E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.10.07. 19:49 - #9915

Sziasztok! Tegnap Aranygaluskát sütöttem és vanilia szószt hozzá.. Egy részét lefagyasztottam, mert nekünk ez rengeteg én mostanában nem igen eszem édességet.

kolner Előzmény | 2006.10.07. 19:02 - #9914

Sziasztok!

Ha megengeditek csatlakozom hozzátok :o) Egy ideje már nézegetlek Titeket, de most vált aktuálissá a hozzászólás, mivel kb egy hete ajándékba kaptam egy kenyérsütő gépet. Nagy hasznát vettem a tanácsaitoknak és a gép leírása is teljesen korrektnek bizonyult. Tegnapelőtt -útmutatásaitok alapján- elkészült az első fehér kenyerem! Hála Nektek egészen elfogadható ( talán a héja egy kicsit kemény, de az íze finom). Ma pedig a kakós kalácsotokat próbáltam ki ( nem diabetikus kivitelben)- szuper finom lett. A legfőbb kritikusaim egyike most eszegeti a konyhában :o)))) 

Egy szó mint száz: Köszönöm a sok hasznos tanácsot és receptet!

Ígérem, ha időm engedi fogok még jelentkezni... bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!

Szép estét!

kolner


EmMargit Előzmény | 2006.10.07. 17:29 - #9913

Sziasztok!

Gabo küldött képeket a heti sütés, főzéseiről:

  Máglyarakás  Sütőtökös-keksz  Tojástekercs

Gabo! Köszönöm a képeket, nagyon gusztákat készítettél. Ez a tojástekercs nagyon érdekes, mi ez tulajdonképpen?

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.07. 16:47 - #9912

Szia Gabo!

Örülök, hogy jelentkeztél. A zűrös hét nem nagyon jó, remélem a hétvégéd békésebb lesz és tudsz egy kicsit pihenni is. Minden jót kívánok, üdv, Margit


gabo Előzmény | 2006.10.07. 16:42 - #9911

Sziasztok!

Mára végeztem!!A hetem elég zűzös volt tele munkával.Idegileg nagyon fárasztó.Utána pedig itthon a 2. műszak.A héten készült máglyarakás,sütőtökös keksz,ma pedig sikerült elrontanom a sütimet.Folyós lett a krémem,nemtudom mit rontottam el.Grillás szelet akart lenni.Minden nem sikerülhet igaz?

Szépeket sütöttetek Ti is a héten szép hétvégét mindenkinek!

Gabo


EmMargit Előzmény | 2006.10.07. 16:37 - #9910

Sziasztok!

Masala küldött képeket egy sajtkrémes kenyérről,

Grahamlisztes sajkrémes kenyér Grahamlisztes sajkrémes kenyér

és egy kalácsról:

                                 Narancshéjas kalács

A kenyérrel kapcsolatban kérdései is voltak, de azt írta, hogy válaszoljak itt, hátha mást is érdekel a téma. Ehhez egy picit idemásolok a leveléből:

"....... Egyetlen hibája, hogy pici kesernyés utóíze van. Szerintem sok volt a 20 dkg grahamliszt a 30dkg fehérhez. Mit gondolsz, lehetséges ez? .........
..........hogy korpa is volt benne, de már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi. Szerinted mennyit szabad tenni bele, hogy ne legyen sok, ........"

Masala! Remélem nem baj, hogy elhoztam egy kis részt a levélből?
Én maximum fele-fele arányban szoktam a tk lisztet keverni a BL 80-as mellé, így még el lehet olyan állagot érni, ami hasonlít a fehérkenyérhez. Ami ennél még szorosabb azt már nem szívesen eszik meg a gyerekeim. A diétámban én ezt ettem, úgy gondolom, hogy ez már jóval egészségesebb, mint a teljesen fehér kenyér és még annál is, amit a boltban tk. kenyérnek árulnak. Már sokszor és sok helyen volt róla szó, hogy a bolti színezve van, attól olyan barna, nem pedig a rengeteg tk. liszttől.
Grahamlisztet nem nagyon használok, csak akkor szoktam venni, ha véletlenül kifogy a szokásos tk. lisztem és nem kapok mást. Nincsen vele semmi baj, csak abból hiányzik a búzacsíra, amit az ember esetleg külön úgy is megvesz és belekeveri a kenyerébe. Találtam egy nagyon jó lisztet, megmutatom a képét, mert egyszer korábban már feltettem itt:

    teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztek

A jobb oldali az, amit mostanában állandóan veszek. Mint látható is a képen, ez jóval finomabbra van őrölve, mint a többi, általam ismert tk liszt.

A kérdésedre még nem teljesen válaszoltam ezzel, csak részben. Tehát nem gondolom, hogy a Grahamliszttől lenne keserű a kenyér, legalábbis nem a mennyiségétől. Magát a lisztet, az ízét kevésbé ismerem.
Összességében korpát, csírát, tk. lisztet, szóval bármi ilyesmit fele részben tehetsz nyugodtan a kenyérbe.
A hozzáadott korpa mennyisége erősen befolyásolja a kész kenyér tömörségét. Minél több a korpa, annál tömörebb, zömökebb lesz a kenyér.

A sajt nem lehetett az oka a keserűségnek?

A kenyered és a kalácsod is nagyon szép lett, gratulálok hozzá! További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.07. 15:56 - #9909

Sziasztok!

Ma mégsem mentünk kirándulni, de az íróasztalaimat sem hozták meg. Ez olyan későn derült ki, hogy már nem igazán lett volna értelme elindulni valamerre. Így inkább elmentünk mushroom.gif és csaptunk a gyerekeknek egy őszi ruha vásárlást. Ez is időszerű volt már, a nagyját sikerült beszerezni a szükséges holmiknak. Még nadrágot és cípőt kell vennem, aztán teljes megint a ruhatár egy időre

Kivel mi újság, meséljetek? Nagy a csend ma itt. Mindenki kihasználja még a jó időt, vagy süttök-főztök a hétvégére?

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.06. 22:53 - #9908

Szia Superkeri!

Ildikó jó helyen kereste az okokat. A szaftos töltelék (túró, alma, mák, dió stb.), főleg, ha az ember nagyon jót akar és jó vastagon keni, akkor ezt eredményezi. A tekeréseknél minden kalács-csavart (jó süket kifejezés, de nem jutott jobb eszembe ) lenyom. Megkel a tészta, főleg a teteje, de a szeletek teljesen elválnak egymástól, levegő marad közöttük és szétesősre lehet csak szeletelni. Tapasztalatom szerint az ellenszere, ha vékonyan keni az ember a tölteléket és inkább jó nagyra kell nyújtani a tésztát és sokat tekerni rajta. Annyira vékonyan érdemes kenni, hogy átlátsszon a tészta a töltelék alatt.

Érezzétek jól magatokat a holnapi lakodalomban, minden jót, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.10.06. 22:21 - #9907

Helloka ujra!

Lanyok, vettem 2db extra sodrofat olyan gurulosat.Tudjatok mit tervezek? Hogy megprobalok kurtos kalacsot fabrikalni.En grilezni akarom.Nooos, biztos nagy a kacaj mindenkinel, DE tulajdonkeppen AZ a kurtoske amit a piacon is vesztek tulajdonkeppen igy keszul: futoszaras grillen. Ha nem sikerulne akkor ugyis latnifogjatok a fustfelhobol onnan toletek. Azert tuzolto nem kell. Remelem lesz eleg idom hozza mert ittvan meg mindig es megint egy nagy hegy


ILDIKO Előzmény | 2006.10.06. 21:59 - #9906

Szia Superkeri!

Olvastam a kalacs durdefektet.Fontad, v tenyleg csal csavartad? Nezd, en nem vagyok nagy szakerto, de nemlehet koze esetleg a toltelek nedvessegtartalmanak? /alma/ Lehetseges hogy egy kalacstesztanak igy nehez lett volna es a strukturajan rontott volna? Habar irtad hogy a csokilencses is beesettt. Vagy ha esetleg tobb vajjal talaltad volna megkenni?

Sztem MARGITUNK vagy valamelyikonk aki tobbet sutott  ilyet biztos tudja a valaszt. BIZTOS legkozelebb minden oke fog lenni. Neha nalam is vannak a sutesnel "havi betegsegek " Szegenyem biztosan merges lehettel.Kuldok neked egy csesze finom kavet v. teat vigasztalasul. Nyisd csak ki az ablakod.


superkeri Előzmény | 2006.10.06. 21:39 - #9905

    Sziasztok!

Tegnap ismét megsütöttem Limara Fonott kalács tésztájából 2 kalácsot. sajnos most nem lett olyan szép, mint az előző. A tészta nagyon szépen megkelt, két részre osztottam, az 1. párolt almás-fahéjas, a másik cs.lencsés lett. Amikor megsült, elég magasnak tűnt mindegyik, de ahogy kihűlt, az almás teljesen lapos lett, mint a kipukkadt lufi, a csokis is lapult egy kicsit, de az sem lett szép, nagyon szétváltak a szeletek a felcsavarásoknál. SEGÍTSETEK, mi lehetett a hiba!!

Vigasztalódik egy kicsit, majd holnap a lagziban biztos sok sikeres süti lesz.

Kellemes hétvégét Mindenkinek  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.10.06. 19:53 - #9904

Sziasztok!

Az ember tervez....., aztán nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné. Beesett egy ismerős délután, így most először egy csirkém sül, majd utána folytatom a betervezett péksütikkel. A virslis tésztája már a gépben van.

További szép estét mindenkinek, írjatok, kivel, mi újság, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.06. 15:23 - #9903

Sziasztok!

Megérkeztem. Ma sütögetni fogok délután, mert lehet hogy holnap elmegyünk egy kicsit kirándulni. Attól függ, hogy megérkezik-e a fiaimnak az író-számítógépasztala, amit 1 hónapja rendeltem és már több, mint 1 hete késnek a szállításával. Már nagyon mérges vagyok
Sütök mini virslis bucit és pici buktákat, ha nem tudunk elmenni, akkor legfeljebb lefagyasztom egy részét.

Cordula! egyidőben házi kefirt használtam, ez eléggé híg, ma pedig bolti kefirt vagy joghurtot, ezeknek teljesen változó a minősége. Ezeknek a sűrűségét/hígságát be kell kalkulálni a receptekebe.

Bundik! Tarts ki, egyszer véget ér a rumlid!

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Cordula Előzmény | 2006.10.06. 08:49 - #9902

Azt hiszem 3.-ik kenyérnél a kefirrel is gond lehetett mert nagyon híg volt. Te milyet használsz?

Cordula Előzmény | 2006.10.06. 08:37 - #9901

Kedves Jégkása!
Drukkolok nektek! A legkisebb fiamnak 1 hónapja vették ki az orrmanduláját és mi aznap haza is mehettünk.Nála is történt egy kicsi gixer de a nagyfianmál nagyobb. Az ő történetét csak a mütét után mondom el.
Cordula

Bundik Előzmény | 2006.10.06. 08:02 - #9900

Sziasztok!

Kenyérke, köszi a biztatást. Bennem is csak ez tartja a lelket. Benneteket olvasgatva már ezer ötletem született, hogy miket fogok készíteni.

Fantasztikus dolgokat sütöttetek!
Most mennem kell, mert megérkeztek a villanyszerelők. Mindenkinek további szép napot, és jó sütögetést, üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.10.06. 00:34 - #9899

Sziasztok!

Jégkása  küldött a sütőtökös muffinjáról képet:

         sütőtökös muffin

Gusztusos lett, köszönöm a képet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.10.05. 23:33 - #9898

Szia Margit!

Hétfőn megyünk, remélem szerdán már jöhetünk.Mesélek.

Szia Jégkása

Ui. küldtem még egy e-mailt.


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 23:24 - #9897

Szia Jégkása!

Szegény kicsi fiad , most már legalább ezen túl van. Hétfőn mentek a kórházba? Mikor engednek haza? Majd feltétlenül mesélj nekünk és drukkolunk akkor is!!

A fánkot sütés után szeretném tölteni. Amit kapni lehet, azokon is látszik a pici lyuk, ahol utólag belenyomják a tölteléket. Vaníliás, csokis, lekváros van tudomásom szerint frissen, fagyasztva még túrósat is lehet kapni ezeken kívül.

Szép napot és jó pizzázást kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 23:19 - #9896

Szia Piroska!

Örülök, hogy jelentkeztél. A recepteket, ha elérhetők máshol a neten, akkor inkább egy link formájában kellene megosztani a többiekkel. Ha ide be tudnád tenni a linket, akkor jobb oldalon alul a neveddel feltenném a fórumozók kedvenc oldalai között.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


[Későbbi] [10155-10136] [10135-10116] [10115-10096] [10095-10076] [10075-10056] [10055-10036] [10035-10016] [10015-9996] [9995-9976] [9975-9956] [9955-9936] [9935-9916] [9915-9896] [9895-9876] [9875-9856] [9855-9836] [9835-9816] [9815-9796] [9795-9776] [9775-9756] [9755-9736] [9735-9716] [9715-9696] [9695-9676] [9675-9656] [9655-9636] [9635-9616] [9615-9596] [9595-9576] [9575-9556] [9555-9536] [9535-9516] [9515-9496] [9495-9476] [9475-9456] [9455-9436] [9435-9416] [9415-9396] [9395-9376] [9375-9356] [9355-9336] [9335-9316] [9315-9296] [9295-9276] [9275-9256] [9255-9236] [9235-9216] [9215-9196] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU