Egykis segitseg kene nekem. Te es Gabo is irta hogy micsoda jo recik vannak az NLC. Bocsi de en nemvagyok valami computer zseni.Ti hogy kerestek rajt? En megprobaltam a Te regisztr oldal szamodat felkeresni, de a szamlalo nem enged tovabb, es kepeket sem tudok nezegetni amirol Gabo irt nekem. IGAZ ami igaz En meg nem regisztraltattam magam Ott, lehet hogy Ezert? Nekem meg mindig nehezen mennek ezek a keresesek kutatasok.
Ha tudtok segitsetek./Pl: Lala-kifli felkeresese ott is Pl./
NELLYM koszi hogy gondoltal ram megint!!! Mindig elerzekenyulok itt az oldalon hogy milyen jo csalad vagyunk mi egyutt az egesz oldalon, Mi leanyzok"!!! Egy igazi csalad, joban es rosszban egyarant.Neha a Ti vigasztalasotok es biztatastok nelkul nehez lenne tovabbra is sokszor. Pusszantas mindenkinek, jelentke: este.Most megyunk el unoka nezobe.Visztlat!
Tök jó dologra bukkantam az nlc/sütik képpel topikban. Mégpedig a LALA TÖRVÉNYRE! Tök jó, mert akinek nem tiszta minden, annak lépésről lépésre le van írva a folyamat. (igaz, én ettől egyszerűbben csináltam, mindent bele a kenyérsütőbe, dagaszt, keleszt, formáz.) De érdekes megnézni, képek is vannak a folyamatról. Akit érdekel: Nlc/sütik képpel, 4904-4910-es hsz-ben találja!
A receptet én egy az egybe kimásoltam neked és úgy küldtem e-mailben. Ahhoz nem írtam semmit. Én csak a tésztába való sóról írtam neked külön. De, bocsi ha én voltam érthetetlen. Remélem legközelebb már udod. Limara ma pontosan ide írta a JÓ mennyiségeket. El is hiszem, hogy 2 evőkanáltól sós lett. Még egysezr bocsi.
Mindenki nagyon goszta dolgokat sütött, le a kalappal, ügyesek vagytok!
Kedves Lala kifli készítő társaim! Én már számát sem tudom, hogy hanyadik adag Lalikát sütöm, de ma érdekeset találtam Az NlcSütik képpel topikján. Valaki a margarinba cukrot és kakaóport tett. Szóval, édesen is igen finom lehet, mert annyira jól ki van találva ez a tészta, hogy édesen is uo. jó lehet mint sósan. nekem nagyon izgatja a fantáziámat!
Voltam olyan gyarló, hogy a a Family Frosttól vettem fornettis pogácsát. Hogy ez milyen finom! Ha én ilyet tudnék sütni.....akkor bizonyára sütnék is. Nagy előnye emelett, hogy 20 perc alatt kész a fagyóból kivett és előmelegített sütőbe tett pogi. Ma vendégeim jöttek és a takarítás miatt csak egy Mirinda szeletet csináltam és ezt a pogit sütöttem meg.Ja, és kinéztem még az nlc-n egy fajta sütit, ami nagyon guszta és biztos finom, csak egy kicsit melós süti. Az a neve, hogy grillázs szelet. nagyon mutatós süti.Ha kipróbáltam, lefényképezem.
Nelly! Igen a két lap közé tettem, rá a vajra. A sos vajat ugyanugy ráraktam a tésztára és még arra raktam a sajtot v. sonkát! ugy tekertem fel. Nekem sok volt a 20 dkg vaj, szerintem 15 dkg elég, még akkor is ha mást nem teszel rá. Mert én mindegyiket megkentem a vajjal és nem is túl vékonyan. Jó sütést. Ird meg milyen lett!
Meghoztam Masala képeit is, de mielőtt megmutatom először szeretnék boldog születésnapot kívánni, remélem nem késtem le róla
Kicsit idézek Masala leveléből is:
"......A kalács kókuszos ízét valóban nem lehet igazán érezni, de ha ráharapok a kókuszra, akkor kellemes ízű. A saját aszalású szilvámat tettem bele, hát azt sem nagyon találom. Az instant kakaótól valóban kicsit lágyult a tészta, de nem volt vészes, nem sok liszt kellett hozzá."
Na akkor én megint valamit félreolvastam, mert én azt hittem, hogy ma volt a gyerekbuli. Ezek szerint tévedtem. NEm baj, holnap sem lesz késő. Főleg nekem. Kartika! Gyönyörűek a Lala kiflik! És mintha sejtetted volna, hogy én vizuális típus vagyok, nagyon jó, hogy láttam képen is az egészet. Ugye a két lap közé tetted a sonkát, vagy a sajtot? És utána szétvágtad, és feltekerted? Hát nagyon szeretném,ha az enyém is így sikerülne. Már megvettem az élesztőt, még veszek sajtot holnap.Nelly
Ilido! (visszafelé olvasok, most értem a tehozzád) Ismerem az indonéz mogyóroszószt, imádom és hoztam is Indonézából többet, ami hütőben sokáid eláll és folyamatosan csinálom valamilyen húshoz) ez jó ötlet! kérek képet milyen lett a csigád? te csinálod a szószt vagy a kockából???
Bezsa pihenj jól. Irj majd a buliról, biztos szuper lesz és a kajákról is, mit csináltál, hogy izlett?? én holnap provanszi fonott pulykamellett csinálok szőlővel ebédre. (jönnek a fiamék) lesz a lala kifli és még valami édeset kitalálok. (nálunk a kekszes már unalmas, régi dolog, de látom mindenkinél bevált) Aztán sütök egy adag "mandulás rágcsát" amit 2 nap mulva ujra kell át kell sütni. Mert ez egy nagyon szuper kellemes izű elálló keksz és küldök ki a lányomnak is!
Jézusom! Julika! akkor én félre olvastam, vagy nekem félre irtad! én 2 evőkanál sót tettem a vajba, rémesen sós lett nekem, bár a férjem és unoka szerint csak a sonkás lett egy kicsit sós. (ugye a sonka maga is sos)
"...LALA kifli variációk. 1. a sós vajra még rátettem egy adag darált füstölt sonkát! 2. a sós vajra rátettem egy adat reszelt sajtot 3. simán ahogy a recept irja Igy három féle kiflit készítettem. A sajtos izlett legjobban a családnak, viszont nekem a sima izlett a legjobban. Bár nekem kicsit sós volt, legközelebb kevesebb sót teszek."
Naggyon szép, gusztusosak lettek, gratulálok és kíváncsian várom az édes változatot is, üdv, Margit
Limara, csatlakozom hozzád. Nekem is a tésztába kevés volt a só, viszont rém sok volt a vajba és abban a só. (én nem vagyok nagy sozó, vigyázok az egészségemre ha,ha)
Nekem is kimaradt a vajból egy kevés, és szerintem tul vastag volt a tésztában is mert folyt egy kicsi ki.
Lányok, mindjárt visszaolvasok! pénteken sem voltam fent. Lehet hogy "túl fogok tengeni" előre is bocs! KÉRDÉSEM segitsetek.Van egy kis almám, el kellene tenni télre, de nem fagyasztva! valahogy sütikbe. hogy csináljam?? édesanyám valamikor lereszelte, lecukrozta és üvegbe rakta. De nem tudom a pontos receptet! valaki tud segíteni???
Szóval most már világos a dolog. Bár a család már kérdezte, hogy nem lehetne egy kis bacont is tenni bele? Lehetni lehetne, de hát akkor már sonkás kifli lesz a neve. Szóval jól feladták a leckét. Az is lehet, hogy csinálok mind a kettőt? Nelly
Gabkának üzenem, hogy amíg nem talál cserepet a sütőjébe, addig tegyen bele néhány réteg összehajtott alufóliát. Nekem is volt ilyen sütőm és a cserép mellé kellett az alufólia, hogy használható legyen. Szerintem csempéből az a jó, amelyikre rá van égetve a máz. Az már volt legalább egyszer 1000fokon égetve.
Szia Bezsa! Működnek még a Duracel elemeid? Ennyi nyüzsgéstől még a legjobb is lemerült volna már! Az emberfaragást milyen szerszámmal gondoltad? Lenne egy "ötletem"!...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit