E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2006.10.05. 23:18 - #9895

Sziasztok!

Nogea!
Igen megkaptam a köszönő levelet. Szivesen.

Mindenkinek köszönöm aki ma szorított nekünk, hát nem volt túl egyszerű a vérvétel mert Petinek is vékonyak a vénái ráadásul nagyon félt is, most kivételesen sírásra biztatta az asszisztens, hogy lazuljon, hát igy már azért csepegtetve sikerült a dolog.

Holnap pizzát fogok sütni!

Margitka nagyon tetszik a fánkod! Szivesen bekapnék egyet. A töltését sütés után gondoltad? A kiflik szintén nagyon gusztusosak.

Mindenkinek további szép estét Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 23:15 - #9894

Szia Cordula!

Szerintem új fejezetet kellene nyitni, ha pontosan tudsz mérni. Néha 1-2 dkg liszt vagy 1-2 ek folyadék is változtathat a tésztán, így érdemes elég pontosan mérni mindent, főleg eleinte. Később, ha már az ember szemre is tudja, mikor jó a tészta, akkor már ez nem ennyire lényeges. Ezen kívül sokkal könnyebb ilyen messziről segíteni, ha pontos receptet kapunk és pontos leírást a történtekről. Érdemes a gyerekeket is arra a néhány percre amíg a tésztát összekészíted, kicsit a szobában elfoglalni, így nem fordulhat elő, hogy pl kifelejt valamit az ember a tésztából. (Épp a napokban írtam, hogy nekem is maradt már ki élesztő, pontosan ilyen zavarás miatt.) 

Az aszkorbinsav helyett jó az ecet, az nem okoz semmi problémát.

Az 1. kenyérben valószínűleg sok volt a folyadék, valamint a galuskatésztásban is. (Ha tényleg ennyire híg volt, akkor szerintem a 10 dkg liszt kevés lehetett bele.) A göröngyös tetejű már pontosabb leírást igényelne.
Az alap kenyérnek is nevezhető fehér kenyeret, ha újra próbálod, akkor a kimért vízből tartsál vissza kb 0,5 dl-t, majd szükség szerint tegyél még a tésztához a dagasztás közben. Ami végképp megmarad, azt mérd vissza és a végeredmény ismeretében el lehet dönteni, hogy a gépedbe mennyi liszthez kb. mennyi folyadékra van szükség. A továbbiakban ez már egy kiindulási alap lehet. (Más recepteknél természetesen a szárazanyagok és a folyadék milyensége valamelyest módosíthatja ezt.)

Kíváncsian várom a folytatást, sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 22:51 - #9893

Sziasztok!

Ma croissant jellegű kiflit sütöttem, most túróval töltöttem meg:

Croissant szerű kifli, túróval töltve Croissant szerű kifli, túróval töltve

Joli ma volt olyan kedves és megint elhozta nekem, amiket vett, így végignézte a kifli születését. Neki ígértem, hogy kiteszem ide a receptjét, ami alapján készült: Sajtos kifli és muffin vajas, levelestésztából

Rögtön visszaolvasok és válaszolok, csak ezt gyorsan fel szerettem volna tenni, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.10.05. 21:43 - #9892

Sziasztok! Szia Margitka!
Olvasgatlak Benneteket 1-2 napos késésekkel, mert többre nem jutok. Írni ritkábban van időm. Mire akad egy kis időm meg elfelejtem mihez és mit akartam hozzászólni.

Az amerikai fánkot tényleg speciális sütőformában lehet sütni, úgy mint a muffint. Nem drága. Az összes hipermarketben lehet kapni. Kb. 2000-3000 Ft, és van benne egy pici fánk karikás, egy nagy fánk karikás, és egy nagy teli fánkos fém sütőforma. Azt hiszem a nagyon 6 db fánknak van hely, a kicsiknél talán 15-nek. Adnak hozzá recepteket is angolul. Abból tettem fel a csokis fánk receptet a képpel együtt. Van egy egész receptfüzetem, azt hiszem az nlc-ről, ha érdekel szívesen elküldöm. Bár szerintem fent van a tudásbázis részen azóta is.

Üdv mindenkinek:
Piroska


Cordula Előzmény | 2006.10.05. 21:40 - #9891

Na, már tudom,h. miért kell a tördelés nekünk mozzilánk van itthon.

Cordula Előzmény | 2006.10.05. 21:38 - #9890

Most, hogy végre sikerült Titeket végigolvasnom, leírom a probálkozásaimat igaz, hogy csak röviden, mert elrontottam a gyomrom és most ügy nézek ki mintha az negyedik hónapban lennnék.: 1.sz. kenyér a program könyvből homorú lett, de elfogyott. Okai: két - három kamállal több lisztet kellett volna beleraknom és/vagy a szalagos fehérlisztel csináltam; nem raktam bele aszkorbinsavat. 2.sz. kenyér: igazából kalácsot szerettem volna csinálni de nem volt otthon tojás, ezért a gépkönyvből kinézett édes kenyeret csináltam meg sima lisztel. amikor beraktam mindent a gépbe akkor láttam, hogy a recept nagyon nem jó, ezért gyorsan hozzáadtam még vajat, tejfölt,tejet. Nagyon szépen feljött. Szombaton szüretre mentünk és oda vittem el sajna erről nem készült kép, de mind a nyolc gyerek ette, igaz nekem csak vajjal ízlet igazán. 3. sz. kenyér: a legrosszabb kenyér: az itteni fehérkenyér recept alapján csináltam, de mivel mindhárom gyermekem kuktáskodott valamit igen csak elmérhettem. Mikor indultunk a misére akkor indultunk el és mire hazaértünk a gépben szépen kelegető galuskatésztát találtam. Gyorsan leállítottam a programot és hozzákevertem még 10 dkg lisztet de igazán ez sem volt elég. Kivettem és tepsiben sütöttem meg légkeveréssel. A teteje nagyon száraz lett és a mi ízlésünknek túl lapos, ízetlen. 4.sz. kenyér: itteni fehér kenyér receptje alapján készült fele rész tönkölyfele szalagos lisztből. Göröngyös lett a tateje, Miért? rájöttem, közben, hogy tényleg rossz amérlegem amit eddig csak sejtettem. Aszkorbin sav helyett ecettel készítettem, mivel csak 6% volt otthon másfél ekval raktam bele. Holnap megnézem a Hengermalom úti boltot, nem lakunk tőle messze. Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de ritkán kerülők géphez.

EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 15:44 - #9889

Szia Krezi!

Sajnos nem kaptam meg a képeket, írtam      Üdv, Margit


krezigorl Előzmény | 2006.10.05. 15:16 - #9888

Sziasztok!

Tegnap előtt este végre megcsináltam a fasírtos csigát!!! De pizzásítva. Frissen nagyon nagy sikere volt. Másnap, kihűlve már nem volt olyan menő...

Margitka! Megkaptad a képeket? A gmail-es címre küldtem. És másik gépről. Hátha...

További szép napot és jó sütögetést estére! Krezi


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 14:30 - #9887

Sziasztok!

Meghoztam még Kenyérke képeit is:

         tejes fehérkenyér   

A receptet a másik fórumban találjátok, remélem ma lesz időm és végre elpakolhatom azt is a helyére.

Köszönöm Kenyérke a képeket és a receptet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 14:19 - #9886

Sziasztok!

Túl vagyunk a fánk főpróbáján, megállta a helyét, így megosztom a receptet és a képeit:

Fánk (sütőben sült)

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit



EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 13:52 - #9885

Sziasztok!

Ildiko! Dehogy haragszom  , nincs is miért.

Szokimoki! Köszönöm a receptet, átteszem a másik fórumba is, hogy ne vesszen el.

Exe! Köszönjük az információkat.

Nogea! Bal oldalon alul megtalálod pontosan az e-mail címeimet. Működik mindkettő, de szívesebben használom a gmailt, mert ott jóval nagyobb a tárhelyem.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.10.05. 13:09 - #9884

Sziasztok ! Jégkása ! Nam tudom megkaptad-e a köszönő levelem a meghívóra. Remélem igen, ha nem akkor köszönöm mégegyszer ! Tegnap hatalmas nagy hamburger bucikat sütöttem, képek mennek Margitkának majd. Hétvégén megsütöttem a mézes francia krémest. Nagyon finom lett. Most itt állok egy 20 l vödör paprikával azzal kéne valamit kezdenem. Margitka ! Az e-mail címed hogy van ? Van valahol pont vagy valami mert szerintem nem kapod meg az e-maileket. ILDIKÓ Mennyiért vesztegetnek egy ilyen kuglóf formát arra felétek? Szép napot mindenkinek ! Üdv! Nogea

exe2 Előzmény | 2006.10.05. 12:45 - #9883

Egy kis információt szereztem kenyérsütő ügyileg. A Clatronic márkaszerviznek csak a 283-6550 telefonszáma él. Ott elbeszélgettem a hölggyel aki közölte, hogy a Clatronic cég kivonult országunkból, ezért semmilyen alkatrészutánpótlás nincs. Ezért a javaslata, hogy senki ne vegyen ilyet. (a Metro áruház még mindig árusítja) Amit ők szervizelnek az a Kenwood és a Delonghi (bocsi ha nem így kell írni) A Delonghi olasz termék 1-2 hónap mire beszerzik az alkatrészt hozzá. Ezért az a javaslata, hogy olyan készüléket vásároljunk ami cseregaranciás és akkor évente lehet újat venni!

szokimoki Előzmény | 2006.10.05. 12:00 - #9882

Sziasztok!

Margitka és Ildikó!

Egyszer valamelyik nlc-s topikon én már szemezgettem a Donuts-sal, csak úgy emlékszem, hogy valaki azt írta, hogy ahhoz speckó Donuts sütő kell, ezért elvetettem az ötletet. De a recceptet bepötyögöm nektek, mert akkor kiírtam.

Donuts

3,5 dl tej

1,5 dl víz

18 dkg vaj

1 cs. vanília cukor

1 tk reszelt citromhéj

1 kg finomliszt

10 dkg élesztő (2 kocka)

1 tk cukor

1 kk só

2 db tojás

13 dkg cukor

olaj a sütéshez

Egy edényben a tejet a vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, a  13 dkg cukrot és hagyjuk felolvadni. Belekeverjük a vaníliacukrot a reszelt citromhéjat.Egy kevés langyos vízben az 1 tk cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük a lisztet hozzáadjuk a tojásokat (én a tojásokat is a teljes miskurenciába kevertem bele) a sót, a  vajas-tejes keveréket és a felfutatott élesztővel jól bedagasztottam a tésztát. kb 1 órát hagyom kelni.Ha megkelt, henger formájura kinyújtom, kis darabakora felvagdosom és karika formájura igazítom a tésztadarabokat és a deszkán hagyom kelni egy kicsit őket.

Olajat hevítek és 2-3 perc alatt (oldalanként) szép viágosra sütöm a karikákat. Papírtörlőn leitatom és megszóróm vaníliás  vagy fahéjas cukorral. Ha valaki szereti, cukormázzal os bevonhatja.


superkeri Előzmény | 2006.10.05. 11:35 - #9881

    Szia Kenyérke!

Nagyon szépen köszönöm a könyv címét és a hasznos tájékoztatót.  Üdv.


kenyerke Előzmény | 2006.10.05. 09:29 - #9880

Sziasztok!

Bundik, ne keseregj! Gondolj arra, hogy hamarosan vége lesz a nehézségeknek s mennyivel jobb lesz majd az új körülmények között alkotni!

Márti sok sikert és jó munkát. Nektek biztosan nagyon megéri s kifizetődő is lesz a hosszú évek során az új házra váltás.

Nekem már nem érné meg egy múzeum renoválása. Különösen nem, hogy mostanában gyakran fáslizni kell a térdem s ez sajnos jobb már nemigen lesz.   


kenyerke Előzmény | 2006.10.05. 09:21 - #9879

Szia Masala!

Köszönöm, hogy kitetted a könyv címét!

Jacquelin Bellafontaine: 100 újabb recept kenyérsütőgépekhez

Nagyon jó könyvnek tűnik kezdő géppel sütőknek. A gyakorlottabb s kreatív háziasszonyoknak jó ötleteket ad.

A gyakorlatból tudom, hogy a 60 dkg-os liszteket tartalmazó kenyerekhez én 8-12 g friss élesztőt teszek. Igy aztán nekem nem számít, hogy milyen élesztőt ír.

A kovász itt csak ízesítésül szolgál: 1-2 kanál nokedli sűrűségű teljes kiörlésű roszlisztből készült és jó érett rozskovászt használok. Enélkül már nem tudom elképzelni a házi kenyereket.

Minden új típusú kenyeret a gép teljes munkafolyamata során ellenőrzök s ha kell beavatkozom.


ILDIKO Előzmény | 2006.10.05. 07:25 - #9878

Szia MARGITOM!

Koszi a valaszod.Kavet? Tejjel v. cukit?

Milyen jo nektek otthon, ilyen kandirozott csodakkal elvagytok latva. Itt az ilyesmit esetleg karacsony tajan aruljak a piacon itt. ES Stoll-t keszitenek belole.EZT mar ismeritek.

Maj megprobalok fotot es recit szerezni a Donuts-rol.NE haragudj amit irtam tenyleg azt hittem hogycsak elfelejthetted milyen.

Szep napot mindenkinek es egeszsegeset.


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 00:23 - #9877

Szia Szokimoki!

Neked is hasonló szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.05. 00:15 - #9876

Szia Ildiko!

Én itt vagyok ám, csak ha egy drabig nem váltok oldalt, akkor kidob a G-Portál, mint gondolom mindenkit.
A citrom és narancshéjat készen vettem. A kandírozáshoz se időm, se energiám nem lenne. Réges-régen az Anyukám csinált narancshéjat. Neki volt türelme akár egy órán keresztül a fehér héjáról hajszál vékonyan levágni a felső részt, én ettől ma világgá futnék

Arról az amerikai fánkról tényleg nem hallottam, legalábbis ezen a néven biztosan nem. (TV-t és filmeket nem nézek szinte soha, csak a híradót és esetleg természet- és ismeretterjesztő filmeket.) 

A "tölteményszerkentyűnek" légy szíves ne nézz utána   Nagyon aranyos vagy, de kapok itthon, ez egészen biztos.

Szép és fájdalommentes napot kívánok holnapra, minden jót, üdv, Margit


[Későbbi] [10155-10136] [10135-10116] [10115-10096] [10095-10076] [10075-10056] [10055-10036] [10035-10016] [10015-9996] [9995-9976] [9975-9956] [9955-9936] [9935-9916] [9915-9896] [9895-9876] [9875-9856] [9855-9836] [9835-9816] [9815-9796] [9795-9776] [9775-9756] [9755-9736] [9735-9716] [9715-9696] [9695-9676] [9675-9656] [9655-9636] [9635-9616] [9615-9596] [9595-9576] [9575-9556] [9555-9536] [9535-9516] [9515-9496] [9495-9476] [9475-9456] [9455-9436] [9435-9416] [9415-9396] [9395-9376] [9375-9356] [9355-9336] [9335-9316] [9315-9296] [9295-9276] [9275-9256] [9255-9236] [9235-9216] [9215-9196] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU