Igazából csak arra gondolok, hogy egy picit felsértette 1 csíkban az edény teflonbevonatát. A kenyerek ettől esetleg rosszabbul sikerülhetnek? Forma, állag, akármi...
Most készült el egy sima fehérkenyerem, és most beesett lett a teteje, szóval lapos Aztán kivettem a kenyeret és láttam, hogy az egyik lapát nem volt a helyén, keverés/dagasztás közben leeshetett és fel is sértette picit a teflont
Okozhat ez bármit is? Most nem az egészségre káros dolgokra gondolok, hisz a teflonserpenyőink is...
Szokimoki! A villnypásztoron én is jót mosolyogtam, csak aztán elfelejtettem írni. Kicsit keserű a mosoly, mert tényleg kényszerből engedi az ember a gyerekeit a tv elé, de néha elkerülhetetlen. A kifejezés ettől függetlenül nagyon találó
Masala! Érdekes ez az ízlelőshow, köszönöm a linket.
Szokimoki ez a villanypásztor kifejezés nagyon tetszik! Még nem hallottam, de igazat adok neked. Sajnos a mai hajtós világ már nem is engedné, hogy vetítős napokat iktassunk be. Az én gyerekeim 18-20 éve voltak ovisok, de már ott is arról beszéltek, hogy milyen filmet láttak előző este. Akkor még sikerült elaltatnom a bűntudatukat, de később oda kellett engednem a TV elé őket, hogy legyen miről beszélgetni az iskolai szünetekben.
Limara a kisfiadban elültetted a könyvek szeretetét, ha 8-9 évesen ilyen könyvet el tudott olvasni! Ha a világ nem változik nagyon gyorsan, akkor az Ő könyvespolcán még könyv is lesz nemcsak DVD.
Nem csal a kép, ez ilyen nagy lett. Hogy hogy lehet ilyen nagyra keleszteni? Hát türelemmel, de azért egy kis élesztő sem árt bele Egyszer próbáltam nélküle, de nem működött a dolog, bármennyi türelmem volt (kifelejtettem egy kifliből az élesztőt)
Viccen kívül, én mindig igyekszem maximálisan megkeleszteni a tésztát, inkább várok többet, ha kell. A kalácstészták még egy kicsit a sütés közben így is kelnek, ez látszik a 3. és 4. képen.
Egyébként nagyon finom is lett, már csak egy falatka van belőle.
Superkeri örülök, hogy hallottalak. Ez a lepény nem különleges és a cukkinis kenyér adta az ötletet. Volt egy kis maradék a hűtőben és beledolgoztattam a géppel egy kis összevágott hagymával egy normál tésztába. Úgy nyújtottam a tepsibe, mint a pompos tésztáját, tehát kicsit vastagabb lett. Olajjal megöntöztem a tetejét és megsütöttem. Tejfölt tettünk rá és fokhagymát ettünk hozzá. A fiam meg is lepődött, hogy üres volt a tészta, Ő azt hitte, hogy pompos lesz. Ennek ellenére jól belakott belőle! Reggel a maradékot megmelegítette a sütőben és ketchuppal megette.
Ma vacsorára pizzát csináltam, jó vékony tésztával. Persze erre is volt a fiamnak megjegyzése: " nagyon megtetszett neked ez a tészta!" Azután degeszre ette magát.
Limara kenyere akár az enyém is lehetne! Nagyon szép és úgy látom mindenkinek sikerélményt ad! Én is Bezsa írása után csináltam meg.
Margit ettől a kalácstól elállt a szavam! Még jó, hogy nem kell beszélni, csak írni. Ez óriási lett vagy kicsit csal a kép? Hogy lehet ilyenre keleszteni?
Pontos receptem nincs a gyümölcsüs pulykahusihoz, de olyan jó kis segítséget kaptam Kartikától e-mailben, hogy az alapján tökéletesen meg tudtam csinálni. Ide másolom Neked, remélem Kartika nem haragszik meg rám ezért.
"Most 1,5 kg pulykamellből csináltam, amit igyekeztem szép csikokra vágni, ami kisebb lett, abból kisebb fonatot csináltam, a hosszúakból szép hosszút.
ez alá kb. 2 dl fehérbort tettem.
Előző este bepácoltam a húst, bekentem minden szeletet olajjal és rászórtam csirkefüszersót és szárnyafüszert (ezt nem vastagon, de ha nem gyümölcsös akkor talán lehet több) kis sót. Egymásra raktam őket, és kb. 1 dl olajat öntöttem rá és a bort. Épp hogy befedte, de ha zacskóba rakod, jól összedörzsölöd, akkor mindenhol lesz abban lehet hagyni pár órát, utána összefonni a tepsibe tenni, leönteni ezzel a lével és utána amilyen zöldséget szerettek azt tenni rá. Én tettem rá karikára vágott krumplit, fehér-sárga répát, egy-két zellert, poréhagymát, paprikakarikát. (mi szeretjük a gyömbért és az édesköményt, azt is lehet tenni rá, ahogy látod izlés szerint. Kicsit ezt is meg lehet előtte olajban forgatni. Fóliát rá és sütni. (a zöldségeket én frissen teszem rá, fel lehet előtte nap vágni és vizbe tartani a krumplit)"
Eddig tartott az e-mail. Egy kis kiegészítés: azért zöldségesről írt nekem Kartika, emrt úgy volt, hogy nem csinálok gyümiset. Aztán úgy döntöttem, hogy a csirkecombos zöldséges, a pulykamelles gyümis lesz. 1-2 fürt szőlővel és jó pár szem negyedbe vágott szilvával borítottam be. Fóliát rá, fél órát így sütöttem, utána levettem a fóliát és hőlégkeveréssel addig sütöttem amíg szép piros nem lett a husi.
Én Provence csirke és szárnyaspác fűszerkeverékkel pácoltam.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni. Kíváncsi vagyok hogy fog ízleni nektek.
Az a helyzet, hogy engem sem zavarna az ilyen senki-valaki beszólogatása, ha..... Ha..... nem rontaná mindenkinek a hagulatát és kötne bele időnként még másokba is rajtam kívül (Batkát pl. már piszkálta). Ha..... lenne valami igazságalapja annak amit ír. Mivel minden recept mellett feltüntettem, ha német recept alapján csináltam, így nem érzem jogosnak a beszólását. Ha......nem tudnám, hogy ki ő (de tudom, csak ő nem hiszi el nekem). Mivel tudom és kaptam már a piszkálódásai alatt is privát levelet tőle (NLC-n), amiben valamit jópofizott, ezt nem emészti meg a gyomrom. Szintén nem tudom megemészteni azt, hogy valaki nem meri a saját nevével vállalni a véleményét, hanem minden féle álneveken ír. Ha ez a véleménye rólam, akkor bátran megírhatja a közismert nickjén, nem dől össze a világ. Legalábbis nekem nem, az ő felépített "image"-e összedőlne, az biztos.
Itt az oldalon nincs regisztrálva, ezért ír csak a társalgóban. Pontosan tudja, hogy ott nincs szerkesztési jogom, mert neki is van a G-Portálon saját honlapja.
Hát ennyi. Sajnálom, hogy rontja itt a levegőt, de tényleg remélem hogy rövidesen más dolgokkal lesz elfoglalva és akkor talán kevesebbet látjuk itt.
Szia!
én az ilyen huhogókra tojok. Ha nem találom meg ezt az oldalt akkor a kenyérsütőgépem mai napig ott porosodna. Egy-két nem igazán sikerült kenyér után ez lett a sorsa. Most meg elég sokszor használom. A családom is élvezi és én is, főleg amikor sikerül. Egy a bánatom, hogy ilyenkor nem borulnak előttem térdre.f Na majd ennek is eljön az ideje.
Na erről ennyit.
Jó idejönni és tanulni, mert az szólás is azt mondja, hogy " a jó pap is holtáig tanul". Hát még mi.
Mennyi gyönyörű finomságot készítettetek! Jó ide benézegetni egy kis szemhizlalásnyira és ötlet felcsippentésnyire
Kifogyott a kenyerem, időm semmi. Kenyérsütőgép, jónak tűnő kenyereskönyv és kisérletező kedv viszont van.
Igaz a kilesett recepten egy jókorát módosítok. Az a senki-valaki és a többi piszkálódó társa, akik időről időre itt kódorognak s nem férnek a bőrükben - erre is mondhatnák, hogy nevetséges kis módosítás, az a kanál rozskovász, 10 g friss élesztő, házi tej, kissé avas házi vaj és a EK helyett csupán KK cukor, ami a kenyeremnek teljesen más jelleget ads joggal mondhatom, azén kenyerem.
Megnéztem a háztartásomban lévő kenyérsütőkönyvek végén a szakirodalomra való hivatkozást. =0 Szakácskönyvekben sincs. Még a Horváth Ilona 1979-ben kiadott klasszikusnak számító könyvében sem találtam sehol. Ellenben Lévai Vera: Kelet-Európai Szakácskönyvének /1983/. Saját - rég elfelejtett bejegyzéseimre bukkantam. Grúziai utazásaim során gyüjtögettem
Ez egy korábbi receptem, ma már bátrabban bánok az élesztővel. Szerintem meghagyhatod úgy és amellé tehetsz nyugodtan 10 dkg kovászt. (Ha hűtőből van a kovász, akkor meg pláne!) Érdemes esetleg a kovászt, a folyadékot, az élesztőt és a cukrot összekeverni a liszt közepén egy lyukban és állni hagyni 30-40 percet, úgy hogy lisztet húzol a tetejére. Így kicsit a kovász is aktivizálódik. Nem feltétlenül szükséges, enélkül is meg lehet jól csinálni, csak egy ötlet.
További szép estét és sok sikert a bucihoz holnapra, üdv, Margit
Szia Kezi!
Na talán egyszer mi is csak "úgy" összedobunk valamit. Én most egyenlőre a vasalnivalót.
Én mindig bajban vagyok, hogy megkelt-e eléggé vagy hagyjam-e még egy kicsit. Most kétszer egymás után sikerült a burgonypelyhesem, meg is kelt szépen.
Holnap nagy leltár aztán, már itthon készülök az újabb kiállításra. Remélem ebben az évben már nem lesz több.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit