E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

renata Előzmény | 2006.12.29. 18:29 - #12695

SZIASZTOK!!!

MA MAZSOLÁS KALÁCSOT SÜTÖTTEM!!!! ISTENI LETT!!!! CSAK KÁR HOGY A SÜTÉS SZINÉT A LEGSÖTÉTEBBRE ÁLÍTOTTAM, MERT EGY KICSIT KEMÉNY LETT!!!

MOST OLIVABOGYÓS KENYERET SÜTÖK FŰSZERKEVERÉKKEL!!! KIVÁNCSIVAGYOK RÁ!!!

MOST BUCSÚZOM SZIASZTOK RENI

UI!!!! KÖSZÖN A RECEPTEKET, HOGY MEGADTÁTOK MÁR KI IS ÍRTAM!!!!


Gabye Előzmény | 2006.12.29. 17:20 - #12694

Sziasztok!
Nézegetem a szebbnél szebb kenyérkék, és sütemények képeit...Nagyon ügyesek vagytok, remélem előbb utóbb nekem is ilyen profin fog menni a dolog:-)..
Ma megvettem a hozzávalókat a következő kísérlethez...Az érdekelne, hogy BL-80-as lisztet csak bioboltban lehet venni??, mert azt nem találtam, ezért marad a keverés (nem is baj, rengeteg rétesliszt halomzódott fel az utóbbi időben a sok gyümölcstorta sütés következtében:-))..És a patikában amikor aszkrobinsavat kértem, megkértek, hogy majd akkor akarjak ilyet, ha nincs csúcsforgalom:-I..Úgyogy ehelyett meg ecet lesz beletéve..Izgulok, remélem sikerülni fog..Holnap délután készítem el, majd beszámolok..
Holnapután pedig szalámis és paradicsomos muffint fogok sütni, annak múltkor is nagy sikere van, és én is szívesebben eszem, mert nekem valahogy ezek a sós sütemények jobban bejönnek, hiába, nem vagyok édesszájú...
Mindenkinek sok sikert a hétvégi sütéshez!!

Kartika Előzmény | 2006.12.29. 16:54 - #12693

Margitka, igy jár az aki nem néz be a kertesbe időhiány miatt. Most láttam a játékot.... jaj, jaj lemaradtam.

küldök egy játékot nemsokára! (keresgélnem kell, de előbb a sütit teszem oda)

bau Előzmény | 2006.12.29. 15:35 - #12692

Szia Bundik!

Köszönöm a tanácsokat!

Ma ismét sütöttem egy kenyeret,mert kíváncsi voltam,hogy a tegnapi problémákat valóban az okozta-e,mint amire gondoltam...Felhasználtam a maradék kenyérkeverék lisztet.Tudom-nem szeretitek,-de csak próbának használtam!Sajnos én mozgássérült vagyok,ezért a többi alapanyag beszerzése nem olyan egyszerű.Majd az ünnepek után kersem még a szükséges hozzávalókat,mint pl. a burgonyapehely,és a Bl80-as liszt.Idáig főzéshez a Bl55öt használtam.A mai kenyérkém állagában és kinézetére is jobb lett,de nem az igazi!Már a keverésnék kiderült,hogy nem olyan lágy,mint tegnap.Gyönyörűen fel is jött,de sülésnél ismét visszaesett.Megkóstoltam a tegnapit,és érződik rajta,hogy valóban több lehet benne az élesztő,mint kellene(keverék liszt)A legközelebbi kenyerem,már csak is kizárólag az általatok megadott anyagokból fog felépülni..Most még megmutatom a próbaterméket.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/tartalek/msodikkenyr.jpg

Hát nem büszkélkedhetek vele,de nem adom fel.

Sziasztok


Kartika Előzmény | 2006.12.29. 15:26 - #12691

Szia Kenyérke! Örülök hogy jelentkeztél, már hiányoltalak. Én voltam az a béna, aki lekente a kenyeret és összeesett. Nekem is van porlasztós permezetőm, azzal a sütőbe be is szoktam vizet spriccelni és jó kis gőzt csinálok. Mivel ezt olvastam valakinek a receptjébe, hogy lekeni, hát én is megcsináltam. Nem gondoltam, hogy összeesik. Ne félj, most már nem fogom. Köszi a tanácsot.
Renáta! nem sokára te is ilyeneket fogsz sütni, szeretet és kitartás kell hozzá és menni fog.
Bezsa! látom te sem állsz le a sütésekről. Ma én is nekiállok mert mint irtam én vagyok a szilveszteri buliba a sütifelelős.

szokimoki Előzmény | 2006.12.29. 15:07 - #12690

Szia Renáta!

Itt a csirkemelltorta receptem:

Hozzávalók:

3 db csirkemell filézve, bőr nélkül.

4 egész tojás

20 dkg sajt

1 dl tejföl

8 dl tej

2 gerezd fokhagyma

só, delikát, liszt, ráma

A szeletelt, kiklopfolt húst fokhagymás-sós tejben áztatjuk 2 órát, majd lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kerek jénait vastagon kikenünk rámával és 3/4 részig tültjük a bebundázott hússal. A maradéktojást felverjük a tejföllel majd sóval delikáttal ízesítjük és ezt öntjük a tetejére.Lefedjük, közepes lángon sütőben kb 1 órát sütjük. Ha megsült, lapos tálra borítjuk, tortaszeletekre vágjuk. Köretnek burgonyapüré, rizs lehet.

 


Limara Előzmény | 2006.12.29. 14:18 - #12689

Szia Renata!

A recept Margitkáé! Itt bal oldalon lent Margitka sütőben sült kenyerek című receptjei között találod Fehérkenyér (alap, variálható) címen


majorkaj Előzmény | 2006.12.29. 14:04 - #12688

Renata !

Itt bal oldalon alul a Fórumozók receptjei alatt a Süteményeknél megtalálod Kinder Bueno néven Gabo receptje. Én is csak megerősíteni tudom, hog isteni finom. Régen ettem ilyen finom sütit.


renata Előzmény | 2006.12.29. 13:44 - #12687

SZIA LIMARA!!!

ÁLLOMSZÉP A JÉNAIS KENYERED A FÉRJEM PONT AZ ILYEN GYÖNYÖRŰ KENYERKET SZERETI ELKÉRHETEM A RECEPTETT!!! S.O.S-BEN HA NEM TÚL NAGY KÉRÉS!!!! I

ÖRÖK HÁLA RENI


renata Előzmény | 2006.12.29. 13:36 - #12686

SZIA BEZSA!!!!!

MÁR SOKAT OLVASTAM A KINDER BUENODRÓL!!!

NEKEM IS VANNAK GYEREKEIM ÉS EBBŐL KIFOLYÓLAG SOK GYEREK IS SZOKOTT NÁLUNK LENNI!! ELKÉRHETNÉM A RECEPTETT!!!

 

SZIA RENI


EmMargit Előzmény | 2006.12.29. 11:32 - #12685

Sziasztok!

Kati! Az én jénaim is kacsasütő, vagy valami hasonlónak árulták. A rácsot, amire teszem, azt nem szoktam előre a sütőbe tenni, hanem csak a jénaival együtt, egyébként teljesen előmelegítem a sütőt és nem pattan el a jénai.

Nálunk hétágra süt a nap, hó szerencsére nem esett. Én már nem vágyom rá, de a gyerekeim igen csak reklamálják. Régen én is nagyon szerettem a havat, sokszor mentünk hóesésben sétálni, ma már inkább annak drukkolok, hogy ne essen.

Bundik! Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok!

Reni! Én szervízben cseréltettem ki a gép tetejét, amikor más hibája is lett a gépnek. Nem tudom, hogy a Tesco ehhez hogy áll hozzá, én egy kisebb üzletben vettem, így nem is oda kellett visszavinnem.

Batka! Igen, olvastam már, hogy csak sima lisztből sütöttél. Én a kevert lisztes tapasztalataim alapján (kenyér, kalácshoz a fordított arány) nem is mernék ebbe belefogni. A kalácstészta már annyival ...........milyenebb is  Kalácsosabb
Szóval más a tészta állaga, mint a megszokott kenyértészta és ehhez köze van a több finomlisztnek is, túl a kalács egyéb hozzávalóin, ami persze a kenyérben nem szerepel. Nem vitatom én a finomlisztből készülő dolgokat, inkább csak javasolom, hogy ne magában azzal kezdjen sütni valaki. Természetesen elfogadom, ha mégis így kényelmesebb, egyszerűbb vagy bevált valakinek

Kenyérke! Örülök hogy jelentkeztél és meséltél egy kicsit az ünnepekről.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

Ui.: Lehet, hogy csak estefelé tudok megint jelentkezni.


bezsa Előzmény | 2006.12.29. 11:31 - #12684

A Kinder Bueno ismétlése van folyamatban. Nagyon nagy sikere volt és hát most is kisgyerekek jönnek.

kenyerke Előzmény | 2006.12.29. 11:20 - #12683

Sziasztok!

Szép havas napot kívánok mindenkinek! Imádom a havat, amikor bentről nézhetem, nem kell autóznom sehová.
Ma reggel egy csodálatos sétát tettünk, igaz a kellemeset a hasznossal összekötve.
Milyen szép lett volna ha ez a pár centi karácsonykor esik, karácsony estére.

Úgy látszik az időjárás végképp eltolódik. Az árvizes nagyáradások nem kívánatosak, de ez a hosszú száraz meleg ősz sem vezet jóhoz.

Nagy kovászos rozskenyérsütéshez készülök. Zsömléket is tervezek, de némi élesztővel, mert kovászoran kelesztve a hosszú kelési idő miatt még vízzel sprézve sem az igazi.

Apropó: Korábban olvastam a megkelt rozskenyér vízzel lekenéséről, melynek következtében a kenyér összeesett. NEM JAVASLOM!

A megkelt rozskenyeret finom vízporlasztóval kell nedvesíteni. Szobanövényekhez vásárolható ez a műanyagflakonos vízporlasztó. Langyos/szobahőmérsékletű vizet tegyünk bele.

 


bezsa Előzmény | 2006.12.29. 10:04 - #12682

Sziasztok! Én a jénaiba a lapos részébe teszem a kenyeret és a magas részét teszem felülre, most tettem bele szilikonos sütőpapírt így nem tudott beleragadni.

vargakati Előzmény | 2006.12.29. 09:34 - #12681

Köszi a gyors választ!

Jénain van itthon, még az esküvöre kaptam valakitől, de nem nagyon használom. Sütés területén teosipárti vagyok. Meg félek is egy kicsit, hogy szézpattan. Ez a magas, fedeles fajta is van, olyan mint egy kacsasütö. És köszi a burgonyapelyhet, megyek is a bioboltba.

Puszi: vargakati


renata Előzmény | 2006.12.29. 09:30 - #12680

JaJ!!

BOCSÁNAT ELFELEJTETTEM MEGDICSÉRNI EZEKET A SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ JÉNAIS KENYEREKET!!!!

PÉKSÉGBEN SEM LEHET SZEBBET KAPNI!!!!

LEHET, HOGY ÁTTÉREK A GÉPRŐL A JÉNAIRA!!!! EZ SZEBB ÉS GUSZTÁBB!!! ÁMULVA NÉZEGETEM, HOGY MIKET TUDTOK SÜTNI!!!! HIHETETLEN!!!

OLVASGATOM A LEVELEITEKET, NÉZEGETEM A KÉPEITEKET ÉS CSAK "EGÉSZSÉGESEN IRIGYKEDEM" HOGY TI MILYEN CSODÁS DOLGOKRA VAGYTOK KÉPESEK!!!

NA MOST MÁÉR MENNEM KELL VÁSÁRÓLNI!!!

JÓ SÜTÖGETÉST KIVÁNOK MÁRA IS NEKTEK!!!

SZIASZTOK RENI

 


zazimami Előzmény | 2006.12.29. 09:28 - #12679

Háááát, megfürödtem a hóban, de semmi hatás...conf44.gifnemtom' mi lehet a hiba.....

A hóseprés már nem volt annyira felüdítő élmény, igaz a kutyák annyira élvezték hogy majdnem felborítottak. A kisfiam meg csak hunyorog a nagy fehérség láttán.  

Minden szilikonforma egyforma? Mármint amibe kenyeret szoktatok sütni? Nekem narancs színű van és nem tudom hogy mennyi lisztből dagasszak bele kenyérkét...


renata Előzmény | 2006.12.29. 09:21 - #12678

SZIA SZOKIMOKI!!!!!

OLVASTAM A CSIRKEMELL TORTÁDRÓL ENGEM IS ÉRDEKELLNE!!!

HOL TALÁLOM MEG A RECEPTETT??? VAGY ELKÜLDÖD, HA MEGKÉRLEK SZÉPEN???

Az" ÉJFÉLI " KENYEREM EGÉSZ JÓ LETT CSAK AZÉRT EHETETLEN, MERT KICSIT ÉLESZTŐ ÍZŰ....DE ALAKUL...

MARGITKA!! EMLÍTETTED, HOGY KICSERÉLTETTED A SÜTŐD TETEJÉT GARANCIÁBAN!!

EZT MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL MEGTEHETEM??? A TESCOBA LETT VÉVE....

JA ÉS MENNYEK ODA ÉS MONDJAM HOGY NEM ZÁR JÓL A TETŐ, MERT VILÁGOSAN SÜT ÉS KICSERÉLIK??? ERRE VAN ESÉLY?? AKÁR AZ EGÉSZ GÉPET KICSERÉLIK???

JÓ GONDOLOM HA VAN ARRA LEHETŐSÉG HOGY CSAK A TETŐT AKKOR AZT NEM A TESCOBA....HANEM SZERVIZBE...

DE GONDOLOM ÉRDEMES EGY KÖRT FUTNI HÁTHA KICSERÉLIK....REMÉLHETŐLEG EGY MÁSIK SÖTÉTEBBRE SÜT!!! DE AZ IS LEHET HOGY EZ JELLEMZŐ ERRE A SZÉRIÁRA??

 

MOST MEGYEK VÁSÁRÓLNI A MAI SÜTÖGETÉSEMHEZ.....KALÁCSOT AKAROK SÜTNI A GÉPBE....

 

SZIASZTOK RENI

 


majorkaj Előzmény | 2006.12.29. 09:12 - #12677

Szia Vargakati !

Nem speckó edény, sima jénai, csak magas a fala. Ami azért jó, mert meg tud kelni benne a kenyér rendesen.  Nagyon szép kenyereket lehet a jénaiban sütni lefedve !

Burgonyapehely a neve. Üdv:Julika


Limara Előzmény | 2006.12.29. 09:11 - #12676

Szia Vargakati!

Én sem bánnám, ha esne egy kis hó, bár igazából csak akkor szép mikor esik, utána nem szeretem a latyakot.

Jénaiban mostanában kezdtünk sütni, bármilyen jó hozzá, amibe belefér a kenyér. Formázás után a jénaiba tesszük, és a tetejével le is takarjuk, majd így tesszük be a sütőbe. Az edényben maradó gőztől szebb lesz a kenyér, hülés közben gyönyörűen cserepesedik. Olyasmi ez, mint amikor sütőzacsiban sütöd a kenyeret.

Burgonyáskenyérhez natúr burgonyapelyhet vegyél, bió boltokban kapható!


[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU