Szia Nelly!
Én a kifliket is kelesztettem amíg szép nagyok nem lettek. Licitáltam a kenyérsütőre, lapátot tudsz akkor hozzá rendelni? Anélkül nem sokra megyek vele.
Kislányok! Az NLC-n azt olvastam, hogy a Lala kiflit csak akkor kell keleszteni, amikor megdagasztottam, a kiflik készítése után már süthetem is. Itt viszont kétszer kell keleszteni a recept szerint.Melyik a jó? Nelly SOS
Gabka! Ahogy Szokimoki írta, a péksütemények tetejét be kell vizezni. Én vizesen bele szoktam hempergetni a magokba és még kicsit bele is nyomkodom, hogy ne az összes potyogjon le szeleteléskor.
Szokimoki! Akkor nálatok is jó kis családi ünnepség lesz a hétvégén. Minden jót kívánok az ünnepelteknek és kíváncsian várom, hogy milyen torta mellett döntesz.
Szia!
Köszönöm. Hát kinyomtattam a Net-ről aztán azután mintáztam. A vejem azt hitte végig, hogy rendeltem. Ma tudta meg, hogy azt én csináltam.
Én nagyon szeretk ilyesmit csinálni, még akkor is, ha nem lesz tökéletes. A gyerekeknek mindig az. A lányaimnak szinte mindig én csináltam a tortájukat. Egy-két kivételével.
Kartika! Nagyon ötletes a húsfonatod! Biztos fincsi is lehet! nagyon kreatív vagy!
Bezsa! Ahhoz képest hogy írtad, nem ismerted spongyabobot, profit alkottál! Hát ez valami gyönyörű.Én nem tudnám így megcsinálni. Pedig nálunk is aktuális lesz a héten a torta, mert a kicsi fiam pénteken lesz 2 éves. A nagyobbiknak meg szombaton a névnapja. (nem karácsonykor, hogy ne legyen összevonva a kettő). Vettem a 100 ft-os boltba olyan kerek ostyalapot, amit tortára kell tenni, és motor meg miki egér van rajta. De lehet, hogy inkább rendelek valamilyen tortát, mert olyan jókat szoktunk egy helyről rendelni.
Igaz, még a kenyér tetejére nem raktam magot, de aki tett, az ha jól emléksze, egy kis vízzel kente le előtte.De ha nem így van, úgy is jön valaki aki csinált, és megcáfol, vagy megerősít.
Én január vége óta használom a Moulinexemet.Egy héten belül4-5ször, tehát gyakran. Itt bal oldalon ahol rákattintassz a fórumoknál az általánosra,a legalsó fórum a "kenyérsütőgép kiválasztása".Ott bővebben írtam a tapasztalataimról. De kérdezzél nyugodtan ha ott nem írtam le valamit. nekem ilyen problémám nincs vele mint Gabkának, de volt más. Arról is írtam ebben a fóórumban. Ettől eltekintve é nagyon szeretem. Kenyérsütésre is használom, és csak dagasztás kelesztésre is.
Szia Krezigorl!
Nekem is Moulinex kenyérsütőm van. Vigyázz nagyon a sütőedény teflon bevonatára, mert az enyém nagyon hamar megsérült (az anyósom késsel próbálta kiszedni belőle a megsült kenyeret). Amióta megsérült, azóta nem is használom, mert nem akarok teflont enni. Már írtam a Moulinex honlapjára, ahol alkatrészeket lehet rendelni, de még nem válaszoltak.
Amíg nem sérült meg, addig is főleg csak dagasztásra használtam, majd sütőben sütöttem. Nekem az jobban bevált, mintha a gépben sütnék.
Volna nekem is egy kérdésem: mit csináltok, hogy a zsemle , vagy a kenyér tetejére szórt magok odaragadjanak a tésztához?
Grafi! Egyszer sütöttem papírban a zsömlét, úgy látszik pont az a kép van a zsömlénél. Azt hiszem a kapszlik között ugyanúgy van különbség, mint a sima és a szilkonos sütőpapír között. Míg a sima teljesen ráragad a kenyérfélék aljára, a szilikonos egyáltalán nem. Legközelebb nyugodtan sütheted enélkül, csak ki kell kenni egy kis olajjal vagy margarinnal a formádat, ha nem szilikonosban sütsz. A szilikonosba semmi nem kell. Örülök, hogy jól sikerültek a zsömlék, gratulálok hozzá.
Krezigorl! Üdvözöllek a kenyérsütők táborában és az oldal látogatói között! Gratulálok a sikeres sütéseidhez, és természetesen szívesen segítünk a továbbiakban, nyugodtan kérdezzél. Ha nem gépben kelesztesz, akkor szobahőmérsékleten vagy langyos helyen kell keleszteni, melegben nem szabad. Ha túlmelegszik az élesztő az sem jó, mert tönkremegy. Ha túl hűvös vagy huzatos a hely, ahol kelesztesz, akkor pedig nagyon lassan kel meg a tésztád. Írd meg, hogy milyen Moulinex géped van, akkor könnyebben tudnak majd segíteni a többiek!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Én még teljesen kezdő vagyok, de nagyon lelkes!!! Ezért minden segítséget, tanácsot nagyon szívesen fogadok - nagyon rámférnek!
Pár napja kaptam egy Moulinex kenyérsütőt. Az első kenyeret sikerült kicsit elszúrnom (rossz programon sütöttem) - de ehető volt. A második jó lett. A harmadik viszont (egy kis véletlen újítással) nagyon jól sikerült.
Nagyon sok nagyon jónak tűnő receptet olvastam itt, de sajnos alapdolgokkal nem vagyok tisztában. Segítenétek?
Elsőként: ha nem a gépben kelesztek akkor mindig meleg helyen kell? Vagy egyszerűen a konyhában, letakarva?
És egy kéréssel is fordulok hozzátok: ha valakinek ilyen gépe van, kérlek írja le a tapasztalatait!!
Szia Kartika!
Nálunk a társaság nem igazán szereti az új ízeket, ezért is "aggodtam" egy kicsit. Ha valami újat hozok akkor azt mondják, hogy jó ez a valami, de a múltkori ez mag az jobb volt. Lehet, hogy változnak?
Szóval óvatosan szoktam az új dolgokhoz hozzászoktatni a társaságot.
Julika ne aggodj, jó lett a kifli, a sót én rontottam el!! (összekevertem a cukorral, rosszul másoltam ki egy lapra) azért megettük. Jó sokat kellett inni utána!!
Mostanában semmi újdonságot nem sütöttem, folyamatosan sütöm a cukkínis, ill patissonos kenyereket.
S mivel szilvaszezon van, szilvásgombócot főztem tegnap. Nagyon szeretjük, a szilvamag helyén fincsi fahéjas cukorral. Két ifjú kolleganőm - saját bevallásuk szerint - ilyet még nem evett, így aztán holnap viszek egy kis kóstolót.
Jó olvasgatni a kirándulásaitokról is. Sok szép helyen jártatok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit