Sziasztok mindenkinek! Nem győzöm visszaolvasni a hsz-okat, rég kukkantottam be ide. Különösen a találkozó sikerére voltam kíváncsi, de ahogy időm engedi, végigmegyek az olvasnivalókon, hiszen furdal a kíváncsiság.Remélem a legközelebbi találkozóról már nem maradok le.
Tegnap jó kis kalandunk esett a lánykámmal. Mivel ő még késő este is használja a gépet, elég sokáig fenn volt. A férjuram éppen nem tartózkodik itthon, munkaügyben egy pár napra elutazott. Éjféltájt riadtan rázott fel álmomból a lányom, h. menjek azonnal, mert a fürdőben egér van!!! Azt hittem, csak ugrat, de tényleg egy kis rágcsáló cikázott a zuhanyzó körül. Hogy hogyan került be, az rejtély, mivel van egy igen harcias amazon cicánk. Az ajtó napközben nyitva van valószínű, h. besurranhatott. Elég komikus módon a WC pumpával leszorítva foglyul ejtettük és a lapátot az alá csúsztatva már szállítható is volt. Az éj leple alatt aztán elengedtük az udvaron, mert megesett rajta a szívünk, olyan bájos volt. Remélem, azért nem tesz nálunk újbóli látogatást.
Tegnap kipróbáltam a csokilencsés kalácsot. A tészta program végén kivettem, elnyújtottam, megszórtam a kétfelé vágott kalácsot, feltekertem, és összecsavartam. Így nem sikerült elég egyenletesen eloszlatni benne a csokilencsét. Ti hogy szoktátok beletenni? Kicsit megolvadt benne. Mindig így megolvad, vagy én vagyok ügyetlen? Mennyi csokilencsét szoktatok beletenni? Én féladag kalácstésztát készítettem, és találomra szórtam rá.
Viszont nagyon finom volt. Együltőhelyben elfogyott.
Az a szaros bolt ahonnan neked szerettem volna ezt a NAGYON hasznos dolgot beszerezni nemtudja szallitani.Tiszta leeges! Beszkennelezek mad egy fotot ez egy ugyanolyan szep lyukacsokat racsokat kiszuro dolog. Sajna ez csak koralakut keszit. Azt amit akartam neked azzal barmilyen meretbe formaba sikerult volna. A racsos kalacsot es van egy Holland reci: Limburgi lepenyek.Amit itt is lehet kapni. Sok izben.A teszta elestos tesztabol van. Majd megy a foto rola.
A kerdesem csak AZ lenne hogy lehet-e otthon is kapni mert akkor nincs ertelme a dolognak. Amikor hazamentunk volna akkor szerettem volna magammal vinni neked. Ha van egykis idod irjal rola, Jo?
Hat EZ van.Itt. Mindenki olvadozik. Aki szabin van annak most nagyon jo. Keves az idom mostanaban tobbet es "minosegibbet"sutni mert dolgozok.Extra! Ha itthon vagyok akkor probalom"magam utolerni""! Kivancsi vagyok Piri gepenek receptjeire. En meg egy gep recijet sem probaltam ki. Mind a sajatome es a TIED meg a LANYOKE-e. Meghat azok a franya lisztmixek/kenyer/. Nem rosszak csak en is szeretnek ïgazi"kenyeret foleg rozs! sutikezni. Dehat majdcsak megfogok egy sajtfejut akinek kenyerbol lesz a szive es ad egykis otletet mit honnan tudnek beszerezni.
Margitom megfuzom ma a ferjem a fotokrol. Talan lesz "kedve"felrakni es elkuldeni neked.
Ma volt egy kis időm sütögetni és kipróbáltam a rozskovászomat, ugyanis a Kiadós rozsos kenyeret sütöttem meg. Nekem nagyon ízlik (már megkóstoltam), a párom szerintem holnap reggel kifogásolni fogja, hogy milyen kenyeret sütöttem, de hát nincs itthon másik. Eszi-nem eszi nem kap mást. De majd kiderül, hogy csak magamnak sütöm ezután az ilyen típusú kenyereket ! És sütöttem egy aszalt áfonyás, csokilencsés kalácskát. Hú, nagyon fincsi(sajnos már ezt is meg kellett kóstolnom, sőt már a szomszédom is tesztelte). A képeket majd Margitka idevarázsolja. Üdv:Julika
Kuldheted! Remelem ez nem Holland Stampot-ot fog kesziteni a kenyereidbol.Figyelj, ha ugy gondolod lefeorditom neked az egesz Sajfeju/NL/ textet. Nem gond.En drukkolok neked! Biztosan osszejon a dolog.Eloszor kikell majd ismerned.Ez olyan dolog mint a fiukkal ha nem megy ne eroltessuk.Akkor marad a Honkball knuppel.Bummm.
Állítólag holland a lelkem. Van pár nyelven hozzá papír, de angol nincs. Külön adtak hozzá magyar nyelvűt, de van egy színes receptfüzet, amiből csak 3 recept van a magyar nyelvűben. Majd elküldözgetem Neked apránként.
Köszönöm, hogy szóltál, de mivel a párom a tárkonyos dolgokat nem eszi meg, így én a Rabim féle Marinált fokhagymát gondoltam megcsinálni. Majd beszámolok a végeredményről. Először a dión kell túl legyek Üdv:Julika
Az ejtés a 30 mp, a 3. kelesztés előtt. A tészta program után egészen biztos vagyok benne, hogy elindul a sütés, ha nem akkor probléma lenne a géppel. Ha kiveszed a tésztát, formázod és így teszed vissza, akkor viszont pont jó lesz az 1. program. A második dagasztás után egyből vedd ki a tésztát és a dagasztólapátot. Megformázod, kinyújtod, feltekered megcsavarod, tehát bármit csinálhatsz a tésztával és visszateszed a gépbe, úgy, hogy azt nem kapcsoltad ki ezalatt. Így pont jó lesz a hosszabb kelesztési idő. Azt vettem észre, hogy ha kiveszem, majd formázva visszateszem a gépbe a tésztát, akkor kicsit hosszabb kelesztési időre van szüksége, mint ha bennemarad és megy a program. Kihűl a tészta egy kicsit a formázás alatt, gondolom ezért kell neki a hosszabb kelesztési idő.
Most vegre itthon vagyok vegre es az is szerencse hogy feltudtam jonni mert tegnap estetol egesz reggel 08.00 ig amig dolgozni nem mentem nem sikerult.Most olvastam a leveledet. Nyugodtan kuld el .Scanneld be es e-mailon kuld el.Nem baj ha tobb reszletbe jon ha egyszerre nem megy. Figyi ez hogy-hogy Hollandul van irva? Ez Holl. markaju? vagycsak a gyarto hulyeskedik veletek? Legkozelebb miertnem Kinaiul? En a Lidl-be vettem a 2. gepem es annak az utasitasa minden nyelven van, meg magyarul is amin igen elcsodalkoztam.
Mond, a Te gepeden nincs Pauze gomb amivel megtudnad szakitani a progr-ot.Utana ugyanott kezdi el ahol befejezte.
Az előző hozzászólásomat elküldtem, nehogy elszálljon, most folytatom ám a válaszolást
Szokimoki! Köszönöm, hogy válaszoltál Andinak
Andi! Most én nem értek egészen valamit. (Melyik receptről van szó egyáltalán? ) Úgy nézem, hogy 1 kefir+250 ml víz helyett, Te összesen 250 ml folyadékot tettél az adott recepthez? Ha ez 50-60 dkg liszthez tetted, akkor egészen biztos, hogy ez már eleve probléma. Össze se áll ennyi folyadéktól a 60 dkg liszt. Írd meg légyszíves pontosan hogy miből mennyit tettél a gépbe és azt is, hogy most már, hogy Mónika is megírta a gép programjainak átkapcsolásást és a dagasztólapát kivételét, így érted-e, mit szeretnénk elmondani, vagy írjuk le újra, másképp.
Vidovi! Köszönöm szépen a recepteket, örülök, hogy beírtad őket Mostantól egészen augusztus végéig nem találkozunk? Elutaztok valamerre? Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem leszel, de utána várlak vissza, mi pedig gondoskodunk Neked jó sok olvasnivalóról.
Niki! Azt a sorozatot korábban már adták, én is végignéztem Örülök, hogy ismét nekiállsz sütni, én pillanatnyilag elképzelni sem tudom, hogy ne itthoni kenyeret, péksüteményt együnk. Remélem még jó sokáig módomban áll sütögetni és most Te sem adod fel egyhamar
Szokimoki! Most értem vissza a nap elejére és látom, hogy kérdeztél. Elképzelhető, hogy az egy lapát a nagyobb tésztamennyiséget nem dagasztja meg rendesen, és ezért szebb a tésztád, amióta robotgéppel dagasztod. Ha visszakapod a gépedet egyszer próbáld meg, hogy a szokásosnál hosszabb ideig dagasztasz és máris meglátod, hogy van-e külnöbség. Mondjuk 20 helyett 30 percig. Nekem a Panasonicom egy dagasztólapátos, de az gyorsabban és szebben dagaszt, mit az Eta (és nem Elta, vigyázz!!), de az egy teljesen külön kategória. A tészta programon 2x10 percet dagaszt és olyan lesz a tészta, mint a selyem, nagyon érdekes :-)) Viszont sütőben készülő tésztákhoz nem igazán alkalmas, mert a Pana nem bírja a kemény tésztát. Legfeljebb, ha kimondottan formában akarok sütni, akkor lehet abban dagasztatni, de akkor is ragad, amikor kiveszem.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Margitka! Home Electronics márkájú, BR400-as. Teljesen ismeretlen számomra. Meglátjuk. Ebben akkor szerinted meg lehet csinálni, hogy megdagaszttatom vele a tésztát, kiveszem, formázom, és aztán visszateszem sütni? Szerinted a tészta után ha lekapcsolom a gépet akkor is elindul a csak sütés? Vagy csak ha még érzékelia lefutott tészta programot?
Szia Majorkaj! A pácolt fokhagyma receptben a friss tárkony helyett nyugodtan tegyél 1cs. szárítottat. Én így szoktam csinálni. Ha Margitka felteszi a képeimet, a képtáramban megnézheted a kész fokhagymát.
Megjöttem, ma már azt hiszem itt leszek, nem kell elmennem.
Piroska! A programtábládat elhoztam megmutatni. Milyen gépet vettél?
A sütés programod biztos elindul a dagasztás után, miért ne tenné
Nézegettem a programokat. Ebben is az ejtéssel van a problémám, mint minden gépnél, ettől függetlenül találtam benne jót. A rosszal kezdem, a gyorsprogramja teljesen használhatatlan. Az 1. programja jó, a két dagasztás mindenképpen nagyon jó benne. Meglátod az első sütésnél, ha kipróbálod benne hagyni a dagasztólapátot, hogy mit csinál 20 perc kelesztés után a tésztával az ejtés alatt. Ez után még bőven van kelesztési idő, tehát elképzelhető, hogy még meg tud kelni a tészta a sütésig. Ha kiveszed a dagasztólapátot a második dagasztás után, akkor valószínűleg nem tudod végigvárni a kelesztést, hanem hamarabb indítani kell a sütést, mert az 55+20 perc összesen lehet, hogy sok. (Én ez utóbbira szavaznék, de mindenképpen megér egy próbát, hogy benne hagyod a lapátokat.) A 3. program fura, rettentő hosszú az első kelesztési idő, ezt talán kovászos (kicsi élesztős) tésztához tudnám elképzelni. A 4. program olyan kenyérhez talán jó, amiben zömében tk liszt van. Az 5. program kalácsnak jó, ugyanazokkal a variációkkal, mint amit az 1. programmal kapcsolatban írtam. a 6. a sütőporos tésztáknak való. A 7., a dagasztás program nem egészen az én elképzelésem szerinti, az 5 perc kelesztést kicsit keveslem a két dagasztás között, de ezt is érdemes kipóbálni, mielőtt variál vele az ember.
Ennyit tudtam írni róla. Sok sikert és örömet kívánok az új gépedhez, majd mesélj, hogy válik be, üdv, Margit
Szia Szokimoki!
Nem baj amiért te válaszolsz,te már tapasztaltabb vagy mint én a géppel.
Kefirt változo milyet használok,ami éppen a boltba van.Danon,egri kefir vagy sparosat.
a gépbe elöször a folyékonyat teszem viz,kefir(máramikor)olaj vagy margarin.utána cukor so aszkorbinsav,liszt élesztö.és inditom a gépet.
egy kérdés a kefirhez+250ml vizet.Én öszesnek kefirrel a folyadékkal 250ml.lehet hogy ez volna a g
ond.Most mennem kell nemsoká visszajövök.
szia andi
Most a Plusban van akcióban egy kenyérsütőgép. Én vettem egyet, de még nem próbáltam ki. Fekvő tartályos, nem túl nagy, és van rajta csak tészta és csak sütés program a papírja szerint. Aztán, hogy engedi-e a csak sütést elindítani a csak tészta program után, azt csak akkor tudom meg ha kipróbálom. De ezt a páromnak mondani se mertem.
Margitka! Elküldtem a programtábláját. Szeretném megtudni jók-e a programok rajta, és a "Margitka-féle" gépi recepteket melyiken javaslod sütni. A liszt mennyiség a recepteknél itt literben van megadva. Azt hogyan praktikus átváltani súlyra? Állítólag 3 féle méretű kenyeret lehet benne sütni, legalábbis a receptek 3 méretben vannak megadva.
Ildikó! Van hozzá egy egész receptfüzet hollandul. Ha beszkennelem megnézegeted őket? Ha legalább a címüket lefordítanád, akkor kiválasztanám melyik receptek érdekelnének. A fordítás után Margitka meózhatná a recepteket, érdemes-e velük kísérletezni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit