Köszönöm a képeket Bezsa. Az utolsót, ami az NLC-ről hoztál azt nem tettem fel, mert felvágott beiglit már láttunk szerintem és nem szeretném, hogy probléma legyen belőle, ha más képét tesszük itt ki, ráadásul a neve nélkül.
Na, megint bekukkantottam egy kicsit. Mégis megcsinálom a túrós Stollent is, már formázva kel. (Már, ha formázásnak lehet nevezni, nagyon lágy volt megint a tészta, de azért legalább fel tudtam tekerni.)
Korábban már írtam róla, hogy a Keresztanyámnak van egy nagyon finom sütije, amit a gyerekeim nagyon szeretnek. Parfé-torta a neve, és a lényege az, hogy összesen egy masszát kell csinálni, ennek az 1/3 része a süti alja megsütve, a 2/3 része pedig a krém. Liszt nincs benne. Majd beírom a receptet és hozok képet róla, ha jól sikerül.
Bezsa! Megkaptam a képeket, megpróbálom minél hamarabb hozni.
Megcsináltam a fázis sort a párom segítségével.
Eőször a beigli töltéséről, felcsavarásáról készített képet. Mivel maradt töltelékem ezért egy fél adag tésztát még összeállítottam pozsonyi kiflinek. A pozsonyi kifli tésztájának készítéséről készültek a képek (ami ua. mint a beiglié). Ezért olyan kicsik a gombócok.
Elküldöm Margitkának és remélem aki eddig tartott tőle bátran neki áll.
Feltettem a képeket és a módosítást az eredeti recepthez, ide: Stollen (Karácsonyi kalács) (Néhány képen látszik a megégetett kezem, de jórészt azért takarja a liszt :-))
Egy képet megmutatok azért itt is:
Megyek vissza a konyhámba, valamit még muszáj csinálnom, üdv, Margit
Bundik, de szép lett a csirkéd Kíváncsi vagyok a beiglire is, majd mesélj róla!
Nekem kész a Stollenem, most egyszerűsítettem rajta és megpróbáltam kicsit hagyományosabb formát adni neki. Mindjárt hozok róla képeket. A fenyőért is sikerült elmenni, kaptam is, szép is, úgyhogy örülök Még a túrós sollen foglalkoztat, hogy megcsináljam azt is ma, vagy még egy kicsit később? Nem is tudom, majd még kitalálom. Legfeljebb a hűtőbe teszem, ott biztosan nem lesz már baja karácsonyig.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Ez a mosolygós tökfej jól kifejezi azt a belső békét, visszatekintést a régi varázsra, amit ma már elég higgadtan tudok szemlélni.
Jó nézni, hogy mimindennel készültök s veletek örülni.
Rozsakvarc hozzászólását (12140) a tupperedényt illetően nem igazán értem. Azt hiszem nem igazán ennek a fórumnak szánta, csupán itt realizálódott.
Nekem ezek a jelenleg divatos, hasznosnak mondott edények nem tudnak akkora csábítást jelenteni, hogy a bevált tepsikéimet, serpenyőimet - melyek csupán néhány évesek - sutba vágjam. A cserepes kenyér sem csábít mivel más dimenziókban gondolkodom. Viszont szívesen olvasom a párhuzamokat, nézem a pufibbnál pufibb cserepes kenyereket, miközben saját műveim mindennél elégedettebben majszolgatom alkalmanként a képernyő előtt egy jó kis lötyikávéval.
Szia! nem kell felfuttatni és a tésztának sem kell igazán növekedni. Majd a sütőben megnő. Nagyon nem is látsz márványosodást. Ép csak kis hajszálrepedéseket. Ha fehérjével lekented és hideg helyen megszáradt akkor a sütőben ahogy megnő megrepedezik rajta a tojás és attól lesz márványos.
Nyugodtan kend le a fehérjével most már és dugd hidegre.
Hát remélem nem felejtem el. Jelenleg ott tartok, hogy várom, mikor kezd el márványosodni a teteje. Az élesztőt fel kellett volna futtatni? Mert én csak összekevertem a tejjel, és alig látható, hogy növekedne a tészta.
Szia Bundik!
Hmm... az csirek jól néz ki beleharapnék. Én fejtett bableves csinálok még kell neki félóra. Hú, de éhes lettem. Jól néznek ki a beiglik. El ne feledd megszúrkálni. Én majdnem úgy jártam, már betettem a sütőbe mikor eszembe jutott. na gyorsan ki és megbökdöstem.
Bezsa gyönyörű beiglijén felbuzdúlva úgy döntöttem, ma nekiállok egyet sütni. Az első receptje alapján, csak fél adagból. Most szárad a tojássárgája a tetején. Este fogom kisütni. Svéd zsemlével is próbálkozom, éppen a hűtőben keleget. Azt is estére szánom kisütni. Ezenkívül sütöttem egy csirkét egészben. Ahhoz képest, hogy eddig még soha nem csináltam, egész tűrhető lett.
Egyelőre nagy titok a kenyérsütő, ezért a hétvégén nem tudom elővenni az ,,uram" előtt, de a jövő héten ,,kisütök" valamit, és majd beszámolok róla. Sajnos Japánban nincs sütője a kályhának sem, itt mikróban sütnek (a tavaly én is ott ,,sütöttem meg" a mézespogácsát, de legalább az illata jó volt.
Szia Kartika!
Majd elolvasod ha megjösz. Tudom, hogy nem rosszból irtad, nem is olyan a "fajtád". Kész van a tavalyi recept szerint készült beigli, most tojássárgájával szárad. Készitettem a párommal fázisképeket, a nyújtásról, töltésről, tekerésről. Mivel menetközben eszembe jutott, hogy a kisebbiknek tavaly csináltam gesztenyés beiglit, idén is megcsináltam, de éppen ezért megmaradt mindkét töltelékből. Ezért egy féladag tésztát még is kell csinálnom, pozsonyi kiflinek. Majd azt is lefényképeztetem a párommal.
Tapasztalat: a régebbi recept szrinti beiglimmel pikk-pakk meglettem, mert ott a folyadék is meg van adva. Könnyen nyújtható. A másiknál mivel nem volt folyadék mennyiség és azért nem vagyok olyan nagyon tapasztalt beigli sütésben (pontosabban a tészta állagában) ezért sokkal tovább nyüglödtem a kinyújtásával. z eredmény jó lett. Ma még az egyiket felvágjuk vagy a másikat is.
Zazimami! Az áttűnő képváltás szándékos, ezt az egy "luxust" hagytam meg, ez talán még nem lassítja olyan nagyon az oldalt. A sebessége nálam most viszonylag normális, ez szerintem a G-Portál terheltségétől függhet. Én csak az explorert használom, de most már kíváncsi vagyok, hogy más böngészővel hogy néz ki az oldal, majd megnézem, ha a gyerekeimnek van fent a gépükön valami más.
Kartika! Nem tudom, hogy a kalácsosabb Stollened eláll-e, de szerintem talán igen, ha ezt írták a recepthez. Én a túrósat nem merem nagyon előre megcsinálni, a másikhoz is csak most/ma jutok hozzá.
Meghoztam gyorsan Bezsa képeit a beigliről, hátha kedvet kap valaki és megsüti még a hétvégén. Gyönyörű lett:
Most beveszem magam a konyhámba, meg megpróbálok ma még elmenni a fáért, ha valamikor a sütés, főzés közben tudok rá időt találni.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok!
Tegnap készítettem hamburger zsömlét, de csak fél adagot. Szép lett és nagyon finom. Hipp-hopp elfogyott. Már a kedves párom is megbarátkozott a kenyérsütővel. A tegnapi kenyér és a hamburger zsömle meglágyította a szívét... :o))))
Ez a Bomann NAGYON JÓ KENYÉRSÜTŐ!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit