E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2006.11.03. 13:21 - #10755

         Sziasztok!

 Dulifuli! Nagyon régen jártál erre! Az őszi pihenésed irígylésre méltó: gyönyörű helyen pihentél. Az új sütőformában süssél sok finomságot és gyere meséld el!

 Szokimoki! Te mindig olyan szépeket írsz nekünk! Köszi.

  Somika2! De jó hogy Te is visszajöttél!

Nézzétek csak! 7-en vagyunk, így ebéd után. Kávézzunk együtt.

Üdv. Mindenkinek


dulifuli13 Előzmény | 2006.11.03. 13:19 - #10754

Nem hülyeség. Inkább aranyos. Fő az, hogy vidámak legyünk. annyi rondaság van körülöttünk. Én nem tudok saját képecskét feltenni. De majd megpróbálom.

dulifuli13 Előzmény | 2006.11.03. 13:17 - #10753

Nem volt ez hülyeség, értem, lejegyzem. Most nézem, Margit olyan alaposan leírta a "kovászolást", h tulképpen neki állhatnék. Nekem még az nlc-s változat van meg. Itt reggel havaseső volt amikor a leányokámat fuvaroztam az állomásra. Nem akarok dicsekedni, de most 7ágra süt a nap.

szokimoki Előzmény | 2006.11.03. 13:15 - #10752

Ha nem írtam volna még most elég hülyeséget, akkor még egy képpel is tetézem:-)) És ígérem befejeztem!

 


szokimoki Előzmény | 2006.11.03. 13:13 - #10751

szia Dulifuli!

Nagyon szomorkás itt Debrecenben az idő. Tegnap itt is megmutatta magát egy kicsit a hó. De szerencsére most nem esik semmi.

Én, ha  60 dkg lisztből csinálok kenyeret, akkor ahhoz 8 g élesztő és 8 dkg kovász kerül, tehát a fele-feléből csak a 8-8 az igaz, vagyis az sem fele-fele. Na bocsi. Ez jó hülyeség volt.


szokimoki Előzmény | 2006.11.03. 13:09 - #10750

Egy kis őszi versikét küldök nektek:

Reviczky Gyula: Őszi remény

A nyár végső virága is lehull.
Az ég is ezt siratja: elborul.
E hervadás, e gyász úgy fáj neki!
Csak hullanak, egyre hullnak könnyei.

Fagyos mosollyal néz alá a nap,
S az égen olyan álmosan halad.
Nincs dal az erdőn, letarolt a rét,
Miért pazarolná fényét, melegét?

De a midőn vidám szüretelők
Felett halad, mosolygó képet ölt,
Miként ha szólna: "Vígan legyetek,
A hervadást úgyis megéritek!"

De véget ér a végső vigalom:
A szél süvít be ajtón, ablakon.
Azt mondja: "Nincs virág, meghalt a nyár!
Nem lesz derüs, meleg, soha már!"

Lesz! Mert a föld csak alszik, nem halott,
Megtérnek napsugár, madárdalok.
És akárhányszor lesz még kikelet,
Rózsás napok, napfényes ég, meleg!



dulifuli13 Előzmény | 2006.11.03. 13:08 - #10749

Szia szokimoki. Milyen idő van Debiben? A lányom most ment oda nosztalgiázni. Állandóan visszasírja a várost. Kovászt egyszer én is csináltam, de mivel nem sütök rendszeresen, ezért felhagytam vel. Lehet, h nem kellett volna? De ha felseben használod az élesztővel, mennyi a kovász konkrétan ami a kenyérkébe kerül?

szokimoki Előzmény | 2006.11.03. 13:04 - #10748

Bocs a sok elütésért, de remélem érthető így is.

szokimoki Előzmény | 2006.11.03. 13:03 - #10747

Szia Gabka!

Szerintem elég ha anníit írok, hogy régen a Nagymamáink csak kovásszal sütötték a fincsi kenyeret! A kovásszal a kenyér állagán is "segítesz" valamivel tovább eláll, és nagyon kellemes ízt ad a kenyérnek! Érdemes kipróbálni. A csak kovásszal sült lenérnek kellemesen savanylás íze lesz, de sokkal több a kelesztési ideje mint az élesztősé. Én felesbe használom az élesztőt és kovászt, így jó a kelesztési ideje és nem utolsó sorban az íze is! Majd biztosan ír nálam tapasztaltabb is ezügyben!


Gabka Előzmény | 2006.11.03. 12:45 - #10746

Azt szeretném tudni, hogy a kovásszal történő sütést miért helyezitekaz élesztős sütés elé. Állandóan a kovászos sütést emlegetitek. Mi a különbség a kettő között? Van esetleg élettani hatása is?

dulifuli13 Előzmény | 2006.11.03. 12:23 - #10745

Érdekessss. Az szerintem szép állagú massza, ami a szemmértékem szerint nem igazán kelt meg, ripsz-roposz felvette a pótlolag hozzátett poréleztős vizet. Most nagyon szépen gömbölyödik, 1 kanálka lisztet tettem még hozzá, csak úgy a formakedvért. Jaj de kiváncsi vagyok mi lesz ebből. Na majd beszámolok. Remélem, kellően felcsigáztam az érdeklődéseteket.

dulifuli13 Előzmény | 2006.11.03. 12:10 - #10744

Sziasztok. Szépen búcsúztattukaz őszt, 6 napot voltunk 1 batáti házaspárral Balfon. Bejártuk a környéket, Nagycenk, Fertőd, Kőszeg, no és elsősorban SOPRONt. Mivel győri vagyok, gyerek koromban sokat üdültem a Lővérekben. Volt ott egy diakonissza gyereküdülő. Ott próbáltak hízlalni. Mára fordítva lenne jó, fogyizni u.ott :) Őszintén szólva mostanában nem sütöttem. Utoljára a csavart kenyeret. Kétszer is. Ám mivel csak 1 szilikonos őzgerinc formám van, nem csináltam ismét, mert nemtetszett, h nem egyformák a kenyérkék. Na mit tesz Isten, egyik soproni sétánk alkalmával mit látok a kirakatban: "silikonová forma". Sárga mint a sütőtök és 1800 Ft. Azaz, lényegesen olcsóbb mnt amit a Corában vettem. Naná, h lecsaptam rá. Ez volt azutolsó darab. Hogyan szuperál, azt nem tudom, mert éppen most dagaszt másodszor a gép. Naná, h csavartat csinálok. :) Csak az aggaszt, h nem kelt nagyon meg. Most egy pici porélesztőt melegvízzel kikevetem és hozzáöntöttem. Mindjárt lesem, milyen az eredmény.

kenyerke Előzmény | 2006.11.03. 06:21 - #10743

Hm, jól elelmélkedtem, írogattam  

kenyerke Előzmény | 2006.11.03. 06:07 - #10742

Sziasztok!

Bár most 2 napot itthon tölthetek. De tegnap lefáradtam. A virágokat kellett a teleléshez az erkélyről behozni és átültetni.

Margit, köszönöm a receptek kitételét a képekkel! Valóban először célszerű a Bármi...-be berakni, mert akkor ott van az elején s nem kell senkinek sem keresgélni.
Az új kenyérkém elnevezésénél gondolkodtam, hogyan lenne célszerűbb kitenni.
Tartalmát s kifejező erejét, jellegét figyelembe véve Hajdinalisztes rozsos kenyér nevet adtam neki.
Az eredeti receptől ízlésemnek s stílusomnak megfelelően eltértem. A későbbiekben egy karakteresebb változatot is sütök. Ebben a hajdinát darálás előtt megpirítom, a kenyértésztát pedig őrölt koriánderrel fogom fűszerezni.

Tegnap kenyeres napot tartottam. 4 szeletkét a szomszéd néninek is adtam. Mára már csak a kenyérvég maradt. Pedig én igazán nem eszem sok kenyeret   
 
A Szardíniai lepénykenyérrel már nem voltam ennyire következetes, mert fáradt voltam és a virágok átültetése közepette ültem géphez felrakni a receptet, mert tudtam, hogy igéretemnek megfelelően várják a lányok.
Ezt kérném Margit, hogy légy szíves utólag változtasd meg: Lepénykenyér - Szardíniai

Köszönöm.

A fantázia s egyéb neveket az ember egy idő után elfelejti. Különösen fennáll ez a mi internetes nagycsaládunkban. Később már csak a jelleget és alkotót illető  fogódzóból kiindulva lehet keresgélni vagy jön a visítás, hogy ezt vagy azt hol keressünk.

Kartika, remélem megbocsájtod nekem, hogy nem tudtam a kérdésedre időben válaszolni.

Nelly, igazad van ezzel az óraátállításal. A vérnyomásomra mostanában gyógyszert kell szedni. Sajnos az átállítás napján elfelejtettem s aznap nem vettem be. 2 napig kegyetlenül fájt a fejem s nagyon felment a vérnyomásom. Semmit nem tudtam csinálni. A PC-nek még a közelébe sem mehettem, mert máris egy 10-el megugrott az első érték s vele arányosan az alsó is. A 3 évi hajsza és rendszertelen életmód igen padlóra vágott, mivel változó korban vagyok ez bizony többszörözött terhet jelentett nekem, aki azelőtt évtizedeken keresztül soha nem volt beteg - a csipp csupp dolgoktól eltekintve - s a gyógyszereket is kerültem.
Most már jobban vagyok, de 3 napot eléggé elvesztegettem a házi munkámban.

Szokimoki, örülök hogy Neked sikerült ezt a szép zenét meghallgatni. Nem volt hiába az ígyekezetem, a gyüjtögetésem.
Csendben én is szívesen elnézegetem azokat a lélekemelő képecskéket, amiket beteszel vagy a verseket olvasgatom. Szeretem az alkalomhoz illő szép verseket. A konyhában mindig rádiózni szoktam. Nem zenét hallgatni, hanem a jó műsorokat, riportokat.

Szeretek a PC-n kedvemre való zenét hallgatni vagy rádiózni. A http://radio.hu/ hangtárából az aktualitásokat vagy 1-1 számomra érdekes műsort a háttérben visszahallgatni.


EmMargit Előzmény | 2006.11.02. 22:54 - #10741

Sziasztok!

Kartika! Most már lassan beszorulunk a lakásba mindannyian, így biztos több időd lesz sütögetni. Várom a híreket és a képeket,a hétvégi sütésedről

Többen is kértetek Kenyérkétől két receptet. Most tettem fel a "Bármit...."-be, aztán majd természetesen viszem a helyére is. 

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.11.02. 22:48 - #10740

Huha, gyönyörű a kalácsod Margitka! szinte érzem az illatát. Már régebben sütöttem a hétvégén talán nekiállok, bár még ez a hétvége mindig "mászkálos" már nagyon fáraszt, bár biztos kellemes lesz.

ILDIKO Előzmény | 2006.11.02. 22:43 - #10739

EXE-2!

Az utobbi sutidre amit emlitettel meg nem jottem ra mi lehet. Talan a lanyok tudnak majd segiteni ebben neked.Jo ejt!

Jo ejt mindenkinek! Latom azert meg az alommano meg nemjart mindenkinel.Azert pihenjetek is. Puszika!


EmMargit Előzmény | 2006.11.02. 22:43 - #10738

Sziasztok!

Sütöttem ma - többek között - csokilencsés kalácsot. Csak úgy "összedobáltam" a tésztáját, de az új, burgonyapelyhes verziót. Az élesztőm egy maradék darabka volt, azt lendületesen beledobtam, nagyjából annyinak saccoltam, amennyi kellhet. Nos egy kicsit több volt, de nem sokkal, nem is estem kétségbe tőle. A kalácsom viszont ilyen lett tőle:

           csokilencsés kalács    csokilencsés kalács

Olyan hatalmasra megkelt, hogy nem hittem a szememnek, majd még a sütés közben is nőtt egy kicsit. Annyira lágy lett a tésztája mikor megsült, hogy nem mertem a szilikonformából kivenni, mert féltem, hogy nem tudja megtartani saját magát. Formával együtt tettem ki hűlni a kedvenc helyemre, az ablakba. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor vettem ki és hagytam megszikkadni a külsejét. Vacsoránál muszáj volt tesztelni  Nagyon finom, foszlós és lágy lett

Ja, az élesztő 2,9 dkg volt.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.11.02. 22:40 - #10737

Jo estet lanyok!

EXE-2 reszere is : ANYOS-SZELET!

Hozzavalok:1 tojas, 1/2 margarin v. 15dkg vaj,1Ek cukor, 1 vanilcuki, 35dkg liszt,  egy keves sutopor.

Toltelek: 8.tojassargaja,25dkg cukor, 1 citrom heja, 30dkg dio, 1Ek liszt v. 2Ek prezli.

Elkeszitese: A teszta hozzavaloit osszegyurjuk , kisodorjuk,felet egy kizsirozott kilisztezett tepsibe tesszuk.Toltelek:8 tojassargajat,25dkg cukrot 1citrom hejat jol kikeverjuk, hozzaadunk 30dkg diot /daralt!/ 1Ek lisztet vagy 2Ek prezlit. Belekeverjuk ovatosan a 8 tojas kemenyre felvert habjat es a tepsiben levo tesztara kenjuk ovatosan.Vegul rahelyezzuk a megmaradt kinyujtott tesztalapot, es megsutjuk.Lehet csokolademazzal is bevonni, v.porcukorral.  Ps: Ha vkinek izlik, fahejat is rakhat egy kicsit a dioba. En szszerint prezlivel helyettesitem a lisztet a dios tolteleknel. Jobban izlik nekem igy.


Zsike Előzmény | 2006.11.02. 21:11 - #10736

Mára el is köszönök, megyek olvasgatni.

Kellemes estét, jó csevegést, nyugodt álmokat!!!


[Későbbi] [11115-11096] [11095-11076] [11075-11056] [11055-11036] [11035-11016] [11015-10996] [10995-10976] [10975-10956] [10955-10936] [10935-10916] [10915-10896] [10895-10876] [10875-10856] [10855-10836] [10835-10816] [10815-10796] [10795-10776] [10775-10756] [10755-10736] [10735-10716] [10715-10696] [10695-10676] [10675-10656] [10655-10636] [10635-10616] [10615-10596] [10595-10576] [10575-10556] [10555-10536] [10535-10516] [10515-10496] [10495-10476] [10475-10456] [10455-10436] [10435-10416] [10415-10396] [10395-10376] [10375-10356] [10355-10336] [10335-10316] [10315-10296] [10295-10276] [10275-10256] [10255-10236] [10235-10216] [10215-10196] [10195-10176] [10175-10156] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU