E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2006.12.28. 19:07 - #12615

Ja, képet Margitkának tudsz küldeni, itt bal oldalon legalul van a gmailes címe, oda , és majd ő felteszi!

Limara Előzmény | 2006.12.28. 19:06 - #12614

Én a50 dkg liszthez teszek 1,5 teáskanál sót, késhegynyi aszkorbinsavat, ha nincs 1 ek. ecetet, 2 dkg vajat, vagy lehet 1 ek. olaj, 3 dl folyadékot, ami lehet csak víz, fele víz-fele tej, 1 kefír vagy joghurt 3 dl-re felhígítva vízzel, 50 dkg liszt, 1 ek. sikér (a Bl55-höz), 1 tk. cukor és 1 dkg élesztő. Ha a géped nem melegítéssel kezdi, hanem azonnal elkezdi keverni, akkor ilyen hidegben célszerű a folyadékot meglangyosítani, a liszt pedig szobahőmérsékletű legyen. Ha a második dagasztáskor a tészta az edény oldalához tapad keverés közben, akkor még tenni kell hozzá pici lisztet, de mindig csak 1 ekanállal, ha azt beledolgozta, csak akkor mehet még bele. Ha viszont a tészta nem síma gömbölyű, hanem "rücskös" a teteje, a gép nehezen keveri, kopog az edény oldalán, akkor evőkanalanként langyos vizet kell még hozzátenni. A második dagasztás végén gyorsan kilophatod a lapátot, így nem sül bele a kenyérbe. A gépet egy összehajtogatott abrosszal szoktam letakarni kelesztés közben, ha elkezdi a sütést, akkor a szellőzőnyílást szabadon hagyom, így a tetejét is szépen megsüti. A sütés vége előtt 10 perccel lekenheted vízzel vagy tejjel is a kenyeret, így szép fényes lesz.  

bau Előzmény | 2006.12.28. 18:56 - #12613

Nem a lisztkeverékhez,hanem az otthoni Bl55 ös lisztemhez!

Tehát kell 500 gr-hoz 1 evőkanál sikér,és ...mennyi víz mennyi só?

Hogyan tudok képet feltenni?


Limara Előzmény | 2006.12.28. 18:52 - #12612

A lisztkeverékhez kérdezed? Fogalmam sincs!Én egyszer próbáltam, egy féltéglát kaptam eredményül, ölni lehetett volna vele. Végül úgy használtam el, hogy a síma fehér kenyérhez mindig csak 1-2 evőkanállal adtam belőle. A síma fehér kenyérhez pedig itt bal oldalon Margitka gépi receptjei között megtalálod a fehérkenyér 1kg-os címszó alatt a receptet. 

bau Előzmény | 2006.12.28. 18:42 - #12611

Limara!

És mi kell még bele?Mennyi víz és mennyi só?

Mitől nem lesz csont kemény a héjja?


Limara Előzmény | 2006.12.28. 18:41 - #12610

Bocsánat, BAU!

Limara Előzmény | 2006.12.28. 18:40 - #12609

Bazsu! Fél kiló síma liszthez kell egy evőkanál sikér, legalábbis én így tudom.

Zsófi! Szívesen!


pozzso Előzmény | 2006.12.28. 18:36 - #12608

köszi a segítséget! majd beszámolok az eredményről! puszi: zsófi

bau Előzmény | 2006.12.28. 18:30 - #12607

Kedves limara!

Nem akartam én mindjárt bonyolítani a dolgot,csak figyelmetlen voltam.Nem olvastam el,hogy a lisztkeverékbe van más is.Nincs szükségem adalékanyagokra,de ha már megvettem a lisztet,akkor elhasználom,viszont pontos recept híjján ez volt kézenfekvő,hogy a csomagoláson lévőt használtam...

Ha a Bl55 is jó-van hozzá sikérem is-de pontos receptleírásom nincs!


Limara Előzmény | 2006.12.28. 18:14 - #12606

Szia Bau! Zsófi!

Gratulálok a kenyérsütő gépetekhez!  Bau! Majd hamarosan jön Margitka, de azt hiszem ő is azt fogja tanácsolni, hogy először mindenképpen érdemes a síma alap fehérkenyér receptet kipróbálni, az szinte elronthatatlan, jól kitapasztalható, hogy mi kell a gépednek. Ha csak síma 55-ös liszted van, érdemes bió boltban sikért beszerezned, az javítja a liszt minőségét. Lisztkeveréket itt tudomásom szerint senki sem használ, bár többen próbáltuk, kudarcot vallottunk vele, ráadásul tele is van mindenféle adalékkal.  Nem tudom, mennyire akarod keverni a liszteket, de Margitka legtöbb receptje többféle lisztből készül, ha meg csak rozsos kenyeret akarsz, Kenyérke receptjei a neked valók.

Zsófi! A virslisbuci tésztáját a csak dagasztás programon csináld, az kb. 20 percig dagaszt, utána keleszt. keleszteni lehet hagyni a gépben is, vagy kiteheted kelesztőtálba is.

legyen szép az estétek, üdv


renata Előzmény | 2006.12.28. 18:14 - #12605

SZIA BEZSA!!!

KÖSZI A TIPPET !!! DE A TETŐM AZ ÜVEGNÉL NEM DUPLA!!! ÍGY BELÜLRŐL TEGYEK ALUFÓLIÁT VAGY KIVÜLRŐL??? HOLNAP KI IS PRÓBÁLOM AZ ALUFÓLIÁZÁST!!!! DE HOVA RAKJAM KONKRÉTAN??? ÉS HA BELŰRE KELL HOGYAN FOGASSAM ODA???

KÖSZI RENI

 


bau Előzmény | 2006.12.28. 18:00 - #12604

Sziasztok!

Életem első kenyérsütő gépes kenyere egy katasztrófa lett...

Hauser 820-as a kicsike.

Úgy gondoltam,hogy már minden tapasztalatot begyűjtöttem,mielőtt hozzáfogtam,de ezek szerint mégse...Vásároltam különböző liszteket,persze nem olvastam el ott figyelmesen(szemüveg híjján),hogy mi van bennük.

Vidáman tértem haza a rozsos,a graham,és teljeskiörlésű liszttel.

Persze itthon kiderült,hogy a rozsos az lisztkeverék,a grahammal,majd később érdemes próbálkozni,no meg a teljeskörlésűvel is.

Naná,-hogy az itthon lévő lisztem,nem BL80-as,csak 55ös.Réteslisztet nem nagyon használtam,tehát az sem volt itthon!Nekiálltam a lisztkeveréknek,de a rajta lévő recept szerint szerintem túl sok a víz hozzá.Beletettem a lisztet,vizet,sót,és persze elindítottam a gépet!Naná,-hogy a harmadik keverés után leállt az egyik lapát!Ijedtemben kikapcsoltam,amit nem kellett volna.Újraindításkor előről kezdte a programot,tehát előmelegít...stb.Ezután már dolgozott a gép,meg is sült a kenyér,de lágy lett a tészta.A kérge kemény a belselye összeesett.A széle jól néz ki,-ehető is,de a közepét ki kell dobni.

Lefotóztam,ha valki segít meg is mutatom...És várom a tanácsokat,hogyan tovább!Cukorbeteg vagyok,szeretnék magamnak diétás kenyeret is sütni!Van hozzá lisztem is,de receptem nincs!:bau


pozzso Előzmény | 2006.12.28. 17:55 - #12603

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, most karácsonyra kaptam gépet (Hauser-BM-800), már sütöttem kenyeret és kalácsot, egész jó...

Viszont holnap szeretnék virslis bucit sütni. A kérdésem, hogy melyik programon érdemes a tésztát megcsinálni? Van 10 program, nem igazán tudom, melyik a legjobb... Érdemes a gépben keleszteni valameddig, gondolom?

Előre is köszi a segítséget!

zsófi


vargakati Előzmény | 2006.12.28. 16:41 - #12602

Sziasztok!

Készen lett az isteni finom hagymás kenyér. A második dagasztásnál tettem be az alaptésztába a pirított hagymás. Nagyon minimális lisztet kellet tenni hozzá pótlásnak. Ez egy 670gr-os kenyérnél kb 1/2-1 ek-nyi mennyiség volt.

És köszi a tűzhellyel kapcsolatos tippet. Puszi mindenkinek : Kati


bezsa Előzmény | 2006.12.28. 16:01 - #12601

Készen vannak a rolók, küldtem Margikának képet róla.

A formáról is.

Forró sütőben kell sütni, én egy villa segítségével toltam le a rolókat a hengerről.

Margit sütöttél-e már azóta ropogós kenyeret?

Lehet, hogy holnap kipróbálom, nem a szépsége miatt.


bezsa Előzmény | 2006.12.28. 13:57 - #12600

Szia! A kenyérsütőgépeknél ez elég sokszor előfordul, hogy a teteje világos marad.

Margitka úgy oldotta meg. hogy a tetőn a két üveg közé alifóliát rakott, mert az visszaveri a hőt. A kenyér mennyisége ezt nem okozhatta. Lehet, hogy a hő szökik a az üstből. Próbáld meg először úgy, hogy az üveg felületet takarod le fóliával, a szellőző részeket ne.


renata Előzmény | 2006.12.28. 13:40 - #12599

SZIASZTOK!!!

TEGNAP ESTE MEGSÜTÖTTEM ELSŐ FEHÉRKENYEREMET  A FEHÉRKENYÉR PROGIN 3 ÓRA 30 PERC NEM SÜLT MEG RENDESEN ÉS MÉG SÜTŐ PROGI RAKTAM PEDIG A HÉJ SZÍNT IS BEÁLLÍTOTTEM SÖTÉTRE VITAMILL RÉTES ÉS BÚZA LISZT ETT KEVERTEM  UTÁNA MÉG BE RAKTAM SIMA SÜTŐ PROGIRA EGY ÓRÁRA UTANA MÁR VOLT EGY KIS SZÍNE  DE 3 DARABBA TUDTAM CSAK KISZEDNI A TEPSIBŐL ....MA SIMA RÉTES ÉS FEHÉR LISZT KEVERÉKKEL SÜTÖTTEM A TETEJE IGYIS VILÁGOS MARADT KICSIT SÜLETLEN!!! EZ MIÉRT LEHET??? ÉN ARRA GONDOLOK 1,3 KG-OS A TEPSI ÉS ÉN FÉL KG LISZTTEL SÜTÖTTEM LEHET EZ AZ OKA HOGY NEM ÉR FEL TELJESEN A TEPSI TETEJÉIG A KENYÉR???? LEHET HOGY NAGY ADAGOT KELLENE SÜTNÖM BENNE??? HA TUDTOK SEGITSETEK!!!

KÖSZÖNÖM RENI


bezsa Előzmény | 2006.12.28. 13:24 - #12598

Szia vargakati! Ne csempét hanem tetőcserepet tegyél bele. Margitkának hasonló gáztűzhelye van és abban süti ezeket a csodákat.

bezsa Előzmény | 2006.12.28. 13:22 - #12597

Köszi a napfényt itt esik a hó.

 


vargakati Előzmény | 2006.12.28. 12:41 - #12596

Sziasztok!

Sül a hagymás kenyerem a gépben és közben nézem azokat a csodákat, amiket ti sütöttetek. Hát ha a férjem itthon lenne, itt csorgatná a nyálát az biztos.

Én is megcsinálnám ezeket, de tűzhely gondban vagyok. Egy nagyon egyszerű (és olcsó, ami azt jelenti, hogy 3 éves és jön le rőla a festék...)gáztűzhelyem van. a sütöjén két hőfok va a forró, és a langyos. Hát nem tudom ebben lehet, ilyen csodákat sütni (kenyér, zsemle, kalácsok csigák...)? A piskóta alját is elégeti mire megsül benne, pedig már tettem az aljába a fólia helyett két cempét. Szerintetek neki merjek állni?

Előre is köszi:  Kati


[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU