JOLIM, az altalad megadott cimek nem nyilnak ki nalam. Az egesz oldal feher marad. Figyi, nezd meg azalatt a cim alatt a kurtoske reciket amit adtam. En nemcsak kurtoskalacsot keszitettem a tesztajabol hanem az akkor keszult csavart Nutellas-Fahejasat is. Nagyon fini, tudom ajanlani. A csaladom nagyon szereti a vaniliat is, igy a recijehez meg 2 extra zacsival is adtam..
Ezen a cim alatt video felvetelek is vannak igy egyes keszitesi fazist is megtudod nezni.
MARGITOM, sztem ha jol bevajazzatok a fat akkor nem ragad ra es alufolia sem kell.Ja es nem muszaly a kupos-fa sem.Figyi, legyetek kreativok.Sodrofa+ ha nem eleg hosszu a nyel akkor eredetit kiveszi a ferjed es nyarset bele, vagy meg MA jotott eszembe ha nyarsod nincs de egy hosszu!-es rossz esernyod. NA azt lecsumazos"az egheto dolgoktol es azt szurod bele a forgos sodrofanak a kozepebe. Igy hosszabb a fogo reszed igy ha Grillezed nemegeted meg a kezed.Nalam ez nem volt adott igy vastag konyharuhat hasznaltam es egy fem keretet a fak felfuggesztesehez . Ezt szoktam saslikhoz is hasznalni.
BARKANAK is jo otlete volt es EZT az oldalt amit adott kitudtam is nyitni. KOSZI!
JOLI gratulalok az uj suti /szilikonos/ formaidhoz tenyleg szepek!
PIROSKAM gratula a szep tortadhoz!! A benszulottek meg Ne jajjongjanak mert nagyon ugyi vagy!
Kuldom a kavekat jo? MARGITOM, bocsi a nev kiirasaert! Ezt ovintezkedeskent teszitek? Akkor dupla BOCSI ! Nem akartam galibat okozni, csakNOGEANAK akartam emliteni hogy ezt kaptam csak meg.
2 napi gyötrődés után kellően kialudtam magam s most ismét ugyan olyan dagadt a képem mint délelőtt. Quasimodóval versenyezhetnék a rondaság díjáért. Ráadásul nem elég, hogy ronda, még alaposan fáj is. Hiába borogatom. Na ezt a hetet kényszerpihenővel fogom eltölteni. Holnap falun maradok s talán vigasztalásul feldolgozzuk Big Maxot a hét 2. felében, amikor már egy kicsit jobban leszek.
Azt tervezem, hogy az egészet először megsütöm a sütőben s aztán pépesítem s úgy teszem el natur, mindenféle adalék nélkül, fejre állított üvegekben dunsztolva.
Egy részét édességnek, napi fogyasztásra cukrozva és apróra végott friss dióval fogom megsütni.
Ha jó ötleteitek lenne a gyakorlatból a sütőtök feldolgozásához szívesen venném.
NOGEAM, az emailt nem kaptam meg.1-et kaptam szept 29-en xxxxxx neven de nekem nemszabad kinyitni, nehogy virust szedjek ossze azt mondjak a bennszulottek itthon.OK neztek meg ezt is es GYonyoru fotok volta de tenyleg.Micsoda ugyes emberek vannak! Probalj meg megegyszer irni legyszi! jo? Szia!
BOCSÁNAT! A nevet én töröltem, nem akartam hogy szem előtt legyen. Ne haragudj Ildiko! Margit
Meghoztam Joli képeit az új stőformáról és a benne sült zsömléről:
A zsömle nagyon szép lett, a forma pedig nagyon tetszik Az ára is igen kedvező, lehet, hogy meggyőzöm magam róla, hogy feltétlenül szükségem van még ilyenre is (Azt hiszem nem fog nehézségekbe ütközni.)
A kertesben 1-2 perc múlva láthatjátok Kenyérke szenzációs képeit a hatalmas tökökről, üdv, Margit
Sziasztok! A kürtöskalácsot én is nagyon szeretem, de eddig csak olyat ettem amit készen árulnak. A lányom kézmüves táborokban sütött kürtöskalácsot, de itthon még soha és most egy jó darabig nem is fog
Megvárom mig kikisérletezitek a technikát és kitaláltok hozzá egy tuti receptet. Nekem még van egy békebeli forgónyársas grillsütőm csak az a baj, hogy elég kicsi. Lehet, hogy abban fogok kisérleti kürtöst sütni. Annak van egy hosszu nyársa és majd arra eszkábálok valamit.
Ha valakinek van jó kürtöskalácstészta receptje az kérem ossza meg velem.
Julika! Igen, éppen kapóra jött tegnap, hogy ilyen későn derült ki, hogy még 2 kenyér kell. Ez most tényleg egész jól sikerült, de rettentő kemény tészát csináltam.
Masala! Dehogy haragszom, pont mosolyfakasztónak szántam , azért meséltem el. Ilyen kenyértésztát még tényleg nem készített senki. Megint sikerült valami újat csinálnom
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok! Szia Masala! Kösz a bókot. Évekig küzdöttem a párommal, hogy van ez olyan jó mint a cukrászdai torta. Ha nem is olyan szép, mindenképp finomabb. Nálunk mindenkinek saját tortája van szezontól függően. Így nem eszünk mindig ugyanolyat minden ünnepen.
A hot dog kifli Margitka receptje alapján készült.
Még jó, hogy éppen a konyhában voltatok tegnap és nem lett nagyobb baj a konyharuha miatt.Egyszer csak kereshetted volna az egész konyharuhát. Látom nem hayott nyugodni, hogy az Eltában eddig nem sikerült tökéletesre a kenyred. Ez már nagyon szép.
Piroska ! Gratulálok a remekműveidhez. Szépeket alkottál.
Olyan sokért biztosan nem esztergáltatok Én is egy kicsit kúposra gondoltam volna, hogy a tészta könnyebben lecsússzon róla. Ha más nem lesz, akkor marad a sodrófa
ja, egy sodrófa max. 500 forint, és újrahasznosítható. Mi is eltettük őket, kapanyelestül (kinti sütéshez hosszabb kell, különben a parázs leégeti a szőreidet :-)
az a speciálisan (kúposan) esztergált fadorong erdélyben kettő-ötezer forint, magyarországon tizenöt - sőt, ha én vinném a száraz keményfát, akkor is kb. nyolc-tízezerért esztergálnák meg.... Semmi baj a sodrófával, már próbáltuk.
Sziasztok! Margit, egyszer írtam, mi hogy csináltuk a kürtőst a sütőben: mivel forgatni kell, félig nyitott sütőajtónál készül, sasliktűre húzott, kitömött sörösdobozokon (a tű a két végén kilógott), amiket egy mély tepsire keresztben kell ráfektetni, hogy az esetleges karamell abba folyjon, és hogy ne érjen le a tészta. Ugyanez áll a sodrófákra, csak érdemes fóliába csavarni a tésztátlan, tepsire fekvő végét. Persze kesztyűben vagy konyharuhával kell megfogni. A forgatás miatt nem tudom elképzelni, hogy hosszában, a tepsisínre támasztva hogyan lehetne megoldani (kivéve a forgónyársas grilles sütőkben, de abban meg csak egyetlen darabot lehet egyszerre, és forgatja magának). Persze nem kötelező forgatni, de úgy nem üvegesedik a cukor mindenhol, és tök jó buli télen kollektíve a sütő előtt kucorogni. :) A kerti sodrófás-lapátnyeles sütésről is írtam, azt most nincs kedvem újra részletezni, de fontos, hogy a sodrófát alaposan bekenjük olajjal vagy olv. vajjal, különben ráköt a tészta.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9123854 itt van, aki próbálta, és fényképeket is mellékelt hozzá (ez forgónyársas sütő, a sima sütőkben éppen erre merőlegesen kell betenni a kalácskákat).
Most készül egy kenyerem és a tegnapi baleset után alig mertem most a konyharuhával letakarni a gépet (ez a másik gépem) Remélem ezzel nem járok úgy, mint tegnap.
Mi újság meséljetek! Ki mit süt-főz, vagy pihentek már?
Jégkása és a kisfia remélem túl vannak a műtéten és már lábadozik a kicsi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit