E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.11.16. 20:01 - #11275

SZia Margitka !

A fakanalas mutatvány sikerült a hot-dog felszúrásánál. Nem is olyan ördöngös dolog. És nagyon fincsi volt a házi hot-dog. AZt gondoltam, hogy sütök a napoban egy adag kiflit és beteszem a mélyhűtőbe, mert ez is egy egyszerű, fini vacsi lesz majd a decemberi rohanásban. Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2006.11.16. 17:40 - #11274

Szia Superkeri!

Nagyon örülök az aszalt paradicsomos kenyér sikerének 

Éppen azért jöttem, hogy meséljek egy kicsit és miről..? Pont egy kalácsról. Álldogáltam a konyha közepén és nem tudtam eldönteni, hogy mit süssek, ami holnapra is jó a gyerekeknek. Valami kalácsot, mert azt egyszerű, de milyen legyen?? Benéztem a szekrénybe az aszalt gyümölcsökhöz, találtam egy mediterrán mixet, amit már régebben vettem, de még nem próbáltam. Kicsit tovább nézelődtem, találtam mézessütemény fűszerkeveréket. Kerestem még vaníliás cukrot, kicsi rumaromát és most készül egy kalácstésztám. Még a formázását nem találtam ki, de valószínűleg hagyományos muffinformában fog kikötni. Majd jelentkezem a végeredménnyel, de az még kb. 2,5-3 óra. A tészta illata már most nagyon jó.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.11.16. 17:03 - #11273

      Sziasztok!

 Margitka! Fenséges finom az Aszalt paradicsomos kenyér. Gyönyörű lyukacsos a belseje, talán ilyen jól sikerült gépi kenyerem még nem is volt. Kicsit szűken mértem a fűszereket, féltem, hogy túlzottan illatos lesz. De nem, legközelebb bátrabban szórom. És persze nem volt 6 dkg a paradicsom sem, spórolni kell vele, mert még nagyon soká érik a köv. garnitúra.

Holnap kalácsot sütünk, az biztos hogy a Kalácscipó tésztájából fog készülni, csak még az izesítése ill. töltése kérdéses. A kakaós mindig problémás, mert a gépem csak olyan márványosra keveri.

Lányok! ismét klassz dolgok készültek a pékségekben: gratulálok!


EmMargit Előzmény | 2006.11.16. 17:00 - #11272

Sziasztok!

Kész vagyok a mai házi feladatommal  Már nem is tudom hanyadszorra írtam le történelem órára a családfánkat. Talán ez már az utolsó volt, mert a legkisebb fiamnak kellett

Somika! Julika tökéletesen válaszolt, köszönöm is neki
A legtöbb olyan receptet, amiben majdnem a megszokott élesztőadag van és emelett a kovász, nyugodtan meg lehet csinálni az elcsendesedett, hűtőben "lakó" kovásszal is. Amiben dominál a kovász, ahhoz aktívra van szükség.
Egyébként nagyon finom lett a kenyerem. Könnyű, puha, szaftos, szerintem még holnap is ilyen lesz, ha marad belőle egy-két szeletnyi.

Julika! Jó sütögetést kívánok! Milyen lett a hot-dog tegnap?

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.11.16. 16:36 - #11271

Sziasztok !

Somika! Ugyan Margitkát kérdezted, de megpróbálok válaszolni. Margitka az aktív kovászon azt érti, hogy amikor készíted vagy megeteted a kovászt és már bőségesen bugyog és jön fel az edényben és igen intenzív az illata. A nem aktív kovász amikor már többszöri visszakeverés után nincsenek benne buborékok és úgymond már elfolyósodott. Ezt nem tudtam jobban leírd, de remélem érted.

Megyek haza nem sokára mini virslis bucikat gyártani, mert holnap megyünk egy szülinapi meglepi buliba és oda készítem.


somika2 Előzmény | 2006.11.16. 16:15 - #11270

Szia Margitka!

Olvasom az új receptedet,a kovászos fehérkenyeret.A kovászolásban még az elején vagyok,nem értem mi az az aktív kovász?Nem minden kovász aktív?Vagy esetleg a száraz kovász a nem aktív?

Szép estét mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2006.11.16. 15:43 - #11269

Sziasztok!

Én is jöttem kávézni, jól esik megpihenni egy kicsit, amúgy meg nagyon álmos vagyok. Lehet, hogy nem is kávézni kellene, hanem aludni

Örülök a szép és finom sütésekről szóló híreknek. A képeket majd hozom kicsit később.

Bezsa! Hozom a táblázatot, köszönöm.

Vidit! Üdvözöllek körünkben. Bezsa ötlete jó, ha kiteszed a kenyeret az ablakba, akkor hamarabb kihűl és utána beteheted nylon zacskóba.

Nééne! Örülök, hogy itt is találkozunk. Látom Limara már válaszolt a kérdéseidre a kinyújtással és a kalács sütésével kapcsolatban. A margarint kérdezted még. A zsíradéktól (is) puhább, szaftosabb, elállósabb lesz a kenyér. Lehet teljesen nélküle is sütni, jó lesz a végerdmény akkor is, de azért inkább érdemes egy kicsit minden kenyérbe tenni.

Csoki! Örülök, hogy jelentkeztél.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.11.16. 14:32 - #11268

Somika már iszom is veled a kávét. Köszi

bezsa Előzmény | 2006.11.16. 14:30 - #11267

A kenyerembe kellett volna még egy kis víz, Nem tudta gép jól bedagasztani. Amúgy szép csak a tetején látszik, hogy át kellett volna kézzel gyúrnom. Bár kinyújtottam és úgy szórtam bele a napraforgó magot és aztán csavartam fel. Na majd ha kihült meglátom belül.

somika2 Előzmény | 2006.11.16. 13:49 - #11266

Sziasztok,hoztam a délutáni kávét,de sajnos egyedül szürcsölgetem,senki sincsen errefelé.

Margitka,ma megsütöttem Rusztikus burgonyás kenyeredet,a Zsömlédet/kovásszal,tk.lisztből/és a Jolika Csokis-túrós muffinját.Mindegyik jól sikerült,nagyon örültem nekik,remélem a családomnak is fog ízleni.

Holnap sütöm a Hagymás kenyeret,majd írok mailt is a hozzávalókról.ahogy ígértem.

Ildikó,pusszillak,haragról szó sincs!!!!

Bezsa,én is rizottóra gondoltam ma,de csak holnap főzöm meg,mert mára még maradt tegnapról.

További szép tavaszias délutánt mindenkinek!


bezsa Előzmény | 2006.11.16. 11:59 - #11265

Sziasztok! Ma Margitka joghurtos magos zsemléjét csinálom, dupla adagból. Én a féldeci viz után tettem bele egy kanál kovászt. Most dagad a drágám. MA rizottó az ebéd palacsintatésztába forgatott csibe falatokkal. Az is mindjárt kész lesz. Este zsemlér akarok sütni és lefagyasztani, mert tegnap már a kenyér csücske maradt nekem.

bezsa Előzmény | 2006.11.16. 11:44 - #11264

Szia Csoki! Nem baj köszönöm a fáradságod. A csokis piskóta jöhet meggy nélkül. Margitka! Küldöm a táblázatot.

csokivacsi Előzmény | 2006.11.16. 10:02 - #11263

Szerbusztok:) mostanában el voltam havazva,de azért néha sütögettem is egy kicsit.A mult heti termés meggyes-csokis piskota,majd küldök margitkának fotot rola,a receptet meg beirom a bármibe,nagyon gyors és eccerü,..nah és finom is.Bezsa,köszi megoldottam a foto a kicsinyitést.A kupakolással meg nem volt sajna xerencsém,mert  vendéglátos ismerőseim általában automatákat használnak.Pedig nagyon igyekeztem,de nem jártam sikerrel:(..pusszantás Mindenkinek és gratula a sok finomsághoz,nagyon ügyik vagytok!*****


ILDIKO Előzmény | 2006.11.16. 07:08 - #11262

Sziasztok lanyok!

Jo reggelt! Nagyon szepeket sutkereztetek.

JEGKASA, nalunk EZ nem megy! Itt sutire verszomjas huliganok vannak"" !-OK szimatra mennek. -es helyem sincs ahova dughatnam, mert ha OK esetleg nem, akkor a cicus megkeresi.ITT mindenki szimatra megy!!


EmMargit Előzmény | 2006.11.16. 00:05 - #11261

Sziasztok!

Masala képeivel vagyok még adós. Nagyon szépeket sütött és írt is egy kicsit róla:

"A virslis buci tésztájából szendvicsnek való zsömlét loptam ki. Mire kisült, rájöttem, hogy ez legfeljebb egy gyerekemnek elég és gyorsan csináltam másik adagot, virsli híján sajttal. Ebből is loptam néhány szendvicsnek valót."

virslis bucik sajtos, szalonnás

Gratulálok Masala, nagyon szépeket sütöttél!

További szép estét kívánok és szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.15. 23:36 - #11260

Szia Jégkása!

Most legalább tudom miért borult le a tésztám

Azt hittem, hogy valamit elrontottam, mert sütit nem igazán szoktam csinálni. Ez annyira egyszerűnek tűnt és még ráadásul a gépben is lehetett dagasztani, hogy ezért fogtam hozzá. Egyébként nagyon finom, örülök, hogy kipróbáltam és biztos lesz folytatása. Vacsi után kicsit kiadósabban is megkóstolgattuk
Nekem különösen nagyon jó, mert nem túl édes.

Majd valami kis kiegészítést hozzáírok a recepthez, hogy más ne járjon így. Nem tudom mekkora és milyen formában lehetne az egész mennyiséget "baleset" nélkül megsütni.

Ja, keleszteni én sem kelesztettem, csak amíg a sütőre várt, addig pihentettem, de a hűtőben. (Nem írtál kelesztési időt, ezért nem mertem kint hagyni.)

Száz szónak is egy a vége, köszönöm a receptet  

További szép estét kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.11.15. 23:30 - #11259

Szia Kartika!

Nekem a szakszervezeti jogász segített. Neked nincs ilyen?

 

Jégkása


jegkasa Előzmény | 2006.11.15. 23:27 - #11258

Szia Ildikó!

Én eldugom ám addig amíg nem ehetik, nem látják és eszükben sincs. Amikor eljön a napja akkor előveszem.

Szép éjszakát Jégkása. 


jegkasa Előzmény | 2006.11.15. 23:24 - #11257

Szia Margitka!

A Meggyes-mákos rácsossal meg kell kövesselek egy bocsánat kéréssel, mert mivel nem volt otthon annyi margarin mint amit a recept írt ezért én csak 40 dkg lisztből gyurtam és ha nem tévedek nem is kelesztettem sokáig, különben megmértem s formám nekem is 28 cm.

A receptet meg az eredeti menyiséggel másoltam be. Jégkása

További szép Éjszakát.


EmMargit Előzmény | 2006.11.15. 23:20 - #11256

Sziasztok!

Hoztam még egy képet a mai kenyeremről. Írtam neki receptet, a szokásos helyén megtaláljátok:

                         

Még mindig jelentkezem további képpel, üdv, Margit


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU