E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.08.12. 19:28 - #8257

Sziasztok!

Megérkeztünk, majd a kertesben mesélek.

Masala! Boldog névnapot
Nagyon boldog névnapot kívánok.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit 


masala Előzmény | 2006.08.12. 18:31 - #8256


Batka Előzmény | 2006.08.12. 18:25 - #8255

Superkeri, milyen lett a cukkinis kenyér? Tök kíváncsi vagyok. Azt gondolnám, olyan szaftos, mint az almás kalács - abba is plusz nedvességet csempészünk a lédús gyümölccsel.

rabim Előzmény | 2006.08.12. 17:34 - #8254

Kedves Masala!

Névnapodon nagyon sok szeretettel köszöntelek, minden szépet és jót kivánok! sok puszi: Marika


Limara Előzmény | 2006.08.12. 12:33 - #8253

Sziasztok pékecskék!

Masala! Boldog névnapot kívánok neked, legyen nagyon szép a napod!

Ma a férjem megfogalmazása szerint megint nagyüzem van a konyhában!. Tegnapról maradt ki a rántott palacsinta fűszeres húsos töltelékéből, így ma abból calconékat gyártottam. A gyerekek síma tejföllel, felnőttek csípőssel falták fel, szó szerint, egy morzsa sem maradt.

Tegnap kezembe akadt Stahl könyvtárából az Ezer nap Velencében című könyv, abban van egy nagyon jónak tünő szílvás lepény recept. Maradék kenyértészta hasznosítására szolgál eredetileg, nállam fordítva van.1 kg lisztből kell burgonyás kenyértésztát készíteni, ennek harmadát teríti bele a tepsibe, kirakja magozott szilvával, megszórja barnacukorral , én kicsi fahéjat is tettem hozzá, és meglocsolja törkölypálinka és tejszín keverékével. Szóval a krumpliskenyér mos sül, utána teszem be a szilváslepényt, kíváncsi vagyok a végeredményre. Majd beszámolok róla.

További szép napot nektek, üdv, Limara


masala Előzmény | 2006.08.12. 11:37 - #8252

Köszönöm az aszaltgyümis tippeket, én is arra gondoltam, hogy esznek gyümölcsöket, bár a szőlő pl. tilos ill. nem javasolt. Az aszalványokban meg koncentráltan van benne a cukor. Megnéztem a zacskóját, majd kifolyt a szemem, olyan apró betűvel van írva.Elvileg nincs benne cukor.

Használjátok ki a hétvégét és pihenjetek!


masala Előzmény | 2006.08.12. 11:31 - #8251

Szia Szuperkeri!  Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Hát éppen ezért kell kalácsot sütnöm, mert viszem a családba. Most nem én leszek a vendéglátó, mert a férjem unokájának is most van a szülinapja és hozzájuk megyünk.

Kíváncs vagyok, Neked mi lesz a véleményed a cukkinis kenyérről? Mi sok cukkinilevest szoktunk enni, ezt szeretik a gyerekeim a legjobban.Én megkóstolnám a kenyeret de a gyerekeim nem biztos. A férjem is mindenre vevő, de nem szeretnék 5napig cukkinis kenyeret enni.

Jó pihenést nektek a sok munka mellett is!


superkeri Előzmény | 2006.08.12. 09:39 - #8250

    Kenyér illatos jó reggelt!  Nekem már kel a cukkinis kenyerem a gépben. Köszönöm a fűszer tippeket.

MASALA! Nagyon boldog névnapot és minden jót kívánoksok szeretettel  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 23:34 - #8249

Szia Superkeri!

Úgy nézem 80 dkg körüli kenyér várható ebből. Gépi sütéshez 1 (esetleg 1,2) dkg élesztőt tennék, sütőben sütéshez persze lehet többet, akár a dupláját is. 
Fűszer ötletem nincs, de ha megpirítod a magokat, akkor az magában finom ízt adhat.

A szilikonos sütőformában mást még nem sütöttem, de biztosan jól megsül benne a töltelék is, nem csak a kenyérféle. Abban nem vagyok biztos, hogy megpirul az alja.

Sok sikert a sütés-főzéshez, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.08.11. 23:23 - #8248

    Sziasztok!

Összegyűjtöttem néhány kérdést, szeretném, ha segítenétek megválaszolni. Holnap megsütném Zsike Cukkinis kenyerét, gépben. A szárított élesztő helyett, én frissel sütném, a recept 7,5 ml-t ír, ez mennyi frissnek felel meg. Szintén ehhez a kenyérhez kérnék fűszer javaslatot, én szerecsendióra gondoltam.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy aszilikonos sütőformában, sütöttek-e már mást is  a tésztán kívül? Mit gondoltok, csirkehús mellé való tölteléket, süthetek benne? Átsül?, megpirul az alja is?

Köszönöm a válaszokat előre is.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 23:17 - #8247

Masala! én amit veszek aszalt megyet, áfonyát az olyan savanyunak találom, szerintem az ehető. A diabetikusok is esznek valamennyi nem tul édes gyümölcsöt.

EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 23:12 - #8246

Szia Masala!

Szerintem olvasd el a zacskóját az aszalt gyümölcsnek. Ha nincs benne hozzáadott cukor akkor egy kicsit a cukorbeteg is ehet belőle. Sokat biztosan nem, de ez függ a betegsége mértékétől is. Ha megsütöd az aszalt gyümölccsel és sokallja benne az érintett, akkor legfeljebb valamennyit kipiszkál belőle, szerintem családon belül lesz arra is jelentkező :-))
60 dkg lisztből készülő kalácsba 20 dkg körüli aszalt gyümölcsöt nyugodtan beletehetsz.

Remélem ez is segítség, de biztos Julika is válaszol, ha olvassa a kérdésedet. Sok sikert a kalácshoz, üdv, Margit

Ui.: Megnéztem, Julika már nincs bejelentkezve több, mint fél órája.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 23:09 - #8245

Nelly! Szerintem a kenyérsütőd sok más géphez hasonlit, ezek majd egy kaptafára készültek. Azt ird meg pl. 1 programom mit meddig csinál. Az elején mérd az időt! igy én már sok mindenkinek tudtam segíteni programtábla ügyben. meddig dagaszt, pihen, keleszt stb... egyszer az első sütést végig kell csinálni.

masala Előzmény | 2006.08.11. 23:04 - #8244

Kartika köszönöm, nagyon figyelmes vagy, de amit Julikától akartam kérdezni, az a diabetikus kalácsra vonatkozott. Azt nem tudom, hogy abba mennyi aszalt gyümit lehet tenni? Holnap szeretnék sütni ilyet,mert mi is megyünk családlátogatóba. Ha nem válaszol addig, akkor sima kakaósat sütök. Az már máskor is ízlett neki.

Egyébként az áztatás nem jutott eszembe, de a múltkor jó lett volna, mert össze-vissza szúrkálta a tésztámat a meggy.


Kartika Előzmény | 2006.08.11. 22:53 - #8243

Masala, nem tudom Julika Olvas-e de én mindenfélét teszek a kalácsba. Igaz mivel én asztaltat veszek, ami elég száraz, ezért én mindig beáztatom a rumos vizbe. (nem tulzásba vive, nem is érződik, csak pikáns és puha lesz) én mindig akkor teszem a kalácsba, amikor már a gép összekeverte. Mivel én sütőben sütöm mostanában formákba, ezért kiveszem, kinyujtom és rászórom, feltekerem, vagy megfonom több fonatba, akkor a fonatokba teszem. A variációknak a fantázia szab csak határt!!!

Kartika Előzmény | 2006.08.11. 22:50 - #8242

Szia Szokimoki! Remélem hamar sikerült megcsinálni én most dobtam gyorsan össze egyet, itt két beszélgetés között. Igaz nem egy nagy adaggal, de azért egy tepsike lett. A gyümölcsöt holnap teszem majd rá és a zselatint. Én vasárnap viszem el. Addigra jól összeérik! Mindenkinek gazdag, tartalmas szép hétvégét kivánok!

EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 22:49 - #8241

Sziasztok!

Kartika! A legnagyobb bajban vagyok amióta nem kapok folyékony Süssinát, ennek semmi mellékíze nincs. Több félét is vettem már, de eggyel sem mertem sütni, mert megkóstoltam és mindegyiken érzem azt, amit Te is írsz. Nagyon nem szeretem az édesítők mellékízét. Ha látsz valahol és van kedved, a Süssinát nyugodtan kipróbálhatod.

Julika! Én is most állítottam össze egy kalácstésztát  , a csokilencséset most rendelték meg holnapra. A cserkészkolbászos minibucik már kelnek.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 22:44 - #8240

" Rohanó életed során ragadd meg azt a pillanatot, amikor időtlen létezhetsz... A pillanatot, amikor a múlt örömére gondolsz, és a jővő kitárja kapuját. Élj úgy, hoy életed ajándék lehessen, mindazoknak akik szeretnek téged."


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 22:44 - #8239

Sziasztok Lányok, én elköszönök, megyek a keksztortát csinálni.Remélem, hamar megvan.

 Jó éjszakát, szép álmokat mindenkinek!


masala Előzmény | 2006.08.11. 22:35 - #8238

Köszi Julika! A mérőkanál az, ami a géphez van? Én még nem használtam. Azt szeretném még tudni, hogy az aszalt gyümiket a Te kalácsodba is beleteszed? Ha igen, mennyit szabad tenni? Amit én aszaltam itthon, azok cukros vízben vannak előfőzve. Azokat is használhatom?

[Későbbi] [9197-9178] [9177-9158] [9157-9138] [9137-9118] [9117-9098] [9097-9078] [9077-9058] [9057-9038] [9037-9018] [9017-8998] [8997-8978] [8977-8958] [8957-8938] [8937-8918] [8917-8898] [8897-8878] [8877-8858] [8857-8838] [8837-8818] [8817-8798] [8797-8778] [8777-8758] [8757-8738] [8737-8718] [8717-8698] [8697-8678] [8677-8658] [8657-8638] [8637-8618] [8617-8598] [8597-8578] [8577-8558] [8557-8538] [8537-8518] [8517-8498] [8497-8478] [8477-8458] [8457-8438] [8437-8418] [8417-8398] [8397-8378] [8377-8358] [8357-8338] [8337-8318] [8317-8298] [8297-8278] [8277-8258] [8257-8238] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség