Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, tényleg pont emlegettünk Nem baj az, ha nem sütögetsz, beszélgetni igazán benézhetsz hozzánk máskor is
Sajnálom, hogy a kenyérkéd nem lett tökéletes, az egy finom könnyű kenyér lenne. Lehet, hogy csak egyszer dagasztottad, de lehet az is esetleg, hogy nem volt türelmed kivárni, míg megfelelően megkel. Legközelebb biztos jobban fog sikerülni. A szilikonos sütőforma nagyon jó, nagyon szeretem, de sajnos tényleg drága. Én épp most szívom a fogam, mert a mosogatóba valamelyik gyerekem belehajított egy kést az egyikbe és elvágta vele. Még tudok benne sütni, de hasad tovább a vágás, így nem lesz már hosszú életű. Ráadásul nem is láttam sehol, amióta ezeket vettem a Metróban.
Remélem most már gyakrabban fogunk "látni", nem is ér ilyen hosszasan elmaradni tőlünk További szép estét, üdv, Margit
Masala, én is igy voltam a kaláccsal, hogy túl nagy lett, egyfajta izű és mivel mi ketten v. hárman vagyunk nem fogyott el olyan hamar. Igy akár "süteménynek is jó" most a szilvalekváros (ami szilva és ringló keverékéből készült, nagyon klasz!!) olyan lett mint egy lekváros süti.
Margitka kalácstésztájából van, 70 dkg lisztből.(ha nem ismered megírom) Kitaláltam, hogy kelés után kinyujtottam feltekertem és 3 egyforma részre vágtam. A három egyformát megint 3-db-ra, tehát volt kilenc egyforma darabon. Ezeket egyenként kinyujtottam keskeny hossúkás csikká és beletettem a töltelékeket (izlés szerint, majd most mákos-diós-lekvárossal probálom, minden csik lehet más, és 3 csík egyforma is) feltekertem kis rudakká őket és a rudakat összefontam. Nem ördöngösség! Probáld ki!
Szuperkeri én olvastam a kakaóról, hogy nem a szine számít, nem igaz az, hogy minél sötétebb annál jobb, nincs köze hozzá a pörköléstől függ. Én is veszek holland kakaóot, de magyar kakaóit is, mikor pont mit látok meg. Mindegyik jó sütni.
Szokimoki, már a múltkor is akartam irni, mostanában nem kakakóval kenem meg a kelt tésztákat (édes Lalalád) hanem nutellával (vannak már egész olcsók, süteménybe pont jók) meglepően jók lesznek a sütemények és kakaós izűek, még meg lehet erősítésként szórni kakaóval. (én a nutellát egyébként nem szeretem, de a süteményben más az íze)
Limara, az almás-krémes fent van valahol?? most nálunk alma mizéria van!
Kenyérke, jó lehet az almás dolog amit irtál. én eddig az almát csak nyersen és kompotként ettem, most vagyok a "lekvárra" kattanva. A férjem hozza az almát, de már azt mondta nem hoz, mert minden este ezzel kínlodom. (ha,ha ő pucolja!)
Halihó Mindenki! Legalább 2 hónapja szemezgettem a csavart kenyér receptjével. Az az igazság, eleinte a szilikoonos forma volt az akadály. Mert annyi jót hallottam róla, én meg nem találkoztam még vele. Ki tudja hányadszor, elmentem a Corába, hátha akciós. Nem mondom, 2800 körül volt, ettől el is ment a kedvem. De a férjem megszánt :) Kaptam egyet. Nosza ma délután összeállítottam a maszát. Aztán közben a holnapi dolgaimat rendezgetem, s elfelejtettem, hogy másodszor is dagasztottam, vagy csak éppen a kelesztési idő járt le amikor berregett akonahi órám. No mindegy. csartam, magban hempergettem, keesztettem, aztán irány a gőszös sütő. Szép kenyérkék lettek, denem olyan magasak mint itt a képen. :( ezek szerint csak 1x dagasztottam ? Az íze nagyon finom így is. csak hát nem olyan szép mint amit itt láttam. No majd leközelebb...
Meghoztam Jégkása képeit az Almás-krémes receptjéhez. megmutatom itt is:
Jégkása! Nagyon klassz ez a süti. Hozzáolvastam még egyszer a receptet és szerintem ez nekem valóan egyszerű
Piroska! Köszönöm, hogy elhoztad ezt a játéklehetőséget, biztos, hogy küldök be én is élesztőpapírt. Hátha sikerül nyerni Még sose nyertem úgyse semmit, legfeljebb tapasztalatot.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
BUDAFOK ÉLESZTŐ "Budafok élesztő - a sütés hagyománya"
Feltétel: küldj be 5 db Budafok élesztő (50 g) csomagolást. A borítékon tüntesd fel neved, címed, telefonszámod. (A nyereményjátékban az akciós és nem akciós csomagolások egyaránt résztvesznek.) Kezdete: 2006. szeptember 11. Befejezés: 2006. október 20. Sorsolás: 2006. november 3. Nyeremény: 5 db Moulinex Home Bread Inox típusú kenyérsütőgép. Cím: "Budafok élesztő a sütés hagyománya!" 1775 Budapest, Pf. 103. Megjegyzés: Egy lakcímről korlátlan érvényes pályázat érkezhet, de egy boríték csak egy pályázatnak minősül, a benne lévő csomagolások számától (min. 5) függetlenül. További információ és hivatalos játékszabályzat: http://www.eleszto.hu
Szívből örülök én is, hogy ilyen hamar elkészült a gyönyörű szép konyhád. Kívánom, hogy süssél-főzzél szépeket és finomakat benne.Én tavaly csináltattam, így még közeli az élményem amikor teljesen kész lett és először vehettem birtokba. Én csak a Holland kakaóport használom a süteméynekhez. Merem ajánlani. Üdv:Julika
En a Holland kakaot ajanlanam./"Minden szentnek magafele mutat a keze"" cimmel/ De most tenyleg. A szine sotetebb es szebb barna is.Az aromaja is finom. A Szerencsit kicsit keserubbnek tartom.Szerintem EZ mind a kakao-bab porkolesetol es az egyebb mas proceduraktol is fugg. Ugyanugy mint a kavenal.
Vigyazz azert az adagolassal mert kemenyithet a teszta allagan.EN legalabb is igy vettem eszre./Kakao/ Nem tudom mas osztja -e ezt a velemenyt velem./?/
Limaram, a megmentett kalacsod az az Illatos kalacs volt ami nekem fuccsi lett?Olyan szomoru vagyok.Nem jottem meg ra mi a ko tortenhetett vele. En vagy az igazi facsart narancslere v. a Tuttu-fruttira gondolok hogy az vegett.
Lanyok, nalunk a cicius igazi csaladtag! A masik is az volt. A mai napig is gyaszoljuk ot./NEM vagyunk "betegek"!/ A mostani egy igazi aranyszivu-gazember.!!!
Jokat sutikeztek! Valaki luldhet zacskoba ha mast nem egykis kenyer v. kalacs illatot. Az nem lesz olyan draga! hihi
Köszönöm Mindenkinek, hogy Velünk örültök! Már nagyon ránk fért a felújítás.
Lányok! adjatok tippet, milyen kakaóport vegyek, amitől szép és fincsi csokibarna lesz a kalácstészta. Eddig Szerencsi kakaóport használtam, de nem igazán felelt meg( lehet, hogy keveset tettem belőle?).Holnap megyünk vásárolni és szerdán VÉGRE sütős nap lesz. Vége a bolti kenyér szezonnak, és majd szépen sorra kerülnek az új fincsi receptek.
Szép estét Mindenkinek Superkeri
Bezsa! Légy szíves elküldeni a postai címedet, mert a korábbit nem találom! Kösz.
Szia Szokimoki! Ne haragudj, Superkerinek akartam gratulálni, de a Jótündért szívesen kívánom neked is!
Superkeri! Gratulálok a szép új konyhádhoz, ne haragudj, az elírásért kérlek!.
Épp most sült ki egy tepsi Lala kifli, amit baconnal és sajttal töltöttem meg, nagyon fincsi vacsora lett. Ismét bűnöztünk A másik tepsivel beraktam a hűtőbe, reggel akarom majd kisütni, remélem sikerülni fog, még soha nem próbáltam így. Azon gondolkodtam, mivel takarjam le, hogy ne szívja magát meg nedvességgel, végül papírtörlőt borítottam a tepsire, ez alatt tud levegőzni is. Nem sütöttetek még így hűtőből? Van valakinek tapasztalata?
Margitka! A kovászos kalács csuda fincsi volt, nagyon sokat segített az állagán, másnapra is finom puha, szaftos volt a belseje. Legközelebb egy kis mazsolát is teszek bele.
Masala, a békebeli félbarna mintájára lehet rozsos kenyeret is csinálni. Nálunk most nagyon megy a 20 dkg liszt RL 90-es liszttel (fehér rozsliszt kenyérhez). A recept egyébként változatlan. Rozskenyér ízesítőnek pedig őrölt köményt használok.
Az RL 90-es rozslisztet teljes kiörlésűre is felválthatod. Ezzel lényegesen sötétebb lesz mint az RL90-essel sütött..
Limara! Én örülök, hogy Jolinál kiderült a hiba oka, és annak is, hogy ez nem a receptben volt. Talán, ha megpróbálod legközelebb, akkor Neked is kiderül, hogy hol csúszott el valami. Második sütésemnél nekem sem kellett bele a + folyadék, úgy látszik kicsit más minőségű volt a kovászom. Örülnék, ha megsütnéd ismét és persze leginkább annak, ha jól sikerülne
Masala! Az általad használt böngészőt nem ismerem, de a gépemből ki lehetett iktatni azt a valamit, ami blokkolta a hozzászólásaimat. Nem volt túl egyszerű, de csak erre az oldalra meg lehetett oldani. Én eléggé ragaszkodom az Eplorerhez, de csak azért mert ezt ismerem és használom, amióta számítógépem van :-)) Minden számítógépes programmal így vagyok. Örülök, hogy megtanultam őket, nem kell nekem másik
Bocsánat a látszólagos hülyeségért, de itt volt a szgép szerelő és kellett vmit írni, hogy lássa, mi a baj.
Margit igazad volt, a tűzfal nem engedte az írást, de csak az Explorernél van ilyen. Ez egy plusz biztosíték a gépen, egy web-szűrő. Úgyhogy ez marad, én meg haszn. a Crazy B.-t.
Kartika köszi a dicséretet, én meg a Te sütéseidet csodálom! Energiát szív minden, nem csoda, hogy időnként úgy érzed, lemerültél. A kalácsaid nagyon kelletik magukat. Ha lesz időd, leírnád, hogy mennyi tészta jut egy kalácsra ill. egy fonatra? Én mindég kicsinek gondolom a kalácsot, ha ilyesmit szeretnék, ezért aztán mindég nagy lesz és csak egy féle.
Kenyérke, ez a krumpli puffancs nem a magyar lapcsánka / tócsni/ ? Almalekvárral sose jutott volna eszembe, bár az is igaz, hogy az enyémbe fokhagyma is van. Légyszíves mondj nekem egy Te féle kenyér receptet, ami kicsit sötétebb, hasonlít az igazi rozskenyérhez. Csinálok én is kevert lisztes kenyeret, de nem tudom, melyik lesz rozskenyér szímű? Hű, ezt jól leírtam! Bocsánat az előbbi " igazi rozskenyér"-ért. A férjemnek és magamnak sütnék ilyet, a gyerekek sajnos ezt nem szeretik. Amit a találkozóra hoztál, a békebeli félbarnát, azt már sütöttem.
Ha ez a lángos tészta is hűtős, akkor lehet, hogy én is kopróbálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit