Bezsa! Nagyon örülök, hogy ízlik a Rusztikus zsömlecipó. Én olyan éhes voltam, hogy majdnem egy felet elkóstolgattam
Limara! Ha tetszik a recept és amúgy is darálsz töpörtyűt, akkor próbáld ki egy egész kicsikével. Hátha sikere lenne a családban. Én azért szoktam le ezekről a kenyérre kenhető krémekről, mert a gyerekeim nem igazán lelkesek tőle. Régen maradék sült húsból, kenőmájasból, sajtból, szóval sok mindenből csináltam krémet, mi nagyon szerettük. (Persze a klasszikus körözött és tojáskrém is rendszeresen szerepelt az étlapon :-))
ILDIKÓ ! Én is már nagyon régen csináltam tepertőkrémet, pedig régen rendszeresen készítettem és nagyon szerettem. Most megkerestem Neked a recit.
1/2 kg tepertő 4 db főtt kemény tojás 3 fej vöröshagyma Ezt a három hozzávalót ledarálni, beletenni 2 evőkanál mustárt, 2 kiskanál piros paprikát, sót ízlés szerint.
Superkeri ! Örülök én is az örömödnek.
Bezsa ! Nálunk is most kedvenc lesz a rusztikus. Legközelebb próbáld meg 20 dkg rozsliszttel, nagyon fincsi volt.
Örülök, hogy ilyen szerencsésen végződött a hűtő balesete. Nagyon aranyos az első mondatod
A kalácscipó tésztáját én általános kalácstésztának szántam, mint ahogy a korábbi kalácstésztám is, alapja volt majdnem az összes sütésemnek. Nagyon örülök, hogy bevált Neked is, most már talán bátrabban meg merik a többiek is próbálni. Mostanában kenyérféléhez is bátrabban teszem a burgonyapelyhet, az 55 dkg liszt + 5 dkg pehely nem okoz semmi problémát, viszont nagyon finom tésztát ereményez. Azt kitapasztaltam, hogy ha liszt helyett kerül egy receptbe ennyi pehely, akkor kb.13 -15 %-kal megnő a folyadékigénye a tésztának. Ez nem kis mennyiség!!
Örülök a sütik sikerének. További szép estét kívánok Neked is, üdv, Margit
Superkeri! Örülök az örömödnek, egy vbáratlan nagyobb kiadás senkinek sem hiányzik!Jó, hogy megúsztátok!
Ildikó! Tepertőkrémet nem tudok,nem szeretem, éppen ezért holnap hajtoványt sütök, aminek a felébe az összegyült tepertőből készített krémet fogom tenni. Bár Margitka receptje nem hangzik rosszul Üdv
Sziasztok!
No meg is kóstoltam, nagyon finom lett, látom már most ez lesz a kedvenc.
Hát én megkóstolom amit csinálok. Általában este már nem eszem kenyérfélét, most kivételt tettem, mert ez új volt.
Limarám kicsi lépésekkel érdemes elkezdeni, pl. a húsokat és zöldségekkel eszem, ha egy mód van rá. Bent is ha elmegyünk ebédelni hús mellé salátát eszem. Én ma káposzta salátát ettem, a párom párolt káposztát.
Eddig a 3 kg lement és megállt, de én most ennek is örülök. Az tényleg nem jó ha az ember kényszernek érzi. Majd eljön az a pillanat amikor minden nehézség nélkül meg tudod tenni. A kezdet az a nehezebb. A nagyfiam már olyan szinten csinája, hogy morgok vele. Du. abszolut nem hajlandó szénhidrátos dolgot enni, még a kedvencéből sem. Azt mondja, hogy már teljesen megszokta. Sütiket reggel eszi.
Superkeri az mindig jó, ha az ember zsebébe be- és nem ki- megy a pénz.
Rendeltem vas sepernyőt, mert a Metroban most nem volt. Kedden érkezik, régóta szemezgetek vele.
A G-Portál megint el van varázsolva teljesen. Nem tudom mi van velük, de jó lenne, ha huzamosabb időre megszüntetnék a hibát.
Töpörtyűkrém? Hát az finom és bármit tehetsz bele, ami csak kéznél van. Régen sokszor csináltam, bár egyforma sosem volt, de valahogy így nézett ki. Töpörtyű, párizsi, hagyma, főtt tojás ledarálva, fűszernek mustár, só, piros arany, bors. A párizsi helyett lehet tenni bármilyen felvágottat, szalámit, sonkát. Mennyiségeket nem tudok írni, mert az ilyesmit mindig szemre szoktam csinálni. Sok hagymát nem szabad tenni bele, mert az nagyon intenzív ízű és elnyomja a többit.
Majd mesélj, ha csinálsz, hogy is készült. További szép estét, üdv, Margit
Először is: Nagyon boldog vagyok, mert egy vill.szerelő betett a zsebembe kb. 80-90 ezer Ft-t. Ugyanis tegnap de. büdösen füstölni kezdett e közel 20 éves fagy.szekrényünk. Házalni kezdtem, hogy ki tudja befogadni a tartalmát. Hát végül ez sikeresen megoldódott. Ma megnézte a szerelő és kiderült, hogy az egyik kontroll lámpa zsinórja égett el. Sikerült megjavítani!!
Gratulálok az ÖSSZES rusztikus sütőnek!és Limarának is a klassz tortához.
Margitka! A Kalácscipó tésztája fincsi ám kalácsnak is! Látom már pótoltad a tejmenny. beírását. Nekem kevesebb tej kellett, mert kicsit több aludttejet tettem és csak 3 dkg burg.pelyhet, mert féltem hogy nagyon ellágyítja a tésztámat. a köv-ben már bátran adagolom.
A vendégeimnek ízlettek a sütik. A legkapósabb a csokis-kókuszos volt.
Nagyon szepeket es fincsiket "varazsoltatok"ujra! Gratulalok mindenkinek! Tudna valamelyikotok egy receptet a toportyu-kremmel? Regen-nagyon regen en is keszitettem valaha, csak mar nemtudom mibol mennyit tegyek-vegyek bele. En olyanra gondolok amit kenyerre kensz es csak ugy hamizod paprikaval meg miegymassal. Koszike elore is nektek erte!!!
Ez a gPortal megint kiszuperal velem mert irtam megint egy fel oldalt vegre es kidobott mindent.!!!
Sziasztok!
No kész lett rusztikusom. Nagyon tetszik, jó hogy ennyit emlegettétek, így aztán én is nekiálltam. Nem bántam meg, még forró, de nagyon jól néz ki. Látom már, hogy most egy darabig ez lesz a sláger. 10 dkg teljes örlésű lisztet tettem bele.
Képet küldtem Margitkának.
Limara finom lehet ez csokitorta. Szeretem én is. Jó lenne ha megjönne a kisebbik fiam, mert a gesztenyés tortára igencsak rájárunk. Kicsit tömény gesztenye, de hát ő imádja és ahogy lenézem mi sem vetjük meg. A Kapros túrósba kissé kevés kaprot tettem, persze mert én nem szeretem, így aztán nagyon óvatos voltam vele.
Már emgint én vagyok, mert tegnap óta mindig elfelejtem elmesélni Nektek, hogy tegnap voltam a Városligetben a Vajdahunyad várban egy csodálatos Orchidea kiállításon. Igazi trópusi díszletek között helyezték el a szebbnél-szebb Orchideákat. Meseszép volt a szivárvány minden színében pompázó és különböző formájú, fajtájú Orchideákat csodálni. Ahova néz az ember, csak Orchideát lát, nem is hinnénk, hogy egy-egy fajtáról, hogy az is az. Érdemes megnézni, még holnap estig nyitva van a kiállítás ! És persze nem tudtam megállni, hogy két kicsi példányt ne vegyek.
Pontosan eltaláltad, a duplája fér ebbe a formába, mint a normál muffinba. A kalácscipók receptjénél találsz egy olyan képet, amiben a markomban fogom a sütit, azt direkt a mérete miatt csináltam. Nekem nagyon bevált, nagyon megszerettem ezt a formát.
Örülök, hogy eméltél a levesről, nekem még csak terv, de biztosan ki fogom én is próbálni.
Nagyon jó ez a nagyobb forma ! Nem tudom mennyíre csal a fénykép. A sütik, zsömlék nagyságára gondolok. De akkor is látszódik, hogy kb. duplája a muffinformának.
Megfőztem a Makói vágott savanyúlevest, nagyon fincsi lett. Ízlik mindkettőnknek. Párom mondta mielőtt beletettem a tojást és az ecetet, hogy hagyjam úgy, de én olyan kíváncsi voltam, hogy eredeti recept szerint csináltam. Nem bántuk meg.
Limara ! Ahhoz képest, hogy nem vagy jól még tortát is sütöttél ! Nem semmi vagy !
Ma egész jól sikerült az ebéd, bár a megfázásom miatt nem csináltam belőle nagy ügyet. Volt tejszínes tárkonyos raguleves, csirkepörkölt galuskával és házi savanyúsággal. Finom kovászos burg. kenyeret sütöttem hozzá, és csináltam a sógórnőmnek egy nagy csokitortát, mert holnap lesz a szülinapja. Nagyon meghatódott. Küldtem képeket Margitkának.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit