Drukkolok, hogy meglegyen az első géped Mindenképpen Margitka fehér Kenyerét csináld meg először, az elronthatatlan, és jól kitapasztalhatod vele a gépedet!
A narancsdzsem megtalálható a receptesben, Jégkása beírta. Nekem is ez a recept van meg. Almaléből nem tudom hogyan lehetne készíteni dzsemet Szerintem ha már van benne tartósítószer, sehogy, max. zselét?
Ha Explorer böngésződ van, akkor nagyon egyszerű beszúrni a smile-kat. Kiválasztod, jobb egérgombbal rákattintasz, majd kijelölöd a másolást, visszajössz ide a beírásodhoz és jobb egérgombbal a beillesztésre kattintasz. Ennyi! Üdv
Sziasztok!
A narancs dzsemet hogy készítitek? Szerintetek lehetne almaléből is készíteni dzsemet? Nekünk van 100%-os rostos almalevünk, abból gondoltam. Olvastam hogy a kenyérsütőkben is lehet dzsemet készíteni, ezt próbálta már valaki?
Remélem holnap meglesz életem első kenyérsütője, és akkor neki is fogok látni a kenyér és kalács sütéséhez, csak el ne vegye a kedvem, ha véletlenül nem sikerülne sütni benne....
Ezeket a smile-kat hogy kell beszúrni????
Disznótor nagyon jó dolog, minap én is azt sütöttem. Nekem ilyenkor karácsony előtt hozzátartozik a mindennapokhoz, decemberben elég sokszor készítek, nagyon sok kóstolót is kapunk, de késöbb már meg nem enném. Kalóriákkal ráérünk késöbb törődni
Most dagasztja a gépem a csíkos kalács tésztáját, ezt ajándékba viszem a szomszédoknak, magunknak meg kel a burg. kenyérke, most sütőzacsiban fogom elkészíteni.
Narancsdzsemet még én sem készítettem, de most ezt szánom ajándékba, remélem finom lesz Szeretnék még trüffel golyókat is csinálni, találtam hozzá egy jónak, érdekesnek tünő receptet.
Itt vagyok, teázzunk együtt! érdemes elkészíteni a vanília kivonatot, fincsi. Rövid ideig én is gondolkoztam a narancs dzsemen, karácsonyra jó lenne, de annyi más van. v.színű most elmarad. Az új recid ígéretesnek tűnik, én is sokszorsütöttem már a Margitka-féle Molnárkát. Az alma csak finomít, gyengít a tésztáján. Írd meg, hogy sikerült.
Ma jó dolgom lesz, disznótorba megyünk. Na kap a kalóriatáblázat rendesen.
Köszönöm a segítséget, beszerzem a hozzávalókat, és elkészítem. Most daraboltam fel a narancsokat, már ázik, dzsemet akarok készíteni.
Nagyon jól hangzik a gombás kenyér, tetszik, hogy fenyőmagot használtál, nekem így jobbnak tűnik. Szeretem a fenyőmagot.
Tegnap könyvesboltban böngésztem, és olvastam egy receptet, de nem jegyeztem meg pontosan, de ki akarom próbálni. Molnárkák voltak, aminek a tésztájába almát kell reszelni, majd aszalt vörösáfonyát keverni. Fél kiló lisztből készült, tejjel, reszelt almával, tojás nélkül 3 dkg élesztővel. Ígéretesnek tünt.
Jo reggelt.KENYERKE, igazad van.Igy MARGITUNKNAK is es gondolom nekunk is konnnyebb lenne. /ABC/ Nem kell ise oda keresni.
BEZSA, koszi! Ezen a recepten mondhatom ugy hogy nemzedekek nottek fel. A lanyom azelott amikor meg Pirineni elt, mindig ugy asszocialta: Nagysimonyi= mezespuszi.Aranyos, milyenek a gyerekek! En gyerekkoromba sok nyarat ott toltottem.Sok szep emlekem van rola.En varosi gyerek vagyok es mi a legjobb, :: kiszabadulni a termeszetbe.Uj erdekes dolgokat tanulni.Tobbek kozott a sutes fozest. Lasd Anyukam es Pirineni.
Szoval igy jott ez a recept annak idejen amikor ide beirtam. Tiszteletbol es megemlekezesbol.
Na, megyek dolgozba. Mindenkinek szerencses es szep napot.
Időmből az utóbbi időszakban leginkább csak olvasásra futja, az is erősen szelektált.
A szavazások legelején készültem, hogy írok, de csak egy piszkozatrészlet lett belőle.
Mindennapi munkámban évtizedek óta elengedhetetlen a jól megszerkesztett szakregiszter használata. Ez az utóbbi 15 évben, a könyvpiac felhígulása óta, egyre inkább jellegét veszti, szakszerűtlenebb, használhatatlanabb még a komolyabbnak tűnő szakkönyveknél is.
Egy szakácskönyvet nehezen tudok elképzelni kategóriák/tárgyakra bontás nélkül, pedig manapság sorra így jelennek meg a puccosabbnál puccosabb külsejű összeollózott, összehajigált téglányi szakácskönyvek. Sokszor az a benyomásom, amikor ezeket a látványra alapozott tarka, csillogó borítókat látom, hogy boldog-boldogtalan a nagy mani reményében a könyvgyártásra is átnyergelt vagy az írás-szerkesztés terén járatlan nagymesterek úgy gondolták, hogy itt babérokat aratni már nem művészet, hisz művük magukért beszél. Az utóbbi így igaz, csupán a kikeresés lesz művészet a pl. 1000 oldalas apróbetűvel írt könyvben.
Egy 70 oldalas kis füzetecskénél is bosszantó és kiábrándító, amikor az ilyen-olyan pörköltek között, torták és levesek garmadát látom s kénytelen vagyok az egész tartalmat végig bogarászni, hogy a valamelyik fantázia név alatt rejtőző fogást megtaláljam.
Ésszerűnek és célszerűnek tartom mindenhol a Tartalom (itt Receptek) kinyitása után a tárgyankénti lebontás alatt a szoros ABC-t.
Úgy gondolom, ha valamennyien kategorizálnánk és ezen belül saját receptjeinket szoros ABC-be tennénk, akkor az már sokat segíthetne Neked a szerkesztésnél és bevitelnél.
Szerintem megint a különböző böngészők okozzák azt, hogy amit Te látsz (illetve nem rendesen), azt én nem találom meg. Nálam semmi ilyen probléma nincs, ezért nem is értem, hogy mi lehet nálad. A figyelem rész bal oldalon legalul van, a receptek nálam legfelül nyílnak meg.
Más is látja ezt, amit Nelly írt? Ha igen, milyen böngészővel? Megpróbálok majd szerezni valami más böngésző/ke/t és megnézem azzal is.
Nelly! Nagyon szívesen a bevásárlást, ez igazán nem volt nagy dolog. Remélem hamar hozzájut mindenki, hogy az ünnepi sütögetéshez még használni tudja. Süssetek velük sok-sok finomságot
Szia Margitka! Cukorra is és sóra is. Ha sok lesz majd kapnak a családtagjaim, barátnőim. Tehát a mi plusz azt csak csomizd be nekem aztán majd én randalirozom.
NOGEAM, ha fent vagy: Irtam egyszer vha egy mezespuszi recit.Cim: PIRIMAMA -mezespuszedlije. Nagyon jo, kiprobalt es sokszor megsutott falusi recept./Nagysimonyi,-VAS-megye/
A mezespusziknak sztem mindig kell 1-2 napot allni mire kellokeppen megpuhul.Susd a fogyasztas elott 1-2 nappal.
Hű Szuperkeri! Már aludni készülök, de ez a gombás kenyér megmozgatta a fantáziámat! De jó Neked, hogy ilyen klassz dolgokkal is kísérletezhetsz! Nálunk a fiúk nincsenek elájulva az újdonságoktól. Pedig néha nem árt a változatosság! Jó éjt! Nelly
Ma nagyon fincsi kenyeret sütöttem. Az eredeti címe: Vargányás csiga. Nekem csak szárított fűzfa gombám van, ezzel készítettem és pirított diót és néhány szem fenyőmagot tettem hozzá. A fűszerezése: kevés provanszi fűszerkev. és csipet kakukkfű. Kelesztés után 2 bauqett-et formáztam a tésztából. Gyönyörű és nagyön finom kenyérkék lettek. Lehet egy kicsit több volt a fűszer, a gomba íz nem nagyon jön ki. Gondolom a vargányának intenzívebb az íze. A pontosrecit beírom a Bármi...-be.
Köszönöm Mindenkinek a Télapós jó kívánságokat! Üdv
Egyébként nem gondoltam volna, hogy ennyien használják a kategóriás receptkeresőt. Talán csak azért, mert magamból indultam ki. Igaz, néha én is rámentem a kenyér, vagy kalács csoportra, és ott bóklásztam. Margitka, nem írigyellek, mert nem tudom, mit csinálnék a helyedben. 17-en abc-sek vagyunk, 12-en pedig kategóriások. Nem lenne jó senkit sem elveszteni azért, mert bonyolultabb lenne neki a keresés, de Neked is jó lenne valami egyszerűsítés. Hátha lesz valakinek valami jó tippje. Ha meg már kitaláltad, akkor bocsi az eszmefuttatásért.Nelly
Valamikor júl. elején "megalapoztam" karácsonyra a vanília kivonatot. 1dl 96%-os alkoholt higítottam 1dl vízzel és ehhez tettem 3 vanília rudat. De ha neked van 2dl Vodkád, az is jó. legalább 2 vanília rudat tegyél hozzá. Az ősszel már használtam belőle, de most már sokkal intenzívebb az íze és illata.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit