E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2006.09.29. 21:11 - #9715

Sziasztok!

A tegnapi lángos sikeres volt! Megkérdezte a férjem, hogy ezt is én csináltam-e? megsértődtem!/ kicsit/

A fiam azt mondta, hogy ő a lángos szagától is rosszul van, ez pedig most finom lett. " elég jó" --nálunk ez a dicséret. A maradék tésztát betettem a hűtőbe, de már tegnap ki akart jönni onnan, ezért megbökdöstem és erre megsértődött. Azt hittem nem lesz jó semmire, de aztán ma csináltam belőle olyat, hogy megtöltöttem párolt, reszelt, fokhagymás  cukkinivel, egy szelet sonkával és összehajtogattam, kisütöttem. A körete sok-sok párolt hagyma, a tetején párolt almakarikák és rajta sajt. Ezt sütőajtó híján,  a tűzhely tetején összesütöttem. Finom. könnyű vacsora lett belőle.

Remélem holnap délután már süthetek a sütőben, mert kalács rendelésem van! A kisebbik fiam megy vissza vasárnap és kell neki  a hazai. A szarvacska kiflik nagyon jók lettek, csak nagyobbakat kellene csinálni belőlük.

Most jutott eszembe, hogy meg kell etetnem a kovászomat. Pá, pá lányok!!


EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 21:11 - #9714

Szia Nelly!

Az élesztőn már szerintem ne emelj, az biztosan elég ennyi liszthez.

A foszlósság "trükkje", a csavarás.  A töltött kalácsok sosem lesznek olyan foszlósak, mint a sima, de azért ezeket is érdemes tekerni. A simát lappá nyújtom és a tekerés előtt olvasztott vajjal/margarinnal megkenem. Feltekerem a lapokat és a rudakat fonom össze. A fonás előtt még a rudak külsejét is le lehet kenni margarinnal. Azt is lehet csinálni, hogy a vajjal lekent tésztát szórod meg a csokilencsével, (mazsolával, stb.), kicsit belenyomod a tésztába a lencsét a sodrófával, majd így tekered fel. Sokkal lágyabb, finomabb lesz a tészta, mint enélkül. Még egy ötletem van. Itt nincsen hivatalos "bizonyítékom", de a tapasztalatom az, hogy az a kalácstészta amibe citromlét teszek, az is sokkal könnyebb, foszlósabb lesz. A mézes-citromos kalács kapcsán fedeztem ezt fel, akkor sokáig minden kalácsba tettem egy kevés (0,5 dl) citromlét. A többi folyadék természetesen módosul!!
A nyújtástól eléggé kihűl a tészta, így a kelesztési idő hosszabb lesz.

Hát ennyi lenne, remélem Neked is beválik, ha kipróbálod, majd mesélj. További szép estét, üdv, Margit 


nelly52 Előzmény | 2006.09.29. 19:50 - #9713

Margitka! Azt hiszem, a Te recepted a pöttyös kalács, amelyben 60 dkg liszt, 3 dkl tej, 2,2 dkg élesztő szerepel. Ez nálam csak annyiban változott, hogy 2,5 dkg élesztőt adtam hozzá, de semmi mást nem módosítottam, mert gyönyörűen összeállt a tészta, úgy, ahogy a nagykönyvben le van írva. Nem kellett hozzá sem liszt, sem folyadék, és a 3x 20-as variációval dolgoztam csukott fedővel. Aztán kivettem egy teflonos sütőbe, amelybe belefért egyben, ebben kelesztettem 1 órát, utána tojás, majd 40 perc sütés sütőben. Tehát kivételesen nem gépi volt. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 18:34 - #9712

Szia Nelly!

Elfelejtettem az előző kérdésedre válaszolni. Nyitott tetővel dagaszt a géped? Próbáld ki, így nem melegíti fel annyira a tésztát. Én csak egy konyharuhával szoktam letakarni. A kelesztési idő egy kicsit hosszabb lesz, de ez a csak sütés programmal indítva, nem okoz problémát. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 18:31 - #9711

Szia Nelly!

Jó helyen jársz, jók az ötleteid. Mennyi élesztőt teszel, mennyi liszthez? Gépi vagy sütős? Írd le légy szíves azt is, hogy mit és hogy csinálsz a tésztával. Biztosan találunk megoldást  Nekem a fonott, sütőben sült (nem töltött kalácsaim) bizony elérik a bolti foszlósságát és tudom azt is, hogy mitől. Ha válaszolsz, akkor írom is, hogy mit próbálj ki.

További szép napot, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.09.29. 18:19 - #9710

Már megint én beszélek állandóan, de azért csak megkérdezem: a fiam szerint finom a kalács, csak kicsit fujtós, nem olyan foszlós, mint egy bolti. Vajon hogy tudnám én is közelíteni ezt ahhoz? Több élesztőt tegyek bele? Vagy tovább kelesszem? Bár tudom, hogy a boltiakét nem nagyon tudom utolérni, mert az mindenféle mesterséges emelővel, meg porral fújják fel. De szívesen kísérletezgetnék, mert akkor talán én is többet gyakorolhatnék, ha lenne rá igény. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.09.29. 17:11 - #9709

Szóval éreztem, hogy meleg a tésztája, ezért raktam bele csak az utolsó pillanatban, de ez is sok volt. Ezek szerint ki kell venni, várni, míg kihűl, aztán kézzel belekeverni? De akkor mi lesz a kelesztésnél? Sokkal több idő kell neki, mint 1 óra? Vagy rosszul gondolom? Nelly

Kartika Előzmény | 2006.09.29. 16:38 - #9708

Jaj! nem is irtam nektek, multhéten megsütöttem a kefires lángost! Óriási sikere volt, mind elfogyott, sajnos elfelejtettem fényképezni. Ahogy sült úgy ették a vendégek. Mindenkinek szép hétvégét, jó szórakozást, finom sütéseket! (és egy kis pihenést)

EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 16:31 - #9707

Sziasztok!

Julika! Hiányoltalak is  Mi újság? Hogy vagytok, miket sütsz? Mesélj egy kicsit légy szíves!

Cordula! Üdvözöllek az oldalon! Majd mesélj mi a helyzet, kicsit rejtélyesre sikerült a bejelentkezésed

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Cordula Előzmény | 2006.09.29. 16:11 - #9706

Elnézést kérek, hogy csak úgy idekontárkodok, de azt hiszem, hogy sikerült életem első gépi kenyerét és a gépem premierjét egy kicsit elrontanom. (pánikoltam) remélem azért jó lesz.Cordula

majorkaj Előzmény | 2006.09.29. 16:01 - #9705

Sziasztok !

Mostanában csak olvasgattalak Titeket. Nagyon szépeket sütötettek a napokban is.

Nelly ! Én kézzel szoktam a pöttyöket bele dolgozni a tésztába. Egy kicsit elmaszatolódik, de megmarad a pötty, mert amikor kihűl a tészta akkor visszaszilárdul.

Szokimoki! Mulassatok jól a lagziban !

Valamelyik nap szó volt a kefíres lángos tárolásáról. Én az egyik felét frissen, a másik felét pedig 2 nap múlva sütöttem ki. Szerintem frissen finomabb. Nem volt semmi baja a tésztának, csak szerintem egy kicsit több olajat vett fel a második fele.


EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 15:44 - #9704

Sziasztok!

Nelly! Sajnos, ha meleg a tészta, akkor elfolyik a pötty. Vagy csak nagyon rövid ideog szuabad a gépben kevertetni, vagy kézzel kell beletenni a tésztába a csokilencsét. Én nyitott géptetővel szoktam dagaasztatni, akkor nem lesz meleg a tészta és kibírja a csoki, amíg nagyjából belekeveredik.

Andi! Sajnálom, hogy tönkrement a géped, remélem a másikkal is sikerül szép kenyeret sütnöd.

Szokimoki! Minden jó, ha a vége jó.
Vegyél egy nagyon szép ruhát magadnak és érezzétek jól magatokat az esküvőn! Aztán most már várom az új sütögetős híreidet is, örülök, hogy kész az üstöd.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.09.29. 14:12 - #9703

Sziasztok! Azt találtam ki, hogy sütök egy pöttyös kalácsot. Addig minden rendben is volt, amig bele nem kevertem a csokilencsét. Akkor úgy felolvadt az egész, mintha folyadékot tettem volna bele. Pedig már csak az utolsó percekben kavarta össze a gép. Aztán szépen megkelt, és megsült, csak épp nem lett pöttyös. Olyan kakaós összefolyós lett, mindenesetre nagyon szép lett. Hát most feladtam a leckét a családnak. Még a kefires lángoson gondolkodom, de majd meglátom, mit szól a család a kalácshoz. Egy kicsit meg is csavartam, és valamit látszik is rajta, de a 4-es csavaráshoz képest ez kutyafüle. De azért az enyém!! Így félig sántán! Nelly

n.a. Előzmény | 2006.09.29. 10:57 - #9702

Sziasztok Lányok! Elég régen voltam.Gratulálok mindenkinek akik szépeket sütöttek.Viszanéztelek benneteket nagyon szépet sütöttetek.Néhány nappal ezelöttig én is sütöttem kenyeret stb. Sajnos a gépem amit a nyáron vettem a Plus-ba bemonta az unalmast igy vihetem vissza.A hosszu kudarc után végre bevált valami aztán tessék itt van. Még az a szerencse van másik gépem igy tudok sütni.Na elég a panaszbol.Majd jelentkezem. További szép napot mindenkinek. Üdv Andi

szokimoki Előzmény | 2006.09.29. 10:14 - #9701

Szia Drága nelly!

Nagyon szépen köszönöm, ez igazán jól esett, mert mostanában egy káosz ami nálam van. És a masinisztás is nagyon tetszik! Honnan veszed őket? Tök jó!

Szóval elsorolom a bánataimat. Először is, nem találom a blokkját a robotgépemnek, amit a tescoban kicserélnének,(megkérdezetm)Minden más papírja megvan, csak pont a blokk nincs. Valószínüleg a kisfiam eltökíthette egy pénztárca kirámolás során. Szépen kilopikálja a táskámból, és amikor tudom, hogy nagy a csend, akkor valamit dolgozik. Na mire bemegyek, az összes dolog a pénztárcámból szanaszét, ő meg kajánul vigyorog:-))Szóval egy ilyen akció során tünhetett el a blokk.De én vagyok a hibás, minek teszem oda. Ma kiderül, hogy kész lesz-e a kenyérsütőm is. Tegnap este inkább éjszaka 1 óráig vasaltam, mert holnap egy lagziba megyünk, és 3 fiúra fejenként 2 inget,+nadrágot vasaltam+ a többi vasalnivaló, és amikor az én ruhám következett volna, akkor látom, hogy az meg tönkrement.(nem tett jót neki a szekrényben ácsorgás.nem mai darab, de gyönyörű ) Szóval, mehetek valamit venni helyette, pedig eszem ágában sem volt most ilyesmire. Jaj de jó a férjem ebben a pillában hozta meg a kenyérsütőm üstjét! Juhééééé

Na nem panaszkodom, elvégre kész a gépem, új ruhám lehet és még lagziba is megyünk holnap! Mi kell még  a boldogsághoz?! 

Szép napot nektek, és mégegyszer köszi Nelly!!! 


EmMargit Előzmény | 2006.09.29. 00:46 - #9700

Szia Nelly!

Örülök, látom kezd visszatérni a jókedved  Jópofa amit hoztál.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.09.28. 23:12 - #9699

Köszönöm a dicséretet mindenkinek.
Szuperkeri, akkor nem lesz lapos, ha nem olyan nagyra nyujtod. Nekem azért lett 2 kalács, mert csak a felét csináltam meg igy, és jóval megasabb kellett volna nekem is tölteni -sokat elbir- most én is aszalt szilvát, mazsolát, 3 reszelt almát facsarva és egy kis aszalt gyüm. tettem bele, és megszórtam fahéjjal. Nagyon finom lett.

nagyon szuperul néz ki a négyesfonat!Joli rém ügyes vagy! ezt én is eltanulnám! Na jó éjt mindenkinek. Vasárnapig megint nem leszek.(azért sütőgetek a hétvégén is) Ma megint almát is tettem el 5 üveggel. Kihasználom amig kapjuk az almát, ez a csüt. programom, mert minden szerdán jön a két szatyor alma. Már sokat ajándékoztam el, izlik mindenkinek. (mindenkinek ujdonság)

nelly52 Előzmény | 2006.09.28. 22:45 - #9698

Teljesen felújított, eredeti meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul a második vágányról Kanizsa állomásra. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai pályaudvarra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért a gépész-menedzser felel, ő az, aki a szerelvényt hajtó mozdony irányvektorát és sebességét meghatározza. Más források szerint vonatkísérőként az utolsó kocsiban tartózkodik az a töltött tésztaféleség, amelynek feje táplálkozásunk egyik legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.09.28. 22:23 - #9697

Most látom csak, hogy milyen jól el vagyok itt magamban. Na, be is fejezem, elteszem magam holnapra. Igaz, előtte még bóklászok a receptek között. Jó éjt! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.09.28. 22:21 - #9696

Nagyon jó ötlet, hogy Kartika lefényképezte részleteiben a készítést, mert én még nem láttam így, nem is csináltam ilyet. De nagyon gusztusos, Joli muffincsigái és kalácsa is hívogató. Kicsit írígyellek is benneteket. Margitkát persze nem, mert ahhoz annyi éhes száj kell, hogy csak na! És mennyi lelkesedés, kitartás, idő, hogy ne is soroljam tovább. Nelly

[Későbbi] [10155-10136] [10135-10116] [10115-10096] [10095-10076] [10075-10056] [10055-10036] [10035-10016] [10015-9996] [9995-9976] [9975-9956] [9955-9936] [9935-9916] [9915-9896] [9895-9876] [9875-9856] [9855-9836] [9835-9816] [9815-9796] [9795-9776] [9775-9756] [9755-9736] [9735-9716] [9715-9696] [9695-9676] [9675-9656] [9655-9636] [9635-9616] [9615-9596] [9595-9576] [9575-9556] [9555-9536] [9535-9516] [9515-9496] [9495-9476] [9475-9456] [9455-9436] [9435-9416] [9415-9396] [9395-9376] [9375-9356] [9355-9336] [9335-9316] [9315-9296] [9295-9276] [9275-9256] [9255-9236] [9235-9216] [9215-9196] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU