E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2006.12.12. 19:55 - #12095

Sziasztok Lányok!

Hát jól elkereszteltétek a süteményt. Hétvégén  én is nekiállok az aprósütiknek. Az előző években ilyenkor már kész volt mind, kivéve a beiglit. Igaz, hogy mindég egy hét szabit vettem ki, hogy előre tudjak készülni. Most már a halászlé alapom a fagyasztóban van, jó sűrű lett és a hal is ott van mellette. A panírozott halszeletek is a fagyasztóban vannak. Még a töltöttkáposzta töltelékét kell eltennem és akkor minden ennivaló meg lesz. Ja, és a húspástétom húsa nincs még meg. Szóval a sütikkel vagyok a lagjobban elmaradva! Remélem a hétvégén behozom a lemaradást. Pénteken is itthon vagyok pont ezért.

Stollent én is sütöttem pár évvel ezelőtt, de nagyon kiszárítottam és úgy döntöttem, maradok a beiglinél.


Limara Előzmény | 2006.12.12. 19:53 - #12094

Szia Margitka!

"Vízbeborogatós" sütésnél nekem is csak akkor volt jól látható eredménye, ha közvetlenül a sütő aljába borítottam be a vizet. Ha tepsibe, tálcába, de próbáltam alufólia darabra is, öntöttem, akkor nekem sem mutatott eredményt. Nem tudom miért?conf44.gif

Sajnos olyan nagy jénaim, amiben elférne a kenyér, még nincs, de most láttam épp a Spar újságban, hogy jénai vásár lesz, majd megnézem, lesz e XXL méretű. Ráadásul, ha beviszel egy régi üvegedényt, vagy jénait, 20-30 %-al olcsóbban adják.

Karácsonyi menüről van már valakinek elképzelése?

Legyen szép az estétek, üdv


bezsa Előzmény | 2006.12.12. 19:41 - #12093

Sziasztok! Papgatya helyett most egyelőre nagy adag habcsókot készítettem. Mivel idén fehér karácsonyfát szeretnék, mármint a díszítés lesz fehér és nem igazán kaptam fehér díszeket, így aztán nagy részt magam készítem. Vettem egy csomó hungarocell labdát és hungarocell pihét. A labdákat tojásfehérjébe mártottam aztén a pihébe. Rengeteg hógolyóm lett így. Még fehér szalagot veszek masniknak. Most száradnak. Holnap jön uncsim mézeskalácsot sütni hozzám. Lesz ám alkotás. Kenyér sütés most elmaradt, mert elég sok maradt a rendezvényről. Egy vidéki péknél rendeltem és elég jó állagu.

majorkaj Előzmény | 2006.12.12. 19:31 - #12092

Sziasztok !

Kartika ! Nem esküvő lesz, csak közeledik a karácsony és gondoltam időben elkezdem a sütést. A briós pedig már nagyon izgatta a fantáziámat.

Tündibündi ! Én is sok szeretettel gratulálok neked !


EmMargit Előzmény | 2006.12.12. 19:19 - #12091

Szia Limara!

Akartam már korábban is írni, de mindig elfelejtettem, hogy kipróbáltam ám a "víz beborogatós" sütést, de nem volt értékelhető eredménye. Nem tudom már mit sütöttem, de nem volt kirívó a változás. Most a jénais süés kicsit háttérbe szorította ezt, de nem felejtettem el és ki fogom még máskor is próbálni, gondolom valami rozsosabb, több kovásszal készülő kenyérhez és nagyobb tálcával. Most csak egy aluminium tálca volt bent, mert nem mertem a festékest betenni, a Te tapasztalatod után, de lehet, hogy egy-két alkalomra feláldozom a gáztepsit, azután még ki lehet szedni belőle a vízkövet.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.12. 18:21 - #12090

Sziasztok!

Feltettem Szokimoki képét a hozzászólásához. Nagyon szép a kenyér, sajnálom, ha az én hibám, hogy belaragadt a jénaiba. Az az igazság, hogy az új, hatalmas jénaimban nem igazán ér ki a kenyér a jénai széléhez, az aljára pedig tényleg elég a liszt. Kisebb jénaiban nem mertem ezt kipróbálni, mert ott az oldalán is meg kell tapadnia valahogy a lisztnek, hogy ne a tészta ragadjon oda.
Ebben az edényben kisebb kenyeret kellene megpróbálni sütni, vagy esetleg Jézuskával beszélni, hogy nem lepne-e meg egy nagy-nagy jénaival

Zazimami! Javasolom, hogy szerezzél be burgonyapelyhet. Ez nagyon jót tesz a kenyereknek, finom puha lesz a bélzete és tovább szaftos is marad tőle. Bioboltokban lehet teljesen naturt kapni, de biztos mondanak többiek is ötleteket, hogy hol szerezhető be még. Én nagy kiszerelésben, nagykerben veszem ezt is.
Az almalével kapcsolatban: lehet, hogy az élesztőd volt a hibás, de akár az almalé is lehetett. Hosszabb idő alatt és több sikertelen kalács árán derült ki, hogy valószínűleg van, vagy vannak olyan tartósítószerek, amik az élesztőt is tönkreteszik. Volt már lekvárral, mézzel is problémánk és talán még valamivel, de az most nem jut eszembe.
Minden folyadékot helyettesíthetsz mással, csak a sűrűségét kell figyelembevenni. Ugyanígy minden lisztet helyettesíthetsz mással, csak a folyadékfelvevő képességére kell figyelni, valamint a sikértartalmára. Ha olyan receptet alakítasz át, amiben tk. vagy pl. rozsliszt van és sikér is, és ezek helyett teszel fehér búzalisztet, akkor a sikért automatikusan hagyd ki belőle.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.12.12. 18:15 - #12089

Sziasztok !

Bezsa ! Oké, süssél papgatyát és majdcsak felöltözik az a pap !

Szokimoki ! Sajnálom, hogy nem fogadtad meg a tanácsomat a jénai vajazásával kapcsolatban. De nagyon szép lett a kenyérkéd !

Margitka ! A te Csomagolt kenyered is gyönyörűségesre sikerült.

Sajnos ma le kellett meozni a Stollent. Még jó, hogy 2 rudat készítettem !!! És nem tudom, hogy az apró sütik is 2 hétig kitartanak-e majd !? Hát nem szívesen állnék neki még egyszer.


zazimami Előzmény | 2006.12.12. 18:03 - #12088

És még egy kérdés. :) Ha a receptekben, többféle liszt is van megadva, és sikér is, akkor ezeket kiválthatom ugyan annyi BL-80-as liszttel is?

zazimami Előzmény | 2006.12.12. 17:58 - #12087

A fehér kenyeret már kipróbáltam, finom és réteslisztből készítettem, tettem bele 1 ek ecetet is, aznap finom is volt, de másnapra zsacsiban is megszikkadt. Ezért gondoltam hogy valami puhább, könnyedebb kenyeret próbálok sütni. Nézegettem a recepteket, de hál'istennek RENGETEG van, és egy kissé elvesztem közöttük. Ezért kértem a segítséget. Remélem még este ki is tudom próbálni. Lenne még egy kérdésem! Almás kalácsot akartam készíteni a narancsos kalács receptje szerint. Narancslé helyett 100%-os almalevet tettem. A kalács nem kelt meg, de az a sejtésem hogy az élesztő miatt. Elég régi volt, de nem penészes, hanem teljesen kenhető (nem lehetett morzsolni). Kérdésem az volna, hogy a receptekben megadott folyadékot helyettesíthetem-e almalével, és a tejfölt v. joghurtot v. kefírt is lehet-e ezzel helyettesíteni?

szokimoki Előzmény | 2006.12.12. 17:55 - #12086

Kartika! E-mail animált GIFment!

szokimoki Előzmény | 2006.12.12. 17:52 - #12085

Lányok!

Megsütöttem a "jénais" kenyeret, hát mit mondjak, gyönyörű cserepes kenyérke lett.  hibát követtem el, az egyik az, hogy csak liszteztem a jénait, és úgy beleregadt a kenyér, hogy csak kiszakítani tudtam belőle.  A másik, meg az, hogy sok lett a kenyér a jénaimba, és nem fért el a teteje. De amúgy fincsi a kenyér, és olyan szép cserepes lett. Lesz ismétlés. Margitkának küldtem képet.

Szép estét kívánok mindenkinek!

jénais kenyér


EmMargit Előzmény | 2006.12.12. 17:12 - #12084

Sziasztok!

Itt volt Joli, beszélgettünk egy kicsit és hozott muffinrecepteket.

Nelly! A BL 80-as legyen inkább az alap és ahhoz tegyél felesben más, pl. tk. liszteket. A BL 80-as adja meg a jó állagát a kenyérnek, azt nem venném ki. Sok sikert, drukkolok holnap!

Bezsa! Papgatya és a fiúk csavarjai. Jót nevettem, aranyosakat írtál megint.
Égésnél először én is hideg vizet csurgattam a kezemre, de csak addig, amíg a Naksolt megkaptam a másik kezembe. Attól kezdve éjjelig azt bizony el nem engedtem.

Most már nem fáj úgy, mint amikor megégett, csak még mindig hólyagosodik, pedig kiböktem a hólyagokat, hogy ne durranjon ki. Azt a felső bőrréteget akarom megvédeni, mart az, ha rá tud száradni a sebre, akkor alatta szépen és fertőzésmentesen tud gyógyulni a továbbiakban. Most azon drukkolok hogy ezt a  - gyakorlatilag elhalt bőrt - meg tudjam menteni a helyén, mert most még nagyon sérülékeny.

Zazimami! A BL 80 -as liszt mellé nem is kell sikér, erről olvashatsz bővebben itt balra, a kezdőknek szóló összefoglalóban. A fehér kenyér is egy ilyesmi recept, mint amit szeretnél sütni, de mutatok még:

Aludttejes (kefires) kenyér 

Ez gyakorlatilag annak egy variációja, a liszteket szabadon változtathatod.

Sajtos kenyér 

Tejes fehérkenyér 

Aszkorbin helyett tehetsz 1 ek. 10 %-os ecetet, nem lesz tőle savanyú a kenyér és ugyanazt a hatást éri el, mint az aszkorbin.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


zazimami Előzmény | 2006.12.12. 16:53 - #12083

Sziasztok! Margitka, köszönöm a zsömle recepteket, holnap ki is próbálom. Most viszont olyan kenyér receptet keresek, amiből könnyed tésztájú kenyérke lesz! Olyan mint a francia kenyér. Van BL-80-as lisztem, kefírem, de nincs aszkorbinsavam és sikérem. Segítsetek! Köszi!

bezsa Előzmény | 2006.12.12. 16:11 - #12082

Margitom az égéssel kapcsolatban nekem egy doki azt tanácsolta, hogy elsőnek hideg vízet folyassak rá, jegeljem.Aztán fújjam be. Sokkal hamarabb elmúlik a fájdalom.

bezsa Előzmény | 2006.12.12. 16:08 - #12081

Szia Julika! Lábra is kell valamit húzni nem csak fejre. Én meg csinélokpapgatyát és már kész is a ruházat. Na ma habcsókkal próbálkozom. Margitka ma újabb barátnőmet tettem boldoggá az általad beszerzett kincsekből. Látod milyen kicsi dolognak is tudunk mi örülni lányok. a fiúk nemsokra értékelnék ezket a kincseket. Bezzeg egy vasdarab vagy csavar az igen, az már kincs.

szokimoki Előzmény | 2006.12.12. 15:36 - #12080

Sziasztok Lányok!

Kartika! melyik címemre írtál? A citromailest, minden nap olvasom, oda nem kaptam tőled levelet. Ha rákkattintassz a nevemre, és ami ott megjelenik email cím, az a jó.A többi is él, csak azokat ritkábban nézem meg.

Tündike!

Hát hogyne emlékeznénk rád! Tényleg nagyon eltüntél, pedig olyan jókat leveleztünk is. Sok szeretettel gratulálok én is!


nelly52 Előzmény | 2006.12.12. 14:29 - #12079

Sziasztok ! Hát vért izzadtam, mire megtaláltam a cukorbeteg barátnőmnek a hsz-eket. De meg van! Kiírtam egy pár tk.búzakenyeret, zabpelyhes kenyeret, cukormentes kalácsot, rozsos kenyeret. Így majd kitaláljuk, hogy mi lesz a bemutató süti. Tudjátok, hozzá készültem kenyeret sütni aug-ban, csak nem jött össze. Holnap megyek. Olvastam egy pár recit még, de ezeket előre el kell készíteni, és nekem olyan kell, amit helyben azonnal lehet összeállítani. Még van félbarna lisztem is. Margitka! azt is rakhatok BL 80-as helyett? Hát aztán szorítsatok holnapra. Ma még vásárolok, mert amit annó megvettem, már rég elfogyott. Most újra kezdek mindent, ezért kellett az aug-i hsz-eket visszakeresnem. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.12.12. 13:58 - #12078

Sziasztok!

Limara! Rád gondoltam éppen és a sok kovászos kenyérre, ezt lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod, szerintem egészen biztosan sikerülne.
Sokkal gyorsabban kelt nekem eddig mindkét alkalommal a jénaiban a kenyér, mint amikor szabon sütöttem, pedig akkor is letakarva kelesztettem. Nyilván az számít ilyen sokat, hogy egyáltalán nem éri friss levegő, csak amikor bevágom.

Tündi! Örülök, hogy benéztél.

Agianyo! Tuti gép nincs, mert minden fajtából ki lehet rosszat fogni, ez az egyik ok, amiért nehéz gépet ajánlani. A másik, hogy aki, amit megszokott, megszeretett, azt dícséri, a többit viszont nem is ismeri. Ha 20.000.- forintot rászánsz, akkor már biztos lehet jobban válogatni a gépek közül. Át kell gondolni, hogy mekkora gépet szeretnél venni, mennyi a család fogyasztása. Ennyi pénzért (vagy ekörül) már azt hiszem lehet olyan gépeket venni, aminek saját összeállítású programja is van, ez pl. egy nagyon jó dolog szerintem. Sok sikert a választáshoz, majd a vásárláshoz!

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.12.12. 13:37 - #12077

Sziasztok! Aranyosak vagytok, köszönöm a gratulációkat. Nagyon sűrű a program mostanában, különösen így Karácsony előtt. Elhatároztam, hogy a családnak ajándékba ehető díszeket ajándékozok (díszített mézeskalács), ezért minden szabadidőmet ezzel töltöm. A kenyérsütőm most csak a port fogja, ugyanis, már vagy 3 hete felmondta a szolgálatot (idén márciusban vettük), szóval van még rá garancia, csak egyszerűen nem jut el a férjem a szervízbe, mert olyan szoci nyitvatartásuk van (H-CS 8-16-ig, P-en meg csak 14-ig). Őrület. Látom, ti azért továbbra is sütögettek egy csomó finomságot, majd a képek nézegetésével hozzáképzelem az ízeket is, mert megint terhességi cukros vagyok. Így aztán a mézeskalácsaimnak is az illatával igyekszem beérni, és szépen diétázom. Puszilok mindenkit, majd igyekszem sűrűbben bekukkantani!

Limara Előzmény | 2006.12.12. 09:02 - #12076

TUNDIBUNDI!Szívből gratulálok, vigyázz magatokra!

[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU