E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

evica76 Előzmény | 2006.10.03. 23:24 - #9855

Igazából csak arra gondolok, hogy egy picit felsértette 1 csíkban az edény teflonbevonatát. A kenyerek ettől esetleg rosszabbul sikerülhetnek? Forma, állag, akármi...


EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 23:10 - #9854

Szia Evica!

Sajnálom ahogy jártál. Ha nem ment egy darabig az egyik dagasztólapát, akkor nem lehet megítélni, hogy mitől nem sikerült a kenyér.

A kérdésedet írd meg egy kicsit bővebben, mert nem tudom mire gondolsz, ha nem az egészségre káros "teflonevésre" a meghibásodás kapcsán.

Minden jót, üdv, Margit


evica76 Előzmény | 2006.10.03. 22:44 - #9853

Most készült el egy sima fehérkenyerem, és most beesett lett a teteje, szóval lapos  Aztán kivettem a kenyeret és láttam, hogy az egyik lapát nem volt a helyén, keverés/dagasztás közben leeshetett és fel is sértette picit a teflont    

Okozhat ez bármit is? Most nem az egészségre káros dolgokra gondolok, hisz a teflonserpenyőink is...


EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 22:05 - #9852

Sziasztok!

Szokimoki! A villnypásztoron én is jót mosolyogtam, csak aztán elfelejtettem írni. Kicsit keserű a mosoly, mert tényleg kényszerből engedi az ember a gyerekeit a tv elé, de néha elkerülhetetlen. A kifejezés ettől függetlenül nagyon találó

Masala! Érdekes ez az ízlelőshow, köszönöm a linket.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.03. 21:47 - #9851

 

 

Free Animal Text at AnimalText.com


masala Előzmény | 2006.10.03. 21:23 - #9850

 

http://www.izleloshow.hu/client/index.aspx#

Erről hallottatok? 1 1/2 hét múlva lesz hétvégén, 3 napos!


masala Előzmény | 2006.10.03. 21:18 - #9849

Szokimoki ez a villanypásztor kifejezés nagyon tetszik! Még nem hallottam, de igazat adok neked. Sajnos a mai hajtós világ már nem is engedné, hogy vetítős napokat iktassunk be. Az én gyerekeim 18-20 éve voltak ovisok, de már ott is arról beszéltek, hogy milyen filmet láttak előző este. Akkor még sikerült elaltatnom a bűntudatukat, de később oda kellett engednem a TV elé őket, hogy legyen miről beszélgetni az iskolai szünetekben.

Limara a kisfiadban elültetted a könyvek szeretetét, ha 8-9 évesen ilyen könyvet el  tudott olvasni! Ha  a világ nem változik nagyon gyorsan, akkor az Ő könyvespolcán még könyv is lesz nemcsak DVD.


EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 21:15 - #9848

Szia Masala!

  Nem csal a kép, ez ilyen nagy lett. Hogy hogy lehet ilyen nagyra keleszteni? Hát türelemmel, de azért egy kis élesztő sem árt bele  Egyszer próbáltam nélküle, de nem működött a dolog, bármennyi türelmem volt (kifelejtettem egy kifliből az élesztőt)

Viccen kívül, én mindig igyekszem maximálisan megkeleszteni a tésztát, inkább várok többet, ha kell. A kalácstészták még egy kicsit a sütés közben így is kelnek, ez látszik a 3. és 4. képen.

Egyébként nagyon finom is lett, már csak egy falatka van belőle.

További szép estét, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.03. 21:07 - #9847

Superkeri örülök, hogy  hallottalak. Ez a lepény nem különleges és a cukkinis kenyér adta az ötletet. Volt egy kis maradék a hűtőben és beledolgoztattam a géppel egy kis összevágott hagymával egy normál tésztába. Úgy nyújtottam a tepsibe, mint a pompos tésztáját, tehát kicsit vastagabb lett. Olajjal megöntöztem a tetejét és megsütöttem. Tejfölt tettünk rá és fokhagymát ettünk hozzá. A fiam meg is lepődött, hogy üres volt a tészta, Ő azt hitte, hogy pompos lesz. Ennek ellenére jól belakott belőle! Reggel a maradékot megmelegítette a sütőben és ketchuppal megette.

Ma vacsorára pizzát csináltam, jó vékony tésztával. Persze erre is volt a fiamnak  megjegyzése: " nagyon megtetszett neked ez a tészta!" Azután degeszre ette magát.


masala Előzmény | 2006.10.03. 20:57 - #9846

Sziasztok!

Limara kenyere akár az enyém is lehetne! Nagyon szép és úgy látom   mindenkinek sikerélményt ad! Én is Bezsa írása után csináltam meg.

Margit ettől a kalácstól elállt a szavam! Még jó, hogy nem kell beszélni, csak írni. Ez óriási lett vagy kicsit csal a kép? Hogy lehet ilyenre keleszteni?


majorkaj Előzmény | 2006.10.03. 20:43 - #9845

Szia Limara !

Pontos receptem nincs a gyümölcsüs pulykahusihoz, de olyan jó kis segítséget kaptam Kartikától e-mailben, hogy az alapján tökéletesen meg tudtam csinálni. Ide másolom Neked, remélem Kartika nem haragszik meg rám ezért.

"Most 1,5 kg pulykamellből csináltam, amit igyekeztem szép csikokra vágni, ami kisebb lett, abból kisebb fonatot csináltam, a hosszúakból szép hosszút.

ez alá kb. 2 dl fehérbort tettem.
Előző este bepácoltam a húst, bekentem minden szeletet olajjal és rászórtam csirkefüszersót és szárnyafüszert (ezt nem vastagon, de ha nem gyümölcsös akkor talán lehet több) kis sót. Egymásra raktam őket, és kb. 1 dl olajat öntöttem rá és a bort. Épp hogy befedte, de ha zacskóba rakod, jól összedörzsölöd, akkor mindenhol lesz abban lehet hagyni pár órát, utána összefonni a tepsibe tenni, leönteni ezzel a lével és utána amilyen zöldséget szerettek azt tenni rá. Én tettem rá karikára vágott krumplit, fehér-sárga répát, egy-két zellert, poréhagymát, paprikakarikát. (mi szeretjük a gyömbért és az édesköményt, azt is lehet tenni  rá, ahogy látod izlés szerint. Kicsit ezt is meg lehet előtte olajban forgatni. Fóliát rá és sütni. (a zöldségeket én frissen teszem rá, fel lehet előtte nap vágni és vizbe tartani a krumplit)"
 
Eddig tartott az e-mail. Egy kis kiegészítés: azért zöldségesről írt nekem Kartika, emrt úgy volt, hogy nem csinálok gyümiset. Aztán úgy döntöttem, hogy a csirkecombos zöldséges, a pulykamelles gyümis lesz. 1-2 fürt szőlővel és jó pár szem negyedbe vágott szilvával borítottam be. Fóliát rá, fél órát így sütöttem, utána levettem a fóliát és hőlégkeveréssel addig sütöttem amíg szép piros nem lett a husi. 
Én Provence csirke és szárnyaspác fűszerkeverékkel pácoltam.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni. Kíváncsi vagyok hogy fog ízleni nektek.
 

bezsa Előzmény | 2006.10.03. 20:05 - #9844

Na ne tessék engem itt csábítgatni ilyen szépségekkel.

EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 20:03 - #9843

Sziasztok!

Meghoztam Limara gyönyörűséges kenyerének a képeit, gratulálok hozzá:

kovászos, burgonyás kenyér kovászos, burgonyás kenyér

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 19:53 - #9842

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy engem sem zavarna az ilyen senki-valaki beszólogatása, ha.....
Ha..... nem rontaná mindenkinek a hagulatát és kötne bele időnként még másokba is rajtam kívül (Batkát pl. már piszkálta).
Ha..... lenne valami igazságalapja annak amit ír. Mivel minden recept mellett feltüntettem, ha német recept alapján csináltam, így nem érzem jogosnak a beszólását.
Ha......nem tudnám, hogy ki ő (de tudom, csak ő nem hiszi el nekem). Mivel tudom és kaptam már a piszkálódásai alatt is privát levelet tőle (NLC-n), amiben valamit jópofizott, ezt nem emészti meg a gyomrom.
Szintén nem tudom megemészteni azt, hogy valaki nem meri a saját nevével vállalni a véleményét, hanem minden féle álneveken ír. Ha ez a véleménye rólam, akkor bátran megírhatja a közismert nickjén, nem dől össze a világ. Legalábbis nekem nem, az ő felépített "image"-e összedőlne, az biztos.

Itt az oldalon nincs regisztrálva, ezért ír csak a társalgóban. Pontosan tudja, hogy ott nincs szerkesztési jogom, mert neki is van a G-Portálon saját honlapja.

Hát ennyi. Sajnálom, hogy rontja itt a levegőt, de tényleg remélem hogy rövidesen más dolgokkal lesz elfoglalva és akkor talán kevesebbet látjuk itt.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

 


kenyerke Előzmény | 2006.10.03. 19:50 - #9841

Én inkább tojatkeverőknek nevezném őket, mert nyiltan egyik se mer kiállni az állításai mellett, csupán inkognitóban kavar.

bezsa Előzmény | 2006.10.03. 19:25 - #9840

Na ez nem jött össze. Talán most.

bezsa Előzmény | 2006.10.03. 19:23 - #9839

Szia! én az ilyen huhogókra tojok. Ha nem találom meg ezt az oldalt akkor a kenyérsütőgépem mai napig ott porosodna. Egy-két nem igazán sikerült kenyér után ez lett a sorsa. Most meg elég sokszor használom. A családom is élvezi és én is, főleg amikor sikerül. Egy a bánatom, hogy ilyenkor nem borulnak előttem térdre.f Na majd ennek is eljön az ideje. Na erről ennyit. Jó idejönni és tanulni, mert az szólás is azt mondja, hogy " a jó pap is holtáig tanul". Hát még mi.

kenyerke Előzmény | 2006.10.03. 19:15 - #9838

Sziasztok!

Mennyi gyönyörű finomságot készítettetek! Jó ide benézegetni egy kis szemhizlalásnyira és ötlet felcsippentésnyire  

Kifogyott a kenyerem, időm semmi. Kenyérsütőgép, jónak tűnő kenyereskönyv és kisérletező kedv viszont van.

Igaz a kilesett recepten egy jókorát módosítok.
Az a senki-valaki és a többi piszkálódó társa, akik időről időre itt kódorognak s nem férnek a bőrükben  - erre is mondhatnák, hogy nevetséges kis módosítás, az a kanál rozskovász, 10 g friss élesztő, házi tej, kissé avas házi vaj és a EK helyett csupán KK cukor, ami a kenyeremnek teljesen más jelleget ad s joggal mondhatom, az én kenyerem.

Megnéztem a háztartásomban lévő kenyérsütőkönyvek végén a szakirodalomra való hivatkozást. =0
Szakácskönyvekben sincs. Még a Horváth Ilona 1979-ben kiadott klasszikusnak számító könyvében sem találtam sehol. Ellenben Lévai Vera: Kelet-Európai Szakácskönyvének /1983/. Saját - rég elfelejtett bejegyzéseimre bukkantam. Grúziai utazásaim során gyüjtögettem     


EmMargit Előzmény | 2006.10.03. 19:00 - #9837

Szia Superkeri!

Ez egy korábbi receptem, ma már bátrabban bánok az élesztővel. Szerintem meghagyhatod úgy és amellé tehetsz nyugodtan 10 dkg kovászt. (Ha hűtőből van a kovász, akkor meg pláne!)
Érdemes esetleg a kovászt, a folyadékot, az élesztőt és a cukrot összekeverni a liszt közepén egy lyukban és állni hagyni 30-40 percet, úgy hogy lisztet húzol a tetejére. Így kicsit a kovász is aktivizálódik. Nem feltétlenül szükséges, enélkül is meg lehet jól csinálni, csak egy ötlet.

További szép estét és sok sikert a bucihoz holnapra, üdv, Margit 


bezsa Előzmény | 2006.10.03. 18:36 - #9836

Szia Kezi! Na talán egyszer mi is csak "úgy" összedobunk valamit. Én most egyenlőre a vasalnivalót. Én mindig bajban vagyok, hogy megkelt-e eléggé vagy hagyjam-e még egy kicsit. Most kétszer egymás után sikerült a burgonypelyhesem, meg is kelt szépen. Holnap nagy leltár aztán, már itthon készülök az újabb kiállításra. Remélem ebben az évben már nem lesz több.

[Későbbi] [10155-10136] [10135-10116] [10115-10096] [10095-10076] [10075-10056] [10055-10036] [10035-10016] [10015-9996] [9995-9976] [9975-9956] [9955-9936] [9935-9916] [9915-9896] [9895-9876] [9875-9856] [9855-9836] [9835-9816] [9815-9796] [9795-9776] [9775-9756] [9755-9736] [9735-9716] [9715-9696] [9695-9676] [9675-9656] [9655-9636] [9635-9616] [9615-9596] [9595-9576] [9575-9556] [9555-9536] [9535-9516] [9515-9496] [9495-9476] [9475-9456] [9455-9436] [9435-9416] [9415-9396] [9395-9376] [9375-9356] [9355-9336] [9335-9316] [9315-9296] [9295-9276] [9275-9256] [9255-9236] [9235-9216] [9215-9196] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU