E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.08.11. 22:05 - #8236

Szia Masala !

Én úgy szoktam kalácsot sütni, ahogy Margitka szokta írni a recikben. Teszek bele 1 kis mérőkanál rendes kristáylcukrot és általában 2 kis mérőkanál folyékony édesítőt. Én általában a Polisweet-et használom, de egyszer már kipróbáltam Süssina-val is. Ha inkább  másnak sütöm a kalácsot mint pl. ma, akkor 2+1/2 kis mérőkanál foly. édesítőszert teszek bele. Tudod, nekik sem árt, ha diétás. Remélem tudtam segíteni.

A párom persze nem bírta ki, hogy a kalcásot emg ne kóstolja, mert olyan jó illat lett  a lakásban ahogy sült. Persze az egyiket meg keleltt vágjam. Azt mondta, hogy nagyon rossz, ezt nem szabad holnap elvinni.-persze csak viccelt, hogy nek itöbb maradjon. De mondtam, hogy holnap sütök akkor magunknak is. A rumos áztatás "megbolondította" egy kcisit a kalácsot, csak mivel nem csöpögtettem le a gyümiket, így jó lisztes felüelten kellett dolgozzak vele. Üdv.Julika


masala Előzmény | 2006.08.11. 21:58 - #8235

Szia Szuperkeri!

A szilvás süteménybe jó a ringló szilva is , ha nem nagyon sszeretitek enni. A tészta egy sima vajas, tejes piskótaszerű kevert tészta. Csokoládé darabok is vannak benne. A tészta állaga közepesen sűrű, ezért nem süllyed bele a szilva.Én negyedekbe vágtam  és  sűrűn beledugdostam a tésztába. Sütéskor a sütőpor felhúzza a tésztát, de a szilva nem tűnik el. Melegen nagyon törékeny a sok gyümölcs miatt, de ha kihűlt jól lehet szeletelni. Nálunk a csoki  miatt kedvelt.

Ma vettem 4kg lukullusz paradicsomot, gondolom ebből legalább egyet a férjem megeszik, marad 3kg aszalni. 18o ft volt a piacon, meg 2oo is volt.


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 21:58 - #8234

Köszi a tanácsokat Lányok! blume8.gif

 


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 21:55 - #8233

Szia Szokimoki!

Én színtelen zselatint szoktam használni, de teszek bele legalább 1 dl málnaszörpöt, ettől volt piros az enyém. 1 kicsi csomaggal csinálok és egészen vékonyan csurgatom meg a torta tetejét, épp csak, hogy  a gyümölcsökre jusson. Elég sokat - 2 dobozzal - szoktam egyszerre csinálni és ennek a tetejére elég az 1 csomag.

Majd mesélj a sütés-főzéseidről! Jó munkát, üdv, Margit

 


Batka Előzmény | 2006.08.11. 21:55 - #8232

Lányok, én sosem veszek színes tortazselét, csak színtelent, és mindig az adott gyümölcs vagy konzerv levével engedem fel, a baracké így enyhén sárgás, a szederé meg meggyé gyönyörű piros lesz.

Szokimoki, tegnap még eszembe jutott még egy dolog, hogy ne olvadjon el a csokilencse: ne a gépben keleszd a kalácstésztát, hanem a(z első) dagasztás után tedd át egy tálba, és fedd le. Amikor duplájára kelt, és formázni kell, akkor gyúrd bele kézzel a csokit, vagy szórd a fonatokra, és nyomkodd le egy kicsit. Gép nélkül sosem melegszik fel annyira a tészta, mint a gépben. Ezt pár napon bleül én is ki fogom próbálni, mostanában nem készítettem kalácsot, csak egyéb sütiket, de van itthon aszalt áfonya, aszalt meggy és csokicsepp - mi szem-szájnak ingere!

masala Előzmény | 2006.08.11. 21:49 - #8231

Szia Lányok!

Majorkaj légyszi mond meg, hogyha magadnak sütsz kalácsot, akkor Te milyen édesítőt használsz és mennyit. Mostanában sütök a férjem fiának kalácsot, merthogy eddig ő sem nagyon evett de az édesítővel kísérletezek. Aprósütiket glukononnal csináltam neki de a kalácsba nem merek  kísérletezni.

Szokimoki én sokszor csináltam muszakát, de az enyémben sosem volt fehérbor. Ha nincs aki megigya a maradékot, hagyd ki belőle nyugodtan. Vagy tedd a maradékot adagonként bezacskózva a fagyasztóba.Én szoktam bort fagyasztani 1-2 dcl.-enként zacskóban.

Limara, minden  dicséret Téged illet, hogy ilyen hősiesen gyártod a kenyereket és kalácsokat gép nélkül. Ezt tényleg csak úgy érdemes, ha hálás kosztosaid vannak.


majorkaj Előzmény | 2006.08.11. 21:43 - #8230

Szokimoki! Én a dr Oetker színtelent használnám el. Azt hiszem Kartika is azt mondta a találkozón, hogy az a jobb. Üdv:Julika

szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 21:41 - #8229

Szia Julika!

Köszi a gyors választ. Most megnéztem, van itthon 2 féle tortazselé. Haas piros és szintelen, és 1 dr oetker színtelen. Na majd meglátom, hogy melyik legyen.

 


majorkaj Előzmény | 2006.08.11. 21:37 - #8228

Szia Szokimoki !

Én Dr. Oetker Tortazselét (pici zacskós) szoktam hozzá venni, igaz én az Intersparban mindig csak pirosat kapok. Attól függ, hogy mennyie szeretitek rajta és mekkorát csinálsz. Mi nem igazán szeretjük , így én vékoynan szoktam ráönteni. Azt írja a recept, hgoy egy 24 cm átmérőjű torta bevonásához elegendő. Én kicsi adag kekszest szoktam magunknak és így sajnos én a felét ki szoktam önteni. Remélem tudtam segíteni. Jó sütögetést holnapra.Üdv:Julika


szokimoki Előzmény | 2006.08.11. 21:24 - #8227

Sziasztok Lányok! 

Holnap nagyon fincsiket szeretnék csinálni, mert Anyukámék jönnek vendégségbe, hétfőn lesz a kicsi fiam névnapja. nagyon régóta őrizgetem Limara muszaka receptjét, amihez már olcsón is lehet venni padlizsánt. Mivel szerencsére mi nem iszunk alkoholt, (most hogy átnéztem a receptet) látom, hogy kell bele fehérbor is., de szerencsém volt, mert az ajándékba kapott italok itt sorakoznak a szekrény tetején, és volt köztük fehérbor is.Így ez is megvan. azonkívül mindjárt csinálom Kartika keksztortáját, csak azt nem tudom, hogy milyen és mennyi zselatin kell a tetejére. Segítsetek légyszi!! A 3. amit sütni akarok, az a tiramisus-kakaós-rumos kalács, amit sokat sütöttem már, és nagyon fini. Remélem, hogy minden sikerül!!!

Szép estét mindenkinek!


majorkaj Előzmény | 2006.08.11. 21:15 - #8226

Sziasztok !

Most sül két kalácskám. Jobban mondva ugyanolyan kalács, csak megcsináltam az egész adagot, kisebbik felét a szilikon formába, nagyobbik felét pedig őzgerinc formába tettem.
Aszalt áfonyás, meggyes (befőtt), csokilencsés kalácska. Kartika ötletétől vezérelve, a gyümiket beáztattam rumba.
Holnap kerti partyra vagyunk hivatalosak a barátnőmékhez és oda szeretném vinni az egyiket, a másikat meg Anyukámnak szántam. Lehet, hogy holnap kell süssek egy fél adagot magunknak !? Csak ezt is azért sütöttem emg ma, mert nem tudom holnap hogy lesz rá időm. Szép hétvégét kívánok mindenkinek és jó sütögetést. Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 17:26 - #8225

Sziasztok!

Superkeri! Itt a recept: Citromos kalács Sok sikert hozzá, majd mesélj, hogy sikerült!

Gabo! Sok boldogságot kívánok az ünnepeltnek singandcake.gif

További szép délutánt mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.08.11. 17:16 - #8224

Szia Gabó!

Boldog szülinapot a "kisfiadnak"!

Üdv,Limara


gabo Előzmény | 2006.08.11. 16:15 - #8223

Sziasztok!

Tegnap találkoztam megint Ildikóval.Átjöttek hozzánk a lányával.Sütött kigyórétest hozott kostólót is nagyon finom lett.Sokat emlegettünk Benneteket,informálom a sok finomságról amit sütögettetek.Már sajnos nem sokáig maradnak,majd az biztos megosztja veletek az élményeit.

Hétvégén szülinapot tartunk,mivel "kisfiam" 15 éves lesz.Szokis-meggyes tortát sütök,remélem sikerül.

Puszi Gabo


superkeri Előzmény | 2006.08.11. 12:53 - #8222

     Szia Jóasszony!

Batka részletesen leírta a gép előnyeit, hátrányát. Limara  is CSAK jókat írt, nekem is hasonló a véleményem a Hausmeisterről. Bő 2 éve használjuk, kezdetben a géppel dagasztottunk, sütöttünk, most már inkább csak dagasztásra használom. Gyönyörűen kidolgozza a tésztát. Legtöbbször 8-as programot használom, ez elég a tésztának a kidolgozáshoz. Én is csak 1x dagasztatok, utána formázás és formában v. tepsin kelesztem a tésztát és sütőben sütöm. Én max. elégedett vagyok a géppel, hetente 2-3x használom, remélem még sokáig.

Sok sikert a géphez4  Üdv. Superkeri


Limara Előzmény | 2006.08.11. 12:43 - #8221

Szia Jóasszony, Nelli!

Ez a gép a Hausmaister 1000-es, Batka feltett róla minden tudnivalót, programm táblázatot. A bal oldalon a rövid ismertetők között megtalálod. Én kaptam hozzá magyar nyelvű használati utasítást, néhány receptet, bár azokat soha nem próbáltam. Hogy sütés közben kicsit visszaesik a kenyér ez sajnos már én is, és ha jól emlékszem Batka is tapasztalta. Nem tudom mi az oka, ennek ellenére nagyon szeretem a gépet, gyönyörűen dagaszt. Éppen ezért csak 1x 20 percig dagasztom a kalács ill. a kenyér tésztát is ha sütőben akarom megsütni. Azt tapasztaltam, hogy a második 20 perc nagyon összetöri. Elég másodszorra gyengén átgyúrni. Sajnos az én gépem még szervízben van, az üst aljáról letört az a fém karom, ki kell az egész üstöt cserélni, már 2 hete várom az új üstöt, és az elöbb szomorítottak el, hogy még legalább 1 hét. Az enyém is tescoból származik, az meg hogy kínai, hát sajnos ma már minden az.

Ma kalácsot sütöttem, egy síma fonott és egy aszaltmeggyes csokis készült, nagyon fincsi lett.

Szép napot mindenkinek,üdv: Limara


superkeri Előzmény | 2006.08.11. 12:40 - #8220

        Sziasztok!

    Margitka! A tegnapi kenyérsütés sikerrel zárult. Nagyon finom, lágy bélzetű lett a Malátás-rozsos-amarántos kenyérke. Igaz, tettem a hozzávalókhoz 1 ek. burg.pelyhet is. Elég hosszú ideig kelesztettem, nem volt elég a gép programja, kikapcs. és mikor már majdnem tele volt az üst, ráindítottam a sütést. Köszönjük a receptet.

Tegnap, mintha összebeszéltek volna a szomszédok, mindenkitől ringlószilvát kaptunk. Nem nagyon szeretjük, de azért egy részét eltettük a fagyasztóba, gondolván a télre, talán majd gyümilevesbe elfogy.

Margitka! Ismét segítségedet kérem. Tegnap sütés közben, mikor a mézet tettem a tésztához, jutott eszembe, a Mézes v. Mézes citromos kalács (tudod az amelyiket nem tudtad elkészíteni a méz miatt), én nem ismerem, ha leírnád a receptjét. A napokban kaptunk friss virágmézet, kipróbálnám. Előre is köszönöm.

  Masala! A szilvás piskótáról kérdeznék: a hagyományos , nyers piskótatésztára szórtad rá a darabolt szilvát? Nem esett össze?, nem süppedt el a szilva?

 Szép napot kívánok Mindenkinek  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 02:40 - #8219

Sziasztok!

 

..........és szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 02:21 - #8218

Sziasztok!

Sok-sok receptet kaptunk az elmúlt időben. Köszönöm szépen mindenkinek, most rendeztem őket és elhoztam megmutatni is:

Rozsos zsömlekenyér - Kenyérke

Édes gofri - Rabim

Sajtos gofri - Rabim

Almás sütemény orosz módra - Rabim

Cukkinis-magos falusi kenyér - Zsike

Barna kenyér tönkölyliszttel - Rabim

Lencsepástétom - Rabim

Póréhagymás kenyérlepény - Zsike

Joghurt torta - Joli

Szárított zöldségkeverék - Masala

Sárgabarackos tekercs - Majorkaj

Hájastészta édes és sós tésztának - Rabim

Dübbencs - Rabim és Jóasszony

Ketchup - Rabim

Kürtős kalács - Batka

Kolbászos kenyér - Jóasszony

Gomba leves/bors de csiupercs/ - Margareta51

Kaposzta muszaka/varza muszaka/ - Margareta51

Vegyes zoldseges/ghivecs de legume/ - Margareta51

Kaposzta galuska/galuste de varza/ - Margareta51

Zoldsegleves savanyitva halhus gomboccal/bors de perisoare de peste/ - Margareta51


EmMargit Előzmény | 2006.08.11. 00:50 - #8217

Szia Jóasszony!

Elmentem körülnézni a kenyérsütő leírások között. Nem volt nehéz dolgom, mert egyetlen Hausmeister gépről van leírásunk, ezt Batka küldte nekünk annak idején. És láss csodát........szerintem ugyanarról a gépről van szó. Ideteszem a linket, hogy ne kelljen keresned, ovasgasd el. Batka, ha meglátja a képet, akkor biztos jelzi, hogy jól gondoltam-e.

Hausmeister HM 1000

További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [8236-8217] [8216-8197] [8196-8177] [8176-8157] [8156-8137] [8136-8117] [8116-8097] [8096-8077] [8076-8057] [8056-8037] [8036-8017] [8016-7997] [7996-7977] [7976-7957] [7956-7937] [7936-7917] [7916-7897] [7896-7877] [7876-7857] [7856-7837] [7836-7817] [7816-7797] [7796-7777] [7776-7757] [7756-7737] [7736-7717] [7716-7697] [7696-7677] [7676-7657] [7656-7637] [7636-7617] [7616-7597] [7596-7577] [7576-7557] [7556-7537] [7536-7517] [7516-7497] [7496-7477] [7476-7457] [7456-7437] [7436-7417] [7416-7397] [7396-7377] [7376-7357] [7356-7337] [7336-7317] [7316-7297] [7296-7277] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG