOK EZZEL HA MEGKÉRDEZHETEM???MI A TITKOTOK, HA VAN ILYEN ENNYI JÓ -FINOM SÜTÖGETÉS MELETT ?????
A minap vettem a Coopban és egy szempillantás alatt elfogyott. Elfelejtettem megnézni hogy miből készűl. Hasonló a habcsókhoz, de nem olyan. Ebbe valószínűleg volt liszt is.
A BL 112-ről sajnos nem tudok neked receptet, mert az már kész keverék, amibe mindenféle adalék és az élesztő is benne van. Ha itt kicsit visszaolvasol, akkor látod, hogy Bau is ezzel próbálkozott, legalábbis azt hiszem, és nem sok sikerrel. Talán Kartika írt tegnap róla, hogyan érdemes kipróbálni.
Smilét ha Explorered van, akkor könnyű berakni. Jobb egérgombbal rákattintasz, visszajössz a hozzászóláshoz, ismét jobb egérgomb, beillesztés.
Bezsa átirányított ide(köszönet érte) egy másik fórumról, hogy itt tegyem fel a lisztes kérdésemet.
Kezdő gépi kenyérsütő vagyok, már két egész kenyeret csináltam. A második még finomabb és szebb lett, mint az első. BL80-as híján, Margitka által javasolt rétes-finomliszt keverékét használtam. De tegnap a boltban megláttam és megvettem a BL112-es félfehér lisztet, amire az van írva, hogy kenyérliszt és a zacskóra rá van rajzolva egy kenyérsütőgép. Meg is örültem neki, de itthon 1.5 óra netezés után sem találtam hozzá receptet. Ugyan a zacskón van egy recept, de nem hiszek neki!
Szóval ehhez szeretnék receptet(ha lehet élesztőset), vagy esetleg tanácsot, hogy hogyan kezeljem ezt a BL112-est.
Margitka! Visszafele olvastam vissza, mikor megláttam a Zserbód képeit, arra gondoltam, hogy ez pont olyan, mint az enyém szokott lenni. És így lőn... Nagyon örülök neki, hogy nektek is "bejött" ez a recept, egyszerűen elronthatatlan, nagyon finom, örök hála érte annak, aki beküldte az újságba!
Bezsa! Az én férjem is mindig azzal húz, hogy ha kitörne a világvége, mi akkor sem halnánk éhen jó darabig, annyit halmozok fel. Szerinte azt sem tudom, mi van a kamrába! Férjek..., honnan is tudná, amit mi!
Ma azt hiszem ropogós zsömléket fogok sütni, bár majd látom.
Kaptam egy gyönyörű könyvet receptek Kenyérsütő gépekhez a címe, ebben azt írja, ha netán túl magasra kelt a kenyerünk, akkor egy koktélpálcikával szurkáljuk meg a tetejétKENYÉRKE! Van benne egy nagyon guszta sütőtökös gépi kenyér is!
Micsoda tökök!!! Ha ezt Norbink látná, biztosan megirigyelné.
Kartika örülök, hogy sikerült a képviselő. Én már vagy 15 éve ezzel a recepttel készítem és sose hagyott cserben. Kipróbáltam sokfélét előtte, de legtöbből placsni lett vagy valami hasonló. Ma én is csinálok. Kenyereket is kell sütnöm.
A sok szép karácsonyi beszámolóhoz én is szeretnék képekkel hozzájárulni.
Műfácskánkkal határozottan elégedett vagyok. A célnak kiválóan megfelel s azt hiszem ezután már ő lesz a karácsonyaink középpontjában az ünnepelt fa.
Az első nagy tököt (Big Max, 20 kg) párocskám kés alá vette. Lett belőle sült tök, párolt körítés, tökös rozskenyér - ma pedig mézzel s tejjel tökturmix :-) Jobb mint a banános! Nem is vettem több banánt a következő időszakra. - A tök másik fele még érintetlen. Holnapra nagy feldolgozási akciót tervezek.
A karácsonyi süteményekből egy tányérra való még mindig árválkodik.
Már tegnap akartam mesélni, hogy megsütöttem Limara Zserbó sütijét. Lányok!!! Ha ettetek finomat Ez szenzációs. Érdemes kipróbálni, mert pofon egyszerű, én még egy kicsit "diétásítottam" is rajta. A töltelék nem tisztán dió, hanem 20 dkg dió és 20 dkg diópótló keveréke volt, amibe összesen csak 3 csapott ek porcukrot tettem, alá pedig a szintén diétás házi lekvárom került. Így azért nem volt olyan vészesen sok benne a cukor és nekünk pont elég édes is lett.
A gáztepsi nekem kicsit nagynak bizonyult ezért kicsit keskenyebbre nyújtottam a tésztát, így pont jó lett a kész süti magassága is.
A mostani süti sögetéseim közül talán ez ízlik nekem a legjobban, pedig a többiek is finomak voltak. Köszönöm Limarának a receptet
Szia Margitka! köszönöm, megyek lefeküdni, mert hosszú volt a mai nap is. Aki még fent van, annak jó éjszakát kívánok.
nekem az az észrevételem a keverékekkel (régebben én is probáltam egy-kettőt, akkor irtam is róla) hogy az élesztő nem hogy sok, kevés benne. Én felturboztam tettem bele egy kis aszkorbinsavat, egy kis kanál sikért, 0,5 dkg élesztőt és lezártam a programot és addig kelesztettem mig fel nem jött majdnem az edény széléig (vagy kicsit feljebb) Sokan használják mert kényelmes, ki kell tapasztalni hogy ezzel is hogy lehet dolgozni.
Bau! Szerintem akkor kellene erre visszatérni, ha már nem keverék lisztből sütsz. Az hogy nem kelt meg rendesen és úgy esett ennyire vissza a sülés alatt, az minden eddigi ismeretemnek ellent mond Esetleg az élesztő lehet még a problémás, de az a keverékekben ellenőrizhetetlen.
A beírt és már elküldött szövegedet nem tudod módosítani. Ezt egyetlen fórumon sem lehet. A nagy fórumokon a moderátor, itt pedig én tudok javítani, ha valamit szeretnél.
Kartika! Most megyek a leveleimet megnézni, remélem lesz még időm a képeket elhozni.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Bau, akkor a kelési idő volt kevés! fel kell jöjjön az edény majdnem a tetejéig kelési idő alatt. Nekem is volt olyan hogy lejárt a 2 óra és még nem kell meg. (hűvös volt vagy valami más ok miatt) akkor leállítom és hagyom még kellni, majd mikor szépen feljött, akkor indítom a sütési programot. probáld ezt meg.
KISLÁNYOK! KÜLDTEM A KERTESBE REJTVÉNYT! MARGITKA FELTESZI, KÉREM A JÁTÉKOSKEDVŰEKET ( remélem mindenki az!) JÁTSZANI! a szabályok szerint! Várunk mindenkit és izgalmas jó játékot kívánunk! nekem is Margitkának is lehet a jó megfejtést elküldeni. (a fent levő email cimem nem jó!! aki nem tudja Margitkának irjon v. kérje el tőle)
Ma úgy csináltam,hogy utólag adtam hozzá még a kimért viz egy részét,mert száraznak találtam dagasztás közben.Aztán kelésnél még csak az edény feléig jött fel a tészta,azt hittem,hogy nem is lesz jó.Majd sütésnél kezdett nőni,de nem futott ki.kb 10 perce sült,mikor összeesett.
Nem programozom előre! Én otthon vagyok,ráérek bármikor sütni.A lejár 3 óra múlva című verzió volt...
Kérdésem lenne!-a beírt és elküldött szövegemet utólag tudom javítani??
Bau, most olvastam vissza, látom kész kenyérkeveréket használsz, akkor kevesebb vizet tegyél bele és nézd a gépben a kelést. Kezdetben én is használtam őket, nekem nem lett ilyen a kenyér. Már akkor nézd mikor kezdi keverni a lisztet. kemény kis gomboc kell legyen ami szép gömbölyűre összeáll. akkor jó. ne tedd elején bele az összes vizet, ha mégis igényli (mert darabos, nem áll szép formára össze, keményen forgatja) lassan kanalanként tedd bele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit