Bevallom, mit csinálok Az előbb kentem a gyerekek reggelijét és sajnos meg kellett kóstolnom a kalácskámat. Most majszolok egy szeletkét, nagyon finom Kár, hogy ilyen későn már csak lelkifurdalással tudom enni, de kihagyni viszont sehogy nem akaródzott.
Jégkása! Kíváncsian várom a sütikről a képet és a recepteket, ha még nincsenek fent. Az almakúrához kitartást kívánok!
További szép estét mindenkinek és szép napot holnapra, üdv, Margit
Még a mult hétről adós vagyok sütöttem finom Mozart tortát apukámnak születésnapjára.Gyümölcstortát a páromnak névnapjára és pogácsát. Mert hétvégén ünnepeltünk.Most meg ellvagyok havazva bár nem dolgozom, de munkahelyi dolgokkal foglalkoztam.Tartok egy 3 napos almakúrát és fájó szivvel kicsit korgó gyomorral nézem milyen szépeket sütöttetek.Majd holnapután sütök!! küldök majd képet a tortákról.
A marcipánrúd is egy súly, amit az alatta levő tésztának illenék egy kissé megemelni, ezért kérdeztem erre is rá.
Szerintem 2,5 dkg élesztő már elég ebbe a tésztába. (2 és 3 dkg között kezdtem el gondolkozni.)
A naptárhoz gratulálok Napok óta készülök hozzáfogni, de sosem jön össze rá az időm. Ma már majdnem megvettem hozzá a papírt is, de aztán úgy döntöttem, hogy amíg a gépben nincs kész, addig nem veszem meg. Könnyen ki tudtad cserélni a képeket?
További szép estét és sok sikert a Stollenhez, üdv, Margit
Kb. 45 dkg liszthez, 17,5 dkg kandírozott gyümölcs, 2,5 dkg vágott mandula kell a tésztába. ez összesen 20 dkg. 2 rúd lesz ebből a tésztából és a két rúdba kell 30 dkg marcipánrúd. De ezt csak rá kell tenni a kinyújtott tészára és úgy felcsavarni. Még egyszer köszönöm a segítségedet.
Lányok ! Képzeljétek összeállítottam most este egy naptárat amit Batka küldött. Édesanyámnak készítettem, sütéseimből, tájképekből, nyaralásból készült képekből.
Megsült a pecsenyelével készült tésztám, kenyér lett belőle végül. Mivel minden elfogyott előzőleg, ezért összeraktam egy kalácsot is. Lereszelt narancsok héjával, levével, + narancslével, pici mézeskalács fűszerkeverékkel és rumba áztatott, kandírozott narancshéjjal készül. Az illata jó, remélem jól is sikerül (az élesztőt már majdnem kihagytam belőle :-))
A kenyeret lefedett jénaiban sütöttem. Jó lett, de ez egy annyira lágy tészta, hogy nem vártam tőle cserepesedést, szerintem nem is lett az, de még hűl az ablakban.
köszönöm Margit közben én is megtaláltam az interneten egy külföldi siteon. ennek eredeti neve mint kiderült Lussekatter.Ha fini lesz elküldöm a receptjét. Az ország többi részén se lehet kapni olcsóbb vanilíarudat csak a 400 Ft Kotányit?
Egy 29*9*7 tepsibe hány deka lisztből készült kenyér és kalács fér bele?
Valami 17 lenne a receptben, de azt nem tudom, hogy mi Mennyi összesen a beleraknivaló gyümölcs és mandula és milyen súlyú marcipán kell bele? Ha ezeket megírod, akkor máris kigondolok egy számot az élesztőre
Köszönöm Superkeri és Limara a segítségeteket a brióssal kapcsolatban. Ma már nem állok neki, emrt most jöttem haz nem réen és én nem vagyok éjjeli bagoly mint Margitka !
Margitka ! Én is szeretnék egy kis segítséget kérni Tőled. Tavaly ugyan már megsütöttem a Stollent, de porélesztő van a recepthez írva. Segítenél nekem légyszíves, hogy mennyi friss élesztő kellene bele ? Kb. 45 dkg BL-80 liszt (csészét ír, csak finomlisztet tudtam most leírni), 17, 5 dkg mazsola és kandírozott gyümik, 2,5 dkg mandula. És marcipán rúdatl kell tenni a tészta közepére. Előre is köszönöm segítségedet. Üdv:Julika
A keresőbe beírtam amit kérdeztél, ez volt az első találatban:
"Híres svéd karácsonyi édesség a pepparkakor, amely bár hasonlít a mi mézeskalácsunkhoz, intenzívebb gyömbéríze miatt nem összekeverhető. A Luca-naphoz kapcsolódik a lussekatter, amely egy sáfránnyal készített, mazsolával díszített sütemény."
Az első süti egy link, ami remélem innen is működik majd, a másodikra talán szintén rá lehet keresni, még nem próbáltam.
Na, megint megy a lukeseg nalam. Megint koltottem...Most megyek fozni.Pesti paprikas krumplit fustolt kolbasszal es husos szalonnaval bele. Ubi-salival.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit